Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברי קארספורום היקרים!

שמי יואל, אמנם אני לא ממש פעיל בפורום אבל אני עוקב אחריו יום יום כבר כמה שנים.

כמו כל אחד שאוהב מכוניות ובעיקר נהיגה לכל מדינה שאני מגיע אליה אני מחפש את הקשר שלה לספורט המוטורי ולתרבות המוטורית, במיוחד שבארץ איך נגיד.. אין כזאת.

אז לפני כחודש חזרתי מהמדינה בה נולדתי - אורוגואי, מדינת עולם שלישי בעלת 3 מליון תושבים הממוקמת בין ארגנטינה לברזיל בדרום אמריקה.

לאחר כמה בירורים על מסלולים באזור הגעתי למסלול שנמצא די קרוב לאיפה שהתגוררתי בעיירה קטנה ושמה אל פינאר.

למרות שהדרך היחידה לעלות להקפה על המסלול היא עם רכב פרטי ורשיון ספורטיבי מקומי החלטתי פשוט ללכת לראות.

המסלול עצמו היה די נידח, לא היה שם אף אחד ושום דבר לא עצר בעדי להכנס ולצפות באספלט מקרוב.

אז נכון זה לא הנורבורגרינג ואין כאן כמה קילומטרים טובים של פניות טכניות ושינויי גובה מטורפים (שלצערי עוד לא חוויתי על בשרי אבל זה קרב ובא)

אבל היי יש פה מסלול

כן כן מסלול אמיתי שאפשר לנהוג עליו ולהתאמן עליו בצורה חוקית!!!

וכאן השאלה הגדולה והמעצבנת הגיעה:

איך שם יש ופה אין?

איך יכול להיות שבמדינת עולם שלישי בעלת 3 מליון תושבים יש כמה מסלולים ובארץ אין אפילו 1?

למה בכל מדינה אחרת בעולם( גם במדינות הקטנות והפחות מפותחות) הספורט המוטורי מוכר ונערץ ובארץ כל מה שקשור לנהיגה ספורטיבית ונכונה נחשב לנהיגה בקלות ראש?

כל כך הרבה נהגים שרעבים לנהיגה ומחפשים מקומות לנהוג בהם (לא להשתולל, לנהוג.) ואולי המקום היחיד שאין לו מה להציע לאנשים האלה הוא ישראל.

לא מעט נהגים מוכשרים שלו רק היה כאן דרך לפתח את התחום הזה היו מגיעים למקומות רחוקים ומייצגים את המדינה בכבוד. כבוד הרבה יותר גדול מהמון ענפים אחרים בהם מושקע הרבה מאד כסף.

אז למה בכל מקום אחר יש ופה אין?

עריכה אחרונה על ידי ialwi
פורסם

כי בארץ רואים בספורט המוטורי קללה, חושבים שחובבי הרכב הם חבורת מופרעים שרק מחפשים לעקוף על פס רצוף ולנסוע במהירויות מופרזות ולא הגיוניות.

בפועל שנינו יודעים שזה לא המצב. ההתנהגות הזאת יותר מתאימה לילד מתלהב שמחפש לעשות פוזה על חברים שלו.

בארץ שום דבר לא חוקי וזה אכן מבאס. אין לי מושג למה המדינה לא מעודדת את הספורט המוטורי, הרי זה ענף שיכניס כסף. שיפורים, בלאי למכוניות ודלק = כסף. כניסה למסלול = כסף. אחלה מחלבה.

לפעמים יש לי תקווה שנהיה רק רבע, לא יותר, מגרמניה או אנגליה. מסלול אחד, קצת נהגים מתורבתים. זה מה שאני רוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בתקופת הסדיר אי שם ב2008-9 שיררתתי בשכם, ולא אשכח שהיה מחסום מסויים שבו שמרנו (כמדומני נקרא חווה 7 ) ואחת לכמה זמן היתה מגיע משאית עמוסה בכל טוב(המ"מ שלי טען שבאה מירדן) היו עליה רכבי ראלי מסוג פיאסטה, bmw, הונדות, רנו קליאו, ועודה כמה שלא עולה לי כרגע, כולם היו משופצרות קשות, כלוב התהפכות, הנמכות, צמיגים משופרים, בדרכם לתחרויות ראלי בשכם. אךךך החגיגות שבטח הלכו שם.

