Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מפוסט על נהגי גרר רשלנים וחברות רעות נעבור לעת עתה לפוסט חיובי יותר- אני מתכוון לשדרג את הרדיו דיסק ברכבי, מרדיו דיסק בן כ14 שנים שחדל לקרוא דיסקים לגמרי (וגם לא היה קורא MP3) ,לרדיו דיסק חדש ומודרני.

אחרי בדיקות התבייטתי על 2 דגמים (4 כי לכל דגם שאני מעוניין יש עוד דגם שכמעט זהה לו):

JVC KD-R850BT

JVC KD-R850BT

SONY MEX-N5100BT

SONY MEX-N5000BT

הדגמים מוצגים באוטו דיפו. הרעיון להזמין מאיביי ירד, אחי טוען שרדיו דיסקים אין להזמין מארה"ב כי התדרי רדיו שם שונים, ואני עלול לקבל רדיו דיסק שאפשרות ההאזנה לרדיו בו היא מוגבלת.

באוטו דיפו נראה שהמחירים שלהם הכי תחרותיים בישראל- 800 שח לJVC ו855 שח לסוני, שעלה תחילה 800 והמחיר עלה לא מזמן בגלל האינפלציה, לא שמחתי כמובן לראות שהמחיר עלה כך אך מה אפשר לעשות.

לSONY ולJVC פחות או יותר אותם פונקציות. המוכר באוטו דיפו משבח וסוגד לSONY, בטענה שהאלקטרוניקה שם טובה יותר. בלימודים לתואר טרם הגעתי ללימודי חשמל ואלקטרוניקה כך שאיני מבין בזה. יש לציין ששני הרדיו דיסקים לפי דברי המוכר מיוצרים בסין, סוני כבר מזמן לא מייצרת מיפן (פעם במשפחתנו היינו חולים על סוני).

שני הרדיו דיסקים יפים מאוד. אני נוטה טיפה יותר ללכת לכיוון הסוני. מה דעתכם? ומה ההבדל בין 2 הדגמים הכמעט זהים עבור כל רדיו דיסק?

עריכה- גלים ככל הנראה אלקטרו מגנטיים ממטען הפלאפון של הרכב: כאשר אני מטעין את הפלא' בעזרת הפלאג שמתחבר למצת הרכב, קליטת הרדיו יורדת משמעותית, וברוב המקומות בעצם לא ניתן להקשיב לרדיו. רק כדי להיות בטוח- הבעיה תישאר עם רדיו דיסק חדש? (גם אם מתקין של החנות יתקין את הרדיו דיסק, בעצם מתקין של החנות חוץ מלהתקין את הרדיו דיסק שזה 2 חיבורים פשוטים לא יוכל לעשות כלום כדי להוריד את ההשפעה של אותו מטען על הרדיו?)

עריכה 2- בקשר לסוני: בדיקת ההבדל בין הדגמים של סוני מראה שלא קיים כמעט הבדל:

http://www.crutchfield.com/S-o4uRAZs7G4E/p_158N5000BT/Sony-MEX-N5000BT.html

http://www.crutchfield.com/S-h6pcwUmvDLp/p_158N5100BT/Sony-MEX-N5100BT.html

הראשון ,עיצובו נראה יותר נעים לעין בעוד השני בעל עיצוב חד מדי, ופחות לטעמי. לצערי נראה ששני המערכות תומכות באייפון, ויש לי סמארטפון של LG, אבל עדיין אוכל להשתמש בו עם הרדיו דיסק.

עריכה אחרונה על ידי hochdorf
פורסם

א

מפוסט על נהגי גרר רשלנים וחברות רעות נעבור לעת עתה לפוסט חיובי יותר- אני מתכוון לשדרג את הרדיו דיסק ברכבי, מרדיו דיסק בן כ14 שנים שחדל לקרוא דיסקים לגמרי (וגם לא היה קורא MP3) ,לרדיו דיסק חדש ומודרני.

אחרי בדיקות התבייטתי על 2 דגמים (4 כי לכל דגם שאני מעוניין יש עוד דגם שכמעט זהה לו):

JVC KD-R850BT

JVC KD-R850BT

SONY MEX-N5100BT

SONY MEX-N5000BT

הדגמים מוצגים באוטו דיפו. הרעיון להזמין מאיביי ירד, אחי טוען שרדיו דיסקים אין להזמין מארה"ב כי התדרי רדיו שם שונים, ואני עלול לקבל רדיו דיסק שאפשרות ההאזנה לרדיו בו היא מוגבלת.

