Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לגמריי לא מבין ברכבי שטח אבל 500X הוא לא המתחרה הכי רלוונטי לספורטאז' הזולה? מוזר שבמתחרות ישירות מזכירים רק איזה סובארו כדי לצאת ידי חובה..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הפיאט קטנה משמעותית ממנו ומתחרה בג'וק/קפצ'ר/2008 היטי והסובארו נמצאים בערך בין שתי הקטגוריות, אז זה הופך את ההשוואה לקצת יותר הגיונית.

לגבי המבחן (גם היחיד וגם ההשוואתי) - באמת מריח לא טוב, אבל באיזשהו מקום הספורטאז' הזה באמת עושה הכל 'בסדר'. זאת קטגוריה שהרבה יותר חשוב בה להיראות טוב מאשר לבצע, וחשוב לא פחות לא ליפול חזק באף נושא מאשר להצטיין במקום כזה או אחר. הסובארו נורא טוב (יחסית) בשטח, אבל דיי מזעזע על הכביש, היטי בדיוק ההיפך, הספורטאז' הוא סוג של sweet spot בין השניים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה שכתבים מסויימים מוכנים להטות את הכתבה שלהם עקב טובות הנאה כאלו ואחרות לכאורה, זה משהו אחד - חוסר יושרה מקצועי אמנם, אבל לפחות אני מבין את הרציונל (לא מסכים, מבין).

אבל כשאנשים מוכנים להטות דעה רק כי הרכב בבעלותם, ולכן הביקורת שלהם מסתירה את / מתעלמת מ הפאקים - את זה אני לא מצליח להבין. כאילו - אני מצליח להבין, אבל אני חושב שההגיון מטופש (הצדקת החלטות עבר בשביל להרגיש טוב עם עצמך? מה, אתה בן 3?).

מה שנחמד בפורום זה שאתה זוכה לראות מנעד רחב יותר של רשמים, ואמנם אצלנו צריך לעשות פילטר עצבני של כל ההייטרס/גרופיס, אבל עדיין יש כאן לא מעט מידע מועיל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מי שמהלל רכב רק בגלל שהוא קנה, עושה את זה כדי להתחמק מתדמית הפראייר שעבדו עליו ועכשיו הוא נדפק עם רכב שיש לו מלא חסרונות שיהיה לו קשה למכור.

כן, זה ילדותי מאד. אבל קל מאד לזהות ולסנן ביקורות כאלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו בדיוק הבעיה בסקירות שנכתבות ע"י מישהו שרכש את הרכב וכותב דברים חיוביים עליו: לא מאמינים לו. בגלל זה עדיף לא לכתוב כלום על הרכב שרכשת, אלא רק על רכבים אחרים שלא בבעלותך - אולי רק כך יאמינו לך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש כאלה שרושמים גם דברים שליליים על רכב שהם קנו למרות שההתרשמות הכללית שלהם חיובית.

לא מאמינים למי שרושם רק דברים חיוביים שלפעמים גובלים בחוסר היגיון.

פורסם

אוי נו באמת סטיו.... תפסיק כבר להתבכיין...

יש לכתוב ביקורת אמיתית ואובייקטיבית על הרכב שלך ויש להשתפך עליו ולא לציין ולו אחד מהחסרונות שלו. בוא ניתנהג כמו ילדים גדולים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אוי נו באמת סטיו.... תפסיק כבר להתבכיין...

יש לכתוב ביקורת אמיתית ואובייקטיבית על הרכב שלך ויש להשתפך עליו ולא לציין ולו אחד מהחסרונות שלו. בוא ניתנהג כמו ילדים גדולים.

למה להתבכיין? חלילה. הנה דוגמה קלאסית:

כתבתי התרשמות מנסיעת מבחן - הרכב בכלל עדיין לא הגיע אליי. כתבו שאני לא אובייקטיבי למרות שציינתי את החסרונות שגיליתי:

1. מכונית המבחן זכתה להתקנות מקומיות של חיישנים אחוריים שקועים ללא תצוגה גרפית כלשהי

2. בדגם עם תיבת הילוכים DSG נסתפק ב- 25.4 קג"מ, ככל הנראה מחשש לתקלות עתידיות בתיבה זו שאם נתבסס על העבר אינה מצטיינת באמינותה

3. עם זאת, בכבישים מהירים וגליים עם רצף שיבושים במהירות של 120 קמ"ש הרכב נוטה לקפץ מעט.

4. ארבעת בלמי הדיסק בולמים בצורה יוצאת מהכלל ובהחלט מעל לכל הציפיות, מכיוון שלפחות מבחינה חיצונית ניראה כי הקוטר מעט קטן.

הייתי אמור להמציא דברים שלא קיימים או דברים שלא ראיתי/גיליתי? אני שואל ברצינות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?577059-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%95%D7%94%D7%98%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95-GTI-%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%99%D7%A4%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%92%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%94

פורסם

אז את כל החסרונות של הפולו אפשר לסכם ב;

• חיישנים סיניים דרעק בהתקנה מקומית (שזה בכלל לא קשור לVW)
  • מנוע "חזק מדי לגיר הזה"
  • מעט לא נוחה במהירות לא חוקית
  • בלמים פחות מושכים ממה שיש במאקלארן

מעבר לזה הרכב בובה.

מה אני אגיד לך, ממש רשימת חסרונות אובייקטיבית. קנית אותי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שוב: אתה רוצה שאמציא חסרונות? אלה החסרונות שהגעתי מנסיעת מבחן של שעה. מה אני אעשה? זה לא שקיבלתי את הרכב ופרסמתי סקירה מקיפה ומעמיקה לאחר 1000 ק"מ לפחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא נגיד שעל כל "חיסרון" שגילית, דחפת 100 מחמאות.

מחמאות זה לא רע, אבל הרושם שנוצר הוא שלא מדובר במכונית טובה, אלא ברכב הכי טוב בתחומי היקום המוכר לנו. זה קצת לא אמין.

פורסם

וזה מחזק את הדברים שכתבתי קודם לכן - שעדיף להימנע מכתיבה על רכבים שבבעלות חבר הפורום. זו המסקנה היחידה שהגעתי אליה.

דווקא בזכות נסיעת המבחן הזו גיליתי 2 דברים שהפריעו לי ברכב:

1. החיישנים העלובים שמותקנים בארץ (הוספתי חיישנים מקוריים)

2. כיול המתלים הקשה - נוחות הנסיעה הנוקשה בכביש גלי (הוספתי מתלים אדפטיביים)

זה רק מראה כמה חשוב לעשות נסיעת מבחן ברכב טרם הרכישה, לספקנים. ד"א עוד חבר פורום הוסיף ברכבו את הנ"ל בעקבות זה.

פורסם

spire המידע שלי מתוך מגזין שעסק גם בתקשורת והוא מדוייק.

ראה גם את הכתבה שמשהוא צירף כאן מתוך העין השביעית וגם היא טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה להימנע? אפשר לכתוב על רכב שבבעלותך סקירה יפה מאד גם בלי להפציץ במחמאות ובכל זאת להביע רושם חיובי.

מחמאה נותנים כשאתה מופתע לטובה ממשהו. מסקירה מפוצצת מחמאות אפשר להבין שהכותב ציפה לסקור קלנועית אבל גילה שמדובר בפרארי.

• תוכן חדש...