Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחצי שנה האחרונה בערך צריכת הדלק ברכב שלי עלתה.

יש לי על הרכב פילטר אוויר רב פעמי של K&N שנתן צריכת דלק מעולה בממוצע של 1 ל16.5 לעומת 1 ל14 עם יפילטר אוויר רגיל.

בדרך עירונית הייתי עושה 1 ל16 בממוצע ובין עירונית 1 ל23-24

.

בתקופה האחרונה הצריכה הממוצעת ירדה ל1 ל14. זאת אומרת שבעיר 1 ל11-13 ובדרך בינעירונית 1 ל16 ואני לא מוצא את הסיבה.

נעשה ברכב טיפול קטן לפני 2000 ק"מ כולל פילטר שמן + תוסף דלק. בנוסף לזה הוחלפו פלאגים + פילטר דלק + פילטר משאבת דלק + ניקוי חיישן MAF + ניקוי לפילטר אוויר.

חשוב לציין שהצריכה עלתה לפני הטיפול

1. בהינתן ששהפרמטרים של אופי הנהיגה שלי, המקומות אליהם אני נוסע, ויחס הנסיעה בין בתוך העיר ומחוצה לה לא השתנו, מה יכול להיות הגורם לכך?

ניסיתי את כל הדברים שעלו לי בראש שיכולים לגרום לכך ולא עולים לי עוד רעיונות.

הרכב יאריס T ספורט 2005 עם 169 אלף ק"מ מטופל עם חלקים מקוריים בלבד ושמנים איכותיים

תודה

פורסם

אני מהשרון. נוקה עם ספריי לחיישן. פעם אחת בבית ופעמיים במוסך למרות שאחרי הפעם הראשונה אמרו שהוא נקי. הוא אמר ליתר ביטחון וניקה.

מה בדיקת 4 גזים בודקת? לא שמעתי עליה אף פעם.

בנוסף חיברו את המחשב לרכב. אני לא ככ מבין בערכים שהיו רשומים שם אבל אמרו שהכל תקין.

שכחתי להוסיף שאני מרגיש בירידה בכוח של הרכב מאותו זמן שהצריכה עלתה. אני כמעט משוכנע שהדברים קשורים. זה בא לידי ביטוי בכך שהאוטו לא מאיץ מהר כמו קודם. במהיריות של 100 קמש הוא לא מאיץ מהר כמו שהיה בהתחלה ל120 נגיד.

כאשר החלפתי לפילטר של K&N בקושי הייתי נוגע בדוושה האוטו היה מחזיק לי מהירות 100-110-120 כמה שצריך והצריכה הייתה 22-23. עכשיו אני צריך ללחוץ יותר מאשר קודם כדי להחזיק את המהירות וזה מה שגם גורם לצריכה גבוהה.

פורסם

בוא נתחיל מזה שנשאל איך אתה מודד את צריכת הדלק? יאריס לא עושה 24 ק"מ/ל' גם בנפילה מצוק. להגיע לצריכה ממוצעת אמיתית של 1:16.5 מצריך רגל עדינה מאוד ורוב מכריע של נסיעה בין-עירונית על 90-100.

דבר שני פילטר פתוח לא משנה בכלום את הביצועים. אם הרגשת שיפור בביצועים ובצריכת הדלק (שכאמור לא הבנתי איך מדדת) הוא פסיכולוגי ותו לא.

אני מנהל מעקב מדוקדק של למעלה מ 80,000 ק"מ ו 6.5 שנים עם היאריס שלי. מדוד את צריכת הדלק האמיתית ע"י השיטה האנלוגית + תן פירוט מלא של אופי הנסועה (מה תוואי הנסיעה, המרחקים, מהירות בבין-עירוני, סגנון הנהיגה) וחזור לדווח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אסביר את עצמי כנראה לא הייתי ברור מספיק.

כשאמרתי ממוצע 1 ל 16.5 זה הממוצע הכולל של כל הנסיעות עם הפילטר הפתוח.

כשדיברתי על 1 ל24 בנסיעה בינעירונית דיברתי על מה שהמחשב דרך מראה בזמן אמת. לא על ממוצע לנסיעה. כאשר החלפתי לפילטר ונסעתי על 100 או 120 הוא הראה 1 ל24 וכרגע בנסיעה בין עירונית באותו כביש על אותה מהירות, הוא מראה 1 ל17-18 כאמור מה שהיה עם הפילטר המקורי.

