Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצורך בדיפרנציאל מוגבל החלקה ברור לגמרי, נהיגה בתנאי קיצון כשאחד מגלגלי הרכב המניעים מאבד אחיזה, תביא לאבדן כוח גם בגלגל השני.

דיפרנציאל מכני מונע את זה ומעביר כוח אל הגלגל האוחז גם אם בן זוגו מסתחרר, את אותה הפעולה - אבל בדרך אחרת - עושה הדיפרנציאל האלקטרוני ששם הגלגל המסתחרר נעצר באמצעות הבלם דבר שמאפשר להעביר כוח אל הגלגל האוחז.

קראתי בפורום טענות שהנהג יקבל חווית נסיעה ונהיגה שונה, כיוון שבדיפרנציאל מכני ניתן לווסת את מינון הגז בעוד שבאלקטרוני המחשב קובע את הכמות, אבל ההיגיון שלי אומר שברגע שמתחילים להיסחף בסיבוב אז מערכת בקרת היציבות תיקח פיקוד, גם אם הדיפרנציאל מכני וגם אם הוא אלקטרוני.

לפיכך שאלתי היא, נאמר שאני נוהג בשני כלי רכב מאותו הדגם, באחד שודרג הדיפרנציאל מאלקטרוני למכני, מה ההבדלים - אם בכלל - שאמור להרגיש הנהג?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק תיקון אחד קטן:

יש דיפ' מכני (טורסן או נגיד עם קלאצים)

יש דיפ' חצי מכני (נשלט אלקטרונית - לדוגמא מחשב שולח פקודה ללחוץ או לשחרר את הקלאצים)

ויש דיפ' פתוח עם מערכת שבולמת גלגלים. (XDS אם אני לא טועה היא כזאת)

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

דורקי למיטב הבנתי הקטנה, הדיפ המכני נותן ומאפשר לרכב אחיזה הרבה יותר גבוהה

והרבה פחות איבודי אחיזה,אז כן הבקרות נכנסות לפעולה אבל בשלב מאוחר הרבה יותר.

לדוגמה,אם תרכיב צמיג אחורי רחב יותר (במוו כן ?) אז האחיזה תיהיה מעט יותר גבוהה

והבקרה האלקטרונית תיכנס טיפלה מאוחר יותר,כך גם בדיפ המכאני אבל הרבה יותר מאוחר.

זו דעתי הלא מקצועית. אשמח גם לתובנות מהמלומדים יותר.

פורסם

קראתי בפורום טענות שהנהג יקבל חווית נסיעה ונהיגה שונה, כיוון שבדיפרנציאל מכני ניתן לווסת את מינון הגז בעוד שבאלקטרוני המחשב קובע את הכמות, אבל ההיגיון שלי אומר שברגע שמתחילים להיסחף בסיבוב אז מערכת בקרת היציבות תיקח פיקוד, גם אם הדיפרנציאל מכני וגם אם הוא אלקטרוני.

תכבה אותה.

אם אי אפשר, אז באמת המשמעות של דיפרנציאל מכאני יורדת.

דורקי למיטב הבנתי הקטנה, הדיפ המכני נותן ומאפשר לרכב אחיזה הרבה יותר גבוהה

לא אחיזה, משיכה (אחיזה תחת האצה).

נ.ב. האבחנה שלי הייתה רלוונטית למכוניות של VAG שאני מכיר, שם ה-XDS לא עובד בלי הבקרה, והבקרה עצמה מסרסת מדי, לטעמי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לפיכך שאלתי היא, נאמר שאני נוהג בשני כלי רכב מאותו הדגם, באחד שודרג הדיפרנציאל מאלקטרוני למכני, מה ההבדלים - אם בכלל - שאמור להרגיש הנהג?

הדיפרנציאל פועל בתחום שבו מערכת בקרת היציבות לא בהכרח פועלת. כלומר, לאו דווקא באיזו החלקה רצינית (בה בקרת היציבות אכן תתערב) אלא בנטיה של הרכב להרחיב מעט את הקו כשמפעילים יותר מדי כוח בפניה ארוכה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה במבי.

