Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

בבעלותי רכב מסוג פולקסווגן פולו ידנית, שנת 2011. רכשתי אותו רק לפני שנה וחצי.

אני מאוד אוהב את האוטו הזה, הוא נהדר, מרגיש לי מאוד איכותי, בייחוד כשאני עובר מרכב סוזוקי שבבעלות המשפחה. בקיצור אין תלונות.

מקום העבודה שלי נמצא במרחק של 20 ק"מ ממקום המגורים.

בקרוב אתחיל עבודה חדשה במרכז, מרחק 85 ק"מ ממקום המגורים, ואצטרך מדי יום לעשות את הדרך הלוך וחזור.

הרכב הנפלא שלי הוא בעל גיר ידני, ומרגיש לי לא טוב לעמוד בפקקים עם גיר ידני. בנוסף, זה רכב קטן, במזג אויר סוער, בחורף, כשיש רוח חזקה הוא לא הכי יציב שיש על כביש החוף. התחלתי לחשוב שצריך להחליף.

הרכב שלי רק עם 70,000 ק"מ, ואני מאמין שאקבל עליו כ - 55,000. אני מוכן להוסיף קצת, והתקציב הסופי יעמוד על כ - 70,000 עם אפשרות לחריגה קטנה. אם כבר אני מחליף, הייתי שמח להתקדם שנתון אחד ל - 2012. אני מחפש רכב איכותי וחסכוני (הרכב שלי עושה עכשיו 1 ל - 17 בעירוני ובין עירוני משולב). והכי חשוב, אני מחפש רכב אמין, רכב שיכול בלי בעיה לנסוע 3 שנים את המרחק הזה מדי יום ביומו ללא שום בעיה ועם מינימום תקלות.

האם אני מחפש משהו שלא קיים ? האם יש אפשרויות ?

ושאלה נוספת. ראיתי הונדות היברידיות ? מה אתם יודעים לספר לי על רכבים היברידים ? טוב, לא טוב ? יש קאץ' ?

תודה מראש !

פורסם

אם יש לך אפשרות תבדוק את אופציית הליסינג בעבודה שלך.

בקילומטראז שאתה אמור לעשות יהיה לך ברוב המקרים יותר משתלם לקחת רכב מהעבודה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

פות"ש, אם בכל זאת תחליט שאתה לוקח רכב פרטי ולא ליסינג, עבור נסועה כזאת דרוש דיזל. ורצוי מאוד חדש (בסביבות כפליים מהתקציב).

לכן, ממליץ לשקול את ההצעה של Nightstalker לליסינג או לפחות למצוא דיזל כמה שיותר טרי וכמה שיותר חדש עם קילומטרז' כמה שיותר נמוך. תחשוב על זה, ב3 שנים הרכב יעשה לפחות 130Kק"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במידה ומקום העבודה שלך אינו רחוק מתחנת רכבת, ייתכן ששווה לך לשקול ברצינות להתנייד עם רכבת - הרציונל:

1. הפולו שלך רכב מצויין, חבל להחליף ולספוג עלויות אם זה לא חובה

2. נסיעה יומיומית על הציר הזה היא מתישה, אם אתה עובד הייטק או משרה אחרת שדורשת יום עבודה ארוך, זה נראה לי גם מעייף וגם קצת מסוכן

3. ברכבת אתה תוכל לישון/לעבוד, וזה גם אמור לחסוך לא מעט כסף

החסרון הוא להיות תלוי בתח"צ ארצישראלית, שזה נשמע לי לא להיט בלשון המעטה - אבל עדיין עדיף על האלטרנטיבה.

יש לי חברים שעושים את הציר המדובר בכיוון הפחות גרוע (ת"א לחיפה) - והם בחרו ברכבת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

אין לי אפשרות לליסינג, זו חברה קטנה ולא מאפשרת את זה, ואין תחנת רכבת בקרבת מקום. תחבורה ציבורית אינה אפשרית כלל, לצערי.

עם זאת, אני אסע רק 4 פעמים בשבוע ולא 5. בנוסף, מבחינה כספית לפחות, המעסיק מכסה לי כמעט את כל עלות הדלק החודשית.

שעות העבודה הן קבועות, יום עבודה מלא, אבל לא היי טק, לא נשארים עד 20:00 בערב.

