Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אלון - בשמחה :)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מייעץ לאנשים לא להתייעץ עם מישהו שלו התיימר לספק ייעוץ :-D אלא בסה"כ רוצה לעזור ולתת ידע בסיסי לאנשים.

מעבר לזאת, מי בדיוק נחשב למקצוען בתחום... ה"יועץ" בבנק, היועץ הפרטי שמקבל הון תועפות - מי מבטיח לי שהוא באמת מקצוען ? נראה כאילו תתקוף את פותח השרשור ללא קשר לדבריו. יודע מה, הכרת מושגים בסיסיים אולי תתן לי אפשרות קצת יותר טובה להחליט בעצמי מי הוא יועץ טוב ומי חאפר - בכל מקרה, להזיק זה לא יזיק למי שמתחיל מ-0, מקסימום לא יועיל.

אתה אומר כאילו מישהו שישמע את הדברים של אור יבוא עם ביטחון מופרז - אבל הוא חוזר ואומר לך שהוא מדגיש פעם אחר פעם שהוא לא י-ו-ע-ץ, הוא בא לעזור בהכרת התחום הזה באופן בסיסי למי שלא מכיר כלום.

בא פה מישהו ורוצה לתת מזמנו בשביל מטרה טובה ולא מזיקה, לעשות טוב קצת לקהילה - שוב, ממתי הכרה של מושגים בסיסיים היא דבר מזיק ?

אני רואה שהמיקום שלך הוא כדור הארץ - כדור הארץ יהיה מקום יותר טוב עם עוד אנשים יהיו בגישה של פותח השרשור.

בפעם המליון, המושגים הנ"ל הם דף A4 שכתוב גדול עם רווחים. כל דבר מעבר לזה מאוד רצוי שיעשה מומחה.

לגבי איך בוחרים מומחה, זה על סמך המלצות ולא בגלל שאני יודע מה זה שפיצר אז אם הוא אומר שפיצר אז הוא טוב.

תשמע, אני נפצעתי די קשה בעברי בתאונת דרכים אז אני אלך ללמד אנשים איך מתנהלים מול חברת ביטוח ואיזה הליכים רפואיים כדאי לעבור?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא חושב שלשבת איתך שעה שעתיים, לשמוע כיצד התנהלת מול חברת הביטוח, על ההליכים הרפואיים ובאופן כללי טיפים בנושא (כמובן לא מאחל לאף אחד שיצטרך טיפים בנושא) יזיק למישהו שמעוניין לקבל מושג ראשוני לגבי התנהלות מול חברות ביטוח במקרה של תאונות דרכים - גם אם אתה יכול לסכם הכל על A4.

אז נכון, זה לא הופך אותך לעו"ד מומחה לענייני תחבורה, אבל זה גם לא אומר שזה רע לשמוע את השני סנט שלך.

ונניח שבאופן כללי אתה מתעניין בתחום תאונות הדרכים, החלטת בעצמך קצת להרחיב וללמוד את התחום מעבר לממוצע ונניח שאתה גם טיפוס בעל יכולת הצגה טובה.

אז שוב, אתה לא עורך דין לענייני תחבורה ותביעות חברות ביטוח, אבל אולי, רק אולי... שני הסנט שלך שווים טיפה יותר - שני דולר, נגיד. כבר מישהו שבא והקשיב לך הרוויח שני דולר.

רע ? מסוכן ?

וזה באמת לא משנה מה התחום. משכנתאות, תאונות, מחשבים, מכונאות, התמודדות עם מזג אוויר קשה בטיסת לילה או טיפים למסיבות סווינגרס... זה אף פעם לא רע להקשיב למישהו עם מעט נסיון.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אלון, אם קראת את כל השרשור אתה כבר אמור לראות במה מדובר.

מדובר באדם שמתנגד עקרונית לרעיון ללמוד ממישהו שאינו בעל מקצוע מוסמך, זכותו.

אני לא רוצה להמשיך להתייחס לדברים שלו, אין בכך טעם. אני מעדיף שאנשים אמיתיים יפגשו אותי שלא מאחורי מקלדת ומסך, וניתן להם לחוות את דעתם.

