Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החיים בלי גוגל TAKE 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

ביטול שירותי מיקום, היסטוריית מיקומים, דיווחים רנדומליים על אופי השימוש ליצרנית בכדי ש"תשפר את חוויית המשתמש אי-שם בעתיד" (שבפועל משתפרת רק באמצעות שדרוג/החלפת המכשיר ^_^) וכיוצ"ב - הביטולים של כל אלו מתבקשים.

לבטל את Google Play Services זה קצת פחות מומלץ, לטעמי. בייחוד עבור כל אותם בעלי מכשירי אנדרואיד שמסונכרנים לרשת ולא מריצים את הגירסה העדכנית ביותר של המערכת.

אפשר לקרוא קצת על המטרות שרכיב התוכנה הזה משרת - http://www.androidcentral.com/genius-google-play-services

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

תודה על הקישור, באמת שאלתי את עצמי למה הם הוסיפו את הרכיב הזה לאחרונה.

לפי מה שהבנתי הרכיב הזה הוא חלק מהתוכנית של גוגל להפטר מכל נושא הקוד החופשי שהיא נופפה בו עד כה.

Google Play Services is packed with proprietary Google stuff, and as such isn't included in the Android Open-Source Project (AOSP). Like other Google apps, it's closed-source. Any "fork" of open-source Android released without Google's bits is on its own.

במיוחד מטרידים אותי המשפטים האלה :

First things first — what is Google Play Services? From the user's perspective it's an app, controlled by Google which updates automatically in the background through the Google Play Store.

As a system-level "app," Play Services can run with elevated permissions and supersede anything and everything in the OS if it needs to, so Google can easily modify it do more in the future.

במילים אחרות הרכיב הזה מהווה דלת אחורית לגוגל להכנס למכשיר ולעשות בו כרצונם. לא תודה. הוסר.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

אני מחזיק במכשיר חכם תוצרת לנובו, המכשיר הגיע עם מן תוכנת אנטי וירוס מובנית מראש שמאפשרת לחסום גישה של אפליקציות לנתוני מיקום/מיקרופון/מצלמה/הודעות/שיחות/נתונים אישיים וכו'

עכשיו ברור לי שזה לא מונע מלנובו לרגל אחריי, אבל לפחות זה מונע מהאפליקציות האחרות לרגל אחריי.

מה שמדאיג הוא שאני רואה שפייסבוק והמסנג'ר של הפייסבוק וגם כן Google Apps ושאזאם מנסים כמעט כל שעה לבדוק את המיקום שלי והאפליקצייה חסמה מהם את הגישה, גם כשאני לא שולח הודעות/מפרסם פוסטים למרות שהגדרתי בהגדרות האישיות של פייסבוק לא לפרסם את המיקום שלי כאשר אני שולח הודעה/מפרסם פוסט ולכן זה נטו לשימוש של פייסבוק.

פורסם (נערך)

ד״א - אחלה אנדרואיד בלי גוגל פליי - מכשירי הפייר של אמזון.

ברור שהכל מוחלף על ידי קומפוננטות של אמזון?

:)

ובחצי משפט משעשע למדי - זה אחד היתרונות של מכשירי אפל - שהמידע הזה לא יוצא מהמכשיר שלך או שאתה יכול לבחור לא לשתף אותו מהקופסא.

הפרטיות שם הרבה יותר גבוהה.

(גם מבחינת ההסכמי פרטיות , גם מבחינת איך שהטכנולוגיה בנויה , ההפרדה אפילו בין אפליקציה , העובדה שגם לאפל אין גישה לנתונים שלך - היה על זה לא ממזמן דיי מהומה על ידי רשויות האכיפה בארה״ב שאפל לא מוכנים לשתף איתם פעולה ולשים Backdoors שיוכלו להוציא מידע עם צו בית משפט אפילו).

נבדק גם ד״א על ידי ניטור התקשורת של המכשירים.

