Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר טוב ,

החלטתי לחבר את כל המחשבים בבית (4 סה"כ) לרשת קווית.

התייעצתי כאן ובמקומות נוספים, רכשתי 4 שקעים ,רכשתי כבלי רשת מוכנים (באורך המתאים בין השקע למחשב).

שקע אחד התקנתי ליד הנתב ואליו אחבר את 3 המחשבים האחרים.

העברתי כבלי רשת לכל החדרים ולאחר חיבור אחד המחשבים לשקע ,נתקלתי בבעיה.

עד שלא אבין מה הבעיה ואיך לתקן אותה,לא אמשיך בחיבור שאר המחשבים .

המחשב הראשי (שנמצא ליד הנתב לצורך העניין) מחובר ישירות לנתב ,החיבור יציב והכל תקין

בחדר השינה עומד מחשב נוסף (מחשב 2 לצורך העניין) , ככל הנראה ,החיבור הקווי קיים אבל ישנה התנגשות כלשהי או סיבה אחרת לתקלה.

ליד השעון מימין מופיע סימן שהחיבור הקווי קיים (XX CONNECTED)

החיבור הקווי למחשב 2 לא יציב, הוא נעלם מדי פעם ואז צריך לרסט את מחשב 2 על מנת שהחיבור יחודש.

לאחר התחדשות החיבור ,הסיפור חוזר על עצמו (כבר עשיתי פעמיים רסט למחשב 2 כדי שאוכל לפתוח דפי אינטרנט).

אציין שהשתמשתי בתקן B כאשר חברתי את כבלי הרשת מצד השקעים.

ברשת הפנימית עוד לא השתמשתי, אין לי מה להעביר ממחשב למחשב ,יתר על כן ,אני לא בטוח כיצד להגדיר שיתוף בין מחשבים ברשת פנימית.

השקעים בחדרים נוספו במטרה לבטל תקיעות בחיבור המחשבים לרשת החיצונית , על מנת להשתמש בקודי ולצפות בתכנים למינהם בצפייה ישירה.

אודה לכל הסבר או טיפ שיביאו לפתרון הבעיה

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

מחשב 2 עבד בסדר בחיבור קווי קודם לכן?

נתקלתי בתופעה מוזרה שכזו שבדר"כ מקורה בבעיה במערכת הפעלה/כרטיס רשת

הדרך הכי טובה להבין אם הבעיה שלך היא חומרתית או תשתית היא לחבר כבל ישיר ממחשב 2 אל הראוטר ולראות אם התופעה חוזרת.

פורסם

באיזה נתב אתה משתמש? לי היתה בעיה דומה כשהנתב היה ישן והכבלים שעוברים אצלי בקיר הם CAT6.

ברגע שהחלפתי לנתב חדש יותר הבעיה נפתרה.

לצורך בדיקה, אני מציע לך להעביר כבל נוסף לחדר אחר ולבדוק משם עם המחשב "הבעייתי". אני מניח שזו גם פונקציה של אורך הכבל, אז תשתדל לבחור חדר באותו מרחק מהנתב.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
מחשב 2 עבד בסדר בחיבור קווי קודם לכן?

נתקלתי בתופעה מוזרה שכזו שבדר"כ מקורה בבעיה במערכת הפעלה/כרטיס רשת

הדרך הכי טובה להבין אם הבעיה שלך היא חומרתית או תשתית היא לחבר כבל ישיר ממחשב 2 אל הראוטר ולראות אם התופעה חוזרת.

לפני כן מחשב 2 עבד בחיבור אלחוטי בלבד.

אחרי שנוסף השקע והחיבור הקווי ,הופיעו הבעיות

באיזה נתב אתה משתמש? לי היתה בעיה דומה כשהנתב היה ישן והכבלים שעוברים אצלי בקיר הם CAT6.

ברגע שהחלפתי לנתב חדש יותר הבעיה נפתרה.

לצורך בדיקה, אני מציע לך להעביר כבל נוסף לחדר אחר ולבדוק משם עם המחשב "הבעייתי". אני מניח שזו גם פונקציה של אורך הכבל, אז תשתדל לבחור חדר באותו מרחק מהנתב.

הנתב TP LINK 1043 גרסה2 כחול

רוב הציוד תומך CAT 6 (כרטיס רשת מחשב ראשי, כבל רשת,כבלי רשת קצרים,שקעים)

במחשב 2 כרטיס הרשת תומך עד 100 מגה בלבד,אולי זה המקור לבעיה ?

אתה בטוח שאין לך התנגשות של כתובות? תבדוק מה הכתובת של כל מחשב.

לדעתי קיימת התנגשות, אני לא יודע איך לפתור את הבעיה

פורסם

הידע שלי ברשתות כמעט ולא קיים

אם אני לא טועה , כתובות ה( IP (IPV4 חייבות להיות שונות על מנת שלא תהיה התנגשות ,נכון ?

