Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,קודם כל אציג את עצמי,שמי דניס.

התקציב שלי הוא סביב 10 אלף,אני לא רוצה לחרוג כל כך הרבה כי אני חוסך גם למשהו אחר.

אני מחפש ''רכב צעירים'',אני דיי נעול על גולף,קולט,פיג'ו 206.

לגבי הגולף,התחזוקה יקרה,אמרו לי כדאי לא להתקרב,היה לי עד לפני כחודשיים פולו קלאסיק,ומעדיף להתקרב למשהו נפוץ שאם יתקלקל חלק יהיה קל להשיג אותו,הבנתי גם גיר בעייתי ועוד כמה דברים.

קולט,לא מצאתי דגם אוט' מספיק טוב.

לגבי הפיג'ו,ידוע לי שיש בעיות גיר בדגם האוטומטי ובעיות חשמל הם משהו נפוץ,אקח את האוטו לבדיקה,התקציב שלי נטו הוא סביב ה15 אלף שקלים עם ביטוחים ועם לעשות טיפול מייד אחרי קניית הרכב,בגלל זה מעדיף לקנות משהו ב10 ולתקן את מה שצריך.

מצאתי פיג'ו 206 ביד2,שנת 2003 יד3 עברה 150K ק''מ,צבע חיצונית נראת דיי טוב,לפני שאסגור עם הבחור אלך לבדיקה,סגרנו על 9,כשעושים בדיקה אמורים לעשות חצי חצי?,או אם יש בעיה כל שהיא בגיר הוא לוקח את האחריות עליו?

יש הבדלים גדולים בין פיג'ו עם תיבת הילוכים אוט' בין השנים 2000 ומעלה?

לפיג'ו שיש לבחור יש בקליות כסופות,בנוסף לזה אני רוצה לעשות השחרה לחלונות,ואנגלאייז כמו בתמונה המצורפת למטה.(הדבר היחידי שאני לא אוהב ב206 חיצונית זה הפנסים הקדמיים הדהויים שיש בכל 206,בגלל זה אני אוהב את הפנסים שיש בתמונה,והדעות עוד חלוקות אם אנגלאייז זה חוקי או לא,קראתי פה בנושא ועוד לא הגעתי לתשובה,אשמח להסבר בנושא)

http://img4.ad.co.il/CarImages/466911-400_0.jpg

מה העלויות פחות או יותר?

חברים שלי גם שמעו סיפורים על פיג'ו,ואומרים לי רק סיויק,אבל אני לא סובל את הרכב הזה מבחינה חיצונית,אם יש עוד רכבים שהם קטנים ''מיני'' כמו ה206,אשמח אם תמליצו לי,אין לי בעיה להשקיע כסף מבחינת טיפולים,אני כל חודש הייתי הולך לבחור שהיה בודק לי את האוטו ועושה מה שצריך.

הדרישות שלי לרכב הם רכב קטן מיני,תיבת הולכים אוטומת,אני נוסע יחיד,נסיעות של בית-עבודה ומדיי פעם נסיעות לאזור ת''א,לא נוסע כל כך הרבה,אולי 5 אלף ק''מ בשנה,צריכת הדלק לא כל כך חשובה לי.

סלחו לי על החפירה,אשמח לעזרה שלכם.:wink:

פורסם

אם אתה רוצה רכב טוב אחד זה פולקסווגן פולו 2001-2003 או יונדאי גטס 2002-2006 הם נמכרות במחירים די נמוכים ושניהם מכוניות אמינות ומצוינות.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

בתקציב שלך הייתי לוקח יונדאי גטס,עדיפות לרמת איבזור GLI/GLS/GLX למרות שבתקציב הזה לדעתי היה מעט קשה למצוא ורוב מה שיש זה GLF ללא ABS ועם כרית אוויר אחת,אבל הרכב נחשב לאמין וסוס עבודה,למרות שזה לא אומר שלא יהיו תקלות.

יונדאי אקסנט גם אופציה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,תודה על התגובות שלכם קודם כל.

אני קצת לא מתחבר לגטס מבחינה חיצונית,חשוב לי להביא משהו שאני יאהב וישקיע עליו מכל הלב.

ראיתי 2 מודעות שצדו לי את העיין,רכבים ממש יפים,הראשונה גולף דיזל טורבו(מה ההבדל בין זה לדיזל רגיל?),TDI שנת 99 220 אלף ק''מ,ממש יפה,השחרת חלונות,ג'אנטים,צבע טוב,הבחור טוען שצריך טיפול של 1000 שקלים שזה חיישן ברקס,וחיישן טמפ'.

