Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל עניין של עלות מול תועלת: 66K ק"מ זה לא מעט לרכב כזה ועל כן הם צריכים להתגמש.

לרכב כזה?

מה משמעות הדבר?

Seat Mii 3Doors

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסוזוקי הקטנה עדיפה לדעתי על שתי הצרפתיות. היא לא קטגוריה אחת קטנה מהן ולא נעליים.

הן סופרמיני והספלאש היא גם סופרמיני. בשביל מיני של סוזוקי צריך להתכלב עם אלטו.

ותכניס ת'יד.

1. הסוזוקי בוודאות קטנה משמעותית מצמד הצרפתיות.

אם מישהוא שם לי אקדח לראש, אני אבחר את הקליאו אבל היי, חסרים דגמים אחרים בשוק?

2. בכל פרמטר אפשרי, הקליאו עדיפה בהרבה על הספלאש, חוץ משמירת ערך. אז כאשר כבודו כותב ומדגיש "לדעתי" אולי יוסיף שאחד הפרמטרים הגבוהים אצלו ברשימה זו שמירת ערך.

3.הכנסתי ת'יד. זה ימנע ממני להבא להתקע בהצלבה באמצע מגרש חניה עם לנדקרוזר?:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1. הסוזוקי בוודאות קטנה משמעותית מצמד הצרפתיות.

אם מישהוא שם לי אקדח לראש, אני אבחר את הקליאו אבל היי, חסרים דגמים אחרים בשוק? מוזמן לנקוב לי בשמות שנכנסים לתקציב 40K

2. בכל פרמטר אפשרי, הקליאו עדיפה בהרבה על הספלאש, חוץ משמירת ערך. אז כאשר כבודו כותב ומדגיש "לדעתי" אולי יוסיף שאחד הפרמטרים הגבוהים אצלו ברשימה זו שמירת ערך. מבחינת חיסכון? צריכת דלק/טיפולים, כח? לקליאו יש 75 כ"ס אם אני לא טועה לספלאש יש 94 כ"ס, ונראה שלשתיהן אותה רמה של בטיחות.

3.הכנסתי ת'יד. זה ימנע ממני להבא להתקע בהצלבה באמצע מגרש חניה עם לנדקרוזר?:lol:

אוקי בדיחה פרטית?

כמה תווים בשביל הכיף.

Seat Mii 3Doors

פורסם
1.

2. בכל פרמטר אפשרי, הקליאו עדיפה בהרבה על הספלאש, חוץ משמירת ערך.

:lol:

תקרא את מה שרשמת.

אתה לא חושב שהאמירה הזאת היא לכל הפחות מגוחכת?

פורסם

1. רווק? נשוי? ילדים?

נסועה חודשית? עירונית? בין עירונית?

מה יש לך לספר על הרגלי הנהיגה שלך?

בקיצור, שפוך פרטים.

2. הספלאש המדוברת היא VVT? אם לא, יש לה רק 85 כ"ס.

מעיון זריז ביד 2 ובטווח המחירים של הספלאש, נשמע לי קצת חשוד שהיא שמורה, יד ראשונה, מטופלת ונמכרת כ"כ בזול, בדוק היטב וככל הנראה, צפה להפתעות.

3. בקשר ליד, כן, מדובר בבדיחה פרטית.

נומד,

למה מגוחכת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
רווק? נשוי? ילדים?

נסועה חודשית? עירונית? בין עירונית?

מה יש לך לספר על הרגלי הנהיגה שלך?

בקיצור, שפוך פרטים.

בקשר ליד, כן, מדובר בבדיחה פרטית.

בחור צעיר, רווק, 1.65 (קצת גמד), עיניים ירוקות ואוהב טיולים לאורך החוף בזריחה.

ובטון רציני, אני לפני לימודים הנסועה תהיה 60 קילומטר ביום, במסתכם 15,000-16,000 קילומטר בשנה.

בתור סטודנט בעתיד צריך רכב חסכוני ביותר, עתיד להיות אצלי ביד לאורך כל תקופת הלימודים (4 שנים), כך שצריך אמינות יתרה.

זול באחזקה זול בתדלוקים.

90% אסע לבד, 10% אסע עם אנשים ולא בדיוק איכפת לי כמה נוח יהיה להם.

בא מתחום האופנועים, מכיר מהיריות לא חוקיות, עם רכבים בסגמנט הנוכחי אין טעם להיות לחוץ על הדוושה (במיוחד כשזה עולה בכסף), אסע רגוע וחסכוני, אכן אשמח לספייר כח במידת הצורך.

Seat Mii 3Doors

פורסם
1

נומד,

למה מגוחכת?

זה די פשוט. אם רכב א' יותר טוב מרכב ב' בכל הפרמטרים, איך יתכן שרכב ב' שומר על ערכו טוב יותר?

