Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי טויוטה אייגו 2012 מנוע 1000 גיר רובוטי, נתתי למכונאי להחליף לי שמן מנוע ופילטר שמן בגלל שהתעצלתי להרים את האוטו,להיפטר מהשמן וכל זה..

אז הוא מילא שמן חצי סינטטי 10w30, השאלה שלי אם יש בעיה עם זה כי בספר רכב כתוב שעדיף 0w20 אבל אפשר 5w30, בספר Haynes שקניתי כתוב 10w30 או 5w30 סינטטי מלא, באתרים כמו של castrol ממליצים לי על 0w30.

תודה לעונים!

פורסם

אין שום בעייה עם מי מהצמיגויות שרשמת.

להבא יש לוודא כי הינך משתמש בשמן העומד בתקן אותו דורש היצרן (רשום בספר הרכב, ACEA או API) ורצוי שהוא יהיה סינטטי מלא מחברה גדולה ומוכרת ולא להתפתות לשמן הזול ביותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

תודה על התשובה, אז אין בעיה עם זה בכלל להחליף בפעם הבאה ל5w30 סינטטי מלא?

מה ההבדל בין 10w30 חצי סינטטי ל5w30 סינטטי מלא?

עריכה אחרונה על ידי shahar188
פורסם

כן, באייגו הייתי מציע להשתמש ב 5W30 סינטטי מלא.

להתחיל להסביר על שמנים יקח שבועיים. על רגל אחת ובשפה פשוטה ומובנת ההבדל הוא בסוג שמן הבסיס (חצי סינטטי מול סינטטי מלא) ובצמיגות ה"קרה", שמן 5 דליל וזורם טוב יותר בטמפרטורות נמוכות ולכן עדיף לשימוש על פני שמן 10.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אותו מנוע בפיז'ו 107, פיז'ו מתירים שימוש אפילו ב 15W-40 מינרלי. בתקן ACEA A2/B2. שזה תקן די ישן.

אני מציין את זה לידע כללי, כמובן עדיף להשתמש בשמנים סינטטים מודרניים יותר כמו 5W40 או 5W30.

אגב צמיגות 0W20 לא מותרת לשימוש על פי פיז'ו, מעניין למה יש הבדלים בין המלצות פיז'ו להמלצות טויוטה. זה אותו מנוע בדיוק.

• תוכן חדש...