Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

הדרישות שלי מהרכב לא גבוהות, כמו גם התקציב שלי. אז רציתי לקבל קצת חוות דעת מאנשים שמבינים עניין ברכבים, על פיג'ו 106 מהשנתונים הגבוהים שלה, כלומר 98'-2000. אז ככה מהסקירה הקצרה שלי המחיר שלה הוא די בדיחה (כמובן שהרכב ישן), אמרו לי גם להיזהר מגרסת אוטומט כי הגיר בגרסה הזאת נוטה לייצר תקלות, ואמרו שהרכב בעל אחיזת כביש נפלאה ושכיף לא נורמלי לנהוג בו (למרות השנתון). כמו שציינתי הדרישות שלי לא גבוהות, והנסיעה שלי תהיה בעיקר בתוך העיר. אם ככה, יש לי כמה שאלות פשוטות.

פיג'ו 106 במצב טוב עד כמה שניתן להשיג, שמורה ומטופלת בזמן (כמובן שאמשיך לטפל בה כמו שעון) תצליח לשרת אותי בנאמנות? אני מודע למצב הבלאי ברכבים הישנים, אבל השאלה שלי האם הקנייה משתלמת (עד כמה שניתן) ביחס למחיר המצחיק?

עריכה אחרונה על ידי Inaal Aaolam
פורסם

בשנים האלה כדאי לבדוק את הרכב במוסך מתמחה.

לפעמים כדאי לשלם טוב על רכב שמור ומטופל.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
בשנים האלה כדאי לבדוק את הרכב במוסך מתמחה.

לפעמים כדאי לשלם טוב על רכב שמור ומטופל.

אלעד

אז בכללי עדיף להתרחק מהרכב?

פורסם

זה מאוד תלוי על איזה 106 אתה מדבר.

הדגמים הספורטיביים הם האטרקטיביים כמובן ואני מדבר על :

XSI

S16

RALLY

GTI

גירסאות מנוע 1.6 ליטר {שמגיע בהספקים שונים ביחס לדגם}

ועם גיר ידני ,כמובן שכל רכישה של רכב כזה היא לגופו של עניין והמחיר בהתאם.

אם הרכב מטופל ושמור אתה תהנה ממנו ,הדגמים הנ"ל נותנים תמורה גבוהה לכסף.

וגם שומרים על ערכם אם תרצה למכור בעתיד.

פורסם
זה מאוד תלוי על איזה 106 אתה מדבר.

הדגמים הספורטיביים הם האטרקטיביים כמובן ואני מדבר על :

XSI

S16

RALLY

GTI

גירסאות מנוע 1.6 ליטר {שמגיע בהספקים שונים ביחס לדגם}

ועם גיר ידני ,כמובן שכל רכישה של רכב כזה היא לגופו של עניין והמחיר בהתאם.

אם הרכב מטופל ושמור אתה תהנה ממנו ,הדגמים הנ"ל נותנים תמורה גבוהה לכסף.

וגם שומרים על ערכם אם תרצה למכור בעתיד.

שמח לראות תגובה עניינית שבאמת עזרה לי מאוד. אבל יש לי עוד שאלה אליך - אם ובמקרה גם היית מתעניין ברכבים די ישנים (קטנים בעיקר ומהשנתונים האלה של 1998-2002), והתקציב שלך לא היה גבוה במיוחד, היית שם את הפיג'ו 106 כאופציה אפשרית למדי לרכישה? או שהיית מעדיף להתמקד בדגמי מכוניות אחרות? (וזאת לא שאלה של טעם, אלא שאלה של כדאיות). תודה רבה.

פורסם

אתה לא מציין תקציב מוגדר אז קצת קשה לקבל פרספקטיבה למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תקציב נמוך".

ראשית הדגמים 106 הנ"ל הם דגמיים שהפכו להיות דיי נדירים בכבישי ארצינו ואם תמצא דגם

כזה שהוא גם שמור\מושקע אתה יכול לצפות למחיר שבין 10-15 אלף ש"ח.

מעצם היות הרכבים ספורטיביים ,ובהתחשב בגיל הרכב ובעובדה שמדובר ברכב צרפתי

ולמרות האמינות היחסית של דיגמי ה RALLY אני לא יכול להגיד לך

שזו היא רכישה מההגיון אלא יותר רכישה מהלב.

ישנם רכבים שמדד הכדאיות בהם גבוהה יותר שיתנו לך

אמינות טובה יותר והוצאות נמוכות יותר לטווח ארוך.

בטווח המחיר שציינתי אתה יכול לחפש:

הונדה סיווק

מאזדה 323

סובארו אימפרזה

פורסם
אתה לא מציין תקציב מוגדר אז קצת קשה לקבל פרספקטיבה למה אתה מתכוון כשאתה אומר "תקציב נמוך".

ראשית הדגמים 106 הנ"ל הם דגמיים שהפכו להיות דיי נדירים בכבישי ארצינו ואם תמצא דגם

כזה שהוא גם שמור\מושקע אתה יכול לצפות למחיר שבין 10-15 אלף ש"ח.

מעצם היות הרכבים ספורטיביים ,ובהתחשב בגיל הרכב ובעובדה שמדובר ברכב צרפתי

ולמרות האמינות היחסית של דיגמי ה RALLY אני לא יכול להגיד לך

שזו היא רכישה מההגיון אלא יותר רכישה מהלב.

