Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להזכיר לך שבארהב האבא הוא זה שמלמד את הילד נהיגה. זה חינוך!

כל מה שאתה מציע זה מטרד, זה לא יחנך אף אחד.

יום טוב גם לך

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מה "לחנך" נהגים על הכביש, ההתנהגות על הכביש היא אותה התנהגות כמו בתור לסופר או כניסה/יציאה ממעליות ועוד.

צריך ליצור קהילה גדולה של אנשים שתהיה אדיבה תמיד גם אם הצד השני לא מחזיר באותה מטבע וגם אם מרגישים לפעמים פרייארים.

אז בתור בסופר אם אתה רואה מישהו מאחוריך עם פריט אחד או שניים אל תחכה שהוא יישאל אותך אם אפשר להכנס לפניך, חייך ותציע לו אתה.

במעלית או ברכבת תן לאנשים לצאת לפני שאתה נדחף פנימה.

תקדים שלום בחדר מדרגות ו/או במעלית לשכניך, כדי שגם ילדיך ילמדו כבוד ונימוס וגם הם יעשו זאת.

ורק אז כאשר אתה נותן תמיד כבוד למי שמסביבך, תן כבוד גם בכביש.

אם לדוגמה אתה נוסע בכביש עמוס, תן למישהו מהצד להשתלב בקלות מבלי להידבק לרכב שלפניך.

אם מישהו נדחף לפניך, אל תצפור לו כמוכה אמוק, הרי הוא כבר נדחף אז מה זה יעזור.

ואז אם הרבה אנשים יעשו כך, אולי זאת תהיה כמו מגיפה שתדביק עוד אנשים ואז יגיע יום שרק בודדים לא ינהגו כך ופשוט נתעלם מהם כליל עד שהם בעצמם ירצו להצטרף לקהילת התרבות.

פורסם

שתי שאלות שהשרשור לא חדר לעומק קורתן:

מה יותר חשוב, תרבות נהיגה או הפחתת הקטל בדרכים? האם שתי המטרות זהות?

האם הפתרון לבעיה הוא חינוך או הכשרה? האם שני הדברים זהים?

בעיני, מה שצריך לטפל בו זה הקטל בדרכים. שיידחפו מולי אלפיים נהגים מצדי, אבל שימותו עשרה אנשים פחות.

עבירות בריונות כמו הידחפויות ועקיפת טור הן מרגיזות אבל לא כל כך מסוכנות כי הן נעשות בכוונה שקולה וקל לזהות את הבריון מראש, והן נעשות בתנועה צפופה ולכן אטית.

יתרה מזאת, תרבות הנהיגה בכביש היא לא רק תוצאה של התרבות הכללית אלא של הצפיפות הגבוהה בכבישי ישראל. נגד שני הדברים הללו אין יותר מדי מה לעשות.

נגד קטל בדרכים כשלעצמו - אפשר. אפשר כי הפתרון לזה הוא לא בחינוך מגיל רך אלא בהכשרה משלב לימודי הנהיגה ואילך.

אפשר כי לא צריך מסלול הכשרה מפרך כי זו לא נורבגיה ולא צריך ללמוד שליטה ברכב אלא נהיגה חכמה בכביש הציבורי וזה לא כל כך מורכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קצת מוזרה הדיכטומיה הזו שאתה מציג, תרבות נהיגה היא בראש וראשונה האמצעי המרכזי בהקטנת שיעור התאונות ולכן שתי אלו אינן מטרות מקבילות או חופפות, האחת היא מטרה השניה אמצעי להשגתה. החלוקה בין עבירות קלות יותר לחמורות יותר נעשתה כבר באמצעות ענישה שונה והעובדה שהמשטרה משקיעה יותר משאבים בעבירות קלות לאכיפה, והרבה פחות בקשות יותר, גם אם חמורות ומסכנות חיים באופן משמעותי יותר, היא בעיה אקוטית, אין ספק. חינוך זה נחמד, אוטופי, אבל לא כל כך מעשי, ודאי לא מיידי, אכיפה נוקשה הרבה יותר מעשית ופרותיה מהירים יחסית. לכן אגב הצעתי קודם לכן את ה"טוב" בשני העולמות לדעתי. כידוע אנשים לא מאותתים בארץ, הסיבה מאוד פשוטה, שילוב של אי הבנת הקשר עם הנהגים האחרים בכביש עם אי אכיפה טוטאלית. אני מאותת תמיד אבל לא בשל פחד מהמשטרה, פשוט חשוב לי שנהגים אחרים יידעו מה אני מתכוון לעשות. ולמשטרה אני אומר, קחו את הענין הזה כפי שבזמנו נלקחה חובת חגירת חגורות ביטחון, תקופה לא ארוכה של אכיפה אינטנסיבית והופ, כולם מאותתים, זה קל ונוח לאכיפה וזה באמת חשוב, אז אנא.

