Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב עדכון קטן,

הלכתי היום למוסך שמתמחה ברובוטיות,עשה רושם טוב ומקוצעי למדי הוא עשה נסיעת מבחן, בדק את מיקום המנוע וחיבר מחשב ובדק זויות של המנוע בכל הילוך.

המסקנה הקלאץ קרוב לסוף חייו,

הוא המליץ להחליף בהקדם ,אם יש צורך עושים חריטה לגלגל תנופה ואם יש צורך החלפה של המנוע.

בכל אופן הוא טען שמנוע מפעיל פותחים ובודקים פחמים ובלאי ולפי זה מחליטים.

השאלה הנשאלת

1. מישהו יודע בודאות מה ההבדלים בין הקלאץ של AISIN לבין הקלאץ המקורי - ראיתי טיעונים שונים לגבי שוני בין השניים.

2. האם מומלץ כטיפול מונע להחליף את המנוע ?

3. האם כדאי לחכות לנורה?

פורסם (נערך)

1. aisin מייצרת כמה ערכות קלאצ'ים שהשוני הוא הקוטר ועוד כמה דברים. מבחינת האיכות-אין הבדל. הם יוצאים מאותו פס ייצור, פשוט האריזה שונה ועל השם והלוגו של טויוטה אתה משלם 30-40 אחוז יותר.

נסה לקחת ממוסך טויוטה או מאתר toyodiy את מק"ט פלטות הקלאץ' והשווה מול מספרי הערכות של aisin כ cross reference באתר שלהם. אז תמצא את הערכה הנכונה שאתה צריך.

הקפד על החלפה נכונה של הקלאץ' באמצעות סורק ייעודי, שמאפס את הקלאץ' ל position zero (ככה רשום בכל המדריכים) ואז לא צריך לכוון את פלטות הקלאץ' באופן ידני אחרי ששמים את הפלטות החדשות לפני שסוגרים את הגיר.

2. מנוע של מה? של הרובוט שמעביר? אם הוא לא עושה בעיות והקלאץ' אופס לאורך חייו והוחלף גם שמן גיר, אין שום סיבה.

3. נורה נדלקת זה רכב תקוע בד"כ ממה שקראתי פה בפורום, ראיתי רכבים במוסכים שכשהנורה דלקה הקלאץ' בכלל לא שילב להילוך והרכב לא צבר מהירות. אתה רוצה לחכות שהרכב שלך יתקע כשאתה הכי פחות מצפה לזה? חכה לנורה, מרפי יעזור לך.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

הי,

העניין שכמה בעלי מקצוע אמרו שיש הבדלים קטנים בין המקורי ללא מקורי.

לגבי המנוע , זה מנוע חשמלי יש שחיקה של הפחמים..הבנתי שיש שחיקה מואצת ברגע שיש קלאץ שחוק..

לגבי איפוסים , אין לי תיעוד , אני עשיתי איפוס לא מזמן..

יש לי מק"ט של טויוטה אני מניח שזה יהיה מק"ט שונה מזה של AISIN.

איפה אפשר למצוא הקטלוג באתר שלהם לא מכיר מק"טים.

בנוסף לאיפוס של הקלאץ, הבנתי שיש אפשרות לעשות כיוון מכנאי של הציר, שאותו יש לשחרר בעת ההחלפה.

שמן גיר טרם הוחלף...

בנוסף לגבי איפוסים יש מדריך שמסביר איך עושים את התהליך בלי סורק.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiF-7eW8vzKAhUD63IKHUf9DKIQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.blue-print.com%2Fmmt%2FINF134_MMT_Clutch_Kit%2520ADT330265_266_274.pdf&usg=AFQjCNEVQKpQI8U03knMwczAwOM_kc6A7A&bvm=bv.114195076,d.bGs

בכל אופן מצאתי כמה מוסכים שיש להם סורק יעודי ומכירים את תהליך ההחלפה.

עריכה אחרונה על ידי poratnir
פורסם

יש לי קורולה רובוטית 4 שנים ומעולם שהייתה אצלי לא היו בעיות בגיר, אבל שמתחילים לנוע מרגישים דחיפה כזאת וכדי למנוע אותה צריך לעזור לו קצת בגז שהפעולה תיהיה חלקה.

סימני עייפות? חוץ מזה בנסיעה הרכב מעביר הילוכים חלק ולא מושך תהילוך אך לפעמים מרגישים דחיפה קלה בין 1ל2.

פורסם

אין מה להתנסות. היצרן aisin מייצר גם את התיבה הרובוטית. הוא יצרן מוכר בתחום הקלאצ'ים ותיבות ההילוכים, כך שאיני מבין ממה החשש. יש לך כאן שרשור של פג'ו 107 (שיש לה את התיבה הרובוטית של aisin שקיימת גם בקורולה וביאריס, אולי פחות הילוכים אבל עקרון הפעולה זהה) שהבעלים שלה קנה קלאץ' של aisin והחליף בעזרה של חבר.

• תוכן חדש...