מה, כולם מטומטמים?

פורסם

זה שרשום שלאוטו אחד יש 95 כ"ס ולשני 75, לא בהכרח אומר שהראשון יותר חזק.

הנתון הזה נמדד ב 6500 סל"ד, כמעט אף נהג לא מגיע לשם אף פעם.

בתחום השימושי 2000-4000 סל"ד יכול מאוד להיות שדווקא המנוע החלש יותר מבחינת הספק נקוב יהיה בעל מומנט גבוה יותר ויסחוב יותר טוב.

לדעתי כאן אולי ה 206 מנצחת בגלל שיש לה מנוע 8 שסתומים בעל נפח יותר גדול - להערכתי מבחינת מנוע היא תהיה הכי נעימה ונוחה לנהיגה ותתמודד טוב יותר עם נסיעות בינעירוניות.

אבל מכל שאר הבחינות לא הייתי בוחר ב 206 +. הדגם לא הצליח בארץ, נמכר בקושי שנה - שנתיים. הוא מבוסס על פלטפולמה מיושנת של 206 המקורית מ 1998. במעבר ל + רק הרסו את העיצוב המקורי המוצלח, ה + לטעמי לא נראית טוב.

נהגתי על הספלאש האוטומטית, היא באמת מאוד מאוד מרווחת במושבים הקידמיים. אומר בזהירות שלא פחות מרווחת ממכוניות בקטגוריה של הקליאו. היא גם גבוהה יותר משמעותית, כניסה ויציאה למושב הקידמי יחסית מאוד נוחה.

מושב אחורי ככה-ככה ותא מעטן מאוד מאוד קטן כמו שכבר נכתב. יש לה עיצוב מקורי שעוד לא התיישן.

הקליאו היא מכונית אירופאית מודרנית (יחסית. שנת הצגה 2005/6). אין לדעתי מה לפחד מתקלות ותחזוקה יקרה בגירסה המדוברת 1.2 ידנית.

זה מנוע וותיק שרץ עוד משנת 2002, הגירים הידניים של רנו אמינימם ואם הרכב ננהג וטופל בצורה נורמאלית אני לא חושב שיהיות תקלות חריגות.

בקליאו יש בקרת שיוט ואולי עוד איבזור שאין בספלאש, תא מטען משמעותית יותר גדול משל הספלאש, צמיגים גדולים ורחבים יותר, היא גם ארוכה באיזה 40 ס"מ.

קח בחשבון שחלק גדול מהכותבים כאן (כולל אותי) לא נהגו ולא החזיקו אף אחת מהמכוניות האלו או שרק אחת מהן. ולכן תתיחס להכל בערבון מוגבל.

תבקש לקחת סיבוב ארוך ככל האפשר על הספלאש ועל הקליאו ותראה מה יותר נוח ומתאים לך.

העוניין עם שמירת ערך טובה יותר בסוזוקי הוא נכון (כנראה). וזה יעמוד לטובתך במכירה. אבל אל תשכח שזה עומד לרעתך בקניה כעת - אתה משלם יותר כסף על רכב קטן יותר עם ק"מ גבוה יותר, שכחדש עלה בערך אותו דבר.

פורסם
זה שרשום שלאוטו אחד יש 95 כ"ס ולשני 75, לא בהכרח אומר שהראשון יותר חזק.

הנתון הזה נמדד ב 6500 סל"ד, כמעט אף נהג לא מגיענלשם אך פעם.

בתחום הסל"ד השימושי 2000-4000 סל"ד יכול מאוד להיות שדווקה הממנוע החלש יותר מבחינת הספק נקוב יהיה בעל מומנט גבוה יותר ויסחוב יותר טוב.

לדעתי כאן דווקא ה 206 מנצחת בגלל שיש לה מנוע 8 שסתומים בעל הנפח יותר גדול - להערכתי היא מבחינת מנוע היא תהיה הכי נעימה ונוחה לנהיגה, ותתמודד טוב יותר עם נסיעות בינעירוניות.

אבל מכל שאר הבחינות לא הייתי בוחר ב 206 +. הדגם לא הצליח בארץ, נמכר בקושי שנה - שנתיים. הוא מבוסס על פלטפולמה מיושנת של 206 המקורית מ 1998. במעבר ל + רק הרסו את העיצוב המקורי המוצלח, ה + לטעמי לא נראית טוב.

נהגתי על הספלאש האוטומטית, היא באמת מאוד מאוד מרווחת במושבים הקידמיים. אומא בזהירות שלא פחות מרווית ממכוניות בקטגוריה של הקליאו. היא גם גבוה יותר משמעותית, כניסה ויציאה למושב הקידמי עחסית מאוד נוחה.

מושב אחורי ככה-ככה ותא מעטן מאוד מאוד קטן. יש לה עיצוב מקורי שעוד לא התיישן.

