Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסכום צריך להתחלק בין כל הדיירים.

אם אתה מגיש עבור 4 בניינים, הרי כולם יוכלו להנות מזה בעתיד.

אם תגיש רק עבור עצמך, המחיר יהיה 1000-1500 ש'.

אני לא מבין למה פקידת הרישוי מתעקשת על הגשה לכל הבתים יחד. זו דרישה לא חוקית ולא הגיונית.

כשאתה מגיע להסתכל על ההיתר, בדוק גם בגליון חישובי השטחים (רואים שם את הקונטורים של הקומות ממולאים בקווקווים שונים/צבעים. זה נמצא אחרי המפות הטופוגרפיות של הפרויקט כולו).

יתכן ששם יהיה סימון שטח לפרגולה במרפסות.

בדוק בתכנית הקומה שמעל הקומה שלך, אם מסומן משהו מעל המרפסת שלך בקווי מבט.

ממש מרגיזים.

לצערי, זו וועדה שלא יצא לי מעולם להגיש בה.

אחרת הייתי מנסה להרים כמה טלפונים...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

סבבה, תודה.

הפקידה בועדה אמרה לי שיקראו לי תוך חודשיים לאחר שהם יוציאו את התיק מהארכיון.

בגלל שבפסח הם לא עובדים וכרגע הם עוברים שדרוג של הארכיב, זה יכול לקחת עד חודשיים, בתקווה שפחות.

קיוויתי לסיים את כל העסק עד אמצע מאי (שאז זהו תאריך הלידה המשוער של הילד הראשון) אבל כנראה שזה כבר לא יקרה.

בכל מקרה אבדוק שוב גם את התנאי של ההגשה לכל הבניינים ולא באופן פרטני.

פורסם (נערך)

לא מזמן קיבלתי מהם אישור לסגירת חניה פרטית שנמצאת ברחוב (ע"י גדרות גובה 1.80 ושער), ואישור לפרגולה במרפסת ועוד אחת בגינה מאחור.

בגדול התהליך הוא כזה: אתה לוקח מהנדס שיעשה לך תכניות, מגיש אותם לאודליה המזכירה, היא מעבירה לעירית המהנדסת, אתה משלם דמי פתיחת תיק, הם יושבים בועדה על הבקשה שלך במליאה, ואז מאשרים אותה.

אתה חייב להחתים 75% מהשכנים, אצלי כולם חתמו על הכל למרות שהחניה דיי מכערת את הרחוב אבל זאת לא בעיה שלי כי גם הם רוצים לסגור את שלהם או לעשות גג לכל הפחות.

מכיוון שאני יודע איפה אתה גר ונמצא שם לא מעט אצל קרובי משפחה, בשכונה הזאת וברחובות הסמוכים יש בעיה להוציא אישורים לפרגולות מכיוון שזה פוגע בחזית הבניין או שקר כלשהו שלהם. יש שם כמה וכמה שכנים שבנו בלי אישור והעירייה הוציאה צווי הריסה לפרגולות, ובנוסף הגישה כתב תביעה לבית המשפט על חריגות בניה ודרישה לתשלום פיצויים לעירייה של אלפי שקלים, כך שבמקומך אני לא הייתי מעיר מתים ולא עושה כלום.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

העירייה הוציאה צווי הריסה? דווקא הפקידה שישבתי איתה בוועדה אמרה לי שפרגולות בכלל לא מעניינות את העירייה והם לא מחפשים את מי שמקים אותן אלא אם שכן התלונן.

בכל מקרה, אני לא אעשה דבר לפני שיש לי אישור מהעירייה לבנות פרגולה בתקווה שאכן אקבל אחד כזה.

אנחנו עדין בודקים את השטח ונראה אם זה בכלל דבר ריאלי לקבל אישור.

פורסם

גם לי אמרו את אותו דבר כשרציתי לבנות בלי אישור. היא אמרה לי שהכל טוב ויפה, אם שכן יתלונן הם יוציאו לי צו הריסה.

הפקחים של העירייה לא עוברים מיוזמתם ובודקים, אבל אם מישהו מתלונן הם חייבים להוציא לו צו הריסה, ואז מה שקורה שמקבלים צו הריסה על שם העירייה בדואר תוך X ימים, אם בעל הדירה לא הורס בעצמו אז הורסים לו בכוח ושולחים לו דרישה לתשלום על פעולת ההריסה. אח"כ הם (העירייה) מגישים כתב תביעה לביהמ"ש ותובעים מהשכן שבנה ללא אישור פיצויים של אלפי שקלים.

באזור שאתה גר יש איסור מוחלט לבנות פרגולות במרפסות, הם מסרבים לאשר כי יש פגיעה בחזות הבניין, ברחוב ובנוף. גם קרובת משפחה רצתה וזה לא אושר.

שכנים אחרים חטפו צווי הריסה וזימונים לדיונים בבתי המשפט. אני מציע שאל תבזבז זמן וכסף על זה כרגע, לפחות עד שמישהו אחר יבנה עם אישור (ליצור תקדים).

אגב, אני בכלל עוד לא התחלתי בבניית הפרגולות כי לא מצאתי בעל מקצוע, אם יש לך אחד כזה אשמח לקבל את הפרטים בה"פ כדי להתחיל לבנות.

