Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.2 או ספורטאז'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו כבר שבועות ארוכים מתלבטים על איזה רכב חדש נקנה, לאור העובדה שאנחנו צחזירים את הפוקוס טורר שלנו לליסינג. אציין שבעשר השנים שאחורונת יש לנו ליסינג ומעולם לא היה רכב בבעלותנו.

מילה על משפחתנו העליזה - אבא,אמא ושלושה ילדים,כולם עם בוסטרים/סלקלים כך שצריך מרחב אחורי ובגאז מפנק.

אז ככה - לאחר התלבטויות אינספור החלטנו על האוקטביה החדשה ואף הזמנו אותה במבצע "חבר". היא כבר הגיעה לנמל כך שניתן להתחרט אם נרצה רק ממש בימים הקרובים.

אך לאור מבצע "חבר" החדש עם הספורטאז' המהממת, החלטנו (תכלס,רק אני אוהבת אותה אז רק אני החלטתי) על נסיעת מבחן שבסופה אני התלהבתי מהגובה ומהעיצוב המקסים ובעלי לא התרשם במיוחד (והוא כן אהב את הנסיעה באוקטביה)

בשביל לנסות להטות את הכף לטובתי בדקתי את מחירי יד שתיים של האוקטביה למול הספורטאז (בניכוי 15K שח ההפרש בין ה2.0 הישנות לבין התמחור של ה1.6 החדשה) ויש הפרש משמעותי בשמירת הערך לספורטאג'.

יתרון נוסף הוא בעלות הביטוח - עפ"י Wobi, יש הפרש של 2000 ש"ח בביטוחים.

לגבי טיפולים - טיפול ראשון בספורטאג עולה 700 והשני 800, לעומת 2000 לשני הטיפולים בסקודה.

צריכת הדלק היא הדבר שמפיל אותי - 1:9 בספוראטז לעומת 1:17 באוטקביה. אציין כי אנחנו נוסעים 22K בשנה.

יתרון נוסף לספורטאז הוא העובדה (זה עובדה? אולי אני החלטתי) שבשנים הקרובות יהיה ביקוש בעיקר לג'יפונים על פני רכבים רגילים כך ששוק מעולה יהיה לה.

ובכן - מה להחליט?? שתי המכוניות עולות בדיוק אותו הדבר, יש את נושא ירידת הערך הרבה של הסקודה אך למול צריכת הדלק המועטה שלה.

מה נחליט? עוצו עצה חברים!

פורסם

1. האוטקביה "עושה: בתנאים אמיתים 1/13 לעומת 1/10.5 של הספורטאז', לפיכך ההפרש בהוצאות הדלק יהיה כ-4000 ש"ח לשנה לערך.

2. הספורטאז' מרווח יותר משמעותית.

3. אי אפשר להסיק בין מחירי המשומשות היום, למה שיקרה עוד שלוש-ארבע שנים, הערכתי היא שהיות שיהיה היצע גדול של ספורטאז' מחירי המשומשות ירדו בעתיד.

4. בהנתן מחירי הטיפול הביטוח הלא זולים באוקטיבה - הייתי הולך על הספורטאז'.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם כל היתרונות הולכים לספורטאז', למה בעצם לא נפלה ההחלטה עדיין?

רוצה עוד עובדה שאולי תכריע את הכף - שילוב מנוע TSI עם גיר DSG הוליד הרבה סיפורי זוועה פה בפורום בנוגע לאמינות מוטלת בספק.

כך שיכול להיות שהספורטאז' תהיה גם יותר אמינה לאורך זמן.

גילוי נאות: למרות האמור לעיל, בבעלותי שילוב מנוע-גיר שכזה והכל בסדר. (טפו טפו טפו)

פורסם

אני גם אבא עם 3 קטנים בבית (בוסטרים, כסאות) וגם אני נהגתי בפוקוס טורר, וגם אני הלכתי לסוכנות קיה לבדוק את הספורטאז' כדי לראות אם הגודל יספק אותנו.

מההתרשמות שלי, המרחב הפנימי בספורטאז' לא גדול ממה שיש בפוקוס. די דומה למשפחתית רגילה.

