Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טוב, אז גם אני נפלתי היום ברשת של עיריית חיפה וממש לא ברור לי איך.

החניתי את רכבי בחניה כשרה למהדרין (או לפחות כך חשבתי) ברחוב צידי בעיר התחתית (לוחמי הגטאות) ופקח פוחז שלעניות דעתי לא מפרש את החוק נכון, מיהר לתת לי קנס של 250 ש"ח על הפרעה לתנועה.

לעניות דעתי, אין כאן עבירה מה גם שחניתי לאורך אבני שפה אפורות (אני היונדאי) ומדובר במקום שבו תמיד חונות מכוניות (ולעולם לא ראיתי דו"ח עליהן).

כמו כן, לאורך כל הרחוב המדרכות צבועות אדום לבן למעט הקטע הזה ולכן האדם הסביר משוכנע שמותר לו להחנות בקטע דרך זה כפי שגם משתמע מפס"ד הנ"ל: http://www.court.org.il/din/traffc/traffc16.htm

יש לציין כי כל שלושת הרכבים שחנו שם קיבלו דו"ח אך לדעתי באמת שלא מתקיימת כאן הפרעה לתנועה.

לפני שאני פונה לבית המשפט בבקשה להישפט, אשמח לשמוע דעות של אחרים ולראות האם באמת לדעתכם יש כאן הפרעה לתנועה.

WP_20150809_002.jpgWP_20150809_003.jpgWP_20150809_005.jpgWP_20150809_006.jpg

עריכה אחרונה על ידי eyals05
  • תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אייל, אם אני מבין את המצב לאשורו - מדובר על כביש דו סטרי, עם נתיב אחד לכל כיוון. אז קודם כל, פסק הדין שציטטת,אינו רלוונטי במקרה דנן.

בגדול -אתה חונה בתוך נתיב נסיעה יחיד לכן מהווה הפרעה לתנועה. הטיעונים שהעלית,אינם יחזיקו מים מול תובע נמרץ - לא מסומן אדום לבן, אז גם בכביש 6,אין סימון כזה. ומי כמוך יודע, שהטיעון "אף פעם לא חילקו כאן דוחות", יעלה לכל היור גיחוך בקרב הנוכחים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כמובן שאם טעיתי, אני אשא באשמה (גם אם לא בשמחה).

יחד עם זאת, מדובר בהטעיה לטעמי מכיוון שכל הרחוב צבוע אדום לבן מלבד הקטע הנ"ל וכב' השופט טננבאום התייחס לנושא שבו המקטע תחום מלפניו ואחריו באדום לבן: "איסור החניה צריך להיות ברור וחד משמעי, בדרך כלל קיימת חזקת תקינות ונהג לא צריך לחקור ולדרוש במופלא ממנו. נהג צריך להיות צייתן ולא חוקר תנועה.

כל אדם שהיה רואה שהחניה אסורה לפני ואחרי קטע כלשהו היה מניח כי ישבו המוסמכים לכך והחליטו שמותר באזור זה להחנות. נהג איננו צריך להעמיד תחת שבט ביקורתו את שיקול דעתה של הרשות. אם קבעה הרשות שמותר להחנות באזור מסויים לחנות, חזקה עליה שעשתה את מלאכה כראוי".

בנוסף, הקטע שמול החניה בה הרכב היה צבוע באדום לבן, דבר שמוסיף לטענה שלי שהאדם הסביר היה סבור שהחניה מותרת.

דבר נוסף הוא שלפני כארבעה חודשים בוצע שיפוץ ברחוב והוסדרו בו תשתיות ומדרכות ולאחריו נצבעו אבני שפה באדום לבן שבעבר היו צבועות באפור והחניה לא נאסרה בהן אך הקטע בו חניתי לא נצבע ונותר אפור כלומר אפשר להניח עוד יותר שהחניה במקום מותרת.

אם העירייה סברה שמדובר במקום בו החניה מפריעה ויש לאסור אותה, היה עליה לסמן את המקום (באדום לבן או בתמרור אחר האוסר חניה) כדי שהדבר יהיה חד משמעי.

העירייה לא רק שלא סימנה את המקום אלא שבכך שסימנה את שפת המדרכה באפור, יצרה מצג לפיו במקום זה מותר לחנות. על הרשות להתנהל באופן שלא יכשיל את תושביה כמו במקרה שלי.

