Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורשה 912 החלפת גשר קדמי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגשר הקדמי התעייף וצריך להחליף אותו.

הגשר בנוי משני חלקים, כאשר החלק התחתון כולל את נקודות העגינה של החלק הקמי של המתלה.

כמה תמונות של החלק הגשר העייף.

DSCF9324.jpg

DSCF9325.jpg

DSCF9331.jpg

DSCF9332.jpg

DSCF9333.jpg

פורסם

התחלתי לחתוך. הצד השמאלי עבר איזשהו תיקון בעבר, מהסוג של ''הבה נשריין את האזור''. גמרתי על הצד השמאלי הרבה יותר דיסקים לחיתוך מאשר תיכננתי במקור.

תמונה ראשונה של צד ימין - מצב מקורי של נקודת העיגון

תמונה שניה ושלישית- צד שמאל, כולל בורג שהוברג לאזור מסיבה כלשהיא.

תמונה רביעית, צד שמאל, צד השלדה שמתחבר אל הגשר. האזור חלש, ונאלצתי לחתוך עוד חתיכה החוצה.

תמונה חמישית רוב החלקים החלשים נחתכו, נותר לנקות את נקודות המפגש אל הגשר, לשחזר את מה שנחתך ולהרכיב את הגשר למקומו.

DSCF9351.jpg

DSCF9348.jpg

DSCF9349.jpg

DSCF9362.jpg

DSCF9367.jpg

פורסם (נערך)

הגשה ראשונית של הגשר התחתון.

חלקי ריפרו (REPRODUCTION) הן מצד אחד ברכה ומצד שני מהווים בעיה.

ברכה מפני שהם דומים מאוד לחלק המקורי אבל זו הבעיה איתם. יש צורך להתאים אותם התאמה סופית מבחינת קצוותיהם. למעשה אלו הקצוות שמתחברים אל שאר המכונית. הקצוות לא מספיק חדים, קיפולי הפח הם הרבה פחות מודגשים מאשר במקור. בנוסף יש לוודא שנקודות העגינה של המתלה הם באמת במרחק זהה מקו האמצע של הפאנל. ושמרכז הפאנל נוחת במרכז השאסי (אושיה כמו שאומר ישראל בעברית).

בנוסף לכל עבודת ההתאמה שכוללת קיפול מחודש של קצוות, חיתוך וריתוך מחדש של רדיוסים שונים, הפאנל עצמו מצופה באבקה (POWDER COATED) שהיא למעשה חומר מבודד, ויש להסירה משני הצדדים אחרת פשוט אי אפשר לרתך.

הקושי נוצר בכך שהלקוח לא ממש מבין למה צריך לעבוד ככ הרבה זמן על חלק שמבחינתו (הלקוח) הוא זהה למה שנחתך החוצה. לך תסביר לו. אני דווקא מסביר, ומדגים, ובסופו של דבר יש הבנה.

לפי סדר התמונות:

הגשר התחתון מונח באופן כללי. הרי צריך להתחיל איפשהו.

הגשר לקראת מקום המצאותו הסופי בתוך השאסי (אושיה), ועליו החלק העליון. סתם מונח,אמנם זה נראה סביר בתמונה אבל החלק העליון יצריך לא מעט עבודה בהמשך.

חיתוך חלודה והשלמת החלק מאזור המצבר

השלמת חלקי השלדה הפנימית (בין שני חלקי הגשר) בצד שמאל. אזור זה אינו גלוי לעין.

אותו האזור בצד ימין.

החלק שנחתך מחלק השלדה החיצוני לגשר

השלמת החלק שנחתך.

DSCF9368.jpg

DSCF9377.jpg

DSCF9372.jpg

DSCF9393.jpg

DSCF9392.jpg

DSCF9381.jpg

DSCF9396.jpg

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם

מעניין, גדי.

אגב, ניתן לערוך את ההודעות כך שההסברים ימצאו בין התמונות (או התמונות יבואו בעיקבות ההסברים). זה מקל מאד את הקריאה וההבנה.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

נחמד מאוד, מתוכננת עליה?

מחירי ה912 בעליה מתמדת לאחרונה כהשוק הבין שהמכונית הייתה בהערכת חסר שנים רבות עקב היותה ה911 עם מנוע ה4 צילינדר ה"לא מבוקש" (בדומה לפרארי דינו (6 במקום 8 ), המחיר כמובן יחסי).

פורסם

שלום גדי .

מה זה עייף? שינוח אחר הצהרים .

אני יודע מה קרה. המלח האנגלי טוב לשלשול! אבל לא לפיזור על הכביש וזה מה שגרם לפח של הרכב הנאצי לקבל שלשלול.

מבחינתך רק פרנסה טובה וכן ירבו ! כול הכבוד על העבודה המקצועית ! אני במקומך סוגר את הפח החדש רק אם כמה ברגים ואז יהיה יותר קל בפעם הבעה.

בקיצור חג שמח נשיקות לכולם.

בני ל וכמובן זהבה!!!

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה ישראל, DB ובני ל.

ישראל הרגע ניגשתי לשרשור של בני הספל על העלאת תמונות ולמדתי איך להעלות תמונות בתוך גוף ההודעה (התאמנתי שם על תמונות היסטוריות מהטרגה פלוריו האגדי). מעתה יהיה קל יותר בשרשור (לפחות בכל מה שקשור אליי). סוף התהליך יועלה היום או מחר.

פורסם

יופי של עבודה, גדי.