ליביו

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נתפשר על "עוקבים פחות, משמעותית". זה לא כל כך משנה אם אתה גולש דרך הדפדפן, אגב. דרכו זולג לא פחות מידע עליך, גוגל או לא גוגל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני כעת עם אנדרואיד בכל מקרה. אני מתקין מעט אפליקציות, הכל היום הרי דרך הדפדפן מותאם לסלולרי.

זה כלל לא משנה, גם הדפדפן בסלולרי יודע לשלוח את המיקום שלך, ויחד איתו עוד כמה פרוססים שמתעוררים להם בצורה מחזורית, לוקחים מיקום ועוד כמה פרטים ושולחים כל אחד לסרבר שלו, ויש גם את אלה שאוספים את כל מה שאתה מקיש עם המקלדת (כולל ססמאות ושמות משתמש) ומעבירים הלאה, כמו שציין כאן מישהו.

פורסם
ודאי שהוא יודע, אבל הוא יעשה זאת בכל מקרה, אינני זקוק לאפליקציה שתעשה אותו הדבר ותעקוב אחרי אף היא.

אין ספק.

חייבים לדלל כמה שאפשר את תוכנות הריגול האלה.

פורסם
יש פרויקט בשם FSFE קרא כאן כיצד לחיות עם מכשיר נטול מעקב.

כשמקבלים מוצר (AKA WIN10) בחינם אתה הופך להיות המוצר.

למרות מה שנכתב במגזיני הטכנולוגיה (שניזונים מקליקים, קרי כניסות לאתר, צפיה בפרסומות וכו' ולכן נוטים להיות אובר-דרמטיים ופופוליסטיים בצורה קיצונית), הדאגה האחרונה שלך מבחינת מעקב צריכה להיות וינדוס 10.

פורסם
אז בעצם אפל לא עוקבים אחרי המשתמשים? נגיד, טביעת האצבע של המשתמש, טים קוק לא יכול לשלוף אותה אם בא לו?

שאלה מצוינת! התשובה היא חד וחלק לא.

הTouch ID הוא מקומי לגמרי על המכשיר בשבב עם זיכרון מוצפן נפרדים מהמעבד ומערכת ההפעלה עצמה ככה שאי אפשר לקבל מהם כלום חוץ ממקומית על המכשיר - זוהה או לא זוהה. (זה בניגוד לאנדרואיד איפה שרק לא ממזמן היתה כתבה שכל הדור הנוכחי של המכשירים עם תביעות אצבע מתנהג בצורה מפוקפקת למדי - חלק מזה בגלל המימוש השונה של היצרניות וההישענות על דרך פעולה הרבה פחות בטוחה)

ועוד 2 כתבות בנושא:

אפל מסרבים לתת יד לBackdoors תחת צווי בית משפט וכו במסגרת הCISA:

http://www.macrumors.com/2015/10/20/apple-speaks-out-against-cisa/

אפל מצהירים שאין להם גישה אפילו למכשירים נעולים:

http://www.macrumors.com/2015/10/20/apple-ios-device-encryption-ios-8/

גם לגבי הגישה לדפדפן ומזהי פירסום - אין גישה לmac address ואפשר לחסום את היצירה של מזהי פרסום על פני הדפדפן וכל האפליקציות במכשיר מההגדרות פרטיות בלי יותר מדי דרכים לעקוף את זה.

אם אתה כן רוצה לאסוף את המידע הזה - יש פופאפ שאומר - Would you like to share your information with the developer - לא סימנת - אז לאפל עצמם אין כלום עליך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שאלת תם,

כתבו פה כמה מומחים שגוגל (ואני מאמין שגם אפל) אוספים מידע מהמכשיר כל הזמן. גם אם הGPS של המכשיר מכובה עדיין המכשיר מנטר איפה אני נמצא?

למען הסר ספק, באנדרואיד שלי כל שאני מפעיל את הGPS הוא שואל אם אני רוצה לשפר את דיוק המיקום בכך שהמכשיר ישלח מידע אנונימי לגוגל, אני תמיד מסרב.

• תוכן חדש...