Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה סיד - חוות דעת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לקבל חוות דעת על קיה סיד 2015(EX בנזין) ממי שיש בבעלותו דגם זה.

רציתי לדעת איך היא מבחינת:

1. ביצועים

2. נוחות נסיעה

3. חווית נסיעה

4. אמינות

5. צריכת דלק

6. אבזור

ואשמח לקבל גם השוואה בינה לבין קיה פורטה מבחינת כל הסעיפים לעיל.

תודה לעוזרים :-)

פורסם

1. לקיה סיד ביצועים לא רעים אבל המתחרות בעלות מנועי הטורבו הקטנים יהיו זריזות יותר. היא עדיפה בתחום הזה על הפורטה בזכות גיר רובוטי כפול מצמדים ולא גיר אוטומטי רגיל.

2. המתלים מכוונים לצד הנוקשה והמרסן ופחות סופג ומשכך. הפורטה רכה ונוחה יותר.

3. תגדיר חווית נסיעה?

4. לא ידוע לי על בעיות אמינות מיוחדות אצל אף אחת מהן.

5.הסיד קצת יותר חסכונית בזכות הגיר הרובוטי שכבר הזכרתי.

6. הסיד האצ'בק לא מאובזרת בצורה מיוחדת, יש בקרת אקלים, חישוקים קלים, שליטה על המערכת מההגה ואם אני זוכר נכון אז גם מראות מתקפלות חשמלית.

לפורטה יש דגם LX פחות מאובזר עם מזגן רגיל וללא חישוקים קלים ודגם EX שדיי מקביל לסיד מבחינת אבזור. באתר של קיה תמצא מפרטים מלאים.

שים לב ששתיהן נמכרות בהנחה גדולה כחדשות עם 0 ק"מ בחברות הליסינג השונות.

פורסם

הסיד היא מצויינת ומציעה ליטוש הנדסי ברמה גבוהה מאד. בגדול אני מסכים עם הבחנותיו של מייק מעלי, אך רוצה לחדד שנוחות הנסיעה (מתייחס למתלים, לא למושב) מצויינת. הפורטה אולי נוחה יותר בעיר, אך מחוץ לעיר הסיד נוחה יותר (עקב ריסון עדיף משמעותית). כמו כן לסיד יש מתלה אחורי מתקדם מסוג רב-חיבורי אשר לא קיים בפורטה (אשר מתוכננת לשוק האמריקאי הפחות אנין, לעומת הסיד שמכוונת לקהל האירופאי).

צריכת הדלק הממוצעת (משולבת) היא באזור ה-12.5 ק"מ/ל'.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
1. לקיה סיד ביצועים לא רעים אבל המתחרות בעלות מנועי הטורבו הקטנים יהיו זריזות יותר. היא עדיפה בתחום הזה על הפורטה בזכות גיר רובוטי כפול מצמדים ולא גיר אוטומטי רגיל.

2. המתלים מכוונים לצד הנוקשה והמרסן ופחות סופג ומשכך. הפורטה רכה ונוחה יותר.

3. תגדיר חווית נסיעה?

4. לא ידוע לי על בעיות אמינות מיוחדות אצל אף אחת מהן.

5.הסיד קצת יותר חסכונית בזכות הגיר הרובוטי שכבר הזכרתי.

6. הסיד האצ'בק לא מאובזרת בצורה מיוחדת, יש בקרת אקלים, חישוקים קלים, שליטה על המערכת מההגה ואם אני זוכר נכון אז גם מראות מתקפלות חשמלית.

לפורטה יש דגם LX פחות מאובזר עם מזגן רגיל וללא חישוקים קלים ודגם EX שדיי מקביל לסיד מבחינת אבזור. באתר של קיה תמצא מפרטים מלאים.

שים לב ששתיהן נמכרות בהנחה גדולה כחדשות עם 0 ק"מ בחברות הליסינג השונות.