רוב האנשים שהוסיפו LSD טוענים שהוא הדבר הכי משמעותי ששיפר יותר

מכל מוצר אחר.

בדגמים (BMW) של היום העבודה מסובכת למדיי וצריך בעל נסיון שעשה

ויודע את העבודה ,בוא נגיד שהבווארים לא הקלו על הפירוק וההרכבה.

בדגמים הישנים יותר פשוט העניין,לפי מה שנאמר לי אחרי בירורים בנושא.

פורסם

אחדד את השאלה עוד יותר, ברכבי מותקן דיפרנציאל אלקטרוני מוגבל החלקה.

קיבלתי הצעה להחליף אותו במכני תמורת אי אלו זוזים.

מה השינוי שיורגש? תחושת בטן עמומה אומרת לי שלא יהיה שינוי וכל ההבדל מקורו בטהרנים שסבורים שהמכני הוא הדבר האמיתי.

לחלופין, ניתן אולי להניח שהמכני לא נמצא בשליטת מחשב הרכב דבר שיאפשר לנהג מיומן במצבי קיצון להשיג תוצאות יפות יותר.

פורסם

יש לו כרגע דיפרנציאל מוגבל החלקה אלקטרוני, שזה בפועל דיפרנציאל פתוח אשר "נעילה" נגרמת על ידי מערכת בקרת היציבות.

מכיוון שהיתה לי בדיוק את אותה שאלה, חקרתי אותה בפורומים בחול, והדיעות מאוד חלוקות שם, חלק אומר שמבחינתם ההבדל כמעט ולא מורגש, אחרים אומרים שזה אחד הדברים שהכי משנים את היכולות של הרכב, באחד הסרטונים ב YouTube לגבי M135I הקודמת הנהג אפילו אמר שהרכב "בוכה" לדיפרנציאל מכאני.

ניחוש שלי שאלה שמרגישים את ההבדל, הם נהגים שכנראה עולים למסלול יותר, מודדים זמנים ויודעים לקחת את הרכב ממש עד הקצה.

ממה שאני מבין מכאנית, מה שקורא זה שביציאה מסיבוב בגבול האחיזה, באלקטרוני אתה בעצם מאבד כח בעובדה שהרכב בעצם בולם את הגלגל הפנימי, הכח אמנם עובר לחיצוני אבל בכל זאת יש פה פעולה של האטה כלשהי, אני מניח שבדיפרנציאל המכאני אתה פשוט תתחיל לצאת להחלקה כי עברת את גבול האחיזה ופה הבקרות אם לא ביטלת אותם יכנסו לפעולה שתגיע לזווית כלשהי.

לגבי מה שכתבת שרכב עם בקרות בכל זאת לא יתן לך להחליק אני חושב שאתה צודק, ושאלה טובה מה קורה בבמוו מתי שמכבים הכל, למיטב הבנתי הדיפרנציאל האלקטרוני עדיין מתפקד ומעביר כח על ידי בלימה של הגלגל הפנימי.

כלומר בדריפטים אתה כנראה תרגיש הרבה יותר את ההבדל כי כל הכח שהמנוע מעביר עובר לגלגלים ומתחלק בינם בצורה כלשהי, לעומת האלקטרוני שבעצם חלק מהכח נבלם על ידי הברקס בשביל לאפשר את העברת הכח לגלגל החיצוני.

**לא נהגתי על שני רכבים מאותו סוג בדיוק כדי להגיד את ההבדל מתחושה אישית, אז אני מדבר מדברים שקראתי סרטונים והבנה מכאנית כלשהי של מה שקורה שם פיזית.

פורסם

חלק אומר שמבחינתם ההבדל כמעט ולא מורגש, אחרים אומרים שזה אחד הדברים שהכי משנים את היכולות של הרכב[...]ניחוש שלי שאלה שמרגישים את ההבדל, הם נהגים שכנראה עולים למסלול יותר, מודדים זמנים ויודעים לקחת את הרכב ממש עד הקצה.

