Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים מביקור בחברת Switch

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מרבה לבקר גופים עם יוזמה מבורכת אך לא יכלתי להבליג על מהלך ההתרחשות בביקורי בחברת סוויץ',

אוסיף ואומר שאני לא מתיימר לכתוב פוסט מעניין או שווה קריאה - זהו פוסט אזהרה.

שנתחיל?

בתאריך ה19.6.2015 ניגשתי עם גייסי(בור בעולם הרכב) על-מנת למצוא רכב שיענה על דרישת המשפחה החדשה, מאחר ואנוכי בעל חיבה גדולה לקוריאניות, הוחלט ללכת על יונדאי אקסנט אוטומטית בין השנתונים 08+ בתקציב של 30K.

חיפוש קצר ביד2 - תוצאות מגעילות, אמרתי לעצמי "בוא נשנה גישה נבדוק את הפלטפורמה החדשה, סוויץ'".

נגש לאתר ומוצא שם יונדאי אקסנט 08 GLS ב29K חבוטה חבוטה כמו שכבודו והארנק שלו אוהבים.

מתקשר לסוויץ' וקובע פגישה ליום שישי מתחייב להגיע, מגיע היום המיוחל כשאני ארוז ומוכן עם כל כלי הבדיקה שלי,

החל ממד זרם ועד לראצט לפרק פלאגים(יש יאמרו שאני משוגע\חצוף - תחסכו ממני) ולתהות על קנקנו של הרכב,

מקבל אותנו הנציג החביב(שיש לציין שהיה סובלני ומסביר פנים כלפי), שאלות בסיסיות, היסטוריית טיפולים ויוצאים לנסיעה, כביש של 400 מטר עם מעגל תנועה - too fucking short!

נו שיהיה אפילו לבדוק את הרכב ב60 קמ"ש אי-אפשר, מחנים את הרכב ופה אני פותח את רשימת הצק ליסט שלי, עובר על כל חלק ברכב ורושם ריגקטים.

שום דבר מיוחד ולא צפוי בקוראינית מזדקנת כזאת, עד ש...

כאשר באתי לדגום את נוזל הרידיאטור במזרק הופתעתי לגלות שאין בכלל נוזל ברדיאטור, רגע מה?! כן...אין נוזל, משהו פה מריח פישי, סרטים של אטם ראש, מבקש מגיסי ללחוץ על הגז בעוד שאני עומד עם מטלית נייר, "שפריץ" מים לא קטן יוצא בלחיצה על הגז.

התגובה הראשונית שלי היא wtf הרי טופס הבדיקה מראה על אחוזי קומפרסייה מצויינים, בודק את התאריך על הטופס 2.5.2015 פאקינג חודש וחצי מאז הבדיקה!

הסוכן התלווה אלינו הראה את עצמו מופתע, ואני רק חושב על בוקר וחצי ששרפתי.

לסיכום, חוויה רעה עד מאוד, עם המון סימני שאלה כלפי הפלטפורמה הזאת.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד,

חשבתי שרק אני משוגע שהולך לראות רכב לפני קנייה ומוציא רשימה של דברים לבדוק+סורק תקלות במשך 40 דקות.

יש כאלה שמסתכלים מוזר, ויש כאלה שזורמים..

רק מראה עד כמה צריך לקחת בעירבון מוגבל מאוד (אם בכלל) טפסי בדיקה מטעם הגוף המוכר.

שלומי

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מה עניין הבדיקה עם הנייר על הרדיאטור?

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אז על מה בעצם התלונה שלך? שהרכב לא היה 100% תקין?

אם היית מגיע לבדוק את הרכב בביתו הפרטי של המוכר היית מבזבז את אותו הזמן, עם אותם ממצאים.

שלא נדבר על העובדה שחלק גדול מהמוכרים גם לא ממש היו מאפשרים לך לבצע את הבדיקות שתיכננת, אז היית פותח שרשור על מוכר חצוף שלא מרשה לך לפרק את הפלאגים באמצע הרחוב ושרף לך חצי בוקר?