בנוסף לזה האוטו שלו ללא טסט,מבקש עליה 12,מתחייב על בדיקה. לא יודע אם כדאי להכנס לזה.

האפשרות השניה,איביזה שנת 2002,הנה המודעה שלה בפשפשוק,אם אסור לפרסם תמונה וזה עובר את החוקים פה בפורום אצנזר.

kzzyyfg4j2nj.png

הבחור מנסה למכור את האוטו כבר הרבה זמן,הוא צעיר חייל,ככה שאני דיי בספק לגבי הטיפולים שהוא עשה אם בכלל,לטענתו מתחייב בבדיקה,אבל נשמע יותר כמו סתם כסת''ח,אולי מחפש מישהו שיבא יקח את הרכב ללא בדיקה ויתגמש קצת במחיר.

ללכת על האיביזה?,מחיפוש בפורום דיי ממליצים עליה מבחינת תחזוקה,וצריכת דלק,12 זה מחיר טוב?,הכי חשוב לי שבעוד כשנתיים-שלוש שארצה למכור אותה,אני לא אתקשה בזה,לעומת ה-206 שיש אותה כל כך הרבה ביד2.(יש סיכוי גדול למעבר לחו''ל)

פורסם

כשקונים רכב במחיר כזה העדיפות היא לרכבים עם טסט כמה שיותר ארוך לכן הגולף צריכה לרדת מהפרק, או לחילופין תבקש ממנו לסדר את מה שצריך ולהעביר טסט ואתה תשלם לו על כך.

להגיד לך את האמת ממש לא הייתי ממליץ על הפז'ו, תקרא עליה בפורום ויש מישהי שפירטה את עלויות האחזקה שלה והגיעה לתיקונים בכ 3-5 אלף ש"ח בשנה.

זה לא רכב של לשים דלק ולנסוע.

פורסם

במחיר שלך לא כדי להכניס ראש למיטה חולה , עם גולף או 206 .

חפש יונדאי אקסנט שנים 2000 -2004

יש סיכוי גדול יותר לקנות משהו טוב כי לרוב משפחות נוסעים בהם

גם על הסיוויק הייתי ממליץ אבל הבנתי שאתה לא מעוניין .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אני ממש לא ממליץ על יונדאי אקסנט. בתור בעלים של אחת כזאת לשעבר- הרכב שותה דלק, רגיש לתחזוקה לקויה, בגיל שהרכב מעל 8 שנים על הכביש מופיעות המחלות של הרכב - גומיות שמסיימות את חייהם. אני בשנתיים וחצי עברתי 2 נזילות שמן, נזילת מים אחת, רדיאטור שסיים את חייו. גומיות שסתומים שהצריכו החלפה. (האוטו היה אוכל שמן ולאחר ההחלפה אכל בהרבה פחות שמן).

אני כן ממליץ לך לפני שתבחר בכל רכב שהוא, תבדוק טוב את היסטוריית הטיפולים של הרכב, ומתי הוחלף מה. זה ייתן לך ארובה לרכב עם קצת שקט נפשי. אני מאוד ממליץ לך לקרוא את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אתה שואל כל כך הרבה שאלות וקופץ בין כל כך הרבה רכבים שקשה לעמוד בקצב...

אין ספק שאתה בחור צעיר שמסתכל הרבה על הקנקן ופחות על מה שיש בו. רוב הרכבים שמעניינים אותך הם, איך נגיד את זה בעדינות, לא הרכבים הכי זולים לאחזקה שיש. שזה קצת נוגד את העובדה שאתה חייל משוחרר וממון רב אינו מצוי בכיסך. מה גם שלא מעט מהממון הזה אתה מעוניין להוציא על שטויות כמו השחרת חלונות ואנג'ל אייז ולא על דברים חשובים כמו בלמים או צמיגים.

האיביזה היא מכונית צעירים לא רעה, אבל קח בחשבון עלויות אחזקה לא נמוכות במיוחד. אבל זה לא שפיג'ו 206 תהיה זולה משמעותית לאחזקה, בטח לא כשיתקלקל לה הגיר (ובשנתונים האלו הוא מועד לפורענות). ב-206 יש עדיפות לדגמים עם גיר ידני ואם אתה מחפש גם קצת ביצועים, אז תתמקד בדגמי ה-1,600 סמ"ק שהם גם זריזים וגם די אמינים.

