Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שהמדינה טרטרה אותנו 4 חודשים היא החליטה על הזוכים בקרקע בפרויקט בכרמי גת. הפלא ופלא קבוצת הרכישה שאני נמצא בא גם זכתה. מה זה אומר לגבי? שאני חייב להפקיד סכום של 200 א'ש תוך שבועיים מהיום. (מטורף קצת לדעתי) הסכום הזה הועמד לראשותי (על ידי קרוב משפחה) לקראת מועד ההכרזה המקורי וכרגע הוא הועבר לקרוב משפחה אחר שהיה זקוק לו. מה שקורה שאין לי את המימון הדרוש ל 35 אחוז שעליי להפקיד. שאלתי היא האם הבנקים מלווים סכומים כאלה ובאילו תנאים (כמובן שזה משתנה מאדם לאדם) חשוב לציין שלא ניתן לקחת משכנתא על הדירה מכיוון שהבנקים לא נותנים משכנתאות לדירות בקבוצות רכישה עד שהבית לא בנוי. ממש אשמח לקבל את עזרתכם והמלצותיכם

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל - מזל טוב על הזכיה!

חסרים נתונים כדי לענות לך:

1. כמה כסף יש לך? כלומר כמה אתה רחוק מ-200 אלף?

2. ה-200 אלף אלה מהווים איזה חלק מעלות הדירה (המוערכת) הכוללת?

3. מהו מועד התשלום הבא?

4. מהי תקופת ההלוואה שאתה צריך?

באופן כללי ניתן לקבל בבנק הלוואה לכל מטרה ללא בטחונות. סכום ההלוואה והתנאים משתנים בהתאם ליכולות שלך.

הנה דוגמא קיצונית בה שני כתבים של עיתון כלכליסט הצליחו לגייס 922 אלף ש"ח בהלוואות מבנקים תוך 72 שעות. חשוב לציין שההלוואות האלה נחשבות לא טובות כי הריבית בהן גבוהה.

כשהדירה תהיה מוכנה ותרצה לקחת את המשכנתא, הבנקים יבקשו ממך דפי חשבון ואם עד אז לא תסיים להחזיר את ההלוואה הראשונית עלולה להתעורר בעיה כי הבנקים מעדיפים שכלל ההלוואות שלקחת (כולל המשכנתא) יהיו נמוכות מ-50% מההכנסה הפנויה שלך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא כל כך מבין.

התמודדת במכרז כשהכסף עליו הצהרת אינו שלך ולא עומד לרשותך, ועכשיו זכית ואתה צריך לשלם את הכסף עליו הצהרת?

ומה עם היתרה? אותה יש לך? מהיכן תכננת להביא אותה?

באמת שלא ברור לי העניין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עושה רושם שנכנסת למכרז בלי לעבור על התקנון והתנאים שלו כי סביר להניח שהפקדת אותה מקדמה בתוך שבועיים צויינה שם בניגוד לאיך שאתה מציג את זה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נראה לי הוא התכוון להשתמש ב-200 אלף שהם 35% מערך הדירה ואז רק כשהדירה בנויה הוא משלם את היתרה באמצעות משכנתא וחסרים לו ה-200 אלף להפקדה ראשונית כי הם הועברו לבן משפחה אחר.

פורסם

200 אלף מהווים כ 25 אחוז מעלות הדירה המשוערת. בחודש מרץ אצטרך להשלים ל 35 אחוז. הבניה אמורה להסתיים בטווח האופטימי רק בעוד כשלוש שנים. (בינינו זה יהיה 4 במקרה הטוב). עידן, ידעתי שאצטרך לשלם סכום כזה העניין הוא שעבר לא מעט זמן מהרגע שהועמד לראשותי הכסף ומכוון שלא השתמשתי בו הוא פשוט הועבר לבן משפחה אחר. התשובות על המכרז היו אמורות להתקבל בתחילת יוני. רק החודש אחרי שפנינו למנהל מקרקעי ישראל הם שיחררו את רשימת הזוכים. יואב, לא הצהרתי על שום סכום כי לא נדרש להצהיר על כלום. המכרז הוא של קבוצת רכישה של 1500 דירות. לא מדובר פה על בניין אחד והתארגנות של כמה אנשים. מבחינת היזם הוא לא צריך שאציג לו כלום. אבל אשמח אם תענה לי בפרטי איזו הלוואה אוכל לקבל מלאומי ובאילו תנאים, אם בכלל.

