Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרסמתי פה כבר כמה שרשורים, התקנתי רמקולים של סרווין וגה XED S650C- דגם. בסוף מסתבר שהמתקין עבד עלי הוא אמר שהרמקולים 75RMS וגיליתי אחרי זה שהם 30RMS. לאחר שיחות איתו ועם בעל הבית הוא החליף לי חזרה לרמקולים המקוריים. והחזיר לי 500 ש"ח, עקץ אותי ב150..( אעלק שכר על העבודה). בכל מקרה הלכתי להתייעץ עם בן אדם שאבא שלי מכיר מה אפשר לעשות באוטו שישפר את הסאונד באמת במחיר הכי זול. הוא אומר שבאוטו(סיטרואן C1) להחליף רמקולים לא יתן כלום בגלל שאין אקוסטיקה באוטו( מבחינת מיקום של הרמקולים, מס הרמקולים ותיבת התהודה שלהם). ובגלל זה לא שווה להחליף אותם זה לא יתן בסים.

הפתרון שהוא הציע לי זה לשים סאב אקטיבי שיתן את כל הצלילים הנמוכים מעצמו. והרמקולים הרגילים פשוט ישמיעו את המוזיקה( שמבחינת העוצמה שלהם הם דווקא בסדר). האם זהו באמת פתרון טוב ויתן לי את הבסים שאני רוצה באוטו?

בדשבורד יש כרגע טוויטרים, יש טעם להחליף לטוויטרים יותר טובים? או לשים רמקולים 4 אינץ אם אני שם את הסאב? בשביל לשפר גם את איכות הצליל( אני יודע ששאלתי בשרשור הקודם, כאשר התקינו את הרמקולים ההם שמו שם את הטוויטרים והם עבדו דווקא מצוין). והאם זה משנה אם אני יעשה את התהליך עם מנחתים או שיחליף במקום רדיו דיסק ואליו יחבר את הסאב?

פורסם

ככול הידוע לי יש רמקולים 4 בדשבורד ורמקולים 6.5 בדלתות אפשר להתקין מערכת מצויינת באוטו הזה

אבל לא במחיר "הכי זול שיש" ,במחיר זול אני ממליץ לך ללכת על :

קומפוננט 6.5

רמקולים 6X9

רדיודסיק בסיסי טוב

פורסם
ככול הידוע לי יש רמקולים 4 בדשבורד ורמקולים 6.5 בדלתות אפשר להתקין מערכת מצויינת באוטו הזה

אבל לא במחיר "הכי זול שיש" ,במחיר זול אני ממליץ לך ללכת על :

קומפוננט 6.5

רמקולים 6X9

רדיודסיק בסיסי טוב

בדשבורד אין רמקולים אצלי יש טוויטרים, התקנתי 2 קומפוננטים 6.5 כמו שאמרתי, לא שיפרו כלום מבחינת בסים וכו'... ובמזל הצלחתי להחזיר אותם כי גיליתי שהמתקין עבד עלי. רמקולים 6X9 אני לא יעשה מכיוון שהמגש אצלי קטן וצריך להתקין אצלו קורות עץ ואני לא מתכוון לעשות את זה.. כמו שאמרתי קודם ברמקולים כרגע המקוריים של הרכב, אין לי בעיה עם העוצמה היא בסדר גמור. הבעיה היא בעיקר בכך שאין בכלל בסים. וטיפה באיכות הסאונד. ולפי מה שהבנתי מהבן אדם שעכשיו אני הולך להתקין אצלו. זה לא משנה אם אשים גם קומפוננטים ב2000 ש"ח, הבעיה היא במיקום שלהם באוטו(חצי רמקול "חסום" על ידי כיס כזה, במס הרמקולים ובכך שתיבת התהודה שלהם לא גדולה.

השאלות שלי הן:

1. האם סאב אקטיבי אכן יפתור את הבעיה של הבסים?

2. האם זה משנה אם אני עושה מנחתים ודרכם מחבר את הסאב או מחליף רדיו דיסק ואליו מחבר את הסאב?

3. האם יש טעם להתקין בדשבורד רמקולים 4 אינץ'/טוויטרים יותר טובים מהטוויטרים שמגיעים עם האוטו בשביל לשפר את איכות הסאונד.

פורסם (נערך)

1.כן ,אבל זה לא בהכרח מה שצריך לעשות

ההתעקשות שלך לא לבנות מדף MDF במקום המקורי ולהתקין עליו רמקולים 6X9

תוציא אותך בהוצאה גבוהה משמעותית על סאב מוגבר ולדעתי התוצאה שתקבל

לא תהיה הבהכרח טובה יותר.

2.כן , החלפת רדיודסיק היא הדבר הנכון לעשות אתה תקבל שיפור משמעותי בסאונד

3.ההמלצה שלי היא ללכת על סט 6.5 אינצ מקדימה {על אף העובדה ש"חצי רמקול חסום" }

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם

לגבי הרמקולים שנמכרו לך, כל עוד אתה לא מוסיף מגבר למערכת, עצם העובדה שהרמקולים מוצהרים ב-30W RMS היא חסרת משמעות.

לענין אם שילמת על סט מסוים והותקן אחר זה סיפור אחר.

את ענין הרמקולים החסומים כבר תיארנו בפניך בשרשור קודם.

התקנה טובה שתוציא את הרמקולים החוצה, תעלה יותר אבל תפיק תוצאה טובה יותר.

כאמור, לא הכרחי, אבל עדין לדעתי נדרשת שם קצת עבודה נאה להגביה מעט את הרמקול, לשים איזו יריעה מבודדת על הפח מאחור ולהוציא את חתיכת הספוג שתקועה במקור מאחורי הרמקול (האפור מקדימה):

cae74aa6.jpg

מסגרת מתאמת זולה מאוד בחו"ל ורק המשלוח מייקר את הענין מעט (בערך 30-40 ש"ח אבל משלוח משלש המחיר ובארץ המסגרת עולה קצת פחות מ-200). ר"ד בסיסי יעלה החל מסביב 300 ש"ח צפונה בהתאם לדרישות.

• תוכן חדש...