הרי כל עוד אני אומר

אז אתה מעמיד פנים שאתה יועץ משכנתאות? ממש לא

המפגש איתי לא מיועד לבנות לאנשים משכנתא - אלא לתת לאנשים את הכלים להבין את המושגים בעולם הזה, ויותר חשוב - את הדרך לגשת אל כל ההליך הזה של רכישת דירה. בגדול המטרה שלי היא "להנגיש מידע" בצורה מסודרת בהירה ו"קלה לעיכול".

מה שכן, אבהיר בשנית - אינני יועץ משכנתאות. אין לי בעיה לייעץ, אבל מטרת העל היא להסביר את התחום - קרי לתת חכה, לא דג.

מי שמעוניין ב"דגים" בלבד (קרי: רק רוצה למחזר משכנתא, לא להבין איך לעשות זאת בעצמו), מוזמן להכנס ללינק ששמתי בהודעה המקורית, או ל'תפוז משכנתאות', או שאם הוא ממש עצלן שישלם ליועץ שגם ילך עבורו לבנקים ויבצע סקר שוק וכו'. אציין כי יש אנשים הבקיאים ממני בתחום הזה (דוגמת ישה), מכיוון שעבור מחזור יש לדעת את הריביות הנוכחיות בבנקים. בכל מקרה אין צורך להגיע עד אלי בשביל דבר כזה מינורי, חבל על הזמן של שנינו.

בכלליות, אתה חוטא בכך שאתה לא קורא/מבין את דברי - אני לא יועץ משכנתאות - לא מתיימר להיות ולא מעוניין להיות, הדגשתי זאת מספר פעמים ואפילו סיפקתי רפרנסים למקומות מתאימים לייעוץ. למען הסר ספק, אנשים לא יצאו מהבית שלי עם הוראות 'מה לדרוש מהבנקאי', אלא עם כלים להבין את ההצעות האפשריות.

(אלו ציטוטים רק משני העמודים הראשונים, יש עוד הרבה בהמשך)

והוא אומר

שכל אחד יחליט לבד לפני שהוא מתחייב על מליון שקל אם שווה להשקיע כמה שקלים בייעוץ מקצועי או לקבל ייעוץ חובבני.

אז ה"דיון" הזה עקר.

קיצר אין לך מה לנסות לדבר איתו, הוא מה שנקרא בעגת הפוקר pot committed.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אור, אתה יכול להמשיך לנסות להעביר את זה למישור האישי אבל לא יעזור לך כי כמו שאמרתי אני לא מתכוון להיגרר לזה.

על הלוואה של 10,000 שקל אתייעץ עם חבר או אדם כמוך אבל לא על סכומים כל כך גדולים בדיוק כמו שבשביל להוריד יבלת אלך לכל רופא עור אבל בשביל לאבחן נקודת חן חשודה אלך רק למומחה.

ולפני שאתה קופץ, אדם כמוך הכוונה לאדם עם קצת יותר ידע מהאדם הממוצע אבל ממש לא מומחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אור, אתה יכול להמשיך לנסות להעביר את זה למישור האישי אבל לא יעזור לך כי כמו שאמרתי אני לא מתכוון להיגרר לזה.

על הלוואה של 10,000 שקל אתייעץ עם חבר או אדם כמוך אבל לא על סכומים כל כך גדולים בדיוק כמו שבשביל להוריד יבלת אלך לכל רופא עור אבל בשביל לאבחן נקודת חן חשודה אלך רק למומחה.

ולפני שאתה קופץ, אדם כמוך הכוונה לאדם עם קצת יותר ידע מהאדם הממוצע אבל ממש לא מומחה.

+1

קודם כל, כל הכבוד על היוזמה המבורכת.

תמיד נחמד לראות עזרה ונתינה למטרה משותפת.

אני מאוד אשמח לראות את המצגת בנוגע למשכנתאות (למרות שסיימתי את המשכנתא).

אני חושב שזה יכול לעזור ללא מעט לוקחי משכנתאות, לפני שהבנק "משחיל" להם את המשכנתא שנוחה לבנק.

