Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבלי הצתה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רציתי לבדוק אם כבלי ההצתה שלי באוטו עוד טובים

אמרו פה בפורום שבודקים בעזרת מולטימטר את ההתנגדות מישהו יכול להדריך אותי בדיוק איך

כאילו איך אני מכוון את המולטי מטר ומה הוא צריך להראות לי??

ועוד משו הרכב הוא פיאט פונטו מישהו יודע מזה הכרטיס הזה עם הקוד של האוטו למה הוא משמש??

תודה לכל העונים:-P

פורסם

אהה תודה גבר *** עריכה - ההודעה מנוסחת בלשון זכר אך מתייחסת לגברים ונשים כאחד ***

מישהו יודע לגבי ההצתה?:roll:

פורסם

בכרטיס הקוד יש מספר עבור שכפול מכני של שיני המפתח ומספר קוד אלקטרוני המאפשר למוסך לבצע הנעת הרכב, תוך כדי עקיפת האימובילייזר, לצורכי אבחון תקלות.

שמור היטב על הכרטיס ועל המפתח הראשי שצבעו חום (בפונטו דור 1 עד שנת 99).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בכרטיס הקוד יש מספר עבור שכפול מכני של שיני המפתח ומספר קוד אלקטרוני המאפשר למוסך לבצע הנעת הרכב, תוך כדי עקיפת האימובילייזר, לצורכי אבחון תקלות.

שמור היטב על הכרטיס ועל המפתח הראשי שצבעו חום (בפונטו דור 1 עד שנת 99).

תודה רפי אבל מה בקשר למה ששאלתי עם הכבלי הצתה...

פורסם

אתן לך מס' שיטות שגם אנוכי למד בפורום נכבד זה, אך גם אבהיר לך לפני ששיטות אלו אינן נותנות אינדיקציה מדויקת לגבי מצב חוטי ההצתה ופשוט מומלץ להחליפם. אם יש בעיה כמובן.

הראשונה, והיותר בטוחה: ניתוק אינדיבידואלי של חוטי ההצתה מהפלאגים. אם המנוע מגיב בגמגום - משמע שהחוט מבצע את תפקידו (מידת טיב הביצוע היא בספק). אם המנוע אינו מגיב כלל - החוט אותו ניתקת אינו תקין ויש להחליפו.

השיטה השניה: כייל את רב המודד למדידת התנגדות, בערך של 10K. מדוד את התנגדות החוטים, לכל אורכם. התנגדותם לא אמורה לעלות על כ-5 או 10 קילואומים. באם התנגדותם גבוהה יותר יש להחליף את החוטים.

שוב אציין שבדיקות אלו לא נותנות אינדיקציה נכונה ואם ישנו ספק לגבי מצב החוטים, עדיף להחליפם. מחיר סט חוטים הוא זול יחסית.

והערה נוספת - אם אחד מהכבלים אינו מתפקד כראוי עדיף להחליף את הסט כולו.

במקרה שיש סטיות כלשהן בערכים, אנא תקנו. יכול מאוד להיות שברכבים שונים צריכים להיות ערכים שונים.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ברכבים המודרניים אסור לנתק כבל הצתצה מהמצת (פלאג) כי הניצוץ יפרוץ בתוך סליל ההצתה וממנו בחזרה (בהשראה בסליל הראשוני) אל מחשב נהול המנוע העלול להפגע.

בדיקות מאולתרות כאלו מסוכנות ברכב מודרני. אם בצעת בדיקת התנגדות חוטי ההצתה והם תקינים בצע עוד בדיקה של הבדוד:

הנע הרכב בליילה בחשיכה והעבר לאורך חוטי ההצתה מברג (כשאתה אוחז בידית המבודדת), אם תראה ניצוצות קופצים מהחוט למברג אז יש פריצת מתח מהחוט ויש להחליפו.

בדיקה הכי טובה ונכונה של מע' ההצתה הנה ע"י התחברות של אוסילוסקופ רכב ולפי הגרפים של מתח מע' הצתה, נמוך וגבוה, יודעים את מצב החוטים, מצתים, אנרגית ניצוץ ועוד, אך זה עולה בכסף.

פורסם
התנגדותם לא אמורה לעלות על כ-5 או 10 קילואומים. באם התנגדותם גבוהה יותר יש להחליף את החוטים.
התכוונת ל5 עד 10 אום ולא קילו אום.

5 קילו אום זה התנגדות שלא תאפשר אפילו הדלקה של "לד" עם מצבר 12 וולט.

פורסם

לרפי, תודה רבה!

שמחתי ללמוד עוד וכעת אדע להזהיר יותר להבא.

בטעות לא רשמתי בהודעתי בקשה שאם מישהו יודע עוד או שחולק עליי שיגיד, אך אני מאוד שמח שיש אנשים כמוך שעוזרים לי לא להטעות את השואל.

בכל מקרה, אני מצטער על ההטעיה!

וליניב, בפורום זה אני רק קורא, משכיל, ועוזר ע"ס נסיונם של המלומדים ממני.

בשרשור זה, בנוסף לשרשורים אחרים קראתי שההתנגדות צריכה להיות כ-5 עד 10 קילואומים, ואף שמר ציין שלדיוק במדידה יש צורך במד המודד התנגדות של מגהאומים.

אתה מוזמן לחלוק עליהם ואף אשמח אם יתפתח דיון המבהיר עוד יותר את העניין.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שלום

יניב ה כתב:

"התכוונת ל5 עד 10 אום ולא קילו אום.

5 קילו אום זה התנגדות שלא תאפשר אפילו הדלקה של "לד" עם מצבר 12 וולט"

שים לב שחוטי ההצתה מעבירים מתח גבוה היוצא מהקויל ולא (כפי שכתבת ) 12 וולט מהמצבר.

ואכן ההתנגדות נמדדת בקילואומים.

יהודה

פורסם

אולי זה רק אני, אבל נראה קצת לא הגיוני..

מה מטרת סליל ההצתה ביצירת מתח גבוה אם משתמשים בחוטי הצתה בעלי התנגדות כה גבוהה ?

מעולם לא בדקתי את חוטי ההצתה ע"פ התנגדות, אך ידע בסיסי בחשמל מספיק בשביל להבין את הרעיון.

פורסם

חוטי הצתה בעלי התנגדות גבוהה נועדו לצרכי סיכוך הפרעות והשראות למכשירי רדיו, פלאפונים ומע' אלקטרוניות ברכב ובסביבות הרכב. ברכבים ישנים היו חוטי הצתה רגילים מנחושת .

התנגדות הגבוהה של החוט ביחד עם התנגדות מרווח האויר במצת, גורמים שהמתח הנבנה בסליל ההצתה יעלה לערך גבוה יותר עד שיוכל להתגבר על מרווח האויר במצת ולקפוץ בצורת ניצוץ עם אנרגיה גבוהה ובכך לבצע שריפת תערובת הדלק בצורה יעילה יותר.

• תוכן חדש...