Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי windforce - האכילו אותי קש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כדשי להבהיר - אני לא חושב שלמישהו יש כאן ספק שפות"ש אכל צינור. פשוט השחרור שלו מאחריות, במיוחד במקרה שבו מאד קל, עניין של כמה דקות ממש, לבדוק ולמנוע את הפגיעה צורם. התופעה שבה כל אדם משוחרר מאחריות לשטויות שהוא עושה היא לא בריאה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני מודה שבהתחלה חשבתי שאולי הוא יצליח לקבל החזר כספי או פיצוי. אבל מאחר ומדובר בעסקה חוקית אני מסכים שאין סיכוי.

כמובן שהוא עשה טעות ולא בדק על מה הוא משלם. חלק מהאשמה בהחלט עליו.

מצד שני, יש הסכמה שלא מדובר בהתנהלות הכי הוגנת שבעולם? ולכן לא יזיק שהציבור ידע איזו צמיגיה מוכרת צמיגים סוג ז' במחירים של סוג א'. בלי דרמות וסיפורי מלחמה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מצד שני, יש הסכמה שלא מדובר בהתנהלות הכי הוגנת שבעולם?

אין הסכמה. יתקן אותי פות"ש אם טעיתי - לא התרשמתי שהוא קשיש, פסול דין או בעל לקות קוגנטיבית כלשהי. עובדה שלכתוב בפורום רכב אינטרנט הוא לגמרי יכול.

כפי שציינתי קודם: היה כאן היצע וקיבול. בלי פוילע שטיקים, בלי מניפולציות ובלי ידיים זריזות ולשון חלקלקה. אני לא רואה כאן חוסר הוגנות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא צריך להיות אחד מאלה כדי לעשות טעות תחת לחץ.

לפי ההודעה הראשונה, אחרי שהצמיגאי סיפר לו כמה זה מסוכן לנסוע ככה + ערב חג ואין זמן, הוא נלחץ. ואז הצמיגאי מציע לו את התוצרת הסינית המעולה שלו במחיר לא סביר בעליל ומספר לו כמה היא טובה.

אם הבנתי נכון את סיפור המעשה, לי זה נשמע כמו מניפולציה של איש מכירות חלקלק.

אז כמובן שאין חוק נגד זה, אבל לדעתי לא מדובר בהתנהלות הוגנת ב100%.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

ומנגד, אפשר גם לקחת את זה לצד האחר: איש מאיתנו אינו יודע מה באמת היה מצב הצמיגים של פות"ש. תאר לך שמצבם היה קטטוני והצמיגאי למרות זאת היה משחרר אותו מבלי להזהירו והיתה נגרמת תאונה? מי היה משלם על כך, וביוקר?

אז הצמיגאי הסביר לאיש את המצב והחליף לו את הצמיג המסוכן בצמיג חדש, שנכון שהוא אינו בדיוק פאר היצירה אבל עדיין משמעותית פחות מסוכן מהצמיג הנוכחי, ואומנם כנראה גבה תמורתו מחיר גבוה אך בה בעת הצילו ממעורבות בתאונה.

יש יותר מדרך נכונה אחת להתבונן על הסיפור הזה, ודווקא מכיון שאיש מאיתנו לא נכח במקום ולא ראה את הצמיגים של פות"ש, אז למרות שזה נורא מדגדג לנו באצבעות בוא ניתן לבעל העסק ליהנות מהספק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמובן שמדובר בהשערות בסך בכל.

אני לא חושב שגם במקרה עם צמיג במצב קטטוני יש הצדקה לגבות מחיר של מותג איכותי על סיני.

תרחיש של "קנה ממני צמיג סיני ביוקר או שחייך בסכנה" לא ממש מחזק את תדמית ההגינות של העסק.

כל זה לא צריך למנוע מהבחור לפרסם את שם המקום, במידה והוא לא מוסיף את השטויות הרגילות מאופנת השיימינג ובוכה על איך המפלצת התעללה בו בלי רחמים.

