Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותנו סובארו אימפרזה 99, 230 אלף ק"מ.

החלטנו שאנחנו רוצים להשתדרג לרכב בטיחותי וחדיש יותר, מבלי ליצור נזק גדול מדי לכיס (השקעה של 20 אלף שקל +- + כמה שנקבל על הסובארו).

כיוון שאין לנו זמן להתעסק יותר מדי עם חיפוש רכב מחליף + מכירת הסובארו, החלטנו לבדוק אופציה של טרייד אין.

היום היינו אצל קרסו, וקיבלנו את ההצעה הבאה:

* רנו מגאן 2008

* יוצאת ליסינג

* 129 אלף ק"מ

* כרגע ללא טסט, אך המוכר אמר שבמידה וניקח אותה הוא יעביר אותה טסט, והוא יהיה תקף עד 27.9 .

* לפי ההיסטוריה שהוצגה לי, בסה"כ היא מטופלת בזמן

* מבחינת חיצונית, חוץ משפשופי חניה לא ראיתי משהו שבלט

* ביצעתי סיבוב קצר, והרכב הרגיש בסדר. לא שקט מדי ולא רועש מדי.

לרכב נעשתה בדיקת קניה מטעם קרסו ב-15/3, והנה הממצאים שלה:

1. מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה - לא תקין - לברר מתי הוחלפה רצועה ומותחים במערכת תזמון, בלאי פנימי, רעש מערכת שסתומים, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, חסר מים במערכת קירור, לטפל במערכת קירור
  2. מערכת פליטה - תקין
  3. סרן קדמי ומערכת היגוי - תקין
  4. קפיצים - תקין
  5. שילדה ומרכב - לא תקין

1. ליקויים בעל משמעות נמוכה - תיקוני מרכב ותיקוני צבע, מעיכות בסף תחתון
    2. ליקויים בעל משמעות שולית - פגמים בפגושים, חסר גריל קדמי
    3.  

[*]מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים - תקין

[*] צמיגים - תקין

[*] מערכת תאורה - כולל מצבר - תקין

[*] העברת כוח - לא תקין - בלאי דיסקיות הילוכים, החלפת הילוכים מאוחרת, חופש מערכת הנעה, על פי הוראות יצרן אין אחריות על גיר לרכב מעל 100000 ק"מ

[*] מחוונים - לא תקין - הבקרה מחשב בלוח שעונים דולקת, לבדוק במוסך מורשה

[*]הערות כלליות - יש לברר זמני טיפולים והחלפת רצועת תזמון ביחס לק"מ, אין אחריות למערכת אלקטרונית חיישנים מחשבים וחשמל. לפרק גלגלים ולבדוק עובי רפידות כולל מ"ע מניעת נעילת גלגלים, לחץ דחיסה נבדק באמפרים, אין אחריות לתיבת הילוכים מעל 100000 ק"מ

הערות לגבי הבדיקה שהנציג הביא לי:

* החלפת הילוכים מאוחרת - נבדק במוסך מורשה ונמצא תקין

* מחוונים - יש לאפס את הנורה כיוון שהוחלף מצבר. במידה וארכוש הטיפול על חשבון קרסו

* גריל - תיקון על חשבון קרסו

ההצעה שהביאו לי היא:

27000 ש"ח על הרנו

7000 ש"ח על הסובארו

טסט עד 27.9

תיקון הגריל

איפוס הנורה הדולקת במוסך מורשה

סה"כ 20000 ש"ח

כמה שאלות:

1. אמשח לשמוע דעות על העסקה. משתלמת? לא משתלמת?

2. מה דעתכם על בדיקת הרכב? כעקרון רציתי ללכת למכון בעצמי אבל כיוון שהבדיקה בת שבועיים סה"כ + היא לא נקייה כל כך גורמת לי להנמיך חשדות

3. האם קיימת אופציה טובה יותר לדעתכם? הלכתי לעוד מגרש שהיה קרוב וקיבלתי שם הצעה לסובארו שלי 3 אלף ש"ח.

