Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מסלול - הרשמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אורך כל המסלול הוא 615 מטר בערך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 225
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין שם כמעט ישורות, אני חושב שהישורת הארוכה ביותר היא בסביבות ה-50 מטר.

זה מה שהופך את זה למעניין.:-)

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעניין מבחינת הינדוסים אתה מתכוון?

פורסם (נערך)

האמת היא שבגדול זה סתם ביטוי מתחכם...:mm_tongue

המשמעות שלו היא לקחת את הסיבוב "נכון" כך שאתה מתיישר ליציאה (עם הגה ישר) מהר יותר - מכאן "מהנדס" ישורת.

האתגר הרגיל של כל מסלול טכני.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
מעניין מבחינת הינדוסים אתה מתכוון?

:lol:

האמת היא שבגדול זה סתם ביטוי מתחכם

?You don't say

:roll:

פורסם
אני נהניתי אבל הגעתי עם צמיגים קדמיים גמורים בכוונה לגמור אותם סופית, לא חושב שהייתי רוצה להקריב זוג צמיגים טובים בשביל זה. מסכים מאד עם התאור של המסלול כג'ימקנה מהירה בלי קונוסים.

מה שכן - הייתי מאד שמח להתחרות שם עם קארט 2 פעימות או דו מנועי.

הנה הסרטון שלי מהמסלול, במקצה של המדידות (הזמן הכי טוב שלי היה 41.58, שזה היה מקום שלישי).

אפשר לראות כמה עבודת הגה דרושה.. לא היה צורך בזריקות זנב, בטח לא בהנעה קדמית, אני חושב שהמיאטות כן הצליחו לשנות כיוון מהר יותר בזכות ההנעה האחורית (וגם כמובן בזכות המימדים והמשקל). את הזמן שלי על הרכב שלי אפשר היה לשפר בעוד שניה אולי, אבל לא רואה איך אפשר להוריד 3 שניות ולהגיע לזמן שעשו עם המיאטה (38.6).

חשבתי שהפורד ידנית?

פורסם
עוד שאלה: כולם הגיעו עם לחץ אוויר לפי המלצות היצרן?

למי שכן, שלא יתלונן על אכילת צמיגים ושיגיע ליום הבא עם 6-7PSIG וצפונה מהלחץ הקר המומלץ על ידי היצרן, וכמובן עוד יותר אם הניפוח הוא כשהם חמים.

אגב, כמה עבודת הגה המסלול דרש?

6-7PSIG לא כבר יגרום לאיבוד אחיזה? או מכיוון שמדובר במסלול במהירות נמוכה זה בסדר?

תקן אותי אם אני טועה אבל במהירויות גבוהות יותר זה מוגזם ועדיף לנפח עד 4PSIG כדי למנוע קריסה של דופן הצמיג?

יש להתייחס גם לחתך הצמיג לא? ככל שהחתך נמוך יותר דופן הצמיג יקרוס פחות.

פורסם (נערך)

זה כמובן תלוי בצמיג וברכב, אבל בעקרון במסלול כשאתה נוהג קרוב לקצה מעטפת הביצועים אתה מפעיל כוח גדול על דופן הצמיג וצריך עוד הרבה אוויר כדי שהיא לא תקרוס.

אפילו אם תגזים מעט מעבר לנקודת קשיחות הפניה האופטימלית, ההפסד יהיה זעום לעומת כל מצב שבו הלחץ יהיה מתחת לזה האופטימלי. במקסימום אתה יכול בהמשך להוציא קצת אוויר. ההיפך קצת יותר קשה...

ושוב, אנשים פה לא הולכים לנסות לקבוע איזה זמן מסלול מטורף, בטח שלא כשחומת הצמיגים קרובה כל כך. רובם רק רוצים לא לטחון את רביעית הצמיגים היקרים שלהם....

פורסם

זה תלוי בתוואי המסלול עצמו ולא עד כמה הנהיגה קרובה לקצה.

במסלול בעל פניות ארוכות ומהירות פנייה גבוה, נקח לדוגמא את הנורדשלייפה (כי הוא הכי מוכר)

מילוי של 6-7PSIG יעשה את הפעולה ההפוכה ויגרום לאיבוד אחיזה כי אתה מקטין את שטח מגע הצמיג עם הכביש.

יש הסכמה?

פורסם (נערך)

גם נכון, אבל אל תשכח שבעידן הרדיאלים עם רשת הפלדה, לחץ האוויר משפיע הרבה פחות על הצורה הסטטית של הסוליה. ההשפעה שלו על קשיחות הפניה, מנגד, רק גדלה.

בכל אופן, למסלול של פניה רודפת פניה כמו כאן עדיף להתחיל בלחץ גבוה בשיעור ניכר. גם בכוכב יאיר הפחות הדוק זה היה הנוהל המומלץ.

עוד נקודה: מה שטוב במסלול הזה הוא שהפניות יחסית קצרות ויש חשיבות גבוהה יותר ליכולת שינוי הכיוון (כי זה כל הפניה בערך) מאשר לאחיזה הצדית נטו.

פורסם
חשבתי שהפורד ידנית?

צדקת!

• תוכן חדש...