לחניה כבר מצאתי מסגר שיכין את הגדרות. תודה :)

פורסם

גיא, כל זה אולי היה נכון ללפני שיצא חוק הפרגולות.

היום אם מדובר בקומת גג או קומת קרקע, הדיירים יכולים לבנות פרגולה ולקבל אישור בדיעבד כל עוד הם עומדים בדרישות של החוק גם אם העירייה רוצה או לא רוצה.

לצערי, אני גר בקומת ביניים ולכן נותר לשכנע את העירייה שניתן לסווג את המרפסת שלי כמרפסת גג מכיוון שיש בה שלושה קירות ואין מעליי אף אחד.

מבחינת בעל המקצוע, אני רוצה להקים פרגולה מאלומיניום ומי שהתחברתי אליו הכי הרבה הם ברק סוככים ששם הבעלים באמת קשוב, מקצועי, סבלני וענה לכל שאלה שלי.

החסרון שלהם הוא המחיר היקר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

לאחר כל הבירורים, לא קיים אישור לאף אחד מהשכנים (למרות שהם טוענים שיש להם אישור).

בוועדה מכיוון שזה בניין משותף דורשים בקשת היתר מצומצם ואישור הדיירים.

הצלחתי לגייס את אחת השכנות שהיא מהנדסת אזרחית וגם הם רוצים לבנות פרגולה והיא שירטטה את הפרגולה בתוכניות והחתמנו את מרבית השכנים (כל מי שפנינו אליו חתם).

חזרנו כרגע מהוועדה עצבניים וכועסים מכיוון שהם דורשים גם אישור קונסטרוקטור עם חישובים סטטים כתנאי לקבלת היתר (כמובן שהקבלן דרכו אנחנו עתידים לבנות את הפרגולה לא מוכן לתת לנו את האישור קוטנסטרוקטור לפני אלא רק אחרי, מקרה קלאסי של ביצה ותרנגולת). הבחורה אמרה לי שמבחינת העירייה אני יכול סתם להחתים איזשהו מהנדס על התוכנית וזה לא משנה מבחינתה. שאלתי אותה מה זאת אומרת, הרי מי שחותם הוא בעל אחריות על המבנה. ענתה לי במבט של עיני עגל.

בנוסף, הם דורשים תצהיר של עו"ד על מסמך חתימות הדיירים בו אני מצהיר שהחתמתי את כל הדיירים (תשלם עוד קצת גם לעו"ד).

וישנו דייר אחד מתוך 12 דיירים שלא החתמנו (כלומר החתמנו 92% מהדיירים) מכיוון שהבעלים הרשומים בדירה הם קרן קיימת לישראל (הם לא העבירו את הטאבו עליהם) אז העירייה רוצה שאקבל את אישור קק"ל או שאבדוק מי הבעלים ואחתים אותם. שאלתי אותה אבל איך אתם יודעים מי הבעלים של הדירה? הרי רשום קק"ל ולא את השם של הבעלים שלא העביר את הרישום על שמו. התשבוה היתה אנחנו מאמינים לך ויש תצהיר שלך...

פה כבר התעצבנתי מאוד והתחלתי לומר לה את דעתי על כל הבזיון הזה והבירוקרטיה לקבלת היתר כזה פעוט על שטות שכזו. זו פשוט בושה שדווקא מי שרוצה לעשות את הבניה בצורה חוקית נתקל בקשיים שכאלה.

הדבר שהכי הרתיח אותי היה כשהיא אמרה לי: "מה אתם רוצים, אתם רציתם להיות יותר צדיקים מהאפיפיור ולעשות את זה בצורה חוקית אז מה אתם מתפלאים שאנחנו מבקשים מכם אישורים וחתימות?"

פורסם

המשפט האחרון שכתבת אומר את הכל.

מסתכלים כאן בתמיהה על מי שהולך בדרך הישרה. הוא אוכל את החצץ של כל הגנבים למינהם, שהתנאים הוקשחו, בעצם, כדי לעצור אותם.

אני מניח שאותה שכנה מהנדסת אזרחית לא רשומה במדור מבנים?

רק מי שרשום במדור מבנים מס' הרשיון שלו תקף לחתימה שכזו.

מי שיחתום, אכן יקח על עצמו את היציבות של כל הפרגולות בבניין. גם אלו שנבנו לפני שהוא חתם.

בגלל זה כבר אמרתי מראש שזה פשוט הזוי שמכריחים אתכם להגיש את כל הבניין יחד.

לגבי הדביל שלא טרח לרשום את זכויותיו על הנכס:

א. תמסור לו ממני שהוא אידיוט :-P, ושהעצלנות הזו עלולה להיות בעוכריו ברגע הכי פחות צפוי (העברת זכויות ליורשיו היא סתם דוגמה קטנה שצצה לי)

ב. העתק רישום מהחברה המשכנת/חוזה מכר מול היזם אמור לספק את הוועדה.

המקרה הזה הוא פשוט אייטם קלאסי באיזו תכנית צרכנות טלוויזיונית.

התלאות של האזרח א. שבסה"כ רצה להקים לעצמו פרגולה במרפסת.

תאר לך איזה סיפור זה לאשר שכונה שלמה, על כל תשתיותיה, ותבין למה חסרות כאן מאות אלפי יח"ד.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...