לדעתי אנחנו המדינה היחידה בעולם שבה ספורט מוטורי הוא מחוץ לחוק.

פשוט להזיל ריר. שלשכנינו יש תרבות מוטורית עשירה, ואצלינו? אלמנט הצינור.

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

ספורט מוטורי? אצלנו? אוי-וואי-בוי!

זה יעודד אנשים לנסוע מהר מדי. אולי בעתיד כשיהיה להם כמות מטורפת של מצלמות מהירות, זה יתאפשר.

כי הרי אין להם שום תפקיד אחר, מאשר תחנות התרמה לקופת האוצר.

פורסם

אנשים בארץ מאד מיושנים ומקובעים בדעות שלהם,גם אנשים צעירים,ספורט מוטורי נתפס כחוליגניות לשמה ולא כאחד מענפי הספורט הפופולאריים ביותר בעולם עם חוקים ותקנים מאד נוקשים.

פורסם

עזוב, זה לא משחקי כדור, אז זה לא מעניין.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

איך שם יש ופה אין?

איך יכול להיות שבמדינת עולם שלישי בעלת 3 מליון תושבים יש כמה מסלולים ובארץ אין אפילו 1?

סלח לי חבר, אבל יש לך בעיה בגישה. אתה קונה את השקרים העצמיים הפופולריים בארץ כאילו אנחנו מדינה מתוקנת. אנחנו לא וזה שאין ספורט מוטורי זו רק אחת התופעות הבעייתיות בארץ (ולא החמורה שבהן)

פורסם

אז למה בכל מקום אחר יש ופה אין?

בלי להיכנס לפוליטיקה, אתה די ענית לעצמך, בשאלה.

במדינתנו, אין תרבות, נקודה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מי שיישמע את שני המגיבים האחרונים עוד יחשוב שמדובר באיזו מדינה מפגרת באפריקה.

אנחנו אולי זנב לאריות - בטח לא לשועלים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אנשים אוהבים להאשים את הממשלה והמשטרה במצב של הספורט המוטרי בארץ.

אבל גם למשתתפים יש חלק לא קטן במצבו העגום,

ראה ערך סיכסוכים וריבים של כל מיני אנשים קטנים אם יותר מדי אגו, שברגע שמשהו לא הולך בידיוק כמו שהם רוצים הולכים ופותחים ארגון\קבוצה לבד.

מספיק לרפרף קצת בתת פורום פה , כדי לראות על מה אני מדבר.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

אף אחד לא האשים את המשטרה, הבעיה היא הממשלה,פקידי הממשל שלא מאפשרים ספורט מוטורי מינימלי במדינה וכמובן הרצון שלהם לשלוט על הכל, וזאת ללא שום ידע מקצועי. בארץ תמיד אוהבים להמציא את הגלגל מחדש וכל פעם לשנות דברים שלא צריך לשנות או לקבע דברים ישנים שכבר מזמן לא רלוונטיים היום. בכדי לסכם, אנחנו באמת בתחום הזה מדינת עולם שלישי עם לא מעבר...

פורסם

הסירוב הממשלתי הוא אותו סירוב שמהדהד באמירה האומללה "הביטלס ישחיתו את הנוער". ספורט מוטורי הוא כמו זנות - זו תופעה שלא משנה כמה תנסה למגר אותה, היא לא תעלם. מכאן שעדיף למסד אותה.

:idea:
פורסם

המנחת בערד כבר עבר בעלות לחברה פרטית ובקרוב לא ניתן יהיה להכנס לשם סתם ככה עם כלי רכב, לפחות כך שמעתי.

בנוגע לפתיחת מסלול - לא רשויות ולא בטיח, הרשויות תומכות, מה שלא מגלים לכם זה שאלא אם כן המסלול יכניס לבעל המסלול מליונים בשנה, לא יטרחו להרים מסלול שכזה.

חמדנות נוגעת בכולם.

אחרת להרים מסלול כדמות לגונה סקה [3.8 ק"מ ו 11 פניות] לא צריכה להיות בעיה לאיילי נדל"ן או אפילו קבוצת משקיעים, משהו כמו סד"ג של 5 מליון שקל [ללא תחזוקה]

זוהי רק דעתי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...