Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"לא כולל מע"מ"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום כבר רודפים אחרי האזרחים הנורמטיביים.

פשוט נורא קל לעשות את זה והסיכוי שיתפסו אותך ממש נמוך.

יש לנו גם את התרבות של חוסר כבוד לסמכות לחוקים ולמדינה, שמן הסתם לא עוזרת.

אם העול של המיסים היה מחולק כמו שצריך אז היה מספיק בשביל לעשות כל מה שצריך.

אני מבטיח לך שאם היתה לנו רפואה חינם לגמרי, תחבורה ציבורית טובה, לימודים חינם או ממש בזול, דיור זול וטוב, לא היה עוני לא היה פשע ולא היינו כל היום מתעסקים עם מלחמות, אף אחד לא היה צריך או רוצה להעלים מס.

כיום אנשים פשוט חושבים על עצמם ומפרידים בין עצמם ובין המדינה.

אנחנו אמורים להיות המדינה

העניין הוא שיש חוק ואני רואה שעסקים שמעלימים מיליונים כל שנה, שאמורים לממן את כל הדברים האלו.

מבחינתי הם לוקחים כסף מכל אזרח במדינה.

למה אין יותר תרופות בסל? כי התקציב של המדינה קטן מדי.

למה התקציב קטן מדי?

כי מצד אחד יש יותר מדי בזבוזים אבל מצד שני אנשים מעלימים מס.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי, אין לך מה להתווכח עם האיש.

קודם כל המונח"סוציאליזם" מבחינתו הוא מילת גנאי, או הסמרטוט האדום מול השור. כלל לא מבין את משמעות הסדר החברתי.

כנראה שהוא יושב בצד הנכון של השולחן, זה שמשתלט על הרכוש, וחושב שיוכל לשלם בעצמו תמורת חינוך ובריאות (ושראותים אחרים) יקרים. אין לו מושג על כמה כסף נחסך לו בזכות המיסים. למשל - הרפואה בישראל הרבה יותר זולה מאשר בארה"ב, כיוון שהיא מנוהלת הצורה ממלכתית. כך גם החינוך. נכון שאוהבים לצעוק על ה"פרופסוריםהעשירים", אבל תואר מלא בטכניון יעלה לו פחות מסמסטר אחד באוניברסיטה אמריקאית ברמה מקבילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קניתי צמיגים וסוכם המחיר - 600 ש"ח. בחשבונית שקיבלתי מופיע המחיר לזוג - 2000, הנחה 80%, חייב במע"מ 500, ואז המע"מ.

האם זה על אותו משקל של אי הצגת המע"מ?

פורסם

לא, זה בסדר גמור.

הוצג לך מחיר כולל מע"מ, הופקה חשבונית כנדרש.

בהרבה מקרים עסיקם נוקבים במחיר עגול כולל מעם, לדוגמא 100 ש"ח.

במעמד הפקת חשבונית עושים "חישוב אחורה", ורשמים מחיר 83 שקלים לפני מע"מ + מע"מ 17 ש"ח, סה"כ לתשלום 100. אין עם זה שום בעיה.

פורסם

אני לא בא להתבכיין על מחיר או להתלונן למה אני משלם מע"מ,

התכוונתי למקרים בהם אתה מקבל הצעת מחיר,העבודה מבוצעת, ואז כשאתה מגיע לשלם "אממ לא כולל מע"מ",

אני עוד למדתי לשאול מראש, אבל ככה הם מוציאים מאנשים הרבה מאוד כסף,

רואים שהבנאדם מסכים להצעת מחיר והדרך הכי נוחה להוציא עוד קצת כסף היא לדחוף את הלא כולל מע"מ במעמד התשלום.

Seat Ibiza FR

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם העול של המיסים היה מחולק כמו שצריך אז היה מספיק בשביל לעשות כל מה שצריך.

אני מבטיח לך שאם היתה לנו רפואה חינם לגמרי, תחבורה ציבורית טובה, לימודים חינם או ממש בזול, דיור זול וטוב, לא היה עוני לא היה פשע ולא היינו כל היום מתעסקים עם מלחמות, אף אחד לא היה צריך או רוצה להעלים מס.