הסיד היא מצויינת ומציעה ליטוש הנדסי ברמה גבוהה מאד. בגדול אני מסכים עם הבחנותיו של מייק מעלי, אך רוצה לחדד שנוחות הנסיעה (מתייחס למתלים, לא למושב) מצויינת. הפורטה אולי נוחה יותר בעיר, אך מחוץ לעיר הסיד נוחה יותר (עקב ריסון עדיף משמעותית). כמו כן לסיד יש מתלה אחורי מתקדם מסוג רב-חיבורי אשר לא קיים בפורטה (אשר מתוכננת לשוק האמריקאי הפחות אנין, לעומת הסיד שמכוונת לקהל האירופאי).

צריכת הדלק הממוצעת (משולבת) היא באזור ה-12.5 ק"מ/ל'.

תודה על התשובות.

מי אלה המתחרות בעלות מנועי הטורבו הקטנים? יש לכם דוגמאות?

ואיך איכות החומרים ואיכות ההרכבה שלה?

האם יש אחיזת כביש טובה? האם היא מהנה לנהיגה יחסית למתחרות?

[אני יודע שהיא נמכרת ב-0 ק"מ, תודה]

פורסם

פולקסוואגן גולף, סיאט לאון, סקודה אוקטביה, פיג'ו 308 וגם סיטרואן C4 - כולן חמושות במנועי טורבו קטנים ובמקרה של הוואגיות גם בגיר רובוטי כפול מצמדים.

איכות החומרים וההרכבה של הסיד פשוט מעולים, תא הנוסעים נעים מאוד ומדופן היטב. גם בידוד הרעשים טוב.

אחיזה יש והרכב מרגיש מאוד יציב ונטוע בנתיבו אבל ההגה קצת מקלקל ומרגיש אלסטי ומנותק.

במחיריה ב-0 קילומטר כרגע אין לה הרבה תחרות.

היא עדיפה בהרבה על סובארו אימפרזה, שברולט קרוז, ניסאן אלמרה ומיצובישי לאנסר. הן מרגישות מיושנות בהרבה ונחותות ממנה בצורה מורגשת באיכות וההרגשה בתא הנוסעים, התנהגות הכביש וגם בתחום יחידת הכוח (למעט הקרוז).

פורסם

אוקטביה/גולף/לאון עם מנוע 1.2 בעיקר. למרות שכל השוק לאט לאט זז לעבר מנועים קטנים עם טורבו שמחליפים את ה1600 הרגיל

גם לרנו ופיג'ו וסיטרואן יש מנועי 1200 טורבו.

לקיה יש מנוע ליטר טורבו בחול שעוד לא הגיע לתפוצה רחבה בעולם.

פורסם

מנועים מוגדשים יש לאירופאיות המובילות קבוצת VAG (גולף, לאון), פיג'ו 308 (וכעת גם הסיטרואן C4, אם כי היא מיושנת יותר מהפיג'ו).

לסיד איכות תא נוסעים גבוהה מאד והיא מאד קרובה לגולף מבחינת הליטוש ההנדסי. לאחרונה צ'מפיון עדכנו את מחיר הגולף כלפי מטה והיום ניתן להשיג את גרסת ה-1.4 (122 כ"ס) של הגולף במחיר של 133K ש"ח. לגרסה זאת יתרון ביצועים משמעותי על הסיד בשילוב צריכת דלק מצויינת.

לאף מכונית מודרנית אין בעיה של אחיזת כביש היום.

לסיד היגוי מעט סינטטי ביחס לגולף (למרות שכל ההגאים היום חשמליים וחסרי היזון חוזר ביחס להגאים הידראוליים, אך עדיין התחושה בגולף טובה יותר מבסיד) והיא פחות מהנה לנהיגה, אך יש לה התנהגות כביש ברמה גבוהה מאד.

מהקומפקטיות המכונית המהנה ביותר לנהיגה היא המזדה 3, אך היא מומלצת בגרסת ה-2.0 ליטר בלבד (ה-1.5 פשוט חלש מדי). המזדה פחות נוחה מהסיד, הגולף וה-308.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...