פורסם
אני רוצה להזכיר לך שבארהב האבא הוא זה שמלמד את הילד נהיגה. זה חינוך!

כל מה שאתה מציע זה מטרד, זה לא יחנך אף אחד.

אתה לא ממש מתעמק במה שכתבתי, נכון?

לא נורא, בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה הפואנטה שאבא ילמד אותך איך לנהוג אם הוא היה חלק מאותה תרבות נהיגה קלוקלת?

במה הוא יכול לשדרג לך את הנהיגה?

כדי לייצר תרבות נהיגה אתה תצריך לחנך את הדור הצעיר על ברכי מדריכי ההיגה מקצועיים, לא חינוך ממי שהיה חלק מאותה תרבות עקומה, זו הסיבה שגם כל הקטע הזה שנהגים צריכים חונך נהיגה בחודשים הראשונים שלאחר קבלת הרשיון- גם זה מטומטם.

כל הבסיס שיש כרגע בעניין הזה של קבל רשיון נהיגה וצבירת נסיון הינו עקום ורעוע מהיסוד.

פורסם (נערך)

החינוך צריך להתחיל מההורים.

הבעיה היא לא בכך שאנשים לא מכירים את טכניקת הנהיגה הבסיסית, מדריך נהיגה מקצועי זה ממש לא מה שחסר. הבעיה היא בכך שאנשים שמים זין על כל מי שנמצא סביבם ורואים רק את עצמם על הכביש. זה שום מדריך לא ישנה. ולא משנה כמה תקשה על הוצאת רשיון עם עוד חונכות, עוד הדרכות, עוד קורסים, זה לא ישתנה. זה חייב לבוא מהבית

העובדה שאבא יכול ללמד את בנו נהיגה היא רק הוכחה שלא נדרשת הדרכה מקצועית על ידי נהג פורמולה בשביל לנהוג כמו בן אדם בכביש הציבורי.

מה שחסר לעם ישראל זה תרבות ודרך ארץ. לא קשיים והדרכות יקרות.

כך שאני דווקא מאוד מתעמק במה שאתה כותב, אני פשוט חושב שאתה לא בכיוון.

אתה חלק מאופנה העכשוית להאשים משהו מלמעלה במצב. ״הממשלה לא דורשת/עושה/מחוקקת/מתקצבת מספיק.״

אבל הבעיה לא למעלה. הבעיה למטה. בחינוך מבית.

איזו נוסחת קסם משנה את זה? זו שאלת מליון הדולר

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
שתי שאלות שהשרשור לא חדר לעומק קורתן:

מה יותר חשוב, תרבות נהיגה או הפחתת הקטל בדרכים? האם שתי המטרות זהות?

האם הפתרון לבעיה הוא חינוך או הכשרה? האם שני הדברים זהים?

לדעתי, תרבות נהיגה חשובה לא פחות, ובאופן עקיף ואולי אף ישיר, תגרום להפחתת הקטל בדרכים.

בעקבות שמירה על חוקים, נהיגה מתורבתת וכו', לדעתי יהיה ניתן להפחית את כמות התאונות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תרבות נהיגה היא תוצר של תרבות התנהגות נעימה כללית, ברור שהיא עדיפה מהפחתת הקטל בדרכים מעבר לזה שהיא גם תורמת להפחתתו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סטטיסטית, זה לא שישראל היא מדינה כ"כ מסוכנת לנהוג בה.