כיום אנשים פשוט חושבים על עצמם ומפרידים בין עצמם ובין המדינה.

אנחנו אמורים להיות המדינה

נכון מאד. אבל מי אשם בזה, האנשים או המדינה?

למה הגענו למצב כזה, שלאנשים לא אכפת מהמדינה?

יוסי, אין לך מה להתווכח עם האיש.

קודם כל המונח"סוציאליזם" מבחינתו הוא מילת גנאי, או הסמרטוט האדום מול השור. כלל לא מבין את משמעות הסדר החברתי.

כנראה שהוא יושב בצד הנכון של השולחן, זה שמשתלט על הרכוש, וחושב שיוכל לשלם בעצמו תמורת חינוך ובריאות (ושראותים אחרים) יקרים. אין לו מושג על כמה כסף נחסך לו בזכות המיסים. למשל - הרפואה בישראל הרבה יותר זולה מאשר בארה"ב, כיוון שהיא מנוהלת הצורה ממלכתית. כך גם החינוך. נכון שאוהבים לצעוק על ה"פרופסוריםהעשירים", אבל תואר מלא בטכניון יעלה לו פחות מסמסטר אחד באוניברסיטה אמריקאית ברמה מקבילה.

לא מבין למה אתה חושב כך ומאיפה הבאת את זה. אין לי בעיה עם סוציאליזם כל עוד טובת האזרח היא לפני הכל. זה עדיף בהרבה על קפיטליזם ששם את הכסף לפני הכל. בישראל זה לא ככה. כאן המדינה היא לפני הכל ולדעתי זה פסול.

חוץ מזה, אני מאחל לך שלעולם לא תצטרך להשתמש בשירותי הרפואה של המדינה. יש סיבה שהרפואה הפרטית הולכת ומתחזקת ביחד עם כל ביטוחי הבריאות. כל מי שיכול להרשות לעצמו מתנתק משרותי המדינה.

גם החינוך הממלכתי הוא לא מהמוצלחים. מבחינת מוסדות אקדמיים אתה כנראה צודק, למרות שמבחינה עולמית הטכניון הוא לא איזה שם דבר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא "אשמתנו" או "אשמת המדינה".

אין "אנחנו" מול "המדינה".

אנחנו המדינה.

מה שיש פה הוא תוצאה של חוסר תרבות אזרחית.

המון אנשים לא מתעניינים בתקציב המדינה, לא יודעים מה המטרה של מיסים וחושבים שהמדינה היא גוף זר שרק מנסה להוציא מהם כסף.

פשוט לא מבינים את המערכת.

כל עוד מלמדים אנשים שהדבר הכי חשוב הוא מדיניות חוץ, ושאפשר לוותר על זכויות בסיסיות למען צבא, זה ימשיך ככה.

האזרח לא יודע מה הוא מקבל מהמדינה אז הוא חושב שדופקים אותו.

בגלל שדופקים אותו (מבחינתו) הוא מנסה להשאיר כמה שיותר אצלו.

כשזה קורה הוא מקבל פחות בתמורה והמדינה לוחצת יותר, כי התקציב יותר קטן.

כשאתה יוצא מבית הספר אתה לא יודע איך לקחת משכנתא.

אתה לא יודע איך לנהל כלכלת בית או חשבון בנק.

אתה לא יודע איך להתמודד מול מס הכנסה, ביטוח לאומי ושאר המוסדות.

זה גורם לאנשים להרגיש זרים למדינה.

יש יותר מדי אנשים שאומרים "אני קשור לארץ ישראל אבל לא למדינת ישראל".

זה חמור מאוד, כי תוך דור או שניים גם לא יהיו לנו מספיק חיילים קרביים.

צריך ללמד אזרחות וכלכלה לפחות ברמה בסיסית בשביל שאנשים יידעו למה ולמי הם מצביעים ושיידעו מה הזכויות והחובות שלהם.