פורסם

אהלן,

אני מצטער אבל אני כבר מזה כשנה לא בלופ העסקי של הבנק, אלא בפרוייקטים אחרים במערכת. בכל מקרה, מאיפה אתה מביא את ההון העצמי שלך לעסקה?

ה 200.0 אלף האלה, שמהווים 25% - אמורים להתלוות אליהם עוד 75% שאני מניח שאתה מתכוון לממן כמשכנתא.

זה מביא אותך ל 100% מימון דבר שאף בנק לא יאשר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אני סיימתי ד' כיתות לכן חלש קצת בחשבון

200K = 25% מעלות הפרוייקט כלומר עלות משוערת 800K.

כמה כסף יש לך מהבית ( משפחה ) ?

בבנק למשכנתאות תוכל לקבל בשלב כלשהו עד 75% כמשכנתא. אבל...

כשזה קבוצת רכישה התנאים קצת שונים , ורק אחרי שהנכס יהיה גמור תוכל לקחת משכנתא רגילה.

אין מצב בו בנק יממן 100% ממחיר הדירה , אלא אם תעמידו לבנק בטחונות נוספים, כמו משכנתא על דירה קיימת של בן משפחהמדרגה ראשונה או חיסכון של מישהו מהמשפחה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כלומר כרגע אין לך הון עצמי בכלל?

אז למה אתה חושב שיש לך יכולת כלכלית לקנות דירה?

אין לך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL

בשביל מה המציאו הורים? משפחה?

ככה התנהלה השיחה מסביב לשולחן

רוצה לרכוש דירה אומר הבן ף מציאה מארץ המציאות , רק קניתי כבר הרווחתי 300K

מעולה, הגיע הזמן שתפסיק לזרוק כסף על שכירות זעקה האמא,

טוב נפרק תוכנית חיסכון/ קרן פנסיה / קרן השתלמות השיב האב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תירגעו הכל בסדר. רציתי לודע על הלוואה לטווח הקצר עד להשלמת הסכום הדרוש וכמו תמיד קיבלתי פה הרצאה. Wil אם הייתי חושב בראש שלך ולא מבצע את הצעד הזה הייתי ממשיך להסתכל מהצד איך מחירי הדירות מטפסים בקצב יותר מהיר מאיסוף הסכום הדרוש להון העצמי. ישה אין צורך להתלהם אנחנו לא ילדים קטנים ולעומת המון ישראלים אני לא מקבל שקל תמיכה מההורים ובכל זאת מצליח לעמוד בגיוס ההון הנדרש. נ.ב לא תיכננתי שהבנק יממן לי 100 אחוז על הדירה. א- כי אני וודע שזה לא יקרה. ב- גם אם הייתי לוקח הלוואה מהבנק היא הייתה נפרעת לפני לקיחת משכנתא. ג- אני לא פראייר לממן ולשמן אותם בריביות מטורפות. לא רוצה לשלם פי 2 ווותר על הבית. נ.ב תודה לאושרי וישראל שבאמת עזרו מאחורי הקלעים.

פורסם
טוב אז אחרי שהמדינה טרטרה אותנו 4 חודשים היא החליטה על הזוכים בקרקע בפרויקט בכרמי גת. הפלא ופלא קבוצת הרכישה שאני נמצא בא גם זכתה. מה זה אומר לגבי? שאני חייב להפקיד סכום של 200 א'ש תוך שבועיים מהיום. (מטורף קצת לדעתי) הסכום הזה הועמד לראשותי (על ידי קרוב משפחה) לקראת מועד ההכרזה המקורי וכרגע הוא הועבר לקרוב משפחה אחר שהיה זקוק לו. מה שקורה שאין לי את המימון הדרוש ל 35 אחוז שעליי להפקיד. שאלתי היא האם הבנקים מלווים סכומים כאלה ובאילו תנאים (כמובן שזה משתנה מאדם לאדם) חשוב לציין שלא ניתן לקחת משכנתא על הדירה מכיוון שהבנקים לא נותנים משכנתאות לדירות בקבוצות רכישה עד שהבית לא בנוי. ממש אשמח לקבל את עזרתכם והמלצותיכם

מצטער שאינך יודע להביע את מצבך בצורה הולמת. מהמואדם ברור שאתה מחפש לרכוש דירה בלי הון עצמי.

שמח בשבילך שיש לך את כל הכסף הדרוש בלי עזרת ההורים.