אני נגעל מהתופעה לא פחות ממך.

פורסם (נערך)
חביבי, נראה לי שאתה מתבלבל: אני מעולם לא דיברתי על המקרה שלך וממילא הוא אינו קשור לעניין.

זה שפות"ש יכתוב שאצל צמיגי פלוני גבו ממנו מחיר X עבור צמיג מסוים מבלי שמישהו בכלל שאל כמה עולה צמיג כזה - בעיני זהו שיימינג, מה גם שמשום מה בחרת להתעלם משאלתי לגבי מה אתה חושב שיקרה ברגע שפות"ש יגיע אל הצמיגאי.

אינני רואה את הציניות בדבריי, וממילא הייתי רציני לגמרי.

לא מתבלבל, סיפקתי לך את המקרה שלי בתור דוגמא בה הצמיג הוחלף לאחר ההרכבה, וציינתי בעצמי שזו דוגמא ואין מה לחפור בה כי היא לא מקבילה לחלוטין למקרה.

לא בחרתי להתעלם, חשבתי שהתשובה מובנת מאליה - או שהוא יאמר שהיה בלבול וזה לא המחיר (נניח, האדם שטיפל בבחור אינו בעל העסק, ובעל העסק יתנער מהטיפול), או שהוא יסכים להחליף לצמיג 'אמיתי' אחר, או שהוא יתנער וישלח אותו קיבינימט. זיכוי/החלפה/התנערות.

מבחינתך יש רק אפשרות אחת, וזה סבבה לגמרי. גם במקרה שלי היו אנשים שטענו כמוך שיש רק אפשרות אחת (ואני נטיתי להסכים איתם) ובסוף זה לא מה שקרה.

זה שמבחינתך לספר לאנשים על עסקה שקרתה נחשב 'שיימינג', זה כי ברור לך שהעסקה הזו ממש מסריחה. הרי אם אני אספר כאן שהלכתי לפנצ'ריה ורכשתי רביעיית גודייר ב1400 ש"ח אתה לא תקרא לזה שיימינג, ויש כאן בפורום מספיק שרשורי ביקורת ואני לא רואה אותך מלין בכל אחד מהם בטענות שווא על כך ש"אין לדווח על דברים בלי שנשאלה שאלה"

האם הם נכתבו כתשובה לשאלה ששאל מישהו אחר או שהם נכתבו רק לשם האמירה?

לגבי המשך השרשור, והטענות שלך ושל רומן שהאשם הבלעדי/מרכזי הוא הקונה:

אתם רק מראים עד כמה נמוך ירדנו כולנו, בתור לקוחות, מבחינת הציפייה למתן שירות הוגן. ממש כמו החבר'ה שמאשימים את ההיא שהלכה עם מיני באונס, אתם מאשימים את הבחור על כך שלא השכיל לבדוק באינטרנט שאף אחד לא עושה עליו סיבוב.

אז נכון, מבחינת צרכנות נבונה אתם צודקים, וברור שהצעד הנבון בנוף שלנו הוא לבדוק מה זה היצרן עלום השם הזה ולא לסמוך על הפנצ'רמאעכר שיש יצרן כזה. אבל אנחנו לא דנים בהרגלי צרכנות נבונה. זה שהצרכן הדיוט לא אומר שלבעל העסק יש את הזכות או לגיטימציה לעשות עליו סיבוב (לפחות בתרבות סטנדרטית זה המקרה).

דוגמא נהדרת היא כל אותם מקומות שמוכרים לתיירים טוסט ב100 שקלים, האם מבחינתכם מגיע להם כי הם לא בדקו בגוגל שהמחיר הגיוני...?

והנה אלעד אני אבקש ממך תשובה נקודתית: האם במקרים האלו של יצאת צדיק שבא איזה בעל עסק ומנצל את תמימות הלקוח לטובת גביה לא פרופורציונאלית של כסף - האשם המרכזי הוא הלקוח הבור?