4. מנסיונכם, האם אפשר להוציא מקרסו עוד משהו? הטבות וכד'?

תודה רבה

פורסם

ניסית לבדוק כמה הרכב יעלה ללא טרייד אין?

מציע לך לסייר קצת ביד 2 ולבדוק את היצע המגאנים והתמחור שלהם, אני חושב שתגלה שגם בקרסו אתה מקבל כ-3,000 שקלים על הסובארו שלך, אולי פלוס כמה שקלים.

לגבי המגאן, תמורה מעולה למחיר, תעשה נסיעת מבחן ותראה שאתה מסתדר עם הגיר שיכול קצת לעצבן.

לגשת למוסך שיבדוק מדוע חסרים נוזלים במערכת הקירור והאם הכל שם תקין.

מציע לבקש מהמוסך שלך במידה ואתה מכיר וסומך עליו שיבדוק את הרכב, אפילו בתשלום.

אמנם לא בדיקה של מכון אבל אולי תספק את אותו המידע ותאמת את תקינות הרכב מבחינה מכאנית. אני לא יודע עד כמה נכון לשלם 500 ש"ח בדיקה לרכב שעולה פחות מ-25K.

פורסם
ניסית לבדוק כמה הרכב יעלה ללא טרייד אין?

מציע לך לסייר קצת ביד 2 ולבדוק את היצע המגאנים והתמחור שלהם, אני חושב שתגלה שגם בקרסו אתה מקבל כ-3,000 שקלים על הסובארו שלך, אולי פלוס כמה שקלים.

לגבי המגאן, תמורה מעולה למחיר, תעשה נסיעת מבחן ותראה שאתה מסתדר עם הגיר שיכול קצת לעצבן.

לגשת למוסך שיבדוק מדוע חסרים נוזלים במערכת הקירור והאם הכל שם תקין.

מציע לבקש מהמוסך שלך במידה ואתה מכיר וסומך עליו שיבדוק את הרכב, אפילו בתשלום.

אמנם לא בדיקה של מכון אבל אולי תספק את אותו המידע ותאמת את תקינות הרכב מבחינה מכאנית. אני לא יודע עד כמה נכון לשלם 500 ש"ח בדיקה לרכב שעולה פחות מ-25K.

ללא טרייד אין קרסו דורשים 27000.

המחיר הממוצע ממה שראיתי ביד2 על מגאן עם קילומטרז' כזה זה בערך 25 אלף ש"ח.

כלומר, נניח שקרסו "עובדים" עלי עם המגאן ב-2000 ש"ח, הם קונים ממני את הסובארו ב-5000 ש"ח, שפייר, עם המצב שלה אני חושב שהיא שווה אפילו פחות לצערי.

לגבי מערכת הקירור - האם זה מספיק לבקש מקרסו שיבדקו את הנושא במוסך מורשה, או שללכת בעצמי? פשוט אני לא מכיר יותר מדי מוסכים, בטח שלא כאלה שמטפלים ברנו. בכל זאת, בבית מחזיקים רק יפן וקוריאה עד היום...

תודה!

פורסם

מציע לך לגשת למוסך בעצמך, רצוי לאחד שאתה מכיר.

לחלופין תוכל להתייעץ עם בני משפחה שאולי מכירים מוסך טוב ואמין באיזור או להתייעץ בפורום.

פורסם

כנ''ל, יש לי 4 חברים עם מגאנים משנתונים שונים ואין שום בעיות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

בכיף. אז תקנה...

לא הייתה לי אישית מגאן.

2 חברים עם מגאנים (דור 1 ושני) שמכרו אחרי שנמאס להם.

להלן כתבה שמראה שגם היבואן מודה שהרכב דרעק:

http://mobile.mako.co.il/cars-magazine/used-cars/Article-a2d02b1a3f26a21006.htm

עבדתי בחברת ליסינג שהרכב היה חדיש - כמות התלונות עליו הייתה עצומה.

