Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^ בדיוק.

זה שהם מכרו את המשלוח הזה, זה יפה. השאלה היא מה היעד שהם מציבים לעצמם. ובכלל, עזבו לרגע מה הסיבה למחיר - אי אפשר להתווכח עם זה שהרבה יותר מיאטות ימכרו כאן, אם יעלו 190 ולא 230. רק מקרב חברי בתחום אני יכול לחשוב על 4-5 אנשים שעבורם 190 זו אופציה סבירה, ו-230 מחוץ לתחום לחלוטין.

הטויטובארו נכשלו בארץ. גם מיאטה, עם כל הכבוד להצלחתה בארץ בעבר, יכולה להגיע למצב הזה בדיוק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתם ממשיכים לטחון מים.

דלק מכרו את כל 20 היחידות שהוקצו להם ע"י היצרן. כלומר, דלק צדקו ואתם טועים.

אשאל גם אותך.

אם המחיר היה 400 אלף שקל למיאטה, ודלק היו מוכרים את כול ה 10 יחידות ש""הקצה להם היצרן"", לא היית אומר שזה מחיר מוגזם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
למה 131%?

רוני תציץ בטבלת המיסוי של רשות המיסים. המס על רכבים הרבה יותר נמוך ממה שכולכם חושבים לאחר רפורמת מיסוי ירוק/אביזרי בטיחות. או שאני לא מבין משהו ואשמח להבהרה.

131% זה מס קנייה (83%) פלוס עוד כמה אחוזים על קנייה ממדינה שאיתה אין הסכם רכש, פלוס 18% מע"מ (על כל הסכום, אלא מה, הרי אם אפשר לעשות מס על מס, אז למה לא?).

מזה מורידים לפי מיסוי ירוק/אביזרי בטיחות. סכום שנע בין 16000 ל-0 כתלות בציון הירוק (לא מצאתי למיאטה, אבל מאזדה 6 עם מנוע דומה זה דרגה 5, כלומר, 11000 שקלים הנחה. על אביזרי בטיחות לא נראה לי שהמיאטה מקבלת משהו מיוחד. אולי כמה מאות שקלים.

הנה, עשיתי טבלה (לא מדויקת, אבל שיהיה) שמשווה כמה היבואן מרוויח על כל מיאטה כתלות בכמה היא עלתה לו:

mazda1.png

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

farkash7

שאלה לי אליך, אתה יודע מה זה רווח גולמי ומה זה רווח נקי?

אתה יודע מהן העלויות המועמסות על כל יחידה של מיאטה לעומת מאזדה 6? אתה יודע מה ההפרשים בין עלויות המכירה לליסינג (סגירת עיסקה של מאות רכבים בבת אחת) לבין מכירת יחידות לפרטיים (אולמות תצוגה, נציגים, נסיעות מבחן וכו')?

זה מאוד יפה לצעוק "חזיר" וכד' אבל בפועל, אם המדינה תדחוף את האף שלה עמוק מידי לכיסי היבואנים ותקצץ מהרווחים שלהם הם אולי לא ירצו את הכאב ראש הזה שנקרא מיאטה בשביל רווח נמוך מידי ולא נראה פה יבוא סדיר, אלא רק יבוא אישי. אז המחיר ישאר זהה+כאבי הראש של תקינה ויבוא.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

את מזכירה את אלה שאומרים שאם המדינה תדחף את האף שלה עמוק מדי למחפשי הגז הם לא ירצו לעשות איתה עסקים.

לא ראיתי אותם עוזבים. אם עושים עסקים עם ממשלת מצרים לא יעשו איתנו?

די מספיק עם ההפחדות האלה. אותו דבר אמרו גם על שוק הסלולר. הפחידו אותנו שהחברות יקרסו. בפועל במקום חברות שמרוויחות מיליארד וחצי שקל בשנה הן הפכו לחברות שמרוויחות 300 מיליון שקל, ואף אחד חוץ מכמה טייקונים שעשו השקעות רעות לא קרס.

את מנסה להכשיר את הרווח הגדול שהוא גוזר(תודה רבה על הטבלה וההסבר רוני) במאמצי שיווק והכשרת מכונאים? מאמצי שיווק לא היו. הכשרת מכונאים... מי ישמע מדובר בניסאן GTR.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא, אני דיברתי על עלויות תקינה, שילוח, ביטוח וכד'.

אני רואה שגם אתה מתעלם משאלות שלא נוח לך לענות עליהן (אולי כי אתה לא יודע?).