מידת התרומה של הדיפרנציאל תלויה גם בכמות הכוח שיש לך להוריד לכביש...

אגב, לפי מה שאתה אומר, היתרון של הדיפרנציאל המופעל מכנית הוא שהוא "פתוח" לחלוטין בתנאי נהיגה רגילה ולכן נעדר את החיכוך הפנימי שקיים בדיפרנציאלים המכניים.

פורסם

מבחינת תלות בכח כמובן, אם אין כח ההשפעה כנראה תהיה זניחה. לפי תמונת הפרופיל של השואל יש לו במוו 435, כח יש :)

לא בדיוק הבנתי מה אתה אומר בחלק השני שלך, אולי אני מתבלבל במשהו.

דיפרנציאל מכאני הוא אף פעם לא פתוח, הדיפרנציאל האלקטרוני הוא תמיד פתוח.

השאלה באמת על איזה דיפרנציאל מכאני מדובר, כמו שציינו בתחילת השרשור, יש כזה שעובד על קלצ'ים, שאין לי מושג מה קורה שם מבחינת חיכוך בנהיגה רגילה, בדיפרנציאל עם אחוז נעילה כלשהו (גלגלי שיניים?) גם אין לי מושג מה קורה בנסיעה רגילה.

בכל מקרה אני מניח שזה זניח יחסית, כי גם ככה יש חיכוך פנימי בדיפרנציאל, עד כמה המנגנון "מגביל" אותך פה אני ממש בספק שזה משמעותי

פורסם

ממה שהבנתי, בדיפרנציאל מוגבל-החלקה מכני יש חיכוך (כל הזמן - לא רק במגבלות המשיכה) בעיקר על הגלגל הפנימי, שיוצר מומנט כנגד כיוון הפניה כאשר זו נלקחת במשיכה או בבלימת מנוע.

למיטב הבנתי, בגרסאות האלקטרוניות החיכוך הזה כמעט ולא קיים.

פורסם

מה השינוי שיורגש? תחושת בטן עמומה אומרת לי שלא יהיה שינוי וכל ההבדל מקורו בטהרנים שסבורים שהמכני הוא הדבר האמיתי.

ההבדל נורא פשוט להבנה, אבל אני אסביר שוב.

עם "דיפרנציאל אלקטרוני" אתה נוהג עם ESP עובדת.

אם אתה לא מרגיש הבדל בין נהיגה עם ESP ובלי, אז זה באמת לא משנה לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עדכון, מספר חברים ואנוכי הרהרנו בסוגיה הזו והגענו לתובנות האלה:

1. אין רלוונטיות גדולה למערכת בקרת היציבות, מערכת בקרת יציבות אפשר שתתנתק עם דפר' מכני ואפשר שתתנתק רק בצורה חלקית, כמו שמחשבי הרכב יכולים להפעיל רק את הדיפ' האלקטרוני ולנתק את שאר פונקציות בקרת היציבות.

כלומר, אופי פעולת מערכת בקרת היציבות זו החלטה של היצרן שאין לה תלות בסוג הדיפרנציאל, המערכת יכולה להתנתק לחלוטין עם דיפ' אלקטרוני (כתלות בהחלטת יצרן) ולהתנתק חלקית בלבד עם דיפ' מכני (כשהיצרן מחליט על מערכת לא ליברלית).

לפיכך, מערכת בקרת היציבות איננה רלוונטית לדיון.

2. ההבדל הגדול בין דיפרנציאל מכני לאלקטרוני תלוי בפיסיקה.

דיפרנציאל מכני מסוגל להעביר מומנט מהגלגל שאיננו אוחז לגלגל האוחז, אם נמחיש זאת בדוגמא מספרית אז רכב שמוריד 200 כ"ס אל הכביש עושה את זה באמצעות שני גלגלים שכל אחד מוריד 100 כ"ס.

