Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חסר לה מנוע אבל יש שילדה והגה מצויינים.

יכול להיות שיש לה שלדה מצויינת אבל בלי מנוע שתומך ביכולות השלדה אתה לא באמת יכול לנצל אותה.

בגירה וספייר- יופי של כתיבה עניינית.

לעניין התת היגוי, האם לדעתך בגירה זה משהו שאולי אפשר לפתור או לפחות למתן באמצעות סט צמיגים דביקים יותר?

אני שואל כי אם אכן זה המצב אולי זה קצת משנה את התמונה מבחינת ההתנהגות על המגבלות.

דבר נוסף, יכול להיות שעם הזמן לומדים איך לנהוג את הרכב בצורה קצת שונה במטרה להפחית את תת ההיגוי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 160
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כל הדיונים האלו על מסלולי הקפות דירוגי מגזינים וכו', נוגדים לחלוטין את חוק ה10-90 (90% חשיבות למשהו שעושים 10% מהזמן), ותכלס אני לארג' כאן עם ה10. מצד שני אולי זה רק אני שמבלה את רוב הזמן בנסיעות מנהלתיות.

לי אישית חשוב 5 דלתות בשביל הפרקטיות, מראה בשביל הכיף בדיטיילינג ובכניסה לרכב בבוקר, צליל בשביל ההתנעה והנסיעה, וביצועים בשביל ה3% זמן שאני אשכרה מנצל את הרכב לביצועים. זה כנראה ישמע ממש מפגר לרוב חובבי הרכב כאן, אבל הביצועים הכי פחות חשובים לי מתוך הרשימה הנ"ל.

רציונל אין כאן, רציונל זה טויוטה קורולה. אבל יש סדרי עדיפויות.

בתוך המרווח הזה, המגאן נפסלת על הפרקטיות, הפורד על המראה. מתוך ההוטהאצ'ס זה משאיר את הGTI והתלתן (ובכלליות יש גם את הVRS, ואחרי הדיבורים של המתחיל הוולבו תתווסף לרשימת ה'בדוקותי' למרות שאני לא אוהב את העיצוב כ"כ).

עבורי, מבחינת טעם וצרכים, היא המובילה הברורה בקטגוריה שלה. כשיגיע היום שאחליט לשבור את הכלים אבדוק את כל המתחרות, אבל השילוב של עיצוב(חוץ ופנים)-צליל-חוסר שכיחות (יחסי), מאוד מדבר אלי.

(אמרתי את כל הנ"ל בשביל להסביר את הצד של האנשים שישמחו לרכוש תלתן, למרות שרכב X עושה הקפה זריזה יותר ורכב Y עם היגוי יותר חד)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
1. על טעם ועל ריח...

2. אני בטוח שזה לא ימנע ממך לנסות.

אבל זה כבר ממש אוף טופיק

אגב, אם באמת להתעסק בזמני מסלול כמדד אז הלאון קופרה 280 אמורה להיות בערך באותו מחיר של התלתן (עדיין יש שמועות שתגיע אלינו)

1. על טעם ועל ריח - מסכים, אבל חכה שתראה את ה"פלא" הזה במציאות...

2. אם יציעו לי, מדוע שאתנגד?

לגבי זמני מסלול וקופרה 280. כאן לקחו קופרה 280 עם חבילת ספורט אשר כוללת צמיגי ספורט מיוחדים - מישלין פיילוט קאפ 2 (בד"כ תמצא אותם על רכבים כמו פרארי) - והזמן שהושג הוא 8:14. מרשים לכל הדעות ורחוק מ-7:58. קופרה 280, אם היא מגיעה עם צמיגי ספורט רגילים, תהיה איטית בצורה מורגשת וגרסת ה-265 כ"ס תוסיף עוד כמה שניות. זו האחרונה, זה מה שיגיע לארץ, אם בכלל.

אגב, שלא תחשוב שזה סתם מגזין, הם עורכים מבחנים ברינג כבר זמן רב מאוד ובאתר VW.DE תמצא את זמן ההקפה שהם קבעו עבור הגולף R.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אז הנתון של סיאט לטענתך שיקרי?