לא אהיה קיצוני, אך במסגרת עבודתי השוטפת (שמאות מקרקעין) אני רואה לא מעט נופלי משכנתאות, שהתייעצו עם גורמים שאינם מוסמכים וללא תואר בנדון, והתרסקו עם החזרים ומשכנתא שאינה נגמרת.

אתה צריך מאוד להיזהר עם הייעוץ, במיוחד עם סכומים גדולים, כי אחרת ה"ייעוץ" יכול ליפול לך על הראש.

פורסם

אני רק שאלה, מה זה ללא תואר בנדון? היש תואר במשכנתאות? יצא לכם בכלל להפגש עם יועצי משכנתאות? כולה בן אדם עם חולצה מכופתרת שמסביר לכם יפה איך לגרום לבנק לתפור אותכם פחות ומה המסלול העדיף ברגע נתון לקיחת המשכנתא.

באמת נראה לכם שיהיה מישהו שסיים תואר שני בכלכלה ובעל יכולת חיזוי העתיד שיתעסק עם לקוחות ומחזורים בשביל קומישן של 5K שקל במקרה הטוב...

כל אותם יועצים הם רק יועצים, הם לא יודעים מה יקרה בעתיד ואם הם היו יודעים כנראה שהם לא היו נשארים לעבוד בייעוץ משכנתאות, בשבילי לקחת ממישהו עצה מפורום תפוז או קארספורום זה עדיף ככה לפחות ישאר לי עודף של 5K בכיס

פורסם (נערך)

חברים, אנא מכם, בכל לשון של בקשה - את הדיון בנוגע לגבי האם כן/לא לקחת יועץ משכנתאות אל תמשיכו בשרשור, אנחנו בעמוד 6 ורובו המוחלט הוקדש לנושא הזה, שלא עומד נגד שום דבר שאמרתי.

אני אומר שוב פעם, המפגש איתי לא נועד בשביל לבנות לאנשים משכנתא, הוא כן נועד בשביל להסביר להם פרטים טכניים בנוגע להלוואה הזו, איך להיערך אליה מראש עוד לפני שמגיעים ליועץ/בנק, אילו מסלולים קיימים ומה היתרונות/חסרונות היחסיים שלהם, ועוד. הרציונל היה ונשאר: לתת כלים לאדם שלוקח משכנתא להבין מה היועץ/בנקאי אומר לו, ולהבין איך לגשת להליך הזה בצורה שתעזור לו 'לא לקפוץ מעל הפופיק'.

כפי שאמרתי מס' פעמים - בשביל ייעוץ בבניית משכנתא יש בפורום הזה שרשור ייעודי, יש פורום שלם בתפוז, ויש יועצים בתשלום.

מי שמתלבט האם יש הגיון בלהשקיע זמן ולפגוש אותי, יש כאן חוו"ד של אדם בעל הרבה נסיון שראה בעצמו במה מדובר, ומנגד יש חוו"ד של חבר'ה אחרים שמתנגדים ליוזמה. קראו, והחליטו בעצמכם מה 'מדבר' אליכם.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

פותח השרשור אל תשים לב. הרי כל חיפוש קליל בפורום יניב כל אדם שמתייעץ לגבי משכנתא לפורום תפוז על מנת לדעת על מה מדובר. פעם שלחו פה מישהו שיועץ משכנתאות יסגור לו דיל ? או שלחו אותו למלחמת מו"מים עם אותם כל הבנקים ?

מישהו פה פעם רשם משפט חכם שתואם להלך רוח בפורום: לא כולם הייטקיסטים שמרוויחים חמש ספרות בחודש.

אז אני אוסיף: וכל הנגזרות של המשפט למעלה.

נ.ב

מי שגאה כ"כ שסיים את המשכנתא שיתן כמה טיפים לעניין במקום טיפ ללכת ליועץ משכנתאות.

נ.ב.2

עד היום כל "הטיפים" שקיבלתי מהבנק היו עצות אחיתופל.

נ.ב.3

אנשים לא מכירים מושג אחד ממה שהבנק מפמפם באוזניו, הבן אדם עושה פה יישור קו.