אני גם לא בטוח שהבעיה היא בהכרח בזה שאנשים לא יודעים לנהוג ביחס לנהגים במדינות אחרות.

תרבות הנהיגה בארץ היא פן נוסף של התרבות הישראלית הכללית, שמסתכמת במצווה אחת בדיוק - אסור לצאת פראייר.

ביום שאנשים כאן יפסיקו לסבול מרגשי נחיתות אינהרנטיים, יפסיקו לחפש איפה הם "הפסידו" כי לא קימבנו מספיק, איפה מישהו אחר הצליח קצת יותר מהם (ולא על חשבונם), הכל יהיה קסום. עד אז, ימשיכו להיפתח כאן שרשורי הוצאת עצבים על אנשים שחותכים בפקקים, או נוסעים ב50 בשמאלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
החינוך צריך להתחיל מההורים.

הבעיה היא לא בכך שאנשים לא מכירים את טכניקת הנהיגה הבסיסית, מדריך נהיגה מקצועי זה ממש לא מה שחסר. הבעיה היא בכך שאנשים שמים זין על כל מי שנמצא סביבם ורואים רק את עצמם על הכביש. זה שום מדריך לא ישנה. ולא משנה כמה תקשה על הוצאת רשיון עם עוד חונכות, עוד הדרכות, עוד קורסים, זה לא ישתנה. זה חייב לבוא מהבית

אני מסכים עם הרעיון מאחוריי דברייך, חינוך לתרבות מוטורית (ובכלל) צריך להגיע מהבית.

יחד עם זאת, אתה צריך להבין שיש עם זה בעיה- יש הרבה הורים שפשוט....לא יודעים לנהוג.

הם חושבים שהם יודעים לנהוג, הם חושבים שהם מתנהלים בצורה תרבותית על הכביש, אבל הם לא יודעים כמה הם רחוקים מכך במציאות.

אתן לך כדוגמא את אחי הגדול, הוא בנאדם מקסים, כריזמטי בטירוף ובכלליות, אחד שמבין עניין.

הוא גם בנאדם מתורבת, נעים הליכות ובאמת- אחלה בחור ואני מת עליו.

כשאני נוסע איתו ברכב כשהוא הנהג- בא לי להרוג אותו!

הוא לא מאותת במעבר נתיבים, הוא מתעסק בסלולרי שלו תו"כ נהיגה, הוא לעיתים נוהג במהירות גבוהה מדי במקומות שבהם זה לא מומלץ ועוד כמה עבירות שבטח שכחתי.

אני מעיר לו על כך ללא הרף, הוא גם מקבל את דברי כי הוא יודע שאני מבין בנהיגה "מעל הממוצע" וכמובן מודע לכך שזו עבירה על החוק ושזה עלול להסתיים חלילה בתאונה מסוכנת.

יותר מזה, הוא עובד כנהג אישי של אחד הטייקונים במשק וכך יוצא שהעבירות האלה גם עלולות לסכן את מקום העבודה שלו.

הוא משתדל מאוד להמנע מזה וככל שעובר הזמן תדירות העבירות יורדת (למעט איתות, הוא פשוט לא מאותת) אבל זה לא נעלם.

עם כל האהבה אליו, הוא לא יכול ללמד את ילדיו נהיגה, פשוט כי כחלק משגרת הנהיגה שלו הוא עושה עבירות שהדבר האחרון שצריך זה שנהג חדש יבצע את אותן עבירות כי זה מה שהוא ראה.

הוא גם לא צריך לחנוך את ילדיו לאחר קבלת רשיון הנהיגה שכן אם הוא לא מקפיד על איתות למשל, איך יוכל לדרוש מילדיו לאותת?

מכאן קו החשיבה שלי, שכל נושא לימוד והדרכות הנהיגה צריכות להתבסס על גופים מקצועיים.

נהג חדש הוא בעצם "דף חלק", תסגל לו הרגלי נהיגה נכונים מההתחלה- זה מה שהוא יכיר וזה מה שהוא יעשה.

כמובן שמי שאכן מקפיד על תרבות נהיגה וציות לחוקים, בהחלט שיתחיל עם החינוך כבר בבית.

