Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

דייהו לאנוס 2000, בבדיקה עם רב מודד - אני מקבל כ- 11.8V כאשר אני מעלה טורים המתח יורד!

נתקתי את כל הנתיכים(פיוזים) מלבד אלה ההכרחיים להנעת הרכב, עדיין לא בסדר.

אשמח לעזרה.

בברכה, שמואל.

פורסם

נורת טעינה לא נידלקת! היא עובדת - דולקת לפני ההתנעה, ונכבית כשהרכב מונע.

פורסם

בדוק שוב טעינה ,בזמן שהאורות או אחד הצרכנים הגדולים דלוקים ,ישנם רכבים בודדים (סובארו אימפרזה למשל) שכל עוד אין עומס מאחד הצרכני חשמל הטעינה תיהיה בגבול הלא תקין! אבל כך זה תקין!

חזור לעדכן

בהצלחה

פורסם

לא בודקים את מתח המוצא של האלטרנטור כאשר חלק מהנתיכים בחוץ מכיוון שייתכן מאוד שהוצאת גם פיוזים שאין להוציאם.

בדוק שוב פעם את מתח הטעינה כאשר כול הפיוזים במקומם.

איזה כייף לי :)

פורסם
בדוק שוב טעינה ,בזמן שהאורות או אחד הצרכנים הגדולים דלוקים ,ישנם רכבים בודדים (סובארו אימפרזה למשל) שכל עוד אין עומס מאחד הצרכני חשמל הטעינה תיהיה בגבול הלא תקין! אבל כך זה תקין!

חזור לעדכן

בהצלחה

ברכב של פותח האשכול מותקן אלטרנטור פשוט ללא שום קשר למחשב הרכב קרי ללא שליטה על מתח המוצא של האלטרנטור בתלות העומס החשמלי.

פורסם

זאת לא בדיקה נכונה של ניתוק ניתיכים כאשר אין טעינה.

בכל מקרה מתח הטעינה לא תקין וזה יכול להיות בעיה באלטרנטור או עוד תקלות כגון מצבר לא תקין, קוטבי מצברים רופפים, בעיות חווט, רצועה ועוד.

פורסם

ערב טוב!

תודה לכל המסייעים!

כל העסק התחיל כאשר הרכב כבה תוך כדי נסיעה. בדקתי טעינה - התוצאה לא ספקה אותי, פרקתי אלטרנטור מרכב זהה שהיה תקין עד עתה, עדיין לא מקבל טעינה כמו שצריך, החלפתי מצבר (שלכאורה היה תקין - יצא מרכב עובד) -עדיין אותה בעיה, התייאשתי - קניתי מצבר חדש! חשבתי בא לציון גואל - בנסיעה הראשונה עם אור דרך - כמתחייב הרכב כבה לאחר כחצי שעה. הגעתי עם רכב אחר, הנעתי עם כבלים והמשכתי בנסיעה ללא אורות עד ליעד וחזרה.

את הבדיקות בצעתי כאשר כל הנתיכים היו במקום ותקינים. חשבתי שיש צרכן שלקח הרבה מדי ולכן ניסיתי לאתר את המעגל הסורר על ידי הוצאת הנתיכים. למעשה הוצאתי את כל הנתיכים גם מתא המנוע וגם מתא הנהג. היות ובמצב זה לא יכולתי להניע את הרכב נאלצתי להחזיר את הנתיכים שקשורים בסטרטר ובמערכת הדלק ועוד כמה נתיכים שבלעדיהם הרכב לא הניע.. ועדיין אין טעינה - 11.8V.

אלטרנטור:

1. בדקתי על ידי נורה את שני הפלוסים שמגיעים לאלטרנטור (בתקע) לשניהם מגיע מתח, באחד ברור ובשני עמום.