בדקתי בשני המחשבים ,כתובות ה IP שונות וכתובת הראוטר זהה וזה תקין כי אותו הראוטר מחלק 2 כתובות לשני משתמשים (מחשבים)

יתר על כן, מאז הניתוק האחרון במחשב 2 עברו כשעתיים,בינתיים הכל תקין .

כמו כן, חברתי את מחשב 2 ישירות לראוטר (ניתקתי את המחשב הראשי שמחובר לראוטר בד"כ ) והצלחתי לגלוש במחשב 2 .

פורסם

שתי הכתובות מתחילות באופן זהה 192-168

הספרה האחרונה זהה כאשר מסתכלים על default gateway בשני המחשבים

והיא שונה כאשר מדובר בIP 4

מה הדרך לגרום ל IP שונה בשאר המחשבים כשאחבר גם אותם לאותה הרשת ?

פורסם

אני לא מומחה רשתות, אבל אני חושב שהנתב מקצה כתובות אוטומטית.

אני חושב שהבעיה היא בכרטיס הרשת הישן שלך שתומך רק ב 100Mb.

שוב, לא מומחה ולא רוצה לגרום לך לקנות משהו שאתה לא צריך.

יש לך אפשרות להביא מחשב עם כרטיס של 1000Mb לצורך הבדיקה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אין לי אפשרות כזו.

כמו שכבר ציינתי, בינתיים התקלה לא חזרה , בשני המחשבים את מקבל את מלוא מהירות ההורדה של חבילת הגלישה והכל תקין.

אם המצב ישאר כמו שהוא-רק אשמח כי קרה משהו שאני לא מבין בו ואותו משהו גם הסתדר לבד :)

עכשיו רק נותר להבין כיצד לשכפל התנהגות דומה בשאר המחשבים כדי לסיים את העברת החיבור הקווי בבית .

פורסם

תגדיר במחשבים שיקבלו ip אוטומטית, כלומר אתה לא צריך לתת להם ip באופן ידני.

אין קשר לסוג/דגם הכרטיס רשת, אם הוא תקין זה יעבוד גם אם הוא 10 מגה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

מוגדרת כתובת IP אוטומטית בשני המחשבים ,לא שיניתי הגדרות אלה כלל.

האם חיבור רופף של גידי הכבל רשת לתוך השקע יכול לגרום לתקלה המתוארת ?

כאשר חברנו את השקעים לכבלי הרשת, פעלנו לפי תקן B משני צידי השקע (פעם ראשונה בשקע שליד המחשב הראשי ופעם שנייה בשקע שבחדר השינה)

בדקנו שכל הגידים נכנסו עד הסוף אך אולי פספסנו משהו קטן-סביר שטעינו כי זו הפעם שחברנו שקעי אתרנט

לא לי ולא לאדם השני (חשמלאי במקצועו ) אין ניסיון בהקמת והגדרת רשת קווית בבית , כל הפעולות הסתמכו על מדריכים כתובים ומצולמים שהצלנו למצוא .

מה שיותר מוזר שהתקלה הופיעה ואז נעלמה .

מיד אחרי הניתוק הראשון ,נתקתי את כבל הרשת והחזרתי את החיבור האלחוטי במטרה לחפש הסבר ופתרון לבעיה.

לאחר מכן חברתי שוב את הכבל וכעבור כמה דקות שוב החיבור נותק, חזרתי על הפעולה פעם נוספת ומאז הכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

יש פה שרשור ניחושים, אי אפשר לפתור בעיות ככה, לפחות לטעמי.

תתחיל בלבצע בדיקות ואז תן לנו את התוצאות.

הגדרות ה IP לא בכיוון בכלל בגלל ש 1. אם הכל עבד תקין קודם אין סיבה שלא יעבוד עכשיו, 2. לא נראה שאתה מבין מספיק כדי להקצות כתובות על דעת עצמך ולגרום להתנגשות, ובכל מקרה זה *לא* יגרום לתופעה שאתה מתאר, אלא הייתה קופצת לך הודעה ספציפית שמספרת לך על ההתנגשות בכתובות.

יכול להיות שזה בעיה כלשהיא בחיבורי הכבל/התאמת CAT6 ושלל ניחושים אחרים, אבל אני חושב שלא, בגלל שריסטרט לא היה פותר לך את הבעיה, אלא נגיעה בכבל / ניתוק וחיבור הכבל.

לכן אני מסיק שזה או מערכת הפעלה, או חומרה במחשב, כדי לפסול את התשתית אתה צריך לחבר כבל יצוק וטוב ישירות ממחשב 2 אל הראוטר ולבדוק אם הבעיה חוזרת או לא.

פורסם

קודם הכל עבד בסדר אבל סוגי החיבורים היו שונים-

המחשב המרכזי היה תמיד מחובר קווית ,מחשב 2 היה מחובר אלחוטית עד אתמול.

לפני 20 דקות חברתי את מחשב 2 לראוטר עם כבל רשת שאני בטוח שהוא תקין ועכשיו שני המחשבים מחוברים לאינטרנט והכל עובד .

• תוכן חדש...