היו לנו מנהלי צי שפשוט לא הסכימו יותר להכניס אותו יותר כאופציה כי הוא עשה להם המון עבןדה

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

ברור שיהיה כול יום תקלות, הרי מדובר ברכב ליסינג.

כול יום תחת אחר נוהג ומתעלל ברכב כי זה רכב חברה.

אני הולך לדוג ולא פעם ולא פעמיים, אני רואה צעירים שבאים עם מאזדה והופכים אותה לג'יפ.

אחרי זה המאזדה- ג'יפ מוחזרת לליסינג ואתה רוצה לצפות שהרכב יהיה תקין?

בכול מקרה, אני לא מאמין לסטיגמות (למרות שהן עושות רק טוב) וכמובן מתרחק כמו מאש מליסינג\ טרייד אין.

רכבים שם פצועים פיזית ונפשית מרוב מה שהם עוברים ביום יום.

אז לתת דוגמא על ליסינג, זה לא חכם.

עד שלא נעבור לנהוג על חלליות באוויר, כול הרכבים הם דרעק אחד גדול.

פורסם

אז אם ככה, למה אתה לא מייעץ לפותח האשכול על אותם רכבים אמינים?

אולי זה יניע אותו מרכישה של מגאן- דרעק, ואולי הוא ירכוש רכב אחר אמין.

מה שמפחיד זה לגלות שבן אדם רכש את הרכב "האמין" הזה, ואז לאחר כמה ימים מתגלה שמדובר ברכב עתיר תקלות.

לדוגמא- הייתה לי קליאו B מטרייד אין+ יש לי מגאן 2 מידיים פרטיות, ואני מבסוט עד השמים מהרכבים האלו.

אולי השד לא כזה גרוע כפי שמנסים אנשים להטיל פחד.

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות לכל המגיבים. אתם עוזרים וכל דעה חשובה ועוזרת לנו (:

Nakamichi,

תוכל לפרט על איזה בעיות אתה מדבר?

על איזה רכבים אתה ממליץ במקום המגאן? שנכנסים בתקציב כמובן + בשנתון המדובר - 08-09 .

יש למישהו מוסך מומלץ שמבין ברנו באיזור תלפיות בירושלים?

תודה

פורסם

היתה בבעלותי מגאן 2 שנת 2008

ללא שום בעיות מיוחדות

לעומת זאת לפני כן היתה לי מגאן 1 שנת 2002 והיא עשתה הרבה בעיות

פורסם

לדעתי יש כאן שילוב של מזל ביחד עם השאלה כיצד הרכב תוחזק במשך כל השנים האלה.

לרכבים האלה יש נקודות תורפה שהן הגיר, תושבות שנוטות ללכת לעולמן ועוד תקלות.

מציע לך לבדוק את הרכב במוסך מתמחה, כולל בדיקה קפדנית של היסטוריית הטיפולים, עד כמה שניתן לסמוך, כאשר הרכב תוחזק מן הסתם בחב' ליסינג.

בעבר היתה לי קליאו בי שנת 2000, אני הייתי יד ראשונה. החזקתי את הרכב 83 אלף ק"מ כאשר בחודשים האחרונים התחילה בעיה בגיר, אני מכרתי את הרכב עם התקלה. יש לי חברים שקנו ביחד איתי גם קליאו כזו חדשה וקיללו את הרגע שרכשו אתה רכב. הגיר החזיק אצלם בקושי 30 אלף ק"מ והשיפוצים החזיקו בכל פעם מס' חודשים.

בהצלחה

פורסם

עד כמה שידוע לי, בקרסו יש גם מיצובישי לנסר קלאסיק 2008.

הרכב הזה אמין מאוד, תבדוק אותו.

דרך אגב, כיום הלנסר קלאסיק מתומחרת בסביבות 20-25 אלף ש"ח.

• תוכן חדש...