:mm_yeah:

ותחשוב איך הלב של אנדראה דה אדמיש באלפא 33TT12, נופל לתחתונים כשכל זה מתרחש מולו:

attachment.php?attachmentid=438907&d=1443353815

פורסם
יופי של עבודה, גדי.

:mm_yeah:

ותחשוב איך הלב של אנדראה דה אדמיש באלפא 33TT12, נופל לתחתונים כשכל זה מתרחש מולו:

attachment.php?attachmentid=438907&d=1443353815

תודה יוחאי,

לגבי אנדראה - אני לא בטוח שהוא ככ מופתע. תסתכל שוב בתמונה הראשונה שהעליתי - אני חושב שהחרטום הנמוך של הT33 בעזרתו של אנדראה, הוא מה שמכניס את הפולביה לסבסוב.

איזה מרוץ אגדי זה היה הפלוריו! רק בפלוריו יכולים להזניק פולביה (1.6 במקרה הטוב), וכמה דקות אחריה מפלצת כמו הT33.

פורסם

לטובת אלו שלא יודעים איפה לחפש את התמונה הראשונה אז הנה היא כאן:

lancia_fulvia_targa_florio_crash.jpg

וחזרה לנושא, הגשר התחתון רותך למקומו ועליו הגשר העליון אחרי ההתאמות הנדרשות. הנה כאן אני תוך כדי הריתוך.

2015-09-25 17.27.44.jpg

ואחרי השחזת הריתוכים מקבלים תוצא כזו:

2015-09-26 18.03.57.jpg

אטמתי בעזרת SEAM SEALER (אוטם תפרים?) והתזתי STONECHIP בעגה מקומית, הכוונה כמובן למגן בפני כרסומי אבנים.

2015-09-27 17.34.35.jpg 2015-09-27 17.35.02.jpg

את המתלה כבר הרכבתי אך לצלם עוד לא צילמתי. (הרכבתי אותו בשלבי טרום ריתוך כדי למנוע עוגמת נפש בשלב הזה של העבודה (וכבר ראיתי את זה קורה לאחרים, מסתבר שניתן גם ללמוד מניסיון של אחרים) מחר אם כך עוד כמה תמונות.

פורסם

היי

לפני מספר ימים רכשתי רכב כזה משנת 1966 שעמד מספר שנים הרכב במצב מקורי לגמרי אבל קיימת בעית חלודה

בעיקר בחלק העליון. image002 (2).jpgimage004 (2).jpg

אשמח לקבל עצות בנוגע לשיפוץ .

פורסם
היי

לפני מספר ימים רכשתי רכב כזה משנת 1966 שעמד מספר שנים הרכב במצב מקורי לגמרי אבל קיימת בעית חלודה

בעיקר בחלק העליון. [ATTACH=CONFIG]438955[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]438956[/ATTACH]

אשמח לקבל עצות בנוגע לשיפוץ .

תתחדש,

מהתמונות שהעלית הרכב נראה רך מאוד (SOFT).

כשהחלק העליון נראה כך, בדכ החלק התחתון והנחבא מהעין הוא במצב קשה יותר.

איפה ע''ג הכלובוס הרכב בילה את רוב חייב כמכונית עובדת? ומתי הועמד למנוחה עד שרכשת אותו?

לדבריך הרכב במצב מקורי איך אתה יודע שהרכב במצב זה? (חוץ מאשר השנים שעברו לא תוקן בו שום דבר מבני?) אולי אתה מתכוון שכל החלקים שלו עדיין עליו (COMPLETE)?

כדי להעריך מה נדרש לעשות עמ להחזיר לה את החוזק המבני,בתור התחלה צריך לראות את פתחי הדלתות באזור קורות A-ו-B ואת תחתית הרכב. וגם את חיבור קורת C אל פתח תא המנוע ופינת החלון האחורית.

בהצלחה

גדי

פורסם

גדי היי

הרכב לא נסע לפי מיטב ידיעת משנת 2006 כרגע הבאתי אותו למצב נסיעה.

במבט מלמטה וכן מתוך הרכב נראה שהריצפה מקורית ושלמה יש חורים בפינות של הריצפה שנראים רק מלמטה .הקורות ניראות ללא חלודה יש חלודה בתושבות הבולמים אבל זה לא נראה רקוב (כמו ברכב מהשירשור שלך)

למעלה יש חלודה ברוב קצוות הכנפיים וכן חורים בתחתית הדלתות.

בתודה מראש

ישראל

פורסם

שלום ישראל,

עם הרצפה חזקה דיה (לא נלחצת פנימה בקלות) אז כנראה שהאוטו במצב טוב משנראה.

קח בחשבון שכל פינה של הרצפה היא מפגש של כמה וכמה פאנלים ולרוב אני מוצא שהקצה של כל אחד מאלו נטרף גם הוא ע''י חלודה.

לגבי הגוף החיצוני - בהתאם לרמת העבודה שתרצה לבצע, כך גם ישתנה מימד הזמן לביצוע התוצאה שתרצה.

אני מניח שאתה יודע את כל זה ובכל זאת חשבתי להזכיר זאת.

בכל מקרה האוטו מאוד מעניין, ואני מאחל לך הצלחה רבה בשיחזורו. ומעניין יהיה לדעת כמה פעמים תשמע מאנשים את ההערה ''כן כן אני מכיר, זה כמו חיפושית'

ממש.

בברכה

גדי

• תוכן חדש...