Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אז ככה יש קורולה 2008 רובוטית 132 אלף ק"מ , תכנני בטיפול הקרוב להחליף שמן גיר לרענון,

הרכב עדיין עם הקלאץ המקורי, נוסע טוב סך הכל , לפעמים בעליות קטנות יש שנייה וחצי שכאילו הגיר בניוטרל ולוקח זמן להילוך להיכנס.

אין שום נורה שנדלקה, והרכב נוסע בסדר גמור פרט לזה.

השאלה שלי, אילו זה היה גיר ידני רגיל היה אפשר לדעת לפי הנקודה מה מצב הקלאץ.

מאחר והלחיצה על ידי רובוט , כיצד ניתן לדעת מה מצב הקלאץ?

האם כדאי להחליף כטיפול מונע או להמתין שתהיה אינדיקציה.

פורסם (נערך)

ישנן כמה דרכים לדעת את מצב הקלאץ' בגיר הרובוטי:

1. להתחיל נסיעה בהילוך ראשון ולאט לאט לשחרר את הרגל מהגז. בקלאץ' תקין, הרכב אמור לזחול קדימה באיטיות. יכולה להיות השהיה של 1-2 שניות עד שהרכב יתחיל לזחול, וזה תקין. אם אתה מוריד את הרגל מהגז והרכב לא מתקדם, רוב הסיכויים שיש לך בעיה בקלאץ'.

2. העברה מE ל R ולהיפך. אם בהעברה הזו הגיב מצפצף בN פעם ב.. אז זה בסדר, כי הגיר נכנס כ"שן מול שן" (ככה נאמר במוסך של טויוטה) כשהרכב משלב את הקלאץ' לאחור. אבל אם יש מספר גדול של ניסיונות לשילוב הילוך, זהו סימפטום לבעיה.

3. זינוק בעליה או החלפת הילוך בלחיצת גז במצב E-אם הטורים עולים אך הרכב לא צובר מהירות, הקלאץ' מחליק.

4. נורית קלאץ' מתחמם שנדלקת בזמן נסיעה בפקקים באופן תכוף.

5. כשלון באיפוס יזום של הקלאץ' במוסך-לא צריך להוסיף מילים.

6. רעידות מורגשות בתחילת נסיעה בשילוב לראשון או לרוורס (למרות שזה יכול להיות גם תושבות גיר).

בנהיגה נכונה אין שום סיבה שהקלאץ' לא יאריך ימים כמעט כמו קלאץ' רגיל (130 אלף וצפונה). יחד עם זאת, אם אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד הרבה זמן, אני כן הייתי חושב על החלפה מונעת של הקלאץ' כי חוק מרפי תופס בכל מצב והוא יכול להחליט להתפגר בנסיעה בכביש (קראתי שרשורים בחו"ל בעניין). שים לב, שלפני החלפת הקלאץ' חובה להכניס את הגיר למצב "אפס" (הסורק של טויוטה יודע לבצע זאת) כי אם לא מבצעים זאת, צריך לכוון את מזלג הקלאץ' באופן ידני (ורוב המוסכים אגב לא יודעים לעשות זאת). לאחר החלפת הקלאץ' מבצעים לימוד מחדש. ניתן לרכוש בנפרד ערכת קלאץ' מקורית של aisin (יצרן התיבה), במוסך של טויוטה אתה בסה"כ רוכש את אותה הערכה עם מדבקה של טויוטה במחיר יותר גבוה.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

תודה רבה, אני בטוח שזה יעזור להמון אנשים .

אז בגדול הרכב נוסע מצויין , אין תלונות והוא מתחיל לזחול קדימה, לעיתים רחוקות קורה שיש בעיטה קלה בעת בזינוק , בערך שנייה שהטורים עולים.

שאר העברות ההילוכים וצבירת מהירות קורה באופן תקין לחלוטין.

