Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם.

היום החלפתי מצבר במזדה 6 2011 דור שני. האוטו עוד לא בן 4 שנים וזה כבר המצבר השני.

המקורי הלך אחרי שנתיים וחצי. השני הוחלף במאי 2014 לפני שנה ו 3 חודשים וגם הוא קרס, כנראה מהתנעות מרובות והחום הרב. (אמרו לי שאם הייתי משאיר אותו בטעינה איטית הוא היה מתאושש).

החליפו לי לוולטא 60AH בצבע אדום, הפעם לקחתי עם אחריות ל 20 חודש.

מה שלא כל כך אהבתי זה שני דברים:

א. לפירוק נעלי הכבל, הבחור שהחליף השתמש במאריך בוקסה שמולחם לו ידית, ועיקם לי את שני נעלי הכבל. הוא טען שככה זה מגיע מקורי כדי שתהיה גישה לנעלי הכבל (WTF?).

ב. הוא הוציא את המעטפת שהמצבר הקודם היה בה (מעטפת מפלסטיק גמיש, ממש צמודה למצבר), זו המעטפת המקורית שמגיעה עם האוטו, ואמר שאין בה צורך כי היא גורמת למצבר להתחמם ואנחנו במדינה חמה וכדאי להוציא אותה.

ואני שואל - יש משהו בדבריו?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

סתם לצורך הידיעה והסקרנות, מה המטרה של המעטפת? (ושיהיה לי טיעון למה צריך אותה).

ומצאתי תמונה של מצבר עם מעטפת דומה - המעטפת היא מפלסטיק גלי רך.

bat5.jpg

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

אתה צריך טיעון?!? הוא זה שצריך הגנה החוצפן שאתה יכול לתבוע אותו. מה זה להשמיט חלק מהרכב בטענה מטומטמת שלא צריך את זה? גש אליו ודרוש את החלק כי זה שומר על המצבר! ואיזה מוסך זה?

פורסם

זה עסק ידוע ומכובד למצברים באזור המרכז, אני לא רוצה להגיד את השם, אחר כך יאשימו אותי ב SHAMING.

אני חושב שאתם צודקים והמעטפת הזו דווקא מבודדת מחום כי היא עשויה מחומר גלי כזה כמו התיקיות ציור. ומה דעתכם על זה שעיקם לי את הנעלי כבל כי השתמש בכלי מאולתר במקום בוקסה עם ראצ'ט/מפתח?

פורסם

המעטפת אמורה פחות או יותר לבודד את המצבר מחום המנוע.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
סתם לצורך הידיעה והסקרנות, מה המטרה של המעטפת? (ושיהיה לי טיעון למה צריך אותה).

ומצאתי תמונה של מצבר עם מעטפת דומה - המעטפת היא מפלסטיק גלי רך.

אתה לא זקוק לשם טיעון. מה ששייך לרכב ופורק על-ידי 'החשמלאי' הוא שלך והם חייבים להחזיר לך אותו.

תפקידו של החלק הוא לבודד את המצבר מחום תא המנוע.

תעלה תמונה של נעלי הכבל שלפי דעתך עברו 'טיפול' על ידי החשמלאי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מתקשר אליו מחר בבוקר ודורש את החלק בחזרה כולל יישור של הנעלי כבל.

האמת - המצבר הקודם שהוא מכר לי החזיק מעמד שנה ו 3 חודשים, וגרם לתקלה הבאה לפני שבועיים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?576617-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2-%D7%9E%D7%96%D7%93%D7%94-6

האוטו עמד בחניה שבוע, ככל הנראה המצבר היה בסוף חייו ונפרק. זה נגמר בהמתנה 3 שעות לשגריר, עוד המתנה 3 שעות לגרירה, למחרת חצי יום במוסך ועצבים. כנראה שהמתח הנמוך "דפק" ממסר של הקודנית, הממסר הוחלף והמוסך שלח אותי להחליף את המצבר. הגעתי לעסק המצברים המדובר והוא אמר לי "סע לשלום, המצבר תקין, הוא ייטען והכל יהיה בסדר. פעם הבאה שאתה נוסע לשבוע תנתק את המצבר".