לא ברור לי למה אתה מתכוון בגיוס ההון בהודעה האחרונה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמה דברים.

-לא תמיד חייב 25% כדי לאשר משכנתא, מי שלא מכניס יציב יצטרך יותר מ-25% ויש גם מקרים הפוכים - אחי הגדול גם חתם על רכישה בכרמי גת, במקרה שלו הבנק אישר לו משכנתא רק עם 20% הון עצמי, למרות שהוא עדין רווק.

למה? אחי סיים לפני שנתיים תואר בסיעוד, מה שהתברר כתחום מאוד מבוקש בשוק העבודה, כיום הוא עובד באסותא ומרויח משכורת ותנאים שיגרמו לאנשים פה להציף את המחלקות לסיעוד.

ועוד משהו קטן על אלה שלועגים על מי ששובר חסכונות בשביל דירה.

ב-2009 אמי יצאה לפנסיה אחרי 33 שנים של עבודה כמורה, בנוסף למענק פרישה היא שברה כמעט את כל החסכונות שלה ושל אבי (חוץ מקרנות פנסיה) והחליטה לקנות דירה חדשה (מי שקריית גתי - מדובר ברובע הבנים) ולהתחיל להשכיר את הדירה הנוכחית שהיתה לה.

היו גם מלא ציניקנים שאמרו לה שזה איזור חדש ו"לך תדע איך הקרקע" ו"לך תדע מה יקרה אם ערך הדירות יירד".

בקיצור הדירה נרכשה ב-820,000 עם 70% הון עצמי (תעזו חישוב לבד כמה זה).

היום דירה בבניין הזה עם נתונים זהים נמכרת ב-1.2 מיליון.

אתם מכירים בנק שהיה נותן כזאת תשואה? אשמח אם תפנו אותי אליו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק,

השאלה היא מתי אחיך לקח את המשכנתא. ב 29.10.2012 פרסם בנק ישראל את ההנחיות בנושא אחוזי מימון:

המפקח על הבנקים, דוד זקן, פרסם היום טיוטת הוראה בנושא הגבלת שיעור המימון (LTV) בהלוואות לדיור, אשר תחול על הלוואות שניתן להן אישור עקרוני מיום 1 בנובמבר 2012 ואילך. ההוראה החדשה הינה המשך לצעדים קודמים שננקטו על ידי הפיקוח על הבנקים בשוק האשראי לדיור.

ההוראה קובעת שתאגיד בנקאי לא יאשר הלוואה לדיור (משכנתה), בשיעור מימון גבוה מ- 70%, למעט הלוואה לדיור לצורך רכישת דירה ראשונה של לווה, לגביה יחול שיעור מימון מרבי של 75%. בנוסף קובעת ההוראה שתאגיד בנקאי לא יאשר הלוואה ללווה לצורך רכישת דירה להשקעה בשיעור מימון הגבוה מ-50%. לעניין זה, דירה להשקעה הינה בהתאם לדווח לרשויות המס (דירה שנייה), לרבות דירה הנרכשת ע"י תושב חוץ. ההוראה תיכנס לתוקף לאחר דיון בוועדה המייעצת לענייני בנקאות.

בשפה פשוטה - דירה ראשונה עד 75% מימון. דירה נוספת שתהיה במקום הדירה הראשונה עד 70%. דירה להשקעה 50%.

אם הוא לקח את ההלוואה קודם לפרסום - יש מצב. אם הוא לקח את ההלוואה אחרי הפרסום...אהמ...אהמ...אהמ...

לגבי הצעד שעשו הוריך, כמעט כל מי שקנה נכס איפשהו בארץ כנראה שהכפיל את ערך הנכס. הבעיה היא שההכפלה הזו היא "על הנייר" לחלוטין. אם הם ימכרו אותה וירצו להישאר עם הכסף ביד, הם אכן יהנו מעליית הערך ויהיה להם יותר כסף בבנק, הבעיה היא שאין להם איפה להשקיע אותו. אם הם רוצים לרכוש דירה יותר יקרה, הרי שהפער רק הלך וגדל. העושר הזה פשוט מדומה.

לשעבר:

פורסם

אם אח שלו קיבל משכנתא לדירה בכרמי גת אזי זה היה אחרי שהחוק יצא מכיוון שהפרויקט נחתם רק לפני שנה וחצי בערך (כשלפיד היה שר אוצר). עכשיו לכו תשברו את הראש

• תוכן חדש...