אם אתייחס למספרים שאתה ועוד כמה ממשתתפי הדיון הזה ממצאים לעצמכם, אז אגיד רק שסוחר רכב מהרחוב (כזה שמחזיק אולי מגרש וקרוואן בתור משרד ואולי סתם מפזר רכבים במקביל לכבישים) לא יקח רכב של 40-50 אלף ש"ח בלי שיהיה לו 10K רווח עליו, אני לא רואה סיבה שיבואן שמחזיק מערך הרבה יותר יקר מזה ומשקיע סכומים גבוהים יותר יסתפק ברווח זהה. את ההבדל בין רווח גולמי לנקי כבר גילית?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

את ההבדל בין רכב חדש למשומש כבר גילית? אז הנה הבדל אחד משמעותי: המחירון של רכב חדש לא זז במשך שנה, של משומש כל חודש במקרה הטוב.

את ההבדל בין יבואן רכב לסוחר מהרחוב כבר גילית? בבקשה הבדל משמעותי: מוכרים של רכבי יד 2 יש בלי סוף של רכב חדש דרושות שתי ידיים כדי לספור.

איזו מן השוואה זו באמת.

אני יודע מה ההבדל בין רווח גולמי לנקי תודה על הדאגה. תיהי בטוחה שכל העלויות שאת מדברת עליהם ליבואן כמו דלק רכב הם שום דבר ביחס לעלויות של יבוא פרטי שהזכרת קודם או לעלויות של סוחר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

יש פה הערכות מספיק טובות מבחינתי. חלק גדול מהמחקרים והתורות שאתם נשענים עליהם ביום יום מבוססים על הערכות כמו למשל מוצא האדם מהקוף.

אתה יכול להמשיך לחשוב שיורד עליך גשם. זה בסדר.

פורסם
יש פה הערכות מספיק טובות מבחינתי. חלק גדול מהמחקרים והתורות שאתם נשענים עליהם ביום יום מבוססים על הערכות כמו למשל מוצא האדם מהקוף.

אתה יכול להמשיך לחשוב שיורד עליך גשם. זה בסדר.

מה הקשר לאדם ולקוף עכשיו?

להמשיך לחשוב שיורד עליי גשם - דלק חייבים לך משהו?

-------

david32,

היצע וביקוש. לדלק היו רק 20 יחידות מוצר להציע לקונים. להערכתם הם יצליחו למכור את כולן במחיר מסוים, אשר גבוה ממחיר השוק (התיאורטי). הם צדקו.

מעבר לכך, ייתכן שמלכתחילה המחיר שקיבלו מהיצרן גבוה ויש גם עלויות ועניינים.

נראה מה יהיה בהמשך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זה מאוד יפה לצעוק "חזיר" וכד' אבל בפועל, אם המדינה תדחוף את האף שלה עמוק מידי לכיסי היבואנים ותקצץ מהרווחים שלהם הם אולי לא ירצו את הכאב ראש הזה שנקרא מיאטה בשביל רווח נמוך מידי ולא נראה פה יבוא סדיר

את כמעט וגורמת לזה להשמע כאילו הם עושים טובה לכולנו, והעשייה שלהם היא מצוות עשה של ממש.

מה איכפת לי אם יש יבוא סדיר או לא, אם אני לא יכול לקנות את הרכב?

שוב, למרות שאנחנו עוסקים בספקולציות, מישהו כאן באמת חושב שמשהו כ"כ השתנה מאז 2009 ביחסי היבואן המקומי עם מאזדה, שמצדיק עליה של 40-50,000 במחיר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

david32,

היצע וביקוש. לדלק היו רק 20 יחידות מוצר להציע לקונים. להערכתם הם יצליחו למכור את כולן במחיר מסוים, אשר גבוה ממחיר השוק (התיאורטי). הם צדקו.

מעבר לכך, ייתכן שמלכתחילה המחיר שקיבלו מהיצרן גבוה ויש גם עלויות ועניינים.

נראה מה יהיה בהמשך.

זה לא עונה לי בכלל על השאלה, לחזור על מה שנרשם פה 400 פעם זה סתם ביזבוז זמן, חלקינו מבינים בפעם הראשונה (בסדר נו, אולי בשניה).

בלי קשר למיאטה.

האם יש מחיר שתוכלו להגיד שהוא חזירי?

ואם נמכרו רכבים במחיר הנ"ל , הוא כבר לא חזירי?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...