Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מעוניין לצבוע את הטאסות שלי (המקוריות שהגיעו עם הרכב) כדי להחיות אותן קצת ולגרום להן להראות טוב יותר,

כמובן שצריך לבצע ניקיון מקדים לתהליך, מה אחר כך? איך כדאי לבצע את העבודה, איפה ועם איזה חומרים?

תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תעשה חיפוש קטן כי לא מזמן כבר דיברנו פה על נושא של צביעת טאסות, מנסיון זה אף לא יוצא כמו שצריך וגם אם התוצאה

בסופו של דבר נראת יחסית בסדר זה לא מחזיק הרבה. אבל תנסה ושתף אותנו בתוצאות.

פורסם

יש דרך לגרום לזה להראות נורמלי גם אחרי זמן מסוים?

כמה זמן זה "לא מחזיק הרבה"?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני צבעתי פעם טאסות של יונדאי אלנטרה ממש "לפי הספר" תהליך צביעה יסודי וזה החזיק לי שלושה חודשים אבל ראו שזה

נצבע בריסוס וטיפה בעל מראה זול :-(

פורסם

יש צבע מיוחד לג'אנטים (יש של יעקובי ועוד כמה חברות), משייפים עם נייר 2000 אחרי ניקיון טוב, צובעים כמה שכבות ומייבשים.

אני צבעתי טאסות להונדה סיויק ויצא כמו חדש ובנוסף זה החזיק לי מעל שנה.

פורסם

אין סיבה שזה לא יחזיק זמן סביר בהחלט, אם הכל בוצע כמו שצריך, עם חומרים טובים.

וכמובן תלוי גם בעובדה עד כמה אתה "נזהר" עליהן.

אם בכל פעם שאתה מחנה את הרכב, אתה מלטף את המדרכות, כמובן שיהיו שפשופים, אולי אפילו קילופים, וכמובן שזה ייראה רע.

אבל אם הכל יבוצע נכון ותדע להיות מעט זהיר, אין סיבה שזה יחזיק חודשים בודדים בלבד.

כמובן שיש להתחיל בשיוף, לפי הצורך. תלוי במצבן של הטסות, אבל ככל שתשקיע בזה יותר, וככל שתגיע לרמת חלקות טובה יותר- ככה תיראה התוצאה הסופית!

לאחר שהגעת לרמה מספקת עבורך, חשוב לנקות ולשטוף אותן טוב ולחכות לייבוש מלא (מלא!).

לאחר מכן אתה עובר לשלב הצביעה, על כל המשתמע מכך, כאשר עדיף לבצע אותו במקום נקי ככל האפשר, לא מאובק וכו'.

יישם 2-3 שכבות של פריימר, כאשר בכל שכבה אתה מוסיף מעט חומר. מאוד חשוב לא "להציף" את הטסות בפריימר,

ובאמת לעבוד עם שכבות דקות. כמובן לחכות לייבוש מלא בין שכבה לשכבה, להערכתי כ- 20 דקות (תלוי גם במזג אויר..).

לאחר שסיימת עם שלב הפריימר, אתה עובר לשלב הצבע שבחרת.

גם כאן, נסה לעבוד עם שכבות יחסית דקות, אבל מעט בשרניות יותר משכבות הפריימר, אבל כמובן לא להציף עם הצבע.

בגלל שכאן יש שכבות בשרניות יותר, הייתי מחכה לא מעט זמן בין שכבה לשכבה.

אם אין לך מגבלת זמן, ככל שתחכה יותר (בגבול ההגיון כן?), התוצאה תהיה טובה יותר.

גם כאן ממליץ על 2-3 שכבות.

לאחר סיום שלב הצבע, ממליץ לבצע צביעה עם לכה. לדעתי לכה מט תיראה טבעית יותר על הטסות מאשר לכה מבריקה.

גם כאן, שכבות דקות, המתנה לייבוש בין שכבה לשכבה.

דבר נוסף- לאחר שלב הפריימר, אתה יכול לשייף קלות, עם כרית שיוף עדינה מאוד (ממליץ על כרית שיוף ולא על נייר בשלב הזה), לפי הצורך.

אחד היתרונות של יישום פריימר זה שהוא "מקפיץ" החוצה את כל הפאקים באובייקט.

בהצלחה!

פורסם

מה לגביי פלסטידיפ? יכול לתפוס על דבר כזה?

פורסם

האמת שעם פלסטידיפ לא התנסיתי, אבל אני די משוכנע שזה יעבוד.

ההיגיון אומר לי שפלסטידיפ יהיה פחות עמיד לאורך זמן ופחות עמיד למפגעים השונים (מדרכות, אבנים וכו')

הסיבה היא שפלסטידיפ לא "נתפס" לאובייקט, אלא פשוט יוצר שכבת ציפוי עליו.

זו גם הסיבה שניתן לקלף במידה ורוצים לחזור למצב המקורי.

העבודה עם פלסטידיפ גם נעשית בשכבות, רק שכאן מדובר על שכבות מאוד, אבל מאוד, "דלילות".

בשתי השכבות הראשונות צריך ליצור כיסוי חלקי, כאשר בשכבה הראשונה מדובר אפילו על כיסוי של כ- 50% בלבד.

סה"כ תצטרך להערכתי 4 שכבות.

דבר אחרון, פלסטידיפ יהיה כמובן יקר יותר בעלות הכללית.

• תוכן חדש...