Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

סגרתי שבועיים בגרמניה, אני טס לפרנקפורט וחוזר מהמבורג. הטיול הוא לשבועיים.

מטרות עיקריות לטיול: גיחה לרינג, כניסה לכמה שיותר מוזיאוני תעופה, רכב, טכנולוגיה, נהיגה בטרבנט, ביקור במפעל איירבאס, ביקור במפעלי רכב אם יתאפשר, גיחה של יום - יומיים לאוסטריה (האלשטט ואולי זלצבורג או אינסברוק), ואם הזמן יאפשר גם ספוטינג (צילום מטוסים) במינכן או פרקנרפורט. אולי אפילו שטוטגרט או המבורג.

גם רכב כבר סגרתי לכל התקופה. אנחנו שניים שטסים, סגרתי גולף בSIXT תמורת 1800₪. הרכב מקטגוריית CLMR. לפי האתר של SIXT העולמית, ההפרש בין CLMR לCPMR הוא משהו כמו 2$ ליום. האם יש סיכוי שיסכימו לקבל תוספת כזאת במעמד קבלת הרכב ויאפשרו לי לשכור רכב מקטגוריית CPMR?

(הזמנתי דרך SIXT הישראלית, אמנם אין CPMR אבל הרבה יותר זול מהזמנה מהאתר של SIXT העולמי)

מפתח.jpg

אני מצרף את המפה של מה שנראה כמסלול שלנו (באופן כללי).

אני מודע לעובדה שיהיו ימים עם נסיעות ארוכות. לכן בימים כאלה אני מחפש יעד או שניים שאפשר להכנס אליהם, לעצור, לעשות סיבוב נחמד ולהמשיך הלאה בנסיעה ליעדים. (מינכן ברלין למשל זאת נסיעה ארוכה)

הטיול חייב להסתיים בהמבורג כי משם אנחנו חוזרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי כדאי להסגר על מסלול מכיוון שכרגע זה אוסף נקודות על מפה ופחות מסלול. הכוונה שלי בלהיות ממוקדים היא: גיחה לאוסטריה וברלין באותו טיול ? בברלין לבד אפשר להיות שבוע בכיף... ובאוסטריה אפשר לטייל שבועיים בלי בעיה, מה אתם רוצים לעשות בכל יעד ?

במידה והטיול הוא בשביל טכנולוגיה, מוטוריקה ומטוסים, תוסיפו את היעד הזה לרשימה:

מוזיאון התעופה והטכנולוגיה בסינסהיים (Seinsheim) - מוזיאון ענקי עם עשרות מכוניות אספנות, מטוסים, טנקים ועוד ועוד... כמו-כן אחד המקומות היחידים בהם אפשר להכנס לתוך קונקורד (וגם לניסיון הרוסי להעתיק אותו - Tupolev TU144)

כשעתיים נסיעה מזרחה מפרנקפורט.

http://sinsheim.technik-museum.de/en/

כמו-כן אם בא לכם לקפוץ לטירה יפה ועיירה ציורית כ 30 דקות מהרינג: Reichsburg Cochem

https://www.google.co.il/search?biw=1280&bih=899&q=cochem+castle&oq=cochem+castle&gs_l=serp.12...0.0.0.8183.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.serp..0.0.0.xd8lnj_aCrE&bav=on.2,or.#q=Reichsburg+Cochem

ד"א, נמל התעופה של פרנקפורט הוא אחד היעדים הפופלריים ל spotting. כבר שם אפשר להעביר בכיף יום יומיים :-o

http://www.spotterguide.net/index.php/planespotting/europe/germany/frankfurt-fra-eddf/

בקיצר... להתחיל לתכנן מסלול :-)

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הנקודות שאתה רואה זה בעיקר נקודות עניין.