היום כשבאתי הם אמרו "אם המצבר לא היה תקין לא היינו שולחים אותך מפה".

פשוט מקומם.

פורסם

לפני שעושים רעש רצוי שתעלה תמונה של המצבר מקרוב בכדי שנוכל לבדוק האם המצבר שהותקן ברכבך מתאים.

אולי התקינו לך מצבר לא 'בדיוק' מתאים מבחינת מידות או/גם מיקום הפלוס של המצבר לכן החשמלאי ביצע שינוי בנעלי הכבלץ

פורסם (נערך)

יכול להיכנס שם רק מצבר במידה מאוד מסוימת של 60AH. כשלא הייתי ליד האוטו, הם ניסו להכניס משהו יותר גדול של 65AH ולא הצליחו, ואז התקינו את ה 60AH שמתאים לאוטו. כשבאתי לאוטו ראיתי את הנעלי כבל מכופפות - לא עשו בהן שינוי, וגם הפלוס במקום הנכון. זה רק בגלל השימוש במאריך סוקט 8mm שמולחמת לו ידית. מחר אעלה תמונה.

תודה מראש לכל המשיבים והמסייעים - אני מרגיש פה "בבית".

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם

תשמ'ע, לא מכיר את מאזדה אבל לפי דעתי המצבר שהותקן בתמונה שצירפת לא מתאים. לדעתי צד הפלוס צריך להיות בצד ימין והמצבר צריך להיות מותקן ב-180 מעלות הפוך.

גם לפי אורך כבל המינוס נראה על פניו שהמצבר צריך להיות מותקן הפוך.

* הדברים נכתבו על סמך מידע חלקי שסיפקת לכן אולי אני טועה.

תנסה לבקש ממישהו שיש ברשותו מאזדה כמו שלך עם מצבר מקורי שיעלה תמונה לפורום ונהייה יותר חכמים.

פורסם

המצבר בתמונה הוא לא המצבר שלי.. זו הייתה דוגמה רק למעטפת שהייתה ופורקה ואין לי אותה באוטו..

ממה שאני קורא בינתיים, אני מבין שיש אולי בעייה של זליגת זרם. הכנתי כבר את המולטימטר, מפתח פתוח ואת ה OBD (אלה האמצעים שיש לי..). כי לא הגיוני שהוחלף מצבר מקורי אחרי שנה וחצי ומצבר שני אחרי שנה ו 3 חודשים. אם יש בעיה והיא לא תיפתר, גם המצבר החדש ילך תוך שנה וקצת וחבל. מה שמפתיע אותי, זה שהעסק של המצברים לא טרח לבצע את הבדיקה הזו.

פורסם

יש התקנה של קוברה לקודנית ואזעקה ללא צופר עם שלט נוחות שמתקינים בדלק מוטורס, והתקנה של טלפון ספיריט שהותקן אצל מתקין סלקום רשמי. הטלפון מכובה כשהסוויץ' סגור, אבל הזכרונות שלו נשמרים. כדי לבדוק זליגה, אני יכול לחבר את המד זרם בטור עם המצבר, לא?

פורסם

בוקר טוב. מצ"ב תמונות המצבר והמולטימטר. אם מדדתי נכון (האוטו היה כבוי מהלילה, נעילה מופעלת, מיקרוסוויצ' של התא מנוע מנוטרל, המולטימטר מכוון למדוד בסקלה של 10A), נמדד זרם זליגה של 130ma. חישוב זריז ל 7 ימים נותן פריקה של כ 22A. ה TORQUE מראה מתח טעינה של 13.8V. לא סיבה לפריקת מצבר.

שוחחתי הבוקר עם עסק המצברים. יחזירו היום את המעטפת, ולדבריהם נעלי הכבל במזדה מתוכננות להיות בזוית כדי להקל על פתיחתן וסגירתן.

20150904_082815.jpg

20150904_082821.jpg

20150904_082841.jpg

20150904_082850.jpg

20150904_084305.jpg

• תוכן חדש...