כמו שאמרתי לא נדלקה שום נורה ולרוב הרכב נוסע חלק ובצורה מהנה לגמרי, יחד עם זאת אני יודע שיש מקרים שקלאץ גמור יכול לעשות נזק גדול יותר ולכן לא כדאי להגיע לסופו.

ככה שאני מתלבט אם בטיפול הקרוב , לטפל גם בזה.

ראיתי את הקלאץ של חברת AISIN והבנתי שהוא אכן זהה, ונמכר כמעט ב 50 אחוז פחות.

אם המערכת של הרכב מספיק אמינה כדי לתת לה לעשות את העבודה ולהתריע , אז סבבה,

אם לא אשמח להמלצה.

מה לגבי מנוע הפעלה , החברה בעיקרון מחליפה הכל כולל מערכת הפעלת מצמד.

האם נסיעה ממושכת עלולה גם לגרום נזק לגיר?

פורסם

בשבוע שעבר החלפתי קלאץ בקורולה שלי עם 105 אלף קילומטר

לדעתי הייתי יכול למשוך את ההחלפה עוד הרבה זמן מכיוון שהסימפטומים אצלי בסך הכל היו רעידות בתחילת הנסיעה ובעיקר בשילוב להילוך אחורי. כמו כן, בתחילת נסיעה בעליה הגלגלים היו מפרפרים במקום. הקלאץ לא החליק אך החלטתי לא למשוך את העניין כי לא מתאים לי שהאישה תתקע עם הרכב באיזה שהוא חור ושלא אאלץ גם להחליף את גלגל התנופה מה שיוסיף לחשבון עוד אלפייה.

פורסם

מנוע ההפעלה בדרך כלל בסדר, ישנם מקרים ספורדיים של סולנואידים שמוחלפים אבל אם הגיר תוחזק כמו שצריך והקפידו על איפוסים/החלפות שמן גיר/הרמת רגל מהגז זמן החלפת ההילוך, לא צריך להגיע להחלפה של מערכת הפעלת הקלאץ' אלא רק הפלטות.

נסיעה ממושכת לא גורמת נזק לגיר.

פורסם
בשבוע שעבר החלפתי קלאץ בקורולה שלי עם 105 אלף קילומטר

לדעתי הייתי יכול למשוך את ההחלפה עוד הרבה זמן מכיוון שהסימפטומים אצלי בסך הכל היו רעידות בתחילת הנסיעה ובעיקר בשילוב להילוך אחורי. כמו כן, בתחילת נסיעה בעליה הגלגלים היו מפרפרים במקום. הקלאץ לא החליק אך החלטתי לא למשוך את העניין כי לא מתאים לי שהאישה תתקע עם הרכב באיזה שהוא חור ושלא אאלץ גם להחליף את גלגל התנופה מה שיוסיף לחשבון עוד אלפייה.

האם ראית את הפלטה המפורקת?,

כמה עלתה ההחלפה?

השתמשת בקלאץ של AISIN?

למה שיהיה צריך להחליף גלגל תנופה?

אז בעיקרון נסיעה עם קלאץ שחוק לא אמורה להביא לנזק לגיר?

אני יכול לחכות עד קבלת הודעה?

פורסם

נסיעה עם קלאץ שחוק כן עלולה לפגוע בשאר המכלולים.

ההחלפה בוצעה במורשה טויוטה בחלפים מקוריים ועלתה 3.5 אלף.

לא ראיתי את הפלטה מפורקת אך הבנתי שהיתה שחיקה.

אם תרצה אוכל להעלות סריקה של הקבלה והמכלולים שהוחלפו.

פורסם (נערך)

זה יהיה מצויין.

בעיקרון החברה נתנה הצעת מחיר של כמעט 7000 שקל ..

בדרך כלל אני לוקח בעירבון מוגבל הגדרה של שחיקה אצלהם, כמעט תמיד הם פוסלים בלמים כשיש למעלה מ-50% ברפידות..