לגביי ברלין - חזרתי לפני חודשיים משבוע וחצי שם. רוצה להכנס להשלמת פערים שלא הספקתי ולצורך הנהיגה בטרבנט, יום יומיים ולהמשיך הלאה. (רמיס קלאסיק, טמפלהוף איירפורט, איסט סייד גלרי, סיבוב קטן באלכסנדרפלאץ וזהו)

אוסטריה - לא הייתי אבל היא לא בתכנון כיעד מרכזי. כן מתוכננת כשינוי אווירה של יום יומיים.

בכוכם כבר הייתי.

סינסהיים כבר בתכנון.

השאיפה כמו שאמרתי זה בעיקר דברים שקשורים לתחום הרכב והתעופה, אבל אפשר לשלב גם דברים שונים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
ממליץ לשלב את הקטע הזה במסלול:

http://www.grossglockner.at/en/grossglockner/

רשמתי בפניי.

תודה!

פורסם

מישהו?

פורסם

דור, אתה כהרגלך מתפזר.

מילא אם הייתם טסים למינכן, אבל אתם מתחילים בפרנקפורט.

לרדת לכיוון שטוטגרט זה עוד סביר, אבל להרחיק עד מינכן ואוסטריה זה מתכון להתשה ולחיפוף בזמני הביקור לדעתי.

יש לך תאריכים לנסיעה?

יש לך תאריכים בלוקים (כאלו שאתה חייב להיות במקום כלשהו) במהלך התקופה?

פורסם

תום, המטרה לא לחרוש כל עיר או כל איזור אלא להגיע לכמה שיותר אתרים שקשורים לתחומים האהובים עלינו, ועל הדרך לעבור במקומות נחמדים. לא מחפש לשרוף 4-5 ימים במינכן, לא מחפש לטייל ביער השחור, לא מחפש לשרוף שבוע וחצי בברלין. (כבר עשיתי את זה)

יש לי תאריכים לנסיעה, טס ב28.5, בפועל מתחיל לטייל ב29.5. טיסה חזור ב10.6 אחרי הצהריים, כך שיש זמן קצת לטייל בבוקר.

הכוונה להתחיל בפרנקפורט נובעת מהרצון לבקר ברינג, במוזיאון תעופה שנמצא 170 ק"מ מפרנקפורט, במפעל פורד אם יתאפשר (בקלן) ובמוזיאון הטכנולוגיה סינסהיים. משם להמשיך למצינגן ולשטוטגרט למוזיאון פורשה ומרצדס ולסיור במפעל של פורשה, שככל הנראה יתקיים ב1.6 או ב2.6.

בהמבורג אני מתכוון לשריין סיור באיירבאס, בתקווה שיהיה סיור זמין באנגלית בתאריכים שאהיה בהם.

פורסם

לסינסהיים יש את אחיו ב-Speyer (למרות שהם מציעים "עסקת חבילה" מספיק לבחור באחד מהם).

אם אני זוכר נכון העדפתי את שפייר. וזה גם קרוב יותר להיידלברג (סתם יפה) ומאנהיים (יש מוזיאון טכנולוגי למשל) אם יש לכם כוונה להסתובב גם שם.

אתם מתכוונים לעשות את זה כטיול כוכב מפרנקפורט (לאתרים שקרובים יחסית) או שתתניידו ותמצאו מקום לישון בו באזורים שונים?

זה בהקשר של תאריכים בלוקים בכל הנוגע למלונות וכזה.

יש באמת בלי סוף עיירות ציוריות בדרכים ופה ושם גם אטרקציות.

לפגוע בול לטעם של שניכם, מעבר לענין המוטורי/תעופתי יהיה קשה לדעתי (הכוונה גם כמה זמן מענין אותכם להסתובב באיזו עיר/מוזיאון שלא קשור/טירה/כנסיות וכד').

אני עדין חושב שאתה עושה קצת underestimate לכמות הנסיעות שמעורבת והזמן שזה לוקח, בעיקר אם מוצאים איזה מקום לעבור בו בדרך.