בהקשר הזה אני יכול לומר לך שלי יש 2 בנים, למרות גילם הצעיר, 5 שנים והשני אוטוטו 3, אני כבר מעכשיו מטפטף להם תרבות נהיגה, זה מתחיל מזה שלא מתחילים נסיעה עד שכולם חגורים וממשיך בזה שמדי פעם אני מסב את תשומת ליבו של הבן הגדול ומסביר לו על איזו פעולה שאני עושה (למשל מסביר לו למה יש מראות, מסביר ומדגים לו שלפני שאני עובר נתיב אני מאותת וכן הלאה).

פורסם

אני לא אומר שמחר בבוקר אבות צריכים ללמד נהיגה את הילדים שלהם בישראל.

אנחנו לא שם עדיין, אפילו לא קרוב. נתתי זאת כדוגמא למצב אידיאלי שאליו יש לשאוף (במקום לייצר שרשרת מסורבלת של הדרכות וקשיים).

הדוגמא שהבאת על אח שלך זה בדיוק הסיבה וההסבר למה מערכת ההדרכות, מדרגות, תנאים, מגבלות על נהגים חדשים לא תעבוד.

הילדים של אח שלך רואים את אבא שלהם נוהג כמו שהוא נוהג שנים לפני שיש להם רשיון ושנים אחרי. הם רואים שהוא נוהג כך ולא אחרת וזה מצליח לו בכיף. מבחינתם זו הנורמה ושום מדריך קרוב לודאי לא ישנה את זה.

נהג חדש הוא לא דף חלק, הוא נייר קופי של ההורים שלו (או מודל חיקוי אחר שהטביע עליו חותם עמוק) מבלי שהוא יודע זאת.

אני אמחיש בעזרת דוגמא משלי.

אבא שלי תמיד היה נהג מאוד זהיר ומתחשב על הכביש, חינוך סובייטי למופת. אבל דבר אחד הוא לא אהב וזה להפעיל איתות כשאין בכך צורך ממשי.

פעם, לפני משהו כמו 15 שנה (אולי יותר) שאלתי אותו אחרי איזו פניה מדוע הוא לא אותת. הוא ענה שלא היה אף רכב באיזור לכן אין למי להעביר את המידע הזה על כך שהוא הולך לפנות. באותו רגע זה נשמע לי נורא הגיוני אבל לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות.

היום, לי יש רשיון 13 שנה, אבא שלי כבר 10 שנים לא נוהג כלל. כעבור שיעורי נהיגה על רכב, אופנוע קל, אופנוע כבד, 4 טסטים, קורס נהיגה מונעת, 4 קורסי רכיבה מתקדמת, הדרכות בטיחות בצבא ומודעות רבה בתור רוכב, עדיין טבוע בי הרגל לאותת רק "כשיש למי להעביר מידע".

למרות שאני מכיר ומבין את חשיבות האיתות, למרות שבתור רוכב אני רותח על כל מי שלא מאותת, למרות שאני מנסה לעבוד על עצמי,

אני כל הזמן תופס את עצמי שלא אותתי פשוט כי אין רכבים סביבי\מספיק קרוב אלי.. ככה זה חינוך מבית, יותר חזק מכל הדרכה מקצועית, לטוב ולרע.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא מסכים איתך. אני נהג חדש שנוהג "רק" שנה וקצת ואני לא חושב שהנהיגה שלי מושפעת מההורים. אני בחיים לא נוגע בפלאפון בנהיגה לעומת אבא שלי שכל נסיעה שהוא נוהג מפחידה מאוד בגלל הפלאפון. אבא שלי נהג מעולה בלי פלאפון אבל הוא לא תמיד מאותת או עוצר בעצור. לעומתו, אני לא יכול לסבול נהגים שלא מאותתים אפילו כשנכנסים לחניה או לא עוצרים עצירה מלאה בעצור. ככה שלהגיד שהחינוך מגיע מההורים לא תמיד נכון. אני מסכים איתך שיש הרבה נהגים חדשים שמסתכלים על ההורים שלהם ועושים כמותם אבל לא כולם ככה.

רכב חדש נשאר חדש רק בעולם מקביל, בו רק לך יש רכב, אין כבישים, ואין ישראלים.

• תוכן חדש...