בכלליות יש כאן מקרה קלאסי של האשמת הקורבן, שמגיעה לדברים שהם על גבול הפארודיה - לומר שאין לפרסם פרטי עסקה מגוכחת כי זה שיימינג לבעל העסק? נו טוב, ברגע שעולים על עץ כזה לא נראה לי שאפשר לרדת.

זה מרחק פסיעה קלה מלדרוש שאנשים לא יעלו פוסטים המכילים ביקורת לא חיובית על פיאט שברשותם, בשביל לא לעשות שיימינג לסמל"ת.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

איך הגעת מבן אדם שיצא, בינינו, אהבל לקורבן אונס רק אלהים יודע. לא הגזמת בכלל. אף אחד לא הכריח את פות"ש לקנות את הצמיגים. אונס זה לא. מרמה? אולי. סחר לא הוגן? קרוב לוודאי. עבדו עליו? כן. הוא יצא תמים? בהחלט. אונס? לא.

יש ציפיה לשירות הוגן, אבל אם אתה רוצה שיאכילו אותך בכפית כל הזמן, לא תגיע רחוק. לאדם חייבת להיות תודעת שירות מינימאלית. אם הוא ידע להתלונן פוסט פאקטום, זה אומר שיש לו איזשהו רקע מסויים. 5 דקות של גיגול היו מצילים לו 1000 ש"ח, או מקנים לו צמיגים טובים יותר. אז נכון, התנהגו אתו לא יפה, אבל לנקות אותו מכל אחריות רק מנציח את היותו קורבן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הגעתי לאונס דרך הקבלה, ממש כמו שהגעתי ליצאת צדיק, טוסט לתיירים, וכל מיני דוגמאות מקבילות אחרות לעוולות ולשאלת האשמה בהן.

כשאתה אומר שלקוח אשם בעסקה אבסורדית שמסתמכת על בורותו, במקום להאשים את מי שבחר בדרך הזו - אתה בוחר בהאשמת הקורבן. תחליף את אונס בשוד ומיני בתיק של גוצ'י אם זה מקל על עיכול ההקבלה סבבה..? :)

אבל לנקות אותו מכל אחריות רק מנציח את היותו קורבן

ומה אתה חושב שמנציחה ההתנהגות שמנקה את בעל העסק שעושק לקוח תמים?

ואיזו מההנצחות חמורה יותר..?

ועזוב את כל זה בצד, בוא נניח שהוא ה-אשם, ובוא נניח שבעל העסק שולח אותו לכל הרוחות כמו שהמלצת לו לעשות - מה בדיוק הבעיה בפרסום הפרטים של עסקה שקרתה ומתן האפשרות לכל אחד לשפוט אותה לפי ראות עיניו (וכבר אמרת את המובן מאליו לגבי פשר העסקה הזו)?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תכלס צודק

(בטח הוא בסשן דריפטים)

פורסם

אור, תמצא בדברים שלי משפט אחד שמנקה את בעל העסק מאחריות מוסרית למה שקרה

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ORYO לצערנו אנו לא חיים בעולם אוטופי, ומרבית בעלי העסקים רוצים להרוויח כמה שיותר

ובפרט בערב חג (על "מחיר שבת" שמעת?).

פות"ש מתנסח ברהיטות, יודע להשתמש באינטרנט וניכר כי לא מדובר באיזה עילג מסכן שעבדו עליו.

או כמו שסלואורייד ניסה להשוות את זה לזקנים שעובדים עליהם בטלפון.

לכן לטעמי על פות"ש מוטלת 99% מהאשמה ב"צינור" שהוא חטף.

כמו ש RK כתב באחת התגובות שאני מאוד מזדהה עמה זה מאוד מדאיג.

באיזה קלות פוטרים אדם מאחריות למעשיו.

פורסם

לפני מספר חודשים קניתי רביעיה של פירלי מידה 15 195-65 ב 1100 שקל לרביעיה כולל מעמ והתקנה ואיזון וגם וכולל וונטילים חדשים (לא איטלקיים :) )

נשמע שתפרו אותך חבל !!!!!

• תוכן חדש...