Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מכרתי לא מזמן את הפיאסטה 2009 שלי.

אני מחפש לשדרג תצמי ברכב הנ"ל. עשיתי עליו נסיעת מבחן ומאוד נהנתי.

הדגם היה 1.2 TSI, משתהה קצת בעת לחיצה על דוושת הגז, אך לאחר מכן טס.

מחיר השוק שלו לפי יד 2 הוא באיזור בין 60 ל70 אלף.

האם הרכב הזה מומלץ?

האם יש בו חסרונות בולטים ביחס למתחרים?

האם יש בו חלקים (גיר, מנוע, טורבו לדוגמה) שנחשבים כמועדים לפורענות?

כי קראתי שדווקא המנוע הזה מאוד חסכוני, ואף מהיר מסדרת ה1.6.

אם יש עוד המלצות לדגמים בסגנון הזה של אוקטביה (היתרונות שלי בה הם: תן מטען ענק,

רכב גרמני, חסכונית בטירוף, חווית נסיעה מעולה) - אשמח לקרוא ולהחכים.

ו.. עוד שאלה לגבי האם שווה ללכת על רכבים מליסינג או לא.

הבנתי שרכבים מליסינג יורדים אוטומטתי ממחיר מחירון ב12 אחוז? או 15?

האם שווה בכלל לקחת משהו מליסינג, רכב ש"קרעו לו תצורה" בדרך כלל?

אשמח להארות בנושא הזה.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי chopinko
פורסם

ל1.2 TSI מהשנים האלה יש מותחן ושרשרת טיימינג בעייתים שצריך לבדוק אם הוחלפו.

לא רשמת איזה גיר אני מניח שאוטומט - אם מדובר בDSG7 - אלו השנים חלק מהשנים הבעייתיות שלו - יש לבדוק שהגיר אינו מחליק ובוצעו כל הריקולים עליו.

פורסם

אכן גיר אוטומט. תודה יואב.

כשאתה אומר ריקולים - זה אומר שהיו אמורים לקחת אותו חזרה למוסך של סקודה ולהחליף לו את הגיר למשהו אחר?

מה ההבדל בין DSG7 לDSG6? מה עדיף?

איפה כתוב ברכב האם זה גיר DSG6 או 7?

פורסם

DSG6 היה מותקן בטורבו דיזלים החזקים ואולי בתחילה גם ב-1.8 בנזין.

ב- 1.2 וב- 1.4 לא.

אישית לא הייתי מתקרב לרכב, ואני אומר את זה בתור בעל אוקטביה שניה ברציפות בליסינג. הרכב נהדר, כל עוד תקלות לא באחריותי.

הייתי מוכן לשקול אך ורק 1.2TSI שעבר החלפת שרשרת ומותחנים בצורה יזומה, עם גיר ידני בלבד.

פורסם
DSG6 היה מותקן בטורבו דיזלים החזקים ואולי בתחילה גם ב-1.8 בנזין.

ב- 1.2 וב- 1.4 לא.

אישית לא הייתי מתקרב לרכב, ואני אומר את זה בתור בעל אוקטביה שניה ברציפות בליסינג. הרכב נהדר, כל עוד תקלות לא באחריותי.

הייתי מוכן לשקול אך ורק 1.2TSI שעבר החלפת שרשרת ומותחנים בצורה יזומה, עם גיר ידני בלבד.

וואו, עד כדי כך?

מה כן היית ממליץ באותה רמה?

נגיד פולקספגן ג'טה - גם משכה את עיניי. יכול להמליץ על שנה או דגם אחר?

פורסם

עד כדי כך. האוקטביה הקודמת (2011) שהיתה לי היתה מושבתת במצטבר כחודש וחצי בתקופת הליסינג עקב תקלות גיר ומנוע. מדובר במגיפה, ומתנהלת גם תביעה ייצוגית בנושא התקלות בגירים.

הם טוענים ששדרגו את המנועים ותיקנו את התקלות בגירים החל מנקודה מסויימת ב-2013. החדשה (2014) בינתיים בסדר גמור אצלי כבר שנה וחצי, מלבד קצת קרקושים שנובעים מהתקנות מקומיות עשויות אצל חברת הליסינג.

זה לא משנה אם זו ג'טה, אוקטביה, לאון, פולו, פאביה, איביזה, גולף, A3 וכו.

כולן חולקות את המנועים והגירים הללו.

כאמור, הייתי לוקח מהשנתונים הללו ידנית בלבד או דיזל עם DSG6 שגם יכול לבוא בחשבון.

התקלות הללו יקרות להחריד.

פורסם

מאחר וידנית לא באה בחשבון, האם יש דגם\חברה אחרת שהיית ממליץ עליה, פלוס מינוס באותה רמה?

שוב, חשוב גודל הסלון והבג'אז, נוחות וכו'.

מה עם קיה סיד?

פורסם

אין להחליף את הגיר במשהו אחר , DSG7 זה מה שיש. כמובן שלא כולם מתקלקלים ויש כאלה שמתפקדים היום מצוין.

קיה סיד ב70 אלף זה הדור הקודם שמגיע עם 1.6 4 הילוכים.

החדש מ2013 מתחיל ביד 2 מ77500 והוא מגיר כבר עם גיר רובוטי , ולפי מיטב הבנתי להוציא שני שרשורים בעבר אין איתו בעיות ממש, ואם תמצא פרטי, יהיו לך עוד כמה שנות אחריות על המנוע והגיר.

והיא פחות חסכונית מהואגיות.

• תוכן חדש...