כרגע זה לא קורה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
זה לא "אשמתנו" או "אשמת המדינה".

אין "אנחנו" מול "המדינה".

אנחנו המדינה.

אבל במציאות זה לא ככה, אתה בעצמך כותב שאין תרבות אזרחית - כלומר "אנחנו" זה לא ה"מדינה".

ומי אשם במצב הזה? המדינה, שבדיוק כמו שאתה רושם, לא טורחת להסביר לאזרחיה את להתנהל וגורמת לו להרגיש עבד של איזו אליטה או משהו בסגנון.

מדוע המצב הזה לא משתנה? כי כנראה שה"מדינה" כפי שהיא היום מעדיפה את זה ככה.

בגלל זה אני לא רואה את עצמי יכול לעמוד מול מישהו ולהטיף לו על זה שהוא מעלים מס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לא.

כי הפוליטיקאים יודעים שהם עדיין ייבחרו גם אם הם ישימו את האינטרסים של תאגידים\בנקים\בעלי הון ואחרים, אז זה מה שהם עושים.

הבנק לא רוצה שתדע להתנהל מולו.

הסופר לא רוצה שתדע לקרוא כמו שצריך את ההנחות ושתעשה קניות מושכלות שיחסכו לך כמה שקלים אבל יעלו לו מליונים.

חברות גדולות לא רוצות שתהיה לך התודעה להגיד "רגע, אלו משאבים של המדינה. תעזבו אותם בשקט כי הטבע יותר חשוב מההכנסות שלכם".

הם גם לא רוצים שתבין שאתה כאזרח אמור לדרוש שחברות כמו טבע, כי"ל ושאר ירקות ישלמו מיסים כמו כל חברה אחרת.

כל שקל שהם לא משלמים זה שקל שאתה משלם.

אז "המדינה" זה אנחנו.

הפוליטיקאים הם פשוט לא המדינה, והם לא מייצגים את האינטרסים של המדינה והאזרחים.

הפוליטיקאים חושבים על האינטרסים התאגידיים, והאינטרסים האלה הם להשאיר את האזרחים טיפשים וכועסים על כל הדברים הלא נכונים (פלסטינים, תאונות דרכים, עובדים זרים וכו'), במקום לפתור בעיות אמיתיות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז בעצם הפכת את השמות, מוסדות המדינה (שנשלטים ע"י נבחרי ציבור) הם בעצם לא המדינה, אבל האזרחים כן. זה בעצם די דומה למה שאני אומר - המדינה לא מייצגת את האינטרסים של האזרחים והם מרגישים מנותקים ממנה.

פורסם

העניין הוא שלאזרחים יש את הכוח לשנות את זה מהר מאוד (מערכת בחירות אחת).

אבל עדיין יש אנשים שמעדיפים להאמין לאמונה שלהם\ השנאה שלהם כלפי אחרים \ הפחד שלהם מזרים ופשוט מצביעים כנגד האינטרסים שלהם.

פורסם

יוסי,מה ששאתה מתאר זה מדינה שכבר לא קיימת (אם הייתה בכלל קיימת) כבר הרבה שנים ובלי להיכנס לעובי הקורה של שינויים פוליטיים כלכלים שקראו תחת מפלגת הליכוד בידי בגין והמשיכו עם מפלגת העבודה.

במדינה שחבר כנסת יכול להצביע על תוספת שכר לעצמו.

אף מתמודד לכנסת בין אם זה כ"כולנו" או "המחנה הציוני" או "הליכוד" לא יציע מחשבות סוצאליסטיות כאלו כשהם יושבים בכיסם בעלי ממון כבדים כגון רמי לוי או נוני מוזס או שלדון אדלסון וזה עוד בלי לדבר על יצחק תשובה או האחים עופר(סלח לי אם שכחתי מישהו).

אנחנו חיים במדינה של הון-שלטון כבר הרבה שנים,במצב כזה אני לא מאמין בשינוי.

פורסם

אני לא מתייחס למה שהיה פה פעם.

המציאות יותר מורכבת מזה והשתנתה מאוד.