מה שאולי אפשר לעשות זה באמת לרכז את כל נקודות הענין לאורך כל התוואי המוצע ואז להיות ספונטנים עד כמה שניתן במהלך הטיול ולקבוע איפה עוברים ואיפה לא לפי מסגרת הזמנים.

פורסם

בספייר כבר הייתי, בהיידלברג הייתי.

אנחנו מתכוונים להתנייד עם הרכב ממקום למקום, אם אני יודע מראש שאהיה בעיר מסוימת אז אזמין מלון, אם לא אז ספונטני איזה צימר שאמצא או מלון שאסגור בבוקינג או משהו.

אני מניח שכל עיר זה זמן אחר, יש ערים שאני יכול למצות תוך שעה, יש ערים שאני יכול לבזבז בהן ימים.

תבין - המטרה של הטיול היא בעיקר התחום המוטורי והתעופתי. אוסטריה היא גיחה ליומיים ככה, כדי לשבור שגרה.

מוזיאון שלא קשור או כנסיות פחות 'מעניין', זה נחמד על הדרך אבל לא יותר. ראיתי מספיק כנסיות באירופה וגם לא מעט בגרמניה.

פורסם

אם היית בשפייר, אז סנסהיים זה קצת מיותר לדעתי, זה די חוזר על עצמו למרות שהתצוגות מעט שונות. אבל אם אתה רוצה בכל זאת לכסות את זה גם, אז לכו על זה.

אין לי ממש מה לתרום לך מבחינת מקומות מוטורים/תעופתיים מעבר למה שאתה כבר יודע.

אם בכל זאת לכסות את כל הנקודות שתכננת, הייתי מתחיל (ובטח כך חשבת גם) אולי מהשטח המערבי לפרנקפורט ולהשתמש בה כבסיס בימים אלו (קובלנץ' גם עיר נחמדה) ואז מבצע את הגיחה הדרומית לפני שמתחיל להצפין, אולי לעבור אפילו דרך פראג בדרך צפונה. זה יהיה צפוף, אבל שוב, תלוי כמה תתעכבו בכל מקום ואיך ילך לכם בדרכים. אל תשכח לברר משמעויות של מעבר גבולות מבחינת הרכב השכור.

פורסם

כרגע מעבר הגבול המתוכנן היחיד הוא לאוסטריה ועם זה אין בעיה. רק צריך לרכוש את המדבקה הידועה.

סנסהיים אני רוצה בעיקר בגלל הקונקורד והTU144, וכמובן שיש שם מיצגים שונים מאלו שבספייר.

פורסם (נערך)

תפסיק לקרוא לזה ספייר. זה שפייר :wink:.

S אחת בגרמנית זה כמו 'ש'.

ההצעה לעבור דרך צ'כיה היא רק בגלל שדרזדן לצורך הענין היא כמעט קו ישר צפונה מהאלשטאט.

לפי גוגל, זמן הנסיעה דומה אבל המרחק קצר בכ-130 ק"מ אם נשארים בתחומי גרמניה.

יש לך גם שם, סוג של בדרך, איזו חצר אחורית עם כמה "חלקי חילוף" סובייטים: http://airpark.wz.cz/

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

השאלה איך צ'כיה נחשבת מבחינת חברת ההשכרה?

בחוזה רשום לי שאסור הכניסה למזרח אירופה. צריך להסתכל בחוזה.

אני צריך לראות מה אני עושה ביום הראשון של הטיול (זה יום ראשון, יום שבת שלהם), זה אומר שהרבה דברים יהיו סגורים. חשבתי לעשות גיחה לרינג ביום הזה ואולי להתחיל את היום עם ספוטינג בפרנקפורט.

יש לך מושג במקרה לגביי שדרוג הרכב?

פורסם

לא יודע. כמו שכתבת צריך לקרוא באותיות הקטנות ו/או לשאול את הנציג במעמד קבלת הרכב.

לגבי השדרוג, לא יצא לי להתנסות בבקשה כזו. קודם תגיע ותראה איזה רכב אתה בכלל מקבל.

• תוכן חדש...