כשמחפשים רכב משומש שורפים יותר מזה על דברים קטנים יותר (למשל רכב שבטלפון היה יד שניה פרטית עם 100KKM הופך במציאות ליד 3 מליסינג עם 140KKM).

הטענה האמיתית כלפי המיזם היא העדר האפשרות לקחת את הרכב לנסיעת מבחן מייצגת יותר ובדיקת מכון, מצד שני, הם מאפשרים להחזיר להם את הרכב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זרימת מים מפקק רדיאטור פתוח במכת גז לא בהכרח מעידה על תקלה.

אתה מעלה סל"ד, משאבת מים מזרימה כמות גדולה של מים, טרמוסטט פתוח ולכן המים יצאו מאיפה שהכי קל להם לצאת - כלומר מפקק הרדיאטור.

כך שאני לא הייתי ממהר להגיע למסקנות.

פורסם
אז על מה בעצם התלונה שלך? שהרכב לא היה 100% תקין?

על כך שאטם ראש מנוע היה פרוץ - זה ברור שיהיה בעיות ברכב משנת 2008 אך מנוע לא תקין זה כבר שערוריה במיוחד שסוויץ' מצהירים שכל הרכבים שלהם נבדקו בתקן מחמיר במיוחד.

אם היית מגיע לבדוק את הרכב בביתו הפרטי של המוכר היית מבזבז את אותו הזמן, עם אותם ממצאים.

שלא נדבר על העובדה שחלק גדול מהמוכרים גם לא ממש היו מאפשרים לך לבצע את הבדיקות שתיכננת, אז היית פותח שרשור על מוכר חצוף שלא מרשה לך לפרק את הפלאגים באמצע הרחוב ושרף לך חצי בוקר?

לא זכור לי שהתלוננתי על כך שלא נתנו לי לפרק פלאגים - זאת הבדיקה שהייתי מבצע שכאשר הרכב כבר ברשותי.

כשמחפשים רכב משומש שורפים יותר מזה על דברים קטנים יותר (למשל רכב שבטלפון היה יד שניה פרטית עם 100KKM הופך במציאות ליד 3 מליסינג עם 140KKM).

הטענה האמיתית כלפי המיזם היא העדר האפשרות לקחת את הרכב לנסיעת מבחן מייצגת יותר ובדיקת מכון, מצד שני, הם מאפשרים להחזיר להם את הרכב.

נכון אפשר להחזיר את הרכב אך המשמעות היא ביטול הביטוח, נסיעה חזרה לגלילות, הפסד יום עבודה, הלוואה שנלקחת לצורך הרכישה - כל אלו שווים לי לפחות הרבה כסף.

תגובתי באדום

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם
זרימת מים מפקק רדיאטור פתוח במכת גז לא בהכרח מעידה על תקלה.

אתה מעלה סל"ד, משאבת מים מזרימה כמות גדולה של מים, טרמוסטט פתוח ולכן המים יצאו מאיפה שהכי קל להם לצאת - כלומר מפקק הרדיאטור.

כך שאני לא הייתי ממהר להגיע למסקנות.

כנראה שלא הייתי ברור מספיק, נוזל הקירור מצא את דרכו מפתח האגזוז.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

הראל, אתה בטוח שזה היה נוזל קירור?

כי כידוע לך, טיפות מים שיוצאות (בעיקר בהתנעה אחרי שהרכב עמד, אבל גם במנוע חם) יכולות לנבוע מהתעבות בדפנות הדוד האחורי, או בכלל בממיר הקטליטי.

ממש לא בהכרח חדירת נוזל קירור לתא השריפה (שאמורה להיות מלווה גם באפקט יפה של אדים לבנים :-P)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
הראל, אתה בטוח שזה היה נוזל קירור?