באוטו דיפו נראה שהמחירים שלהם הכי תחרותיים בישראל- 800 שח לJVC ו855 שח לסוני, שעלה תחילה 800 והמחיר עלה לא מזמן בגלל האינפלציה, לא שמחתי כמובן לראות שהמחיר עלה כך אך מה אפשר לעשות.

לSONY ולJVC פחות או יותר אותם פונקציות. המוכר באוטו דיפו משבח וסוגד לSONY, בטענה שהאלקטרוניקה שם טובה יותר. בלימודים לתואר טרם הגעתי ללימודי חשמל ואלקטרוניקה כך שאיני מבין בזה. יש לציין ששני הרדיו דיסקים לפי דברי המוכר מיוצרים בסין, סוני כבר מזמן לא מייצרת מיפן (פעם במשפחתנו היינו חולים על סוני).

שני הרדיו דיסקים יפים מאוד. אני נוטה טיפה יותר ללכת לכיוון הסוני. מה דעתכם? ומה ההבדל בין 2 הדגמים הכמעט זהים עבור כל רדיו דיסק?

עריכה- גלים ככל הנראה אלקטרו מגנטיים ממטען הפלאפון של הרכב: כאשר אני מטעין את הפלא' בעזרת הפלאג שמתחבר למצת הרכב, קליטת הרדיו יורדת משמעותית, וברוב המקומות בעצם לא ניתן להקשיב לרדיו. רק כדי להיות בטוח- הבעיה תישאר עם רדיו דיסק חדש? (גם אם מתקין של החנות יתקין את הרדיו דיסק, בעצם מתקין של החנות חוץ מלהתקין את הרדיו דיסק שזה 2 חיבורים פשוטים לא יוכל לעשות כלום כדי להוריד את ההשפעה של אותו מטען על הרדיו?)

עריכה 2- בקשר לסוני: בדיקת ההבדל בין הדגמים של סוני מראה שלא קיים כמעט הבדל:

http://www.crutchfield.com/S-o4uRAZs7G4E/p_158N5000BT/Sony-MEX-N5000BT.html

http://www.crutchfield.com/S-h6pcwUmvDLp/p_158N5100BT/Sony-MEX-N5100BT.html

הראשון ,עיצובו נראה יותר נעים לעין בעוד השני בעל עיצוב חד מדי, ופחות לטעמי. לצערי נראה ששני המערכות תומכות באייפון, ויש לי סמארטפון של LG, אבל עדיין אוכל להשתמש בו עם הרדיו דיסק.

אני חייב להגיד מראש שאני לא מבין גדול. אך המחירים גבוהים לדעתי. מקווה שעזרתי[/quote

לא ממליץ jvc

רגישות רדיו נמוכה ביותר

לא תשמע רדיו במעברים סגורים

פורסם

המחירים גבוהים למדי בהתחשב בעובדה שאין לך דרישות מיוחדות.

תוכל לרכוש פיונייר 4750BT בסביבות 550-600₪, יעשה את העבודה עבור הדרישות שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מחפש רדיו דיסק שנראה טוב. בגלל זה נאלצתי לנדוד לכאלה שמחירם גבוה יותר. הפיוניר שציינתה לא נראה מספיק טוב.

פורסם

עדכון- מתברר שאופציית רדיו אינטרנטי שמצויה ברדיו דיסקים שציינתי, אינה נתמכת בארץ.

עדיין הסוני נראית קנייה מבטיחה.. שום רדיו דיסק שנראה (לטעמי האישי) טוב לא מוצע בפחות מ800. ראיתי בווידאוים שבלילה הצבע תצוגה וכפתורים של הסוני מתחלף עם צלילי המוזיקה, אני מנסה לבדוק אם יש אופציה לבטל זאת, כי זה יכול ממש להפריע בנהיגה בלילה.

עיינתי קצת באופציות אחרות, של פיוניר למשל. יש להם את הDEH- 9450UB שנראה טוב, מחירו כאלף ש"ח. אבל הוא לא נראה ממש טוב כמו הדגמים היקרים יותר של פיוניר, בעלי עיצוב דומה אך "נקי" יותר, מחירם כ2,200 ש"ח ו5 אלף ש"ח.