2. כאשר ניתקתי את כבל הפלוס שמחובר בין מצבר הרכב לבורג באלטרנטור, וחברתי כבל אחר למצבר חיצוני (את האפס במצבר חיצוני חברתי ישירות לאפס במצבר הרכב) קבלתי ברב מודד 14.6V.

כאשר גם המצבר וגם האלטרנטור האלה נמצאים ברכב זהה - הטעינה תקינה 14.2V+-.

בדקתי גם שהסטרטר לא הבעיה.

???

פורסם

אז יש לך כבל טעינה לא תקין או הארקה לא תקינה.

הבדיקה פשוטה עם רב מודד למפל מתח או חיבור כבל של התנעה פעם בין המינוס מצבר לגוך המנוע ופעם בין הפלוס של המצבר לפלוס טעינה (רק בזהירות לא לעשות קצר).

פורסם
ערב טוב!

אלטרנטור:

1. בדקתי על ידי נורה את שני הפלוסים שמגיעים לאלטרנטור (בתקע) לשניהם מגיע מתח, באחד ברור ובשני עמום. - כנראה אחד מהפינים של הקונקטור נותן פיקוד למנורת הביקורת של האלטרנטור והשני מחובר לסוויץ' בכדי לספק זרם עירור.

2. כאשר ניתקתי את כבל הפלוס שמחובר בין מצבר הרכב לבורג באלטרנטור, וחברתי כבל אחר למצבר חיצוני (את האפס במצבר חיצוני חברתי ישירות לאפס במצבר הרכב) קבלתי ברב מודד 14.6V.

כאשר גם המצבר וגם האלטרנטור האלה נמצאים ברכב זהה - הטעינה תקינה 14.2V+-.

בדקתי גם שהסטרטר לא הבעיה.

???

האם לקוטב החיובי של המצבר מתחברים ברכבך שני כבלים, אחד עבה ואחד דק ? בדרך כלל הכבל הדק הינו כבל 'חישה' אשר מתחבר גם לאלטרנטור ותפקידו לנטר את מתח המצבר.

לדעתי יש לך הבעיה בכבלים אשר מתחברים למצבר.

פורסם

איזה כבל חישה? פלוס נוסף שיש לאלטרנטור מגיע דרך נורת הטעינה של לוח השעונים וזה לרוב מקור העירור של האלטרנטור.

פורסם
אז יש לך כבל טעינה לא תקין או הארקה לא תקינה.

הבדיקה פשוטה עם רב מודד למפל מתח או חיבור כבל של התנעה פעם בין המינוס מצבר לגוך המנוע ופעם בין הפלוס של המצבר לפלוס טעינה (רק בזהירות לא לעשות קצר).

תודה, אבל לא הבנתי מה אתה מציע.

פורסם (נערך)

דניאל מציע לבדוק את מפל המתח על הכבל המינוס וגם הפלוס בכדי לנסות להבין מהבדיקה האם הכבל תקין. במידה ומפל המתח על הכבל הינו חריג הדבר מצביע על גידים מנותקים בכבל דבר שיגרום להתנגדות הכבל לעלות. כמו כן תבדוק את החיבור של הכבל לנעלי הכבל בשני הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שדניאל כתב, כנראה מדובר בתקלה של מפל מתח.

קח כבלים להנעה, רק אחד מהם,

1.חבר צד אחד של הכבל לקוטב השלילי של המצבר, ואת הצד השני שלו לגוף המנוע. בדוק טעינה, אם תקין, אז התקלה היא הארקה לא תקינה.

2.חבר בין הקוטב החיובי במצבר (+) לבורג (+) שעל האלטרנטור, אם המתח תקין, מפל המתח הוא בין המצבר לאלטרנטור.

אפשר לבדוק גם בעזרת רב מודד, גע עם הפרוב של הרב מודד בין המנוע, לקוטב השליל, ובין הקוטב החיובי לבורג של האלטרנטור, אם יש קריאה של 0.5 נניח אזי מפל המתח הוא חצי וולט.

אורן

• תוכן חדש...