Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, עם הדרישות הצנועות שלך, קנה לך קיה ריו משנתון מתקדם ותהנה מרכב נח, אמין, זול לאחזקה ושיש עליו עוד כמה שנים אחריות (מוגבלת, אבל אחריות).

קשה לי להאמין שדיסקוטד5 לא יאהב את ההמלצה הזו :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי, עם הדרישות הצנועות שלך, קנה לך קיה ריו משנתון מתקדם ותהנה מרכב נח, אמין, זול לאחזקה ושיש עליו עוד כמה שנים אחריות (מוגבלת, אבל אחריות).

קשה לי להאמין שדיסקוטד5 לא יאהב את ההמלצה הזו :lol:

כשאתה אומר קיה ריו, אני שואל צריכת דלק...

אני גם מניח שהיא דרגת רישוי 2, אחזקה אמורה להיות יותר יקרה וטסט יותר יקר כנ"ל גם ביטוח, לא?

הבאת לי כאן סופר מיני לא קטנה גם לקטגוריית סופר מיני, למה סטודנט רווק צריך כזו? 90% מהנסיעות יהיו לבד.

Seat Mii 3Doors

פורסם

למה לדעתך טסט וביטוח של ריו צריך להיות יקר משל קליאו?

אחזקה, כנ"ל, ממש אין סיבה שתהיה יקרה יותר (בטח לא בהשוואה למוסכי קרסו.

עכשיו, איך אתה מעריך בכסף את העובדה שאתה קונה רכב שיש לו עדיין שנה אחריות מלאה ועוד 3 שנים אחריות על מנוע וגיר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
למה לדעתך טסט וביטוח של ריו צריך להיות יקר משל קליאו?

אחזקה, כנ"ל, ממש אין סיבה שתהיה יקרה יותר (בטח לא בהשוואה למוסכי קרסו.

עכשיו, איך אתה מעריך בכסף את העובדה שאתה קונה רכב שיש לו עדיין שנה אחריות מלאה ועוד 3 שנים אחריות על מנוע וגיר?

אני זורם איתך.

ריפרפתי, יש לא מעט דגמים יוצאי ליסינג מוניות לשעבר, דגמים חדשים וישנים. כוון אותי לדגם פסיציפי.. כי ראיתי שיש את הדגם הישן שהוא 97 כ"ס והדגם החדש שהוא 85, אני פחות מכיר את הרכב.

Seat Mii 3Doors

פורסם

ריו-אתה צריך להתמקד אך ורק בדגם החדש, זה שנמכר החל מ 2012. מנוע 1.2 85 כ"ס ידני. היא חסכונית באופן יחסי, גדולה ומרווחת. סוחבת ככה ככה, אני גם לא אוהב את ההגה שלה-הוא בעל תחושה מוזרה. לא משהו קריטי לנהג רגיל. בגדול מכונית בסדר למחיר שלה.

רכב נוסף שיכול להתאים לך אולי יותר - ניסאן מייקרה. היא קטנה יותר, בדיוק באמצע בין מיני לסופר מיני. אבל עם תא מטען נורמאלי ולא כמו בספלאש.

גם כאן מדובר במנוע 1.2 וגיר יגני. המנוע הזה הוא עם 3 צילינדרים, והוא רועד ורועש יותר ממנועי 4 צילינדירם של המכוניות האחרות שהוזכרו כאן. מצד שני הוא סוחב מצויין, מייקרה ידנית זריזה ונחמדה לנהיגה, חסכונית מאוד- 1 ל 15-16 בלי שום בעיה בנסיעה משולבת.

כחדשה היא עלתה בדיוק כמו קליאו ידנית - 75.000 ש"ח. היום יש מצב שכמשומשת היא עולה יותר מקליאו. לא יודע. זה רכב נפוץ בהשכרה, ידניות כמעט ולא נמכרו לידיים פרטיות.

למען הסדר הטוב אציין שההתרשמות הנ"ל מבוססת על נהיגה קצרה בשתי המכוניות ולא על אחזקה ושימוש לאורך תקופה.

פורסם (נערך)
ריו-אתה צריך להתמקד אך ורק בדגם החדש, זה שנמכר החל מ 2012. מנוע 1.2 85 כ"ס ידני. היא חסכונית באופן יחסי, גדולה ומרווחת. סוחבת ככה ככה, אני גם לא אוהב את ההגה שלה-הוא בעל תחושה מוזרה. לא משהו קריטי לנהג רגיל. בגדול מכונית בסדר למחיר שלה.

רכב נוסף שיכול להתאים לך אולי יותר - ניסאן מייקרה. היא קטנה יותר, בדיוק באמצע בין מיני לסופר מיני. אבל עם תא מטען נורמאלי ולא כמו בספלאש.

גם כאן מדובר במנוע 1.2 וגיר יגני. המנוע הזה הוא עם 3 צילינדרים, והוא רועד ורועש יותר ממנועי 4 צילינדירם של המכוניות האחרות שהוזכרו כאן. מצד שני הוא סוחב מצויין, מייקרה ידנית זריזה ונחמדה לנהיגה, חסכונית מאוד- 1 ל 15-16 בלי שום בעיה בנסיעה משולבת.