מתי בנק הציע ללקוחתיו לדבר בשפתם או ללמד את מושגם ?

בחייכם...

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

יותר בקצרה לא ניתן לסכם את הוויכוח

מי "שיבזבז" שעתיים + זמן הנסיעה , ירוויח!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ, לטובת מי שזה רלוונטי עבורו.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

השרשור כאן די מת, אבל היוזמה עדיין בחיים - פשוט עברה למדיה חברתית אחרת.

ניסיתי לנתח את התרומה שלי לכך שהשרשור הפך להתנצחות, הגעתי למסקנה שהניסוח שלי היה לא מוצלח - לכן ביקשתי לערוך את הכותרת, ואת הפוסט שלי במקום אחר פרסמתי בצורה שמבהירה באופן שלא משתמע לשני פנים שאין כאן ייעוץ משכנתאות אלא מבוא למושגי בסיס ודרך התנהלות אפקטיבית ששומרת על האינטרסים שלנו (הלקוח).

אני מצרף כאן את הפוסט, ותגובה אח"כ אפרסם חלק מהתגובות של אנשים שהיו אצלי - כי ברור לי שבמציאות הצינית שלנו כל היוזמה הזו נשמעת כמו איזה תעלול שיווקי או משהו בסגנון, שזה רחוק מהמציאות.

אז מי שחושב שהיוזמה הזו יכולה לסייע לו, מוזמן לדבר איתי.

אמ;לק: שיעור במונחי משכנתאות ובדרך שקולה לגשת להליך רכישת דירה, בחינם, מתוך רצון טוב וכו' ("אבל אמא אמרה לי לא לסמוך על אנשים זרים" - אמא צודקת, תשקיע 5 דקות לקרוא את הפוסט ותראה מה עומד מאחורי העניין).

--

אני לא כ"כ יודע מאיפה להתחיל, וזה משום מה קצת מביך לרשום את הפוסט הזה - ובכל זאת אתן לזה נסיון (סלחו לי על הפוסט הארוך, אבל זה למטרה טובה, בחיי!):

--

(!) קודם כל למי הפוסט מיועד:

לאנשים שמתכננים לקחת בעתיד משכנתא, או כאלו שיש להם אחת אך אינם באמת מבינים מהם המרכיבים שלה (קרי: לקחו משכנתא לפי מה שהבנק/יועץ אמר, בלי להבין לעומק את המרכיבים שלה והמינונים שלהם), כנ"ל למי שיש להם חברים/משפחה שהנושא רלוונטי עבורם. הפוסט מנוסח בלשון זכר כי אני שונא נשים (סתם, הוא מיועד לכולם, מן הסתם).

--

1. "במה מדובר?"

שמתי לב שלמרות שהנושא הזה (משכנתא) ישפיע באופן ישיר על חיינו יותר מאשר החתונה של בר רפאלי או ליינאפ של קבוצת כדורסל, עדיין הרבה אנשים לא באמת יודעים במה מדובר. כולנו יודעים שמשכנתא זו הלוואה לטווח הנע בין 'די ארוך' ל'בא-לי-למות ארוך', אבל מסתבר שישנם לא מעט אנשים שהמושג הזה גורם להם לחטוף רעידות בלתי נשלטות בגוף וללכת למיטה להתרכבל בכדור ולבכות עד שנרדמים (נו טוב אולי הגזמתי, כמה מהם עושים זאת ישר על הספה בסלון).

זה כמובן לא תקין, לא בריא (הדמעות מנפחות את העיניים, או משהו) ובטח ובטח לא כלכלי. הפחד הארכאי הזה שיש להרבה מאיתנו מהנושא גורם לכך שהבנקים יכולים להרשות לעצמם לספר לנו כל מיני סיפורים בלי שנבין במה מדובר, וכך רבבות אנשים מגיעים לבנקאי, שומעים הסברים בשפה שהם לא מבינים, מהנהנים קצת, ואז חותמים על גזיליון מסמכים בדרך לשיעבוד כלכלי של מס' שנים לא מבוטל - כל זאת בלי להבין לגמרי את ההשלכות של ההחלטות שלהם. שיטת ה'סמוך' במלוא מובן המילה.

