Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה על הזמן המוקדש בקריאה.

קצת רקע עליי, אני בחור צעיר בן 25 החודש, גר עם ההורים (לחסוך כסף ללימודים), והבנתי שאני חייב רכב אשר ישמש אותי בעיקר לנסיעות ללימודים פעם בשבוע (נסיעה של 40 דקות לחיפה, כביש מהיר שבסופו עלייה חדה, טויוטה קורולה 2009 SLI, בהילוך רביעי כבר לא עולה), ונסיעה לרכבת 5 ימים בשבוע, 5 דקות של כביש מהיר.

המטרה העיקרית של הרכב הוא לשרת אותי בנסיעות, אבל לא לזרוק אותו לפח אחריי שנתיים שלוש, רכב שישמש אותי בחמש שנים הקרובות לפחות.

ופה מגיעות כמה שאלות בסיסיות.

1. פרטי ליסינג או מימון?

אולי השאלה הכי ידועה בתחום ממה שקראתי, יש לי כמה חששות מכל אחת מהאפשרויות.

פרטי - לך תדע מה הבן אדם עשה לאוטו, איזה תיקונים צריך לעשות, אבל אם יש מזל תצא על אוטו שמור מרופא (ולי אין מזל)

ליסינג - אותו הדבר שכתוב למעלה, אבל לפחות יש גוף שאפשר לפנות אליו, וגוף שדואג שהאוטו יהיה כמה שיותר טוב למכירה, מה שאומר שהוא כן "דואג" לאוטו גם אם זה קצת.

מימון - השקעה מפחידה של 2000-2500 שקל בחודש לפחות (כולל דלק ביטוח וכו') למשך שלוש שנים, בינתיים ראיתי רק שלוש שנים אבל אם זה לחמש שנים (ככה שאוכל לחסוך כסף ולשלם את היתרה בסוף השלוש שנים, העיקר שיהיה כסף ספייר במידה ויקרה משהו) אז זה פחות מפחיד.

2. מה כדאי לדעת לפני הקנייה מכל סוג, קראתי כמה מאמרים, אם יש עוד מאמרים שלא קראתי אשמח לקרוא.

3. אם ליסינג או מימון, מחברות גדולות או קטנות?

מה עדיף חברות קטנות שנותנת יחס די אישי לקונה, או חברות גדולות כי הרכבים יותר טובים?

4. איזה רכב הכי כדאי?

אני בעיקר חושב על סיאט איביזה, מעדיף לא מכוניות קטנות כמו I20, גיטס וכל הדומים.

פורסם

מה התקציב שלך? האם מדובר על ידני? אוטומטי?

סתם לידיעה האיביזה לא ממש זולה לאחזקה והגודל שלה דומה מאד ליונדאי i20 (שתיהן סופר מיני)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא הבנתי אם יש לך את הקורולה 09', אבל אם כן והוא כבר קיים אז זה רכב מצויין בשבילך,

ובעיקר חוסך ממך הוצאות בדיקה קנייה ותקווה למזל וכד'.

אם היא לא עולה ברביעי [? מה, אתה נעצר באמצע הכביש והאוטו לא זז ?!] אז תוריד לשלישי.

כל מה שתמצא בטווח של "רכבי סטודנט" יהיה עם כח דומה או פחות, והקורולה הוא בין

הבודדים עליו ניתן לומר שיחזיק לך כחמש שנים כפי שתיארת.

The first one to get angry loses

פורסם

1. עדיפות לידני, אין תקציב מדוייק, אם זה מימון ופריסה לחמש שנים, אז התקציב אפשרי גם 120.000, אם זה יד שניה, אז סביבות 30-40.

וזה בדיוק למה אני שואל פה את השאלות, בשביל להבין יותר מה מתאים לצרכים שלי.

2. הקורולה של ההורים, רק הסברתי את העלייה שאני עובר בשביל להגיע ללימודים (ברור שאני על שלישי).

פורסם

אני מציע לך לא לקנות בכסף שאין לך, לא תשלומים ולא פריסות,

זה לעשות עכשיו עסקה שמסתיימת כשאתה בן 30 ואדם אחר לחלוטין.

תקופת הסטודנטיות\בית ההורים זה זמן טוב לחסוך כסף,

אז לדעתי תקנה רק אם אתה חייב רכב, תקנה בכסף שיש לך,

ובנוסף תשאיר בצד כסף שיספיק תמיד לטסט-ביטוח-טיפול כבד, מה שאומר סביב 10.

לגבי רכישה מפרטי, זה לא בהכרח מפחיד כי זה יכול להיות מהדודה שלך או מהשכנה מלמטה,

אם תהיה סבלני ורציני תמצא 'מציאה' שתתאים לך, ומומלץ מראש ללכת

על רכבים אמינים - טויוטה\הונדה למשל.

The first one to get angry loses

פורסם

אם אתה גר אצל ההורים בשביל לחסוך כסף אין סיבה שתשפוך סכומים גדולים על רכב.

סופר מיני תתאים לצרכיך בצורה טובה.

גרנדה פונטו, פיג'ו 206+, ואפילו ניסן מיקרה 1200 ידנית יכנסו בתקציב משנים 2010-2012

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...