Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לנו במשפחה סוזוקי SX4 שנת 2010 שעברה כ53K ק"מ.

כעקרון אבא שלי עושה טיפול כל שנה רק במוסכים מורשים (אבל כמעט כל שנה מוסך אחר), החלטתי לעבור קצת על הקבלות ולראות מה עשו בכל טיפול.

טיפול ראשון-החלפת שמן ומסנן שמן 0 ש"ח (טיפול ראשון מתנה)

טיפול שני-החלפת שמן ומסנן שמן,החלפת רפידות וחריטת צלחות קדמיות, החלפת נוזל בלמים,החלפת מסנן מזגן. סה"כ 1414 ש"ח

טיפול שלישי-החלפת שמן ומסנן שמן. סה"כ 620 ש"ח

טיפול רביעי-החלפת שמן ומסנן שמן, החלפת נוזל בלמים. סה"כ 670 ש"ח

טיפול חמישי-החלפת שמן ומסנן שמן,החלפת רפידות קדמיות לחליפיות והחלפת צלחות קדמיות לחליפיות. סה"כ 1345 ש"ח.

עכשיו לשאלות,

1.האם המחירים סבירים סה"כ?

2.בטיפול האחרון סט צלחות חליפיות עלה 270 וסט רפידות קדמיות עלה 225, איך המחיר ומה טיב החלקים? האם יש משמעות לצלחות ורפידות איכותיות יותר בנהיגה ש95% ממנה בתוך העיר?

3.מסנני אוויר, ע"פ ספר הרכב בטיפול מספר 3 היו אמורים להחליף את מסנן האוויר למנוע אך זה לא קרה. יוצא שהרכב כנראה כבר 5 וחצי שנים עם אותו מסנן, לרוץ לקנות אחד חדש? מסנן המזגן הוחלף בטיפול 2 במקום בטיפול 3 אך אני מניח שזה לא קריטי (ובבדיקה לפני כחודש הוא נראה סביר)

4.בדיקת בלמים בטסט. אפשר הסבר קצר מה מראה בדיקת הבלמים?

התוצאות בטסט הקודם (הדף של הטסט האחרון כנראה ברכב ואין לי גישה אליו כרגע):

סרן קדמי 860kg כח בלימה ימין 303 כח בלימה שמאל 336 הפרש 10%

סרן אחורי 550kg כח בלימה ימין 152 כח בלימה שמאל 148 הפרש 3%

בלם עזר 620kg כח בלימה ימין 169 כח בלימה שמאל 166 הפרש 2%

יעילות בלימה 67% יעילות בלם עזר 24%

מצאתי את התוצאות מהטסט בשנת 2012 והתוצאות שונות לחלוטין:

סרן קדמי 680kg כח בלימה ימין 230 כח בלימה שמאל 230 הפרש 0%

סרן אחורי 440kg כח בלימה ימין 152 כח בלימה שמאל 148 הפרש 3%

בלם עזר 490kg כח בלימה ימין 140 כח בלימה שמאל 140 הפרש 0%

יעילות בלימה 70% יעילות בלם עזר 25%

ממה נובעים ההפרשים האלה?

אשמח לתשובות וסליחה על כל החפירה :)

פורסם

המחירים בסדר, יש זולים יותר אבל זה שטויות.

לעניין הברקסים-זו הדרך שלהם להרוויח. אתה תראה שזה ימשך כל שני טיפולים יחליפו. צריך לראות מה המצב שם אבל מנסיון עבר אין צורך.

אני החלפתי לאחי צלחות ורפידות לא במוסך, עלה לי 500 ש"ח למשהו טוב ולא סיני. לא יודע איזה ברקסים קיבלת.

לעניין פילטר אוויר אני מחליף כל טיפול, עולה 30 ש"ח בחנות חלקי חילוף.

לעניין עומסי בלימה- תרד מזה, לא מעניין.

• תוכן חדש...