יצא לי לראות את הקונספט, שהוא לא רחוק מהמציאות, לי הוא נראה כאילו הוא בול פוגע למה שתיכננו, אבל לא פה העיניין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
כל הדיונים האלו על מסלולי הקפות דירוגי מגזינים וכו', נוגדים לחלוטין את חוק ה10-90 (90% חשיבות למשהו שעושים 10% מהזמן), ותכלס אני לארג' כאן עם ה10. מצד שני אולי זה רק אני שמבלה את רוב הזמן בנסיעות מנהלתיות.

לי אישית חשוב 5 דלתות בשביל הפרקטיות, מראה בשביל הכיף בדיטיילינג ובכניסה לרכב בבוקר, צליל בשביל ההתנעה והנסיעה, וביצועים בשביל ה3% זמן שאני אשכרה מנצל את הרכב לביצועים. זה כנראה ישמע ממש מפגר לרוב חובבי הרכב כאן, אבל הביצועים הכי פחות חשובים לי מתוך הרשימה הנ"ל.

רציונל אין כאן, רציונל זה טויוטה קורולה. אבל יש סדרי עדיפויות.

העובדה שיש סידרי עדיפויות שונים לאנשים שונים היא טבעית והגיונית לחלוטין, ישנם גם בעלי רכבי אספנות שרק נהנים למרק את הרכב שלהם מבלי אפילו לנסוע בו, הכל לגיטימי. לגבי חוק ה-90/10 זה מאוד תלוי ברכב בו אתה נוהג. רוב הרכבים שנחשבים היום ספורטיבים מעלים כל הזמן את מגבלות הרכב (יותר כ"ס, יותר רוחב צמיג, יותר אלקטרוניקה שמייצבת וכד') ותחום ההוט-האצ'ים סובל גם הוא מהמחלה הזאת. ישנם עוד מעט מאוד רכבים בימינו שהולכים נגד הזרם ומנסים לשמור על המגבלות נמוכות, דוגמא נדירה לזה היא למשל המיאטה החדשה שיצאה עם צמיגים צרים יותר (195 בחדשה לעומת 205 ביוצאת) ופחות כ"ס (155 בחדשה מול 167 ביוצאת) וכל זה נעשה כדי להטות את חוק ה-90/10 שלך לאיזור ה-50/50. ברכבים כאלו לדוגמאת ה-ראלי 106 והמיאטה המגבלות יכולות להתגלות בכל זינוק ברמזור, בכל פניה, כיכר, מחלף, פרסה או מגרש חניה ריק. ב-50% מהמזמן אתה יכול לדחוף את רגל ימין הכי עמוק שאפשר ולהקפיץ את הדופק לשמיים מבלי לאתגר את החוק יותר מידי.

זו בדיוק הסיבה שלמרות שמאוד אהבתי את חלק ממהוט-האצ'ים שבחנתי (למשל המגאן RS), היה מאוד קשה להוציא אותם משלוותם וכל התקרבות למגבלות הייתה שווה כמעט תמיד למעבר על החוק ולכן חוק ה90/10 ככל הנראה חל עליהם. ממליץ לך לנסות רכב עם שילדה טובה ומעט אחיזה לתקופה ולראות אם אתה יכול לאתגר את החוק שלך, מבטיח לך שלא תסבול בדרך :twisted:

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אז כמובן שאני מגזים אבל הנכונות של הרכב לפסוע הצידה ולהשאיר את הישבן שם עם מצערת לחוצה והגה הפוך פשוט מרשימה וקלה לביצע באופן מגוחך.

ואולי זה בעצם סוד הקסם שלה?

אתה מתכוון עם הרפייה מהמצערת לאחר שהייתה לחוצה..

פורסם

וייפר אני אבהיר את כוונתי למקרה שהיא לא הובנה:

כשדיברתי על חוק 10-90, התכוונתי שאני לא מבין איך ניתן לפסול רכב בגלל שמתחרה/ות שלו מהירות יותר בהקפות סיבוב.