בגולף דיזל יש בגדול שני סוגים של מנועים - SDI שזה מנוע דיזל בלי טורבו ו-TDI שזה מנוע דיזל עם טורבו. ההבדל? משמעותי מאוד, בכוח המנוע. רק קח בחשבון ששוב, הרכבים האלו לא זולים לאחזקה. ויש סיבה שהבחור השבית את הרכב הזה ולא תיקן אותו למרות שעלות התיקון זניחה יחסית. לא הייתי מציע לך להתעסק עם רכישה של רכב בלי טסט כרכב ראשון. איך תיקח אותו למוסך לבדיקה? איך תדע כמה באמת יעלה לך לתקן את הרכב ולהעביר אותו טסט?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני ממש לא ממליץ על יונדאי אקסנט. בתור בעלים של אחת כזאת לשעבר- הרכב שותה דלק, רגיש לתחזוקה לקויה, בגיל שהרכב מעל 8 שנים על הכביש מופיעות המחלות של הרכב - גומיות שמסיימות את חייהם. אני בשנתיים וחצי עברתי 2 נזילות שמן, נזילת מים אחת, רדיאטור שסיים את חייו. גומיות שסתומים שהצריכו החלפה. (האוטו היה אוכל שמן ולאחר ההחלפה אכל בהרבה פחות שמן).

אני כן ממליץ לך לפני שתבחר בכל רכב שהוא, תבדוק טוב את היסטוריית הטיפולים של הרכב, ומתי הוחלף מה. זה ייתן לך ארובה לרכב עם קצת שקט נפשי. אני מאוד ממליץ לך לקרוא את השרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה.

היי,קראתי את השרשור עוד בעבר הרחוק,תודה על האזכור.

צביקה,הכסף הוא לא באמת הבעיה,נכון שרק השתחררתי,אבל הייתי עובד גם בזמן צבא,אין לי בעיה עם טיפולים וכו'..יש לי מישהו שמטפל ברכב ואני סומך עליו יותר מכל מוסכניק שאני אלך אליו(אומר לי מה לקנות,ונותן לו תשלום סימלי על העבודה),הוא גם מעביר לי את הרכב טסט תמיד תמורת תשלום סימלי.(אין לי זמן לזה כי אני עובד ב2 עבודות)

אני דיי נעול על האיביזה,אפשר המלצה למקום באזור המרכז שיבדוק את הרכב?(רמת גן,קרית אונו יכול להיות מצויין)

וכשאומרים עלויות אחזקה גבוהות,למה מתכוונים?,הרי אם אני מחליף צמיגים או צלחות דיסק,רפידות בלמים וכו' זה משהו שנשאר איתי כמה שנים ואפשר להיות איתו בראש שקט,מקווה שבדיקה במוסך תיתן אינדיקציה טובה למצב הרכב,למרות שאני קצת סקפטי.

פורסם
היי,קראתי את השרשור עוד בעבר הרחוק,תודה על האזכור.

צביקה,הכסף הוא לא באמת הבעיה,נכון שרק השתחררתי,אבל הייתי עובד גם בזמן צבא,אין לי בעיה עם טיפולים וכו'..יש לי מישהו שמטפל ברכב ואני סומך עליו יותר מכל מוסכניק שאני אלך אליו(אומר לי מה לקנות,ונותן לו תשלום סימלי על העבודה),הוא גם מעביר לי את הרכב טסט תמיד תמורת תשלום סימלי.(אין לי זמן לזה כי אני עובד ב2 עבודות)

אני דיי נעול על האיביזה,אפשר המלצה למקום באזור המרכז שיבדוק את הרכב?(רמת גן,קרית אונו יכול להיות מצויין)

וכשאומרים עלויות אחזקה גבוהות,למה מתכוונים?,הרי אם אני מחליף צמיגים או צלחות דיסק,רפידות בלמים וכו' זה משהו שנשאר איתי כמה שנים ואפשר להיות איתו בראש שקט,מקווה שבדיקה במוסך תיתן אינדיקציה טובה למצב הרכב,למרות שאני קצת סקפטי.

ממליץ לך על מוסך רון, הוא חבר כאן בפורום תוכל להתייעץ איתו.

לגבי החלפים- חלקי החילוף של הגרמניות יקרים משמעותית מחלקי חילוף של יפניות וקוריאניות. לגבי ראש שקט- עם רכב ישן וגם עם חדש אף פעם אי אפשר להיות שקט. תמיד יכול להיות בלת"ם שגם בתקופת האחריות על הרכב היצרן יגיד שזה לא כלול באחריות ו"אכלת אותה". לגבי רכבים ישנים, לפעמים שמים חלק לא מקורי שלא מתאים לרכב ואז יש איתו בעיות, לי זה קרה אישית. לכן, חשוב שתלמד הרבה לפני שאתה קונה רכב. למה אני מתכוון שתלמד? תקרא פה מלא בדיקות של רכבים, תתיעץ עם ותיקי הפורום בכל שאלה ותראה שבבד בבד הידע שלך יגדל ותבין טוב יותר. ממליץ לך לפנות למוסך רון והם ייסיעו לך.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

הבחור עם האיביזה ירד מהפרק,פשוט לייצן.