--

2. "אוקיי, אז מה עושים?"

אפשר ללמוד את התחום, הוא לא כזה מסובך (בחיי שהוא לא), יש כמות סופית של מושגים בסיסיים שהיכרות איתם תעניק לכם את היכולת להבין את רוב תוכן הדברים שהבנקאי/יועץ יספר לכם בבנק, יש מספיק חומר זמין באינטרנט, ומספיק מקומות עם אנשים שישמחו להסביר ולייעץ, ושוב - הנושא הזה *לא* כזה מסובך.

--

3. "אבל אין לי את הכוח/יכולת/רצון/זמן להתמודד עם הנושא הזה בעצמי"

מכאן נולדה היוזמה שלי -

היות ונמאס לי לשמוע על אנשים שלקחו החלטה כזו ענקית בלי להבין את המושגים הבסיסיים הנוגעים בה, החלטתי להגדיל קצת ראש. השקעתי לא מעט שעות ובניתי מעין 'שיעור' שמסביר איך לגשת לכל התהליך הזה של רכישת בית ולקיחת משכנתא. השיעור הזה עוסק בעיקר בהסברים על מושגים בסיסיים ועל הגישה לתהליך - הוא לא(!) מחליף ייעוץ משכנתאות, אני לא(!!) יועץ משכנתאות, אני סתם מהנדס - וממש לא מתכנן לשנות מקצוע.

המטרה שלי היא שמי שעובר את השיעור הזה, יוכל להבין איך לגשת להליך רכישת דירה, ויוכל ללכת לבנקאי/יועץ ולהבין את כל המושגים שהם זורקים עליו, באופן בלתי תלוי. המצב הנוכחי בו אתה מקבל 'שיעור משכנתאות' מהבנקאי שמנסה למכור לך משכנתא, שקול למצב בו אתה מקבל שיעור מכונאות רכב מסוכן במגרש ('אין לך מה לדאוג שרשום לך שסי בטופס בדיקת רכב, שסי זה ראשי תיבות של "שלדה סבבה י'גבר"...').

--

4. אז מה אני מציע?

אם נראה לך שה'שיעור' הזה רלוונטי עבורך, אני אשמח להעביר אותו בעלות סמלית של 0 שקלים חדשים. המטרה היחידה שלי היא שיהיו עוד כמה אנשים שמגיעים לבנק בלי מבט מזוגג בעיניים של 'lets get it over with', אלא עם שאלות תהיות והבנה של השפה 'שלהם'.

לצורך העניין תדרש להגיע אלי לדירה (עמק יזרעאל) באחד מימות השבוע, התכנון שלי הוא להקדיש לכך ערב אחד בשבוע - במידה ותהיה איזושהי היענות.

בשביל לסבר את האוזן אספר שחסכון שיכול להווצר הוא בכמה (וכמה, וכמה, וכמה) סדרי גודל יותר מאשר עלות של דלק לנסיעה הלוך-חזור, גם אם אתה גר באילת.

--

זהו, מצטער על החפירה, מספיק שמישהו אחד ירוויח מזה משהו בשביל שכל הרעיון יהיה שווה את ההשקעה.

כאמור - אם יש לך חברים/משפחה/חתולים/קולגות שהעניין עלול להיות רלוונטי עבורם, אז שמעתי שמי שישתף את הפוסט איתם ייבדל לחיים ארוכים אבל במידה טובה לא כאלו שאתה מגיע לגיל הזה שאתה מרותק למיטה ורק מחכה לגרים ריפר.

כמה שאלות שחזרו על עצמן (FAQ):

1. מדובר בפגישה פרטית או סמי-פרטית, ז"א שמי שרוצה מוזמן לפנות אליי בשבוע מסוים ונקבע, לא אקבע עם יותר מ3 אנשים/זוגות בבת אחת, אשתדל להשאיר את זה אישי לגמרי כל עוד אפשר.