בנסיעה עירונית הצריכה עמדה על 1 ל14 או 1 ל16 וכרגע הוא עומד על 1 ל7 או 8 שוב, מה שהיה עם הפילטר המקורי.

תוואי הנסיעות שלי מתחלק בערך 70-30 לטובת הדרך הבין עירונית. אותם כבישים, אותם יעדים, אותם מרחקים. היה ונשאר מאז שקניתי את היאריס, לפני שהצריכה עלתה ואחריה.

סגנון הנהיגה הוא רגוע ב99% מהזמן למעט עקיפות פה ושם שצריך ללחוץ טיפה יותר. אני עם האוטו כמעט שנה ומספר הפעמים שעברתי את ה120 אפשר לספור על יד אחת ועוד ישאר לך עודף.

עד שהחלפתי את הפילטר הייתי נוסע קבוע 500 ק"מ על מיכל של 34-35 ליטר בתחנת דלק. אם הייתי ממש רגוע הייתי מגיע ל510 אף פעם לא הייתי מתקרב ללעבור את המרחק הזה.

עובדתית, מרגע שהחלפתי את הפילטר לK&N, נסעתי על אותו מיכל של 34-35 ליטר מאותה תחנת דלק כ560-570 ק"מ דבר שמביא לצריכה של 1 ל16.5 וגם הרגשתי הבדל מינורי בהאצות. אז להגיד פילטר לא משנה כלום ברכב זה לא ככ נכון.

כמובן שאני לא מסתמך על מחשב הדרך לחישוב הצריכה, אלא מסיים מיכל, מתדלק 34-35 ליטר שזה עד שהאקדח קופץ לבד ורואה לכמה ק"מ מגיע. כרגע עם הפילטר הפתוח ואחרי כל מה שנאמר למעלה, בשאר השרשור וכל מה שהוחלף באוטו אני נוסע על מיכל 480 ואם אני נוסע ממש רגוע 500 ק"מ.

יש פה ירידה בצריכה של הדלק בלי שום שינוי שנעשה ברכב, הוחלפו רכיבים שלדעתי היו יכולים לגרום לכך אך עדיין לא מצאתי את הבעיה. לכן אני פה לקבל רעיונות לעוד דברים שיכולים להשפיע על הצריכה.

*** כל החלקים שהחלפתי מקוריים מהחברה. פלאגים, פילטר שמן, פילטר דלק, פילטר משאבת דלק, שמן שהוחלף בטיפול שנעשה לפני 4000 ק"מ.

** העליה בצריכת הדלק הופיעה לפני הטיפול. הטיפול היה הניסיון הראשון לפתור את הבעיה.

פורסם

החלטתי לא להיכנס לויכוחים על ענייני פילטר פתוח. אני מציע לך ולכל מי שמתעניין ללמוד ולחקור את הנושא.

מה שמחשב הרכב מראה כצריכה רגעית משול לקליפת השום, אין לנתון הזה שום משמעות. אמרת שהחלפת את פילטר הדלק, באיזה חלקים השתמשת? אין בארץ את הפילטר הגס של המשאבה, הוא מעולם לא הובא ע"י יוניון מוטורס.

יחס של 30-70 (30 עירוני, 70 בין-עירוני) ובהנחה שאתה עדין על הגז יתן לך צריכה ממוצעת של 14-15, לא יותר, כך שאם נכנסים לך 35 ליטר אחרי שנסעת 500 קילומטר זה בהחלט הגיוני ותקין.

אני באופן קבוע עובר בין 650 ל 700 קילומטר על מיכל (עם פילטר אוויר מקורי, אגב התיאורייה הנ"ל) והצריכה הממוצעת המדודה נעה בין 16.5 ל 17 ק"מ/ל' בתוואי הנסועה שלי (מחשב הרכב אופטימי בסדר גודל של 5% מהמדידה במשאבה).

אני מציע לחזור לפילטר המקורי ולדאוג להחליפו לפי הוראות היצרן, לרוקן בגאז', להשתמש בשמן סינטטי מלא 5W30, לנקות (שוב) את חיישן ה MAF מכל הג'יפה שנדבקה אליו מאדי השמן של הפילטר הפתוח, לנקות שסתום PCV, לא יזיק לעשות אינפוזיה למצערת ותוסף לדלק, לנפח אוויר בצמיגים לפחות 10% יותר ממה שדורש היצרן ולבדוק את כיוון הפרונט.

יחד עם זאת אני לא סבור שיש לך בעייה כלשהיא ברכב, המספרים שרשמת סבירים ומתקבלים על הדעת.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...