פורסם

אתה מחטיא במעט את הנקודה. מדובר על חניה בתוך נתיב נסיעה. על זה אתהאמור לערער. הקנס אינו על חניה בניגוד לתמרור או משהו בסגנון. לעניות דעתי, אם כבר המצב הפוך - אסור לחנות בתוך נתיב נסיעה ולא במפרץ המיועד לכך (עצם החניה מאלצת את הנהגים לנסוע בנתיב נגדי וזה כבר סיכון), ורק אם יש תמרור מיוחד המתיר חניה, אז מותר לחנות. יחד עם זאת, אני מסכים אתך,שיש דבר מה מטעה בצביעת אבני השפה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני בדעה כי תתחיל בכתיבת מכתב לעיריה

רק אם תקבל תשובה שלילית לך להישפט.

אילו רצו לאסור על החניה היה עליהם לתמרר בהתאם , בדיוק כמו הקטעים האסורים לעצירה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האם שילוב הדרך מאחורי הרכבים הנו צומת או כניסה/יציאה מחניה?

במידה וזה צומת, אזי הרכבים חונים גם בתחום 12 מ' שזו עברה בפני עצמה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יש ממש בטיעוניו של אייל,

על פניו, הלכה למעשה יש פה הפרעה לתנועה, אם כי זה לא משהו לא שכיח במחוזותינו שחניה לאורך רחוב מהווה למעשה הפרעה, אך מתאפשרת בשל מצוקה. לו רצתה העיריה הייתה צריכה לאסור חניה לאורך הרחוב באופן ברור ומשולט ומתומרר על פי החוק, לפיכך יש אפשרות לבטל דו"ח זה לטעמי.

כמו כן, אכיפה סלקטיבית היא עילה לביטול דו"ח חניה.

לא הכל שחור ולבן. ולפני שאוכפים צריך לוודא שהתשתית ברורה למשתמש הסביר (ובמקרה של אייל, אפילו משתמש מעבר לסביר)

פורסם
האם שילוב הדרך מאחורי הרכבים הנו צומת או כניסה/יציאה מחניה?

במידה וזה צומת, אזי הרכבים חונים גם בתחום 12 מ' שזו עברה בפני עצמה.

מתקנות התעבורה

(3) בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטר ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

ברור מהתמונה כי מיד לאחר הצומת סומן קטע דרך האסור לעצירה, ומיד לאחריו סומן כי מותר לחנות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא ולא.

סימון התר חניה הנו "כחול-לבן".

מדרכה אפורה מותרת בחניה בתנאי שאינך עובר על תקנות התעבורה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עם כל מה שאתה אומר עמית, ואני לא חולק על כך - מעריך מאד את ידיעותיך, לטעמי, יש מקום להגיש ערעור.

נכון, לא קל להוכיח אכיפה סלקטיבית, אבל היו מקרים שהצליחו להוכיח זאת.

נכון, על פניו אין מה שמתיר חניה שם באופן מובהק, אך בכלל לא ברור שם איסור החניה, ואין אף תמרור, או שלט שמתריע על כך.

בסופו של יום צריך לבחון האם היה פה מכשול בפני עיוור, או לאו. האם העיריה הסדירה את האיזור כך שיהיה ברור לאדם מהישוב שאסור לחנות לאורך רחוב זה. ולדעתי הצנועה, התשובה לכך היא לא. ועל כן יש מקום לערער.

פורסם

לפי התמונות מאחור, מבחינת 'הפרעה לתנועה', אתם חוסמים נתיב שלם,

זו לדעתי הפרעה לתנועה. קשה ליצור הפרעה גדולה יותר, בעצם :)

מבחינת הנסיבות, החוק מורה מה מותר ומה אסור, מה אומר האפור,

מה הקרבה לצומת וכד'. הדו"ח צריך להיות מכח חוק כלשהו.

אולי עדיף להתחיל במכתב לעירייה.

The first one to get angry loses

פורסם
לא ולא.

סימון התר חניה הנו "כחול-לבן".

מדרכה אפורה מותרת בחניה בתנאי שאינך עובר על תקנות התעבורה.

כן וכן

כחול לבן בא לסמן קטע שבו מותר לחנות בתשלום

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כנראה אין תמרור האוסר חנייה, אולם אני מצטרף לדעת החברים שאמרו כי יש הפרעה לתנועה: נתיב אחד חסום.

אגב - כיצד מתאר החוק "הפרעה לתנועה" ? (זו יכולה להיות הגדרה מאוד גלובלית למצב נייח / תנועה / עף :wink:)

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי במידה ויש ספק הכי קטן מחוסר בהירות, יש לבטל את הדוח.

ספציפית עם ניסיון בעיריית חיפה של ביטול דוחות, יש סיכוי טוב לבטל את הדוח.

לא הגיוני שמסביב באותו רחוב יש תמרור ובאותו הקטע "שחכו" ולכך העירייה התרשלה (חסכה).

• תוכן חדש...