אני מניח שגם כאן הסיפור די דומה..

לגבי נסיעה עם קלאץ שחוק, אני מניח שהמחשב אמור לדעת להתריע במידה ואכן יש בלאי שעלול לגרום לנזק נוסף.

עריכה אחרונה על ידי poratnir
פורסם

הנה פירוט החיובים על החלפת הקלאץ.

החשבון הסופי עבר את החמשת אלפים ש"ח אבל זה בעיקר כי גם בוצע טיפול קטן והוחלף מצבר ועוד כמה דברים.

כאשר מחשבים רק את הקלאץ הוא יוצא 3,552 ש"ח אחרי הנחה.

טיפול קלאץ.jpg

פורסם (נערך)

תשמע כל הכבוד על ההשקעה, זה יותר מ10% מהמחירון של הרכב.

גם כשאני מגיע למורשה אני בדרך כלל מביא את החלקים,

אני רואה כאן שגם בחרו להחליף רק את המנוע ולא כל יחידת ההפעלה - בערך זה ההפרש 1900 ש"ח מההצעה שאני קיבלתי.

אצלי מושם מה הם הוסיפו תוסף לשטיפת מערכת ב420 ש"ח

דרך אגב שהגעת אליהם , הם המליצו להחליף? או המליצו לחכות לנורה? מה לגבי חריטה של גלגל תנופה? עשו??

היה יכול לצאת הכל בערך חצי אני מניח.

פורסם

הגעתי אליהם עם תלןננ של רעידות בתחילת נסיעה. עשו נסיעת מבחן וחיברו מחשב והגיעו למסקנה שצריך להחליף קלאץ אבל אפשר למשוך עוד קצת.

חודש לאחר מכן ביצעתי את ההחלפה.

במוסך אמרו לי שבגלל שהגעתי בתחילת התסמינים אז לא נוצר גם בלאי של מכלולים אחרים כמו גלגל התנופה ולכן אין צורך לחרוט או להחליף אותו או מכלולים אחרים.

פורסם (נערך)

הבנתי,

הרעידות שהיו לך זה היה משהו קונסיסטטני ?

אצלי יש רעידות כשמנוע קר ברוורס יש כניסה בקפיצה של ההילוך לפעמים.

כמה עלתה הבדיקה של המחשב?

פורסם (נערך)

הרעידות היו בתחילת נסיעה או בשילוב לרוורס. כאשר המנוע היה קר הרעידות היו חזקות יותר.

לא היו קפיצות או מכות חזקות מכיוון הגיר (מעבר לרגיל) ולא היו קפיצות של הילוכים או חיווי כלשהו מכיוון המחשב.

לעיתים בשילוב לרוורס ההילוך לא היה משתלב והיה לוקח כמה שניות עד לשילובו.

בדיקת המחשב במוסך לא עלתה דבר והיא חלק מהשירות הרגיל של המוסך ללקוחות קבועים.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

הבנתי,

ברכב הזה , אני כבר לא מטפל במורשה של טויוטה, תמיד איכשהו המחירים קופצים משמעותית.

קלאץ של חברת AISIN עולה 650 ש"ח כולל מע"מ שזה בערך 950 ש"ח פחות מהמחיר שלהם - להבנתי לאותו מוצר בדיוק רק בלי חותמת של טויוטה.

נראה לי שנושא שילוב ההילוך לאו דווקא קשור לקלאץ אלא למיקום השיניים של הגלגלים.

בכל אופן עזרת מאוד,

אני אראה אולי פשוט אקפוץ לעשות בדיקת מחשב כדי לראות מה המצב של הקלאץ.

אם אכן נסיעה ממושכת עם קלאץ שחוק עלולה לגרום לשחיקה של הגלגל תנופה ועוד מכלולים , כנראה שעדיף לסגור עניין ולטפל בנושא.

• תוכן חדש...