מכיוון שאין לי מגבר ברכב ומערכת סאונד מכובדת, ומכיוון שהדגם ה"זול" של פיוניר שאהבתי ,בנראות חיצונית יש בו "פגם" קטן (לדעתי)- הבורר הימני מכיל פס שיכול לזוז ימינה שמאלה, וזה הורס את העיצוב, כמו כן המערכת עצמה "ממוסגרת" בצדדים בזוויות, מה שגם הורס את העיצוב לדעתי (והדגמים שכן נראים טוב של פיוניר כאמור מחירם בשמיים), הסוני נותר כבחירה המועדפת.

החלפתי לפיוניר

הבדל שמיים וארץ

איזו מערכת הייתה לך ולאיזה דגם של פיוניר החלפתה? מה ההבדלים שהרגשתה?

אגב אם מישהו יודע על אופציות ניתוק תאורה מתחלפת בלילה אצל סוני שיגיב.

פורסם

כשאתה בודק מפרטים של ר"ד, בדוק באתרים שאינם אמריקאים (לא בהכרח אירופאיים, תלוי מאיפה מייבאים את המכשיר בארץ).

למרות ששם הדגם לעיתים זהה (ולעיתים בשינוי קל), ישנם הבדלים במפרטים.

כמו שציינת, רדיו פנדורה וגם רדיו לוויני סיריוסXM אינו זמין מחוץ לארה"ב ומשכך, הדגמים הנמכרים מחוצה לה אינם תומכים בפונקציות מראש.

הדור החדש של פיוניר אוטוטו בשטח (לא יודע מתי בדיוק). ויזואלית ה-DEH-X4850BT שונה קצת מקודמו (ספרה שניה 7) ואולי יהיה לטעמך.

בדוק גם לגבי מכשירים של קנווד, קלריון ואלפיין.

פורסם

בדקתי את כל החברות שציינתה. לקנווד יש דגם נחמד, אבל הוא עדיין לא כל כך יפה. הדגם פיוניר שציינתה גם נחמד וויזואלית (הוא יפה האמת) אבל לא מספיק תופס את העין. אני כרגע מתלבט בין הסוני לפיוניר DEH-9450UB, שאפשר להתאהב בעיצוב שלו, העיצוב והתצורה בעצם ממש דומים לפיוניר דולפין שנמצא אצלי כרגע.

לפיוניר הזה יש מספר חסרונות על פני הסוני- הUSB נמצא מאחור, ומתאים רק למי שיש כניסות מובנות של USB לחבר מאחור. אני לא בטוח אם ניתן לשמוע מוזיקה דרך הבלוטוף שיש במערכת (באתרים ישראליים בכלל מצוין שלא קיים בלטוף ברדיו דיסק).

לסוני יש הרבה אופציות אבל הפיוניר יפה ממנו, ועיצובו עומד תחת העיצוב שאני כבר רגיל אליו מהמערכת אצלי. בנוסף מישהו כאן שיבח את פיוניר, אני מחכה לתגובה ממנו . בנוסף- בפיוניר יש אופציה לכיבוי התצוגה כשהמערכת פועלת, בסוני אני לא יודע אם ניתן לבטל את חילוף הצבעים בזמן ניגון שירים (אולם אחי אומר שגם אצלו במערכת זה ככה וזה לא מפריע בנהיגה).

יש לי אם כן חורים במידע, אני מקווה שאוכל לברר עם החנויות בארץ שמוכרים דגמים אלו.

פורסם (נערך)

מצחיק, כשהתייחסת יותר לגבי נראות הר"ד מאשר הפונקציות והסאונד שלו, רציתי לתת תגובה מבודחת בנושא הפיוניר דולפינים.

ויתרתי ונתתי תגובה רצינית יותר. פיספסתי. :-)

ל-9450 אין BT (ל-8550BT, 8650BT ו-9550BT יש).

USB מאחור זה לא בהכרח חיסרון משום שניתן להוציא כבל מאריך למקום נוח מקדימה, במקום לתקוע DOK בולט בחזית.

יש גם את ה-6750 שמעוצב מעט שונה מסדרה 4.

לגבי כל האורות וכד', אני משוכנע שניתן לקבע צבע אחד.

לפירוט מדויק מומלץ לאתר חוברת הוראות אונליין.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

לא אמרתי בדיחה, אמרתי תגובה מבודחת. הפיוניר דולפינים היה "מושא הערצה" לפני כמה שנים טובות בגלל התצוגה הזו.

לגבי הסוני, יכול להיות שמדובר ב-Demo Mode או משהו בסגנון שצריך לכבות. לא התעמקתי.