נקודה נוספת למחשבה היא אמינות.

אני לא מכיר את האוקטביה מניסיון, אלא רק מקריאה כאן בפורום.

את קיה אני מכיר לא רע (כרגע יש שתיים בבית) והנסיון שלי איתם מצוין, 0 תקלות ואחזקה זולה.

לאור הסיפורים שרצים פה בפורום על מנוע TSI וגיר DSG, אני הייתי נמנע.

בסוף הלכנו על קיה סיד סטיישן.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ישבתי בשניהם - אני אומר על סמך נסיון. גודל תא המטען זהה - עם הפרש זניח של 4 ליטר לאוקטביה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

^ חולק עליך קשות. בדקתי את שני הרכבים עם אותם 3 מושבי בטיחות והאוקטביה יותר מרווחת במושב האחורי. הספורטאז' רחב במידה חיצונית של רוחב 185 ס"מ מול 181.5 באוקטביה, אך מבנה המושב ומסעדי הדלתות שונים. עוד 'באלפה' של היבואן בישראל היא מידות תא המטען של הספורטאז', שכאן נספרות עד לזכוכית השמשה האחורית ולא עד המגש. בפועל תא המטען של האוקטביה גדול ב125 ליטר עד למגש. מבולבלים? כנסו למידות המקוריות שמפורסמות ב קאר-באייר באנגליה.

גם במרווח הפנימי האוקטביה עדיפה. על כל השאר אני לא מתווכח ):-

http://www.carbuyer.co.uk/compare-cars/27851,38138

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אין ספק שכמעט כל משפחתית מודרנית, אוקטביה, 308, סיד ואחרות מציעות תא נוסעים גדול ומאובזר יותר. מצד שני לספורטאז' לוק מצוין. כאן אתה צריך להכריע מה אתה מעדיף.

פורסם

האוקטביה מרווחת יותר, הספורטאז' גבוהה יותר וההבדל בצריכת הדלק וביצועי המנוע והתנהגות הכביש גדולים מאוד ונוטים בברור לטובת הסקודה. אם המחיר זהה, היתרון היחיד שאני רואה בקיה זה הגובה שנותן יותר תחושת ביטחון אבל לעומת זאת, כשרוצים לצאת לעקיפה זריזה ואוטו מגיע ממול, הייתי מעדיף את הפלפל של מנוע ה-TSI . רכב, כמו הרבה דברים אחרים בחיים זה מכלול של פשרות. תלוי מה חשוב לכם יותר.

פורסם

אני הייתי בוחר בספורטאז'. רכב הרבה יותר מרשים (למי שזה חשוב), גבוה על הכביש, וביטוח זול משמעותית מזה של האוקטביה

פורסם

בניגוד אליך, אשתי מאוד לא התלהבה מהספורטז׳ כשלקחה אחת לנסיעת מבחן (מנוע 2.0).

מלבד המראה (שכמו כל דבר שרואים פה על הכביש יותר מדי כבר ממש לא מושך מבטים, כי כולם התרגלו לזה כבר) הרכב הרגיש פרווה לחלוטין, לא מרגש בשום צורה כלשהי.

מהאוקטביה השכורה שהיתה לנו תקופה היא נהנתה מאוד.

לא שהאוקטביה מרגשת, אבל המנוע והגיר נפלאים (אני לא מתייחס לסיפורים על האמינות כי אישית היו לי מספר רכבים עם שילוב TSI וDSG ומעולם לא סבלתי מבעיה כל שאינני יכול לחוות דעה בעניין) הרכב מרווח ביותר, הבגאז׳ לא קטן מזה בספורטז׳ ואיכות תא הנוסעים בספורטז׳ בכלל לא ברת השוואה לאוקטביה.

פורסם

קודם כך כל הכבוד על עבודת המחקר הכמעט יסודית. שנית, נשמע שכבר החלטת או שהמחקר החליט בשבילך. אצלי אחד הקריטריונים החשובים זה שמירת הערך שבולט לטובה אצל הספורטאז'. וגם לא אמרת מי בעיקר נוהג על האוטו..נראה לי שזה הכי חשוב.

• תוכן חדש...