2. זה לא משהו שאני יכול להעביר דרך אימייל, רוב התוכן מועבר בע"פ, וזאת מכיוון שאיני מעוניין במצב בו מפרשים דברים באופן שגוי. מי שרוצה חומר לקריאה - כאמור זה כבר קיים באינטרנט.

3. השיעור רלוונטי גם למי שעדיין לא הגיע לשלב הזה בחיים, אולי אפילו *במיוחד*, היות והחלק הראשון מדבר על מה כדאי לעשות לפני שניגשים לתהליך.

4. אני מניח שמפגש אישי ייקח שעתיים בערך.

5. אני חוזר ומדגיש (בלבול שחזר על עצמו ב'פיילוט' שביצעתי): אני לא יועץ משכנתאות, לא מתיימר להיות, לא מעוניין להיות. אחרי פגישה איתי לא יהיה לך ביד תמהיל משכנתא וכו'. יש שני מצבים אפשריים לסוף הפגישה: או שלמדת מס' מושגים חדשים וקיבלת סט כלים מסויים בו תוכל לבחור האם להשתמש או לא, או ששרפת שעתיים מהחיים. היות ואני לא באמת מעוניין לבזבז לאף אחד זמן, בטח ובטח שלא לעצמי - כנראה שאני מאמין בלב שלם שהמצב הראשון הוא ההגיוני מבין השניים.

פורסם

copy+paste לתגובות של כמה אנשים שהיו אצלי, בנפרד:

ממליץ בחום, אתמול אני הגעתי לאור לשיחת ייעוץ. שלא תטעו, משכנתא כרגע רחוקה ממני שנות אור אך הבנה בסיסית בנושא היא חיונית שלא נאמר ויטלית. מעבר לנושא המשכנתאות יש פה מסר כלכלי חשוב שכל אחד צריך ליישם והוא התנהלות נכונה וחלוקת המשאבים שלנו בהתאם ליכולתנו, ודרך יישומית ופשוטה לבצע מסר זה

ממליצה בחום למי שמרגיש אבוד בנושא או עצלן מידי לחקור וללמוד בעצמו. אור מסביר בצורה ברורה ופשוטה את הבסיס כך שלא תהיו יותר קלולסים כשתלכו לפגישות עם גורמים שונים בנושא. בנוסף נותן כמה נקודות מאוד חשובות למחשבה. ובכלל הוא אחלה בן אדם שכיף לנהל איתו שיחה, שעושה את זה מטוב ליבו. אז מה אכפת לכם לבלות איתו ערב נחמד וללמוד על הדרך?

תודה אור!

היי היי חייייבת לספר לכם משהו ולשתף אתכם בדבר הנפלא הזה. אור הוא בחור שמעביר שיעור בחינם על משכנתא!

מממ מפה לשם אני וXXXXX החלטנו לקנות דירה יופי לנו, ואני בתור עו"סית מוסמכת כשאומרים לי את המילה הפשוטה 'אחוז' אני מפסיקה להבין על מה מדברים. בקיצור איןלנו מושג איך עושים את זה מה עושים למה וכו.

אור הוא חמד של בחור שהחליט שבא לו להעביר שיעורים על המושגים הבסיסיים בהתנדבות בביתו היפה בעמק יזראל. אז לקחנו את עצמנו פאקינג עד לשם אחרי יום עבודה וילד כדי ללמוד את הכייף הזה (לא לא אין לתאר את רמת העייפות שנפלה עליי רק מהרעיון)

אבל זה היה שווה כל פיהוק! חברים האיש גאון, רעיון ג א ו נ י. הוא הסביר לנו בפשטות מושגים שנחשבים בסיסיים, מה הבנקים רוצים מאיתנו, למה לשים לב, מה לבדוק.

הכי כייף לגלות שיש אנשים טובים באמצע הדרך שסתם רוצים לעזור.

אור רק מחכה לכם שתבואו לי לשמוע כדי שלא תיפלו למשכנתא כואבת

פורסם

אור, קבל ח"ח והערכתי המלאה.

אם זה היה צפוי להיות חלק מהעתיד הקרוב שלי אין ספק שהייתי פונה אליך. באמת כל הכבוד

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...