הגעתי למסקנה עם עצמי שאולי באמת עדיף להתרחק מכל הרכבי צעירים האלה(גולף,פיג'ו,איביזה),ולחסוך כאבי ראש.

בנוסף לזה לא יודע מה הכדאיות מבחינתי לרכוש רכב בסכום כזה,אם מיילא אני יצטרך לעשות טיפולים,ולהשקיע עליו הרבה כסף,למרות שכרגע אני נוסע ממש קצת ואין לי זמן לבילויים אפילו בגלל שכל סדר היום שלי זה עבודה-לישון.

אם זאת בכל זאת אני דיי לחוץ על אוטו,ודיי פתוח להצעות,אבל למשהו שאני יאהב ויוכל לשפר אותה מבחינה חיצונית שאני יאהב,מה דעתכם על אופל קורסה?

אופל קורסה 2002 אוטמט יד 2 נפח 1200 ק״מ 190000

עוד לא יצא לי לדבר עם הבחור בגלל השעה המוקדמת,שוב פעם מחיפוש בגוגל הבנתי שהיא לא הכי אמינה,וגיר בעייתי ושות'..

אגב,היא במצב מצויין חיצונית לפחות,צבע מעולה,אין מכות,והוא רוצה עליה 8500 מחיר התחלתי,TBT# ככל הנראה,דעות?

אעדכן היום בערב מה נסגר שאחזור מהעבודה.

פורסם (נערך)
אם אתה רוצה רכב טוב אחד זה פולקסווגן פולו 2001-2003 או יונדאי גטס 2002-2006 הם נמכרות במחירים די נמוכים ושניהם מכוניות אמינות ומצוינות.

מעבר לזה שבתקציב שלו לוקחים את הרכב ששמרו עליו הכי טוב עם היסטוריית טיפולים מלאה טסט ארוך ושכל המכלולים עובדים כראוי, מנסיון מר (עם פולו 02 ופולו 03 ידניות) לא הייתי מתקרב לפולו הנ"ל. נתחיל מזה שהחלפת טיימינג מאוד יקרה (קרוב ל 3000 ש"ח) נמשיך בזה שכל שני וחמישי חיישנים וסלילי הצתה מתקלקלים ולקינוח חלונות החשמל שובקים חיים מאוד מהר. ועוד לא התחלתי לדבר על עלויות חלקים.

הייתי מתמקד במקומו ברכב שמור ומטופל עם כמה שפחות אלקטרוניקה.

אגב, שכן שלי עובד במוסך מורשה של פיג'ו כבר הרבה שנים.

כל פעם ששאלתי אותו על רכב מסויים של פיג'ו-סיטרואן הוא ידע להגיד לי מה המחלות שלו.

בנוגע ל 206 ידנית הוא אומר שממה שהוא רואה זה רכב מעולה כמובן אם מטפלים בו כמו שצריך.

בלי קשר אני הייתי חוסך עוד קצת וקונה משהו נורמאלי איזו פיאט גראנדה פונטו 2008 ולא מתעסק עם רכבים שיעלו 10 אלף בקנייה ועוד 10 אלף במוסך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

לקורסה יש גיר רובוטי לא ממש מוצלח,מה גם כשקונים רכב יש כדאי שהיה פופולרי,אין הרבה קורסות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

צריך את עזרתכם הדחופה.

סגרתי עם מישהו שיש לו פיגו 206 שנת 2003

יד2 165 אלף קמ 1600 אוט,רכב מושלם חיצונית לפחות,שאלתי אותו לגבי בדיקה בטוח ברכב שאין בעיות,אמר לי שנלך למוסך ועל כל בעיה שיש ברכב נתקזז במחיר של התיקון הוא רוצה 11 אלף,דעתכם?

אני צריך מוסך שיעשה את הבדיקה ברמלה-לוד,תא לא אפשרי.

הקטע שהוא ערבי בלי להיות גזען קצת חושש מזה,לטענתו נעשה טיימינג לפני שנתיים וחוץ מטיפולים רגילים לא עשה כלום באוטו שום טיפול.(עשה רק 10 אלף)

עריכה אחרונה על ידי denish
  • תוכן חדש...