הקליאו היא מכונית אירופאית מודרנית (יחסית. שנת הצגה 2005/6). אין לדעתי מה לפחד מתקלות ותחזוקה יקרה בגירסה המדוברת 1.2 ידנית.

זה מנוע וותיק שרץ עוד משנת 2002, הגירים הידניים של רנו אמינימם ואם הרכב ננהג וטופל בצורה נורמאלית אני לא חושב שיהיות תקלות חריגות.

בקליאו יש בקרת שיוט ואולי עוד איבזור שאין בספלאש, תא מטען משמעותית יותר גדול משל הספלאש, צמיגים גדולים ורחבים יותר, היא גם ארוכה באיזה 40 ס"מ.

קח בחשבון שחלק גדול מהכותבים כאן (כולל אותי) לא נהגו ולא החזיקו אף אחת מהמכוניות האלו או שרק אחת מהן. ולכן תתיחס להכל בערבון מוגבל.

תבקש לקחת סיבוב ארוך ככל האפשר על הספלאש ועל הקליאו ותראה מה יותר נוח ומתאים לך.

העוניין עם שמירת ערך טובה יותר בסוזוקי הוא נכון (כנראה). וזה יעמוד לטובתך במכירה. אבל אל תשכח שזה עומד לרעתך בקניה כעת - אתה משלם יותר כסף על רכב קטן יותר עם ק"מ גבוה יותר, שכחדש עלה בערך אותו דבר.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

בראש ובראשונה הנושא הכלכלי עומד בראש - החסכוניות, הן בטיפולים והן בצריכה (וכך גם אמינות משפיעה).

מי מבין השתיים יעמוד בדרישה הזו טוב יותר?

Seat Mii 3Doors

פורסם

לא יודע.

הכי קל לכתוב "סוזוקי זה יפני, זה זול אמין וטוב", אבל אף פעם לה החזקתי סוזוקי חדשה ואני לא יודע מה המחירים לטפולים במוסכים מורשים שלהם בהשוואה לרנו או בכלל.

פורסם

החזקתי ספלאש (ליסינג) לתקופה והרכבים צברו לא מעט ק"מ (קיבלתי משומשות), אף תקלה לא הופיעה בשני המכוניות (שהוחזרו עם 95K ק"מ לא תמיד קלים),

צריכת דלק מעולה (ממוצע מדוד באקסלים של 1/16.5 עם מזגן דולק).

הקליאו אולי לא תהיה פחות אמינה אבל קרסו זה שחיטה וכן כנראה תהיה יקרה יותר.

פורסם

טוב עם כל הצער שבדבר, הספלאש נמכרה.

דיברתי עם האיש מכירות שטיפל בי, וכמו איש מכירות מסור הוא גם ניחם אותי ואמר לי שהוא ראה את הטופס בדיקה לאחר מכן ואמר שגם ככה לא הייתה במצב מיטבי (לא שזה מנחם אותי וגורם לי להסתמך עליו לפעם הבאה).

נשאר הקליאו, אני שוקל אותה ברצינות יתרה.

כבר ביום ראשון הייתי אמור לרכוש קליאו 2012 מבחור שלצערי הרב התחרט לי בדקה ה90 כך שמאוכזב לא אהיה.

Seat Mii 3Doors

פורסם

כנס ל https://switch.co.il/ וחפש שם מכונית בתקציב שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא שפר מזלי עלי.

גם הקליאו לא רלוונטית.

הבוקר הייתי בסוכנות ומאז הספיקה להתרוקן - חבר'ה תודה על הייעוץ, לפחות למדתי דבר או שניים על הרכבים הנ"ל - ממשיכים בחיפושים.

וDISCOTDS, תודה רבה אבל לא מצאתי משהו מעניין ורלוונטי.

Seat Mii 3Doors

פורסם
החזקתי ספלאש (ליסינג) לתקופה והרכבים צברו לא מעט ק"מ (קיבלתי משומשות), אף תקלה לא הופיעה בשני המכוניות (שהוחזרו עם 95K ק"מ לא תמיד קלים),

צריכת דלק מעולה (ממוצע מדוד באקסלים של 1/16.5 עם מזגן דולק).

הקליאו אולי לא תהיה פחות אמינה אבל קרסו זה שחיטה וכן כנראה תהיה יקרה יותר.

יש לך את זה עם עוד סיפורים?

אני מחזיק קליאו III כמו שהבחור מחפש, מנוע 1.2, הרכב בן 3 שנים, עשה כמעט 50 אלף ק"מ, טיפול סטנדרטי במורשה עולה 450-500₪, זה מחיר סטנדרטי לגמרי.

גם להורים יש רנו (מגאן דיזל) והטיפולים עולים 550-600₪. קצת יותר יקר אבל לא כזאת שחיטה כמו שאתה מתאר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...