פורסם (נערך)

העניין עם החלפות הצבעים היה יכול להוציא אותי מדעתי, אני לא הייתי מסתדר.

בכל מקרה, אפשר להתקבע על צבע אחד כמו שתום ציין.

עריכה: אם כבר אתה בוחר על פי נראות, הייתי ממליץ לך לחפש ב-Youtube את הדגמים ולראות איך הם נראים בפועל ברכב ולא רק בתמונות קטלוג.

עריכה אחרונה על ידי Michael_N

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

:mm_yeah:

הסרטון הראשון זה לדעתי הפונקציה שמחליפה צבעים בהתאם לקצב השיר, זה באמת טירוף.

בסרטון השני יש החלפת צבעים רנדומלית או קשת שהיא קצת יותר איטית עם פייד בין הצבעים, קצת פחות טורדני בעין, אבל עדין עדיף צבע קבוע.

פורסם (נערך)

12194888_10208129187855300_8342790527663689810_o.jpgעדכון- קניתי את הפיוניר 9450UB והוא מדהים!! ממה שהבנתי מדובר בדגם ששייך לסדרה הגבוהה והאיכותית יותר מבחינת הסאונד (אם כי הזול מביניהם, אם להשוות לשני האחרים שעולים פי 2 ופי 5 בערך) ,אני חושב שאני מרגיש הבדל בסאונד לטובה ביחס לפיוניר דולפין שהיה לי. מבחינת תמורה ביחס למחיר אולי מדובר באופציה פחות עדיפה על הסוני, אבל אני התאהבתי בפיוניר ומאיזשהו שלב רציתי רק אותו. למדתי לקבל את הפס המוזר בלחצן העגול הימני ,והאמת הוא די נוח- מחליקים אותו בסיבוב קל ימינה והוא מחפש את התחנת רדיו הבאה. קניתי את המערכת לבסוף בחנות של פיוניר בת"א ב980 ש"ח. תענוג להסתכל על המערכת, במיוחד בלילה- שאז הכפתורים מוארים בצבע לבן.

בהרף עין מהיר על הסוני אותו חשבתי בהתחלה לקנות, אני חושב שטוב שלא הלכתי עליו. הוא פחות יפה, וזה נראה כאילו איכות החומרים בו נמוכה יותר. פעם במשפחתי סוני היה מוצר אהוב, אך זה היה בתקופה שהיה מיוצר ביפן.

אגב הפיוניר שלי יוצר בתאילנד.

הפאנל נופל חשמלית כאשר רוצים להכניס דיסק. קצת דאגתי לגבי הכנסת דיסקים, כי זה היה נראה ביוטיוב שהדיסקים עוברים ממש קרוב לכפתורים של הפאנל, כי הוא נמצא מתחת לדיסק בהכנסתו. הדיסקים אכן עוברים קרוב לכפתורים, אבל לא נוגעים בהם- בדקתי את זה בחנות פיוניר על הדגם תצוגה היקר יותר ששייך לאותה סדרה.

כאמור הרדיו דיסק לא כולל בלוטוף.

אני שמח עד הגג מהקנייה, לפעמים אני חושב אפילו שהמערכת הזו היא עכשיו הדוגמנית של האוטו.

בהתקנתו הלכתי למתקין שיחבר לי את החוטים המתאימים כי הדולפין שהיה לי לפני היה לו פלאג אחר. אחי אומר שלא היה צורך לחתוך את הפלאג, אלא למצוא מתאם ,אבל ניחא. הדולפין שירת אותי 14 שנה, מערכת החדשה תשרת אותי זמן רב ואני מאמין שלא אהיה צריך להתעסק הרבה עם החוטים מאחורה. המתקין חיבר לי גם את הכניסת USB האחורית ושם את הצד שני בתא כפפות, כך שאני יכול לשמוע גם מוזיקה דרך הUSB.

מהשנים הרבות של שימוש בדולפין התרגלתי לשמוע רק דיסקי אודיו, ויוצא מצב שכעת יש לי בעיקר דיסקים כאלה, יהיה צריך להתרגל עכשיו לעבור לדיסקים MP3 ואני מאמין כמובן שמעבר זה יעשה לי רק טוב.

אני סטודנט די עמוס ואין הרבה זמן לשבת על הספר של הרדיו דיסק אבל ברגעים פנויים אנסה לשבת עליו ולקרוא עוד, בנתיים אני יודע את הפונקציות הבסיסיות.

עריכה אחרונה על ידי hochdorf
  • תוכן חדש...