כחדשה היא עלתה בדיוק כמו קליאו ידנית - 75.000 ש"ח. היום יש מצב שכמשומשת היא עולה יותר מקליאו. לא יודע. זה רכב נפוץ בהשכרה, ידניות כמעט ולא נמכרו לידיים פרטיות.

למען הסדר הטוב אציין שההתרשמות הנ"ל מבוססת על נהיגה קצרה בשתי המכוניות ולא על אחזקה ושימוש לאורך תקופה.

אני רואה שהמיקרה האוט' יותר נפוצה, יש לך מה לומר עליה מבחינת צריכת דלק?

ונראה לי שפספסתם אותי לגמרי עם הריו, היא לא בתקציב בכלל.

עריכה אחרונה על ידי אדירכ

Seat Mii 3Doors

פורסם

אני רציתי להציע איביזה פאביה אבל הם כמו הריו לא בתקציב.

יש לי ניסיון טוב עם הניסן, אין לי מושג לגביי הרציפה.

אגב, מה מונע ממך לחפש רכבים ביד 2 ולהצמד למקור מסויים?

הקיה ריו מאוד חסכונית, גם בנהיגת דוושה on-off.

אם כי באופן יחסי, המנוע שלה לא גמיש, מה שלא נעים במיוחד ביום יום, דורש למשוך אותו גבוה בסל"ד.

ההמצלצה שלי, היא לנסות למצוא איביזה שמורה בתקציב אולי עם הוספת אלפים בודדים.

תקבל מנוע גמיש הרבה יותר מהאחרות, ורכב שיותר כייף לנסוע בו.

צריכת דלק 14-15.

יש המון בשוק, קל למצוא, המחירים גמישים.

פורסם
אני רציתי להציע איביזה פאביה אבל הם כמו הריו לא בתקציב.

יש לי ניסיון טוב עם הניסן, אין לי מושג לגביי הרציפה.

אגב, מה מונע ממך לחפש רכבים ביד 2 ולהצמד למקור מסויים?

הקיה ריו מאוד חסכונית, גם בנהיגת דוושה on-off.

אם כי באופן יחסי, המנוע שלה לא גמיש, מה שלא נעים במיוחד ביום יום, דורש למשוך אותו גבוה בסל"ד.

ההמצלצה שלי, היא לנסות למצוא איביזה שמורה בתקציב אולי עם הוספת אלפים בודדים.

תקבל מנוע גמיש הרבה יותר מהאחרות, ורכב שיותר כייף לנסוע בו.

צריכת דלק 14-15.

יש המון בשוק, קל למצוא, המחירים גמישים.

איביזיה חלום ילדות (פשוט אוהב את מהראה שלה).

אבל חבר'ה נראה לי שמפספסים אותי כאן....

אני מחפש רכב חסכוני כמה שאפשר, הן בדלק והן בטיפולים.

איביזה עושה בערך 1-14, זה לא מספיק לי.

אני כיוונתי על קליאו שעושה משהו כמו 1-17 שזה הבדל משמעותי במצטבר.

Seat Mii 3Doors

פורסם
אני רואה שהמיקרה האוט' יותר נפוצה, יש לך מה לומר עליה מבחינת צריכת דלק?

חסכונית לפחות כמו הידנית אם לא יותר. למיקרה יש גיר רציף (כמות הילוכים אינסופית, יחס העברה משתמה באופן רציף ולא קבוע ב 4-5 מצבים), וזה תורם לחיסכון בדלק.

פורסם

זה לא, ההבדל מנסיון(איביזה אצלי, קליאו אצל חבר היה 15 אחוז(ואף פחות) הבדל בצריכת דלק, עבור הוצאת 10000 שקל דלק בשנה(20 אלף קילומטר בערך) זה קצת יותר ממאה שקל בחודש. ואתה מקבל עבור זה רכב שנוסע טוב יותר ועל אחת כמה וכמה שהגדרת אותה כחלום ילדות, זה מתגמד לעומת שאר ההוצאות.

מצד שני אם אתה נהג צעיר צפה לעלויות ביטוח גבוהות.

פורסם
חסכונית לפחות כמו הידנית אם לא יותר. למיקרה יש גיר רציף (כמות הילוכים אינסופית, יחס העברה משתמה באופן רציף ולא קבוע ב 4-5 מצבים), וזה תורם לחיסכון בדלק.

השתכנעתי, הוספתי אותה לחיפושים שלי.

זה לא, ההבדל מנסיון(איביזה אצלי, קליאו אצל חבר היה 15 אחוז(ואף פחות) הבדל בצריכת דלק, עבור הוצאת 10000 שקל דלק בשנה(20 אלף קילומטר בערך) זה קצת יותר ממאה שקל בחודש. ואתה מקבל עבור זה רכב שנוסע טוב יותר ועל אחת כמה וכמה שהגדרת אותה כחלום ילדות, זה מתגמד לעומת שאר ההוצאות.

מצד שני אם אתה נהג צעיר צפה לעלויות ביטוח גבוהות.

והטיפולים של האביזיה לא יקרים משמעותית? למיטב ידעתי (מחבר), הטיפולים שחקו אותו

Seat Mii 3Doors

• תוכן חדש...