אם גלגל איבד אחיזה, אז עודף ההספק יעבוד אל הגלגל האוחז ואז עדיין ירדו 200 כ"ס אל הכביש, אלא שעכשיו גלגל אחד יוריד 120 כ"ס והשני רק 80 כ"ס (סתם דוגמא להמחשה).

נעבור אל הדיפרנציאל האלקטרוני, אותו הרכב שני הגלגלים מורידים 200 כ"ס אל הכביש (בדיוק כמו בדוגמא הקודמת) ושוב גלגל אחד איבד אחיזה. כדי להחזיר אחיזה אל הרכב המערכת מפעילה את הבלם עבוד הגלגל המפרפר עד לנקודה שהוא מחזיר אחיזה.

אבל, הפעלת הבלם גוזלת אנרגיה סיבובית שהייתה אמורה להגיע אל הכביש והופכת אותה לסתם חום, אם נישאר בדוגמא המספרית הקודמת, אז גלגל אחד יוריד 100 כ"ס אל הכביש, השני יוריד 80 כ"ס והבלמים יקבלו את 20 כ"ס הנותרים שמתבזבזים כחום (ומהווים למעשה תשלום על השארת הגלגל בתחום האחיזה שלו).

סיכום - דיפרנציאל מכני יעביר את עודף האנרגיה מהגלגל המפרפר אל האוחז, דיפ' אלקטרוני ישרוף את עודף האנרגיה בגלגל המפרפר.

וזה מוביל אותנו לתובנה חשובה, מי שיחוש בהבדלים בין השניים הוא אחד שלוקח את הרכב ממש אל הקצה ואחד כזה יקבל תוספת סוסים. נהג רגוע יותר שרק מתקרב אל הקצה לא יצליח לחוש בהבדל בין שתי המערכות.

עוד תובנות תתקבלנה בברכה.

פורסם

קודם כל ראוי להבין שדיפרנציאל, במהותו, נועד לאפשר ל2 גלגלים הנמצאים על אותו סרן להסתובב במהירויות שונות.

דיפרנציאל פתוח משמעותו כי גלגל אחד יכול לא להסתובב כלל וגלגל שני יסתובב (תאורטית) ב400 קמ"ש.

דיפרנציאל סגור משמעותו כי שני הגלגלים יסתובבו בדיוק באותה מהירות (דבר אשר עשוי להיות בעייתי בסיבובים/עיקולים כאשר הגלגל הפנימי, והקרוב לAPEX, עובר דרך קצרה יותר מאשר הגלגל החיצוני לAPEX).

דיפרנציאל מוגבל החלקה הוא דיפרנציאל אשר יכול לנוע בין הקצוות של דיפרנציאל פתוח לדיפרנציאל סגור (ולכן הוא רק "מוגבל").

בקרב הדיפרנציאלים מוגבלי ההחלקה, או כאלו שמתיימרים להיות מוגבלי החלקה, אני חושב שראוי לעשות הפרדה בין הסוגים השונים;

יש את המערכות החדשות, מבוססות המחשב, סטייל XDS של קונצרן פולקסווגן.

מדובר על דיפרנציאל פתוח לחלוטין עם דימוי פעולת דיפנציאל מוגבל אשר נעשית ע"י מחשב אשר משתמש בבלמים כדי לשלוט בהעברת הכוח לגלגלים.

ויש דיפרנציאל מוגבל החלקה אמיתי, LSD.

על ההבדלים בין הסוגים השונים של LSD, בעיקר מבוססי קלאצ'ים או ויסקוזי, אפשר לקרוא פה -

http://auto.howstuffworks.com/differential.htm

ועל מה זה בדיוק דיפרנציאל מוגבל החלקה (LSD) אלקטרוני (e), כמו זה ש-BMW מציעה לדגמי 1/2/3/4 אשר משווקים היום, אפשר לקרוא פה -

http://auto.howstuffworks.com/elsd.htm

בגדול -

An eLSD system makes sure each wheel is receiving sufficient torque by use of an electronic control unit.

The system electronically monitors input from various wheel sensors and, in the event of slippage, transfers extra torque to the wheel or wheels with the most traction.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...