כי כידוע לך, טיפות מים שיוצאות (בעיקר בהתנעה אחרי שהרכב עמד, אבל גם במנוע חם) יכולות לנבוע מהתעבות בדפנות הדוד האחורי, או בכלל בממיר הקטליטי.

ממש לא בהכרח חדירת נוזל קירור לתא השריפה (שאמורה להיות מלווה גם באפקט יפה של אדים לבנים :-P)

זה היה נוזל קירור בוודאות, הסיפטומים היו ברורים.

הרכב כבר דולק חצי שעה לפחות - V

הנוזל לא שקוף - V

אין במיכל העיבוי - V

רדיאטור ריק - V

בשבילי זה מספיק הוכחות בשביל להמנע להשתתף בניסוי הזה :)

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם
כנראה שלא הייתי ברור מספיק, נוזל הקירור מצא את דרכו מפתח האגזוז.

טוב, לא רשמת את זה בשום מקום, מילה אגזוז בכלל לא מופיעה שם :-)

אני עוצר את הבדירה כשאני רואה רדיאטור ריק, לא ממשיך.

בעל הרכב לא דאג למלא לפני הבדיקה - סימן שהוא בכלל לא מודע לבעיה.

זה מספיק, אין לי מה לחפש ברכב הזה.

פורסם
טוב, לא רשמת את זה בשום מקום, מילה אגזוז בכלל לא מופיעה שם :-)

אני עוצר את הבדירה כשאני רואה רדיאטור ריק, לא ממשיך.

בעל הרכב לא דאג למלא לפני הבדיקה - סימן שהוא בכלל לא מודע לבעיה.

זה מספיק, אין לי מה לחפש ברכב הזה.

אני מסכים איתך הייתי צריך לעצור כשראיתי שאין נוזל קירור, אך הייתי חייב לבדוק שיש בעיה אמיתית ולא איזה נזילה.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

1. יש מצב שהפריצה ארעה בתקופה שבין הבדיקה של סוויצ' למועד בו ראיתם את האוטו. (רשמת חודש וחצי)

2. יש אחריות של סוויצ' לחצי שנה, ודווקא כאן אם היית קונה היה לך את היתרון הכי גדול של רכישה דרך סוויצ'

3. אני מסכים שהרכב לא היה אמור להיות מוצג בצורה שהוצג, אבל תקלות יכולות להתרחש, והמבחן הוא איך מטפלים בהן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אולי זאת דרישה מוגזמת, אך הייתי מצפה לבדיקה טכנית בכל פעם שהרכב מגיע לחברה.

אחד הדברים שגרמו לי להבין שלשם אני לא חוזר היא הטענה של הסוכן:"אם היה בעיה במנוע, הרי תמיד תוכל לתקן את הרכב".

עוד לפני שיצאתי לבדוק את הרכב הוא הציג בפני את תקנון ביטוח הגיר והמנוע, ושם היום כל-כך הרבה סעיפי הסתייגויות.

אשמח אם נציג החברה שנמצא כאן בפורום יעלה את המסמכים ונוכל לדון בהם.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

אתה יודע מה ההבדל בין רוטווילר לפולניה?

באת, עשית בחוכמה, בדקת היטב, מצאת מה שמצאת, הלכת.

עכשיו צריכים להעלות חוזה ולדון איתן בסעיפים המשפטיים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אתה יודע מה ההבדל בין רוטווילר לפולניה?

באת, עשית בחוכמה, בדקת היטב, מצאת מה שמצאת, הלכת.

עכשיו צריכים להעלות חוזה ולדון איתן בסעיפים המשפטיים?

אני מאמין שיש עוד אנשים שימצאו את הפלטפורמה הזאת כמעניינת,

למה שלקוחות עתידים לא יעיינו בתקנון בטרם עת.

אבל אולי באמת מיותר לדוש בכך.

הראל

איפה הקאץ' ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...