ישנם רכבים שמדד הכדאיות בהם גבוהה יותר שיתנו לך

אמינות טובה יותר והוצאות נמוכות יותר לטווח ארוך.

בטווח המחיר שציינתי אתה יכול לחפש:

הונדה סיווק

מאזדה 323

סובארו אימפרזה

אני מבין... וכן אם מדובר במספרים אז בין 10-15 אלף ש"ח. אני מבין, אבל בכל זאת ארצה להישאר עם הגיר הידני, תוכל אולי להמליץ על דגם ידני מהשנתונים הללו (1998-2004 אפילו)? הדרישות שלי מהרכב לא גבוהות כ"כ, די חשוב מבחינתי שהרכב יוכל לשרת אותי בנאמנות.

מה דעתך על 206 מהשנתונים הראשונים?

אומנם מדובר באותו מנוע, אבל הרכב יהיה חדיש יותר, בטיחותי, וזמינות חלקים עדיפה הרבה יותר.

יש ביקורות לא טובות על ה-206 מהשנתונים הראשונים, האם הן נכונות? או שתוכל לשפוך קצת אור על הדגם.

אני מתכוון מבחינת אמינות ומחיר חלקי חילוף יותר כפי שציינת.

פורסם

מקפיץ ומצטרף,בגדר המחירים האלה אופציות רבות, 106 206 306 בגרסאות היותר ספורטיביות, אלפא 147 וכמובן פונטו hgt, השאלה איך היא איך לבדוק תקינות הרכב במעמד הראשוני

וגם האם שווה לבדוק איטלקייה במוסך מומחה לאיטלקיות? כנל לגבי הצרפתית?

פורסם

אני מתנייד על 106 ביום יום. מנוע 1400 ידנית ואפשר להגיד שהרכב מוצלח.

אכן הרכב הפך לנדיר יחסית.. יש מוסכים שלא מקבלים אותי אם אני לא דואג לכל החלקים. לפעמים כדי למצוא חלקים לא סיניים נאלצתי להזמין מחו"ל.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

רב-רבכום, הבן-אדם מחפש רכב על תקציב ואתם ממליצים לו ספורטיביות? אלפא 147? HGT? אתם בסדר?

106 (או אחותה הסקסו) ידנית בסיסית, 1.4או 1.1, לא צריכה להיות בעייתית כל עוד טופלה היטב. את זה בודקים במוסך מתמחה. תבדוק גם דברים כמו סיריון או אקסנט ישנות אם אתה מחפש תחבורה בסיסית.

כל דגם ספורטיבי, גם הבסיסיים שפורטו, יהיה יקר יותר לאחזקה, דורשני יותר ובעל בלאי גבוה יותר מדגמי הבסיס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הייתי מעדיף את אחותה המכוערת, סקסו. בתקציב הנמוך שלך תוכל למצוא אחת ידנית משנתונים מאוחרים יחסית, 2002-2003. זה יתרון גדול עבורך כתפרן.

פורסם (נערך)

פיז'ו 106 בגרסאות הספורטיביות זאת לא מכונית לתפרנים. נקודה.

פיז'ו 106 עם מנוע 1.4 במצב טוב (אם בכלל נשארו כאלו) היא אופציה הגיונית יותר ועם הגה ושלדה שנדיר מאוד למצוא בימינו. סביר להניח שהתחזוקה תעלה מעל הממוצע ותצריך לעיתים הזמנות של חלקים מחו"ל.

בחנתי בזמנו 106XS לרכישה, לא הלכתי עליה כי הבעלים סיפר כל מיני סיפורים חשודים ואני עד היום מצטער על זה (אבל רק קצת, כי קניתי במקומה קליאו דור ראשון שגם היא לא קטלה קנים והתאימה יותר למצב המשפחתי שהיה לי מס' שנים לאחר מכן).

פיז'ו 106GTI תמיד כיכבה גבוהה ברשימת מכוניות החלום שלי. האירוניה הוא שהיום יש לי אפשרות כלכלית לרכוש ולתחזק אחת כזאת כראוי (אפילו בררתי את העלויות, בשביל הקטע), אבל עם ילדים זה פשוט לא בא בחשבון.

תבדוק גם דברים כמו סיריון או אקסנט ישנות אם אתה מחפש תחבורה בסיסית.

להזכיר את הפחנועים האלו בפסקה אחת עם 106 זה דבר כפירה מוטורי.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

זה דבר כפירה מוטורי לכל דבר (ה-106 מהנה בכל גרסא, כולל 1.1 עגלה), אבל הגיוני פיננסית, יותר מ-106.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

במקרה הספציפי הזה אכן משלמים פרימיום בשביל השלדה, ההגה ובגלל שה-106 היא פ*קינג אגדה מוטורית עוד בחייה, אפילו בגרסאות הבסיסיות שלה.

פותח השרשור צריך להחליט אם הוא מוכן לשלם את הפרימיום הזה בעבור שלדה, הגה והזכות לנהוג בפ*קינג אגדה מוטורית.

תוספת - אם הגה, שלדה, אגדה מוטורית ושאר ירקות אינם כוס התה של פות"ש ואם הרכב יבלה 99% מהזמן בפקק ברחוב ז'בוטינסקי, אז עדיפה סריון או אקסנט.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...