הכוונה שלי היתה שלצרכן הממוצע, נדמה לי כי שאר השיקולים אמורים להחזיק משקל רב יותר (או לכל הפחות משקל מסוים).

פשוט היו כמה שרשמו שלג'ולייטה הזו אין זכות קיום או שום יתרונות או כל מיני דברים בסגנון, וההודעה שלי באה להסביר מדוע איני מסכים עם הטענות.

לגבי ההמלצה שלך - הייתי שמח, אבל לך תמצא מי ישתתף בניסוי... ;)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מעולה, תרשה לי להמליץ לך לחסוך ה-ר-ב-ה כסף וקנה את ה 170 כ"ס.

לא רחוקה בביצועים והרבה יותר זולה.

ווהערת אגב, אני לא ראיתי מי אמר שלגולייטה "אין זכות קיום".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זו בדיוק הסיבה שלמרות שמאוד אהבתי את חלק ממהוט-האצ'ים שבחנתי (למשל המגאן RS), היה מאוד קשה להוציא אותם משלוותם וכל התקרבות למגבלות הייתה שווה כמעט תמיד למעבר על החוק ולכן חוק ה90/10 ככל הנראה חל עליהם. ממליץ לך לנסות רכב עם שילדה טובה ומעט אחיזה לתקופה ולראות אם אתה יכול לאתגר את החוק שלך, מבטיח לך שלא תסבול בדרך :twisted:

שכחת את הברז.

כשדיברתי על חוק 10-90, התכוונתי שאני לא מבין איך ניתן לפסול רכב בגלל שמתחרה/ות שלו מהירות יותר בהקפות סיבוב.

הכוונה שלי היתה שלצרכן הממוצע, נדמה לי כי שאר השיקולים אמורים להחזיק משקל רב יותר (או לכל הפחות משקל מסוים).

ברור שזה לא שיקול מרכזי, אבל זמני מסלול הם כן מדד אובייקטיבי ליכולת, זה הכל.

מעולה, תרשה לי להמליץ לך לחסוך ה-ר-ב-ה כסף וקנה את ה 170 כ"ס.

לא רחוקה בביצועים והרבה יותר זולה.

תרשה לי לחלוק על ההמלצה הזו. אם הוא רוצה תלתן, 170 לא תתן לו את מה שהתלתן יודעת לתת.

ההיגוי מדויק יותר וכך גם התחושה בהגה, המנוע טוב לאין שיעור ואני אפילו לא מדבר על כוח אלא זמינות, כושר נשימה למעלה וצליל. הרכב נמוך וקשה יותר ולכן מייצר פחות זוויות גלגול ומתנהג טוב יותר. כל אלו יחד מייצרים חווית נהיגה "ספורטיבית" יותר.

נ.ב. גם מבחינת ביצועים אובייקטיביים הפערים גדולים למדי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

נו באמת, שניינו לא ילדים, ברור שה 170 לא תיתן לו את אותם נתונים כמו התלתן, אבל קרא שוב מה הוא מעיד על עצמו ותגיד אתה, על איזה ג'ולייטה מקשת הדגמים היית ממליץ לו כחבר שלו ובהנחה (אני לא מכיר אותו) שהמליונים לא נוזלים לו מהכיסים ללא אבחנה:

לי אישית חשוב 5 דלתות בשביל הפרקטיות, מראה בשביל הכיף בדיטיילינג ובכניסה לרכב בבוקר, צליל בשביל ההתנעה והנסיעה, וביצועים בשביל ה3% זמן שאני אשכרה מנצל את הרכב לביצועים. זה כנראה ישמע ממש מפגר לרוב חובבי הרכב כאן,

אבל הביצועים הכי פחות חשובים לי מתוך הרשימה הנ"ל.

פורסם

עם הדרישות האלה, שיישאר עם הבראבו.

בא לו קצת יותר ביצועים - תכנה.

בא לו קצת יותר רעש - שיבטל את הדוד המרכזי.

פורסם

דיברתי רק עליו, לא שחררתי סיסמא כללית כמו "מי שרוצה לקנות את התלתן שיקנה את דגם ה 170 ויחסוך כסף".

• תוכן חדש...