זו לא בעיה ישראלית אלא בעיה עולמית.

אבל זה ייפתר עם הזמן פשוט כי אנשים חשופים יותר למידע על מה שקורה עם הכסף שלהם.

תנסה לשכנע את רוב האנשים בני 50+ שדופקים אותם והם יגידו לך שזו הקרבה למען המדינה ושהם סומכים על המנהיגים.

תגיד את זה לבן 25 והוא יסביר לך מה לא בסדר בהון-שלטון, או לפחות יהיה לו מידע בסיסי על זה.

תראה מה שקורה בארה"ב אצל הדמוקרטים.

יש לך את ההתעוררות של הצעירים שרוצים להצביע לסנדרס.

הם מבינים שקלינטון היא הממסד של הון-שלטון, ושסנדרס הוא היחיד שבאמת יילחם באינטרסים הצרים האלה.

לפני עשור זה לא קרה.

אובמה עלה לשלטון תודות להרס שהתאגידים עשו אבל האצבע לא הייתה מופנית לפוליטיקאים.

כיום היא מאוד מופנית לפוליטיקאים והדברים יהיו חייבים להשתנות, וגם פה, ברגע שהמצביעים יקלטו שרוב הבעיות הבטחוניות והמלחמה בתאונות הדרכים הן מסך עשן בשביל לכסות על השחיתות של הון-שלטון.

אני מקווה שלא צריך להגיע למצב שבו יש תאגידי מים ששמים לנו עופרת במים (כמו בפלינט, מישיגן) בשביל שיבינו שיש דברים בסיסיים שצריכים להיות בבעלות של העם ולא של תאגידים.

אבל הרבה דברים פה ישתנו לטובה עם הזמן.

אני סומך על הדורות הצעירים שנמצאים כל היום ברשת.

הם חשופים למידע שלפני 20 שנה רק יכולנו לחלום עליו ולתקשורת חופשית שבה אנשים יכולים להגיד מה שהם רוצים.

פורסם

כתבתי פוסט ארוך והוא נעלם בשליחה.

אז בקצרה: SlowRide, אתה הופך את היוצרות. מערכת הבריאות הציבורית שלנו היתה מצויינת. אז למה יש זליגה לפרטית? כיון שזו מדיניות הממשלה - "מייבשת" את המערכת הציבורית על מנת שאנשים יפנו למערכת הפרטית, שבה יושבים אנ"ש ונהנים מהרווחים. אתה שואל - למה זה רע? והתשובה היא - הסתכ ל מעבר לאוקיינוס, שם המערכת מבוססית על שירות וביטוח פרטיים. התוצאה - כל שירות עולה בין פי 4 לפי 10 מאשר אצלנו. כמובן שזה מכיסם של המבוטחים (או אלה המשלמים מכיסם הפרטי), ולמעשה כדי לקבל שירות דומה עליך לשלםפרמיה הרבה יותר גדולה. כך גם מערכות אחרות שאנחנו אוהבים לשנוא - החל בדואר וכלה בחינוך.

בסופו של דבר העלאת מיסים דווקא אמורה לשפר את מצבם של החלשים, כיון שהם יקבלו שירותים יותר טובים ויזקקו פחות לשירותים פרטיים יקרים. התנאי, הוא, כמובן, צמצום השחיתות, הסקטוריאליות והפרוטקצונזםץ אבל את זה אני לא רואה (למרות שאניממש לא בטוח שישראל באמת הרבה יותר מושחתת מהרבה מדינות מערביות אחרות. אנחנו נתפסים ככאלה, אבל תפיסה היא עניין סוביטיקטיבי, וקשה לכמת משהו שלא ניתן למדידה).

יוסי, אני זקן ממך בדור, והרבה יותר פסימי ממך. מעטים הצעירים שבאמת מתעניינים מה קורה סביבם. הם נגררים אחרי ההודעות על הערבים שנורים לקלפיות באוטובוסים, ולא מבינים איזה מחיר הם משלמים באופן אישי על הבחירה במפלגה שמדיניותה פוגעת בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...