Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הערב החלטתי ללכת קצת ברגל מביתי בגבעתיים אל רמת גן הסמוכה. הייתה בריזה נעימה.

את האנטנה הזו ראיתי על אחד מבתי המגורים הישנים בשכונה ברמת גן.

מישהו יכול להסביר מהי ולמה משמשת?

אנטנה 1.jpg

אנטנה 2.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דומה לאנטנה של טלוויזיה אנלוגית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

יכול להיות גם שמדובר בחובב רדיו, שמחזיק בבית מכשיר קשר כמו של מוניות (לא יודע אם עדיין יש להם כאלה, בעידן חבילות סלולר הכל כלול ב50 שקל), ומתקשר באמצעותו עם משוגעים אחרים לדבר, או מאזין לכל מיני שידורים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קרוב לודאי חובב רדיו. יש בפורום זה לפחות שני מחזיקי רשיון חובבים, אם כי אחד מהם אינו פעיל כבר די הרבה שנים.

חובבי רדיו פעילים בדרכי תקשורת שונות, בהרבה מקרים מקדימים את השירותים ה"רשמיים" והמסחריים. לדוגמא - רשת תקשורת דיגיטלית אלחוטית הופעלה על ידי חובבי רדיו בישראל כבר לפני כ-30 שנה, ותחנת תקשורת הלווינים הראשונה בישראל הופעלה על ידי חובב רדיו חיפאי הרבה לפני תחנת עמק האלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
יכול להיות גם שמדובר בחובב רדיו, שמחזיק בבית מכשיר קשר כמו של מוניות (לא יודע אם עדיין יש להם כאלה, בעידן חבילות סלולר הכל כלול ב50 שקל), ומתקשר באמצעותו עם משוגעים אחרים לדבר, או מאזין לכל מיני שידורים.

יש המון חובבי רדיו פעילים ובשנים האחרונות מצטרפים צעירים ומבוגרים רבים לתחביב.

האנטנה שייכת לאחד מחובבי הרדיו לתחום ה-VHF.

11.JPG

untitled.JPG

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

לא רק שעושים זאת אלא גם מפתחים שיטות תקשורת חדשות. ובונים ציוד באופן עצמאי. ומנהלים תחרויות. ופעילות חברתית. ועוד ועוד.

ומצד שני, חובבי הרדיו הם האחרונים המשמרים טכנולוגיות עתיקות, כגון תקשורת מורס, שיטה שמצריכה מיומנות רבה, אולם ציוד פשוט ובאזניים טובות מפגינה שרידות גבוהה בתנאים קשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא רק שעושים זאת אלא גם מפתחים שיטות תקשורת חדשות. ובונים ציוד באופן עצמאי. ומנהלים תחרויות. ופעילות חברתית. ועוד ועוד.

ומצד שני, חובבי הרדיו הם האחרונים המשמרים טכנולוגיות עתיקות, כגון תקשורת מורס, שיטה שמצריכה מיומנות רבה, אולם ציוד פשוט ובאזניים טובות מפגינה שרידות גבוהה בתנאים קשים.

כאשר מתקפת הזומבים תבוא הם יהיו אנשים חשובים!

8)
פורסם

זה מה שיפה כאן. זה כמו להבדיל להתעסק עם מכוניות ישנות וכו' 8)

פורסם

אני אעלה השערה אחרת, מדובר באנטנה ישנה ללא שימוש אשר ראו כמוה הרבה לפני שנים רבות.

מדובר באנטנה לטלוויזיה ישנה בתדרי VHF ישנן שם ליד גם מספר אנטנות לקליטת שידורים ב UHF (תדר גבוה יותר ולכן האנטנה קטנה יותר )

לפני מספר עשורים על כל גג של בנין היו לפחות שתי האנטנות הללו (לרוב על תורן אחד ) ובמידה ולא היתה אנטנה מרכזית אז לכל דייר היתה אנטנה שלו על הגג.

שימשו כאמור לקליטה של טלויזה אנלוגית. שידורי ערוץ 1 , ירדן או MTV מלבנון. למהדרין היתה גם אנטנה לקליטה של הטלויזה המצרית. או קפריסין (באיזור הצפון בעיקר)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

על כביש 42 בין רחובות (כפר גבירול) ליבנה יש מצד ימין מתחם אנטנות הזויות לגמרי של בזק, מתחם דומה אפשר לראות גם ליד כביש 232 באיזור כביש 3.

מדובר באנטנות גדולות מאוד (!!) לאורכי גל של עשרות מטרים ואולי אף מאות מטרים.

משהו יודע למה לעזאזל זה משמש?

יום טוב גם לך

פורסם

עד כמה שאני יודע האנטנות של בזק ליד יבנה זה שידורי רדיו (אל תרביצו לי אם אני טועה).

מה שיש בכביש 232 זה צבאי עד כמה שאני יודע.

פורסם
אני אעלה השערה אחרת, מדובר באנטנה ישנה ללא שימוש אשר ראו כמוה הרבה לפני שנים רבות.

מדובר באנטנה לטלוויזיה ישנה בתדרי VHF ישנן שם ליד גם מספר אנטנות לקליטת שידורים ב UHF (תדר גבוה יותר ולכן האנטנה קטנה יותר )

לפני מספר עשורים על כל גג של בנין היו לפחות שתי האנטנות הללו (לרוב על תורן אחד ) ובמידה ולא היתה אנטנה מרכזית אז לכל דייר היתה אנטנה שלו על הגג.

שימשו כאמור לקליטה של טלויזה אנלוגית. שידורי ערוץ 1 , ירדן או MTV מלבנון. למהדרין היתה גם אנטנה לקליטה של הטלויזה המצרית. או קפריסין (באיזור הצפון בעיקר)

המצב המכני של האנטנה בתמונה טוב מידי בשביל אנטנות לקליטת שידורי טלוויזיה. בתמונה ניתן להבחין באנטנות נוספות עם משטח ארקה הבנוי ממספר מוטות בזווית מסויימת כלפי האופק ככה שהדבר מצביע על אנטנות של חובב רדיו.

אצלי מותקנת אנטנה דומה שבניתי לתחום ה-800 מגה-הרץ מסוג 5/8 אורך גל.

123 002.jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...