להערכתי מדובר על 100,000 ק"מ ב - 3 שנים

פורסם

רכבת רכבת רכבת (לא מאמין שאני אומר את בפורום מכוניות). אם למעסיק שלך אין התנגדות לשלם לך את הוצאות הדלק, אתה יכול להשתמש בכסף הזה כדי לשלם למונית ספיישל מתחנת הרכבת לעבודה וחזרה כאשר בצד שלך תעשה את הנסיעה הזו עם הרכב שלך. ככה אתה חוסך לעצמך את כאב הראש של הסתמכות על תח"צ עירוני לא מתפקד, ועל הדרך חוסך לבוס שלך כמה גרושים. יש לי חבר טוב שעושה את המסלול של חיפה-ת"א-חיפה כל יום, הוא נוסע ברכבת ומבסוט עד השמיים. היא מגיעה בזמן, לוקח לה 52 דקות להגיע מתחנת חוף הכרמל (הדרומית ביותר בחיפה) לעבודה שלו (עזריאלי) ובדרך הוא יכול לישון.

מה שצביפר אמר הוא נכון. בקילומטרז' כזה צריך לשקול בכובד ראש דיזל. היברידית לא תתאים לאופי הנסיעה שלך כי מעל ל-60-70 קמ"ש מנוע הבנזין נכנס לפעולה ואתה הלכה למעשה "סוחב" את המערכת ההיברידית ומבזבז עליה דלק. הבעיה עם דיזל בתקציב שלך הוא שקשה לי להאמין שתמצא משהו רענן ותצטרך להתפשר בקילומטרז' או בשנתון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שוב, רכבת לא אופציה. לא אמרתי בשום מקום שהעבודה בתל אביב. העבודה ברעננה, ואני מגיע מיוקנעם.

לנסוע לתל אביב ברכב לא כדאי (רעננה קרוב יותר) ולדעתי מונית ספיישל מבינימינה לרעננה כל יום הלוך חזור תעלה לי הרבה יותר

פורסם

אני אלך על כיוון אחר לחלוטין.

אם לא רכבת ואין רכב מהעבודה תנסה לשקול לעבור קרוב יותר.

עלות הדלק (בהנחה של רכב חסכוני שעושה 1/15 ומחיר לליטר של 7 ש"ח) תהיה כ 1800 ש"ח בחודש

נסועה שנתית תהיה כ 45 אלף ק"מ,לא כולל נסיעות פרטיות, נגיד נעשה את זה 50 אלף. גם במרווח של 15 אלף ק"מ מדובר על 3 טיפולים בשנה, לזה תוסיף החלפת צמיגים כל שנה - שנה וחצי, טיימינג אחת לשנתיים לפחות, ירידת ערך מאוד גבוהה, בלאי גבוה של בלמים, בולמים וכו'.

בכסף שתזרוק על רכב שיהפוך צ'יק צ'אק לנבלה, תוכל לבזבז על שכירות (שתהיה יקרה יותר במרכז) אבל תחסוך ה-מ-ו-ן זמן ועצבים.

פורסם (נערך)

לאון, אני מבין את מה שאתה אומר, לא הכנסתי לחישובים שלי את נושא הצמיגים, הבלמים והטיפולים היותר דחופים.

עם זאת, לגבי המספרים שלך, אני לא יודע איך הגעת אליהם. מרחק הנסיעה הוא בערך 80 ק"מ לכיוון. אני נוסע 4 פעמים בשבוע, נניח 4.5 שבועות בחודש. זה יוצא בערך 10,000 ק"מ פחות ממה שאמרת בשנה. שכירות במרכז תעלה לי 1000-1500 ש"ח יותר כל חודש. זה 12,000 בשנה רק השכירות. מקום העבודה מממן לי בערך (אחרי הורדת מס הכנסה) 1,000 ש"ח בחודש. הרכב הנוכחי שלי צורך בנסיעות קצרות 1 ל - 17, בארוכות 1 ל - 19. שוב, אני מבין לגמרי את מה שאתה אומר ואתה צודק לגבי הרבה דברים, אבל המון אנשים נוסעים כל יום לעבוד במרכז (בגלל זה יש פקקים), אין מקום לכולם לגור במרכז. חייבת להיות דרך אחרת.

מה שאולי אני יכול לעשות, זה פעם בשבוע, לשים את האוטו ברכבת בנימינה, לנסוע ברכבת להרצליה, ומשם יש אוטובוס למקום העבודה ברעננה. אם אני עושה את זה 4 פעמים בחודש, אני חוסך קרוב ל - 8000 ק"מ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי Yankel1
פורסם

אוקיי, 4 פעמים בשבוע זה משהו אחר (20% פחות)

רק שנבהיר משהו, אני גר בחיפה ונוסע כל יום לנתניה, פעם הייתי נוסע לרעננה.

אם הייתי רווק הייתי בלי לחשוב פעמיים עובר דרומה (כפר סבא, רעננה, נתניה, מושבים באזור), החיסכון ברכב ליסינג היה גדול יותר מההוצאה על דיור.

ד"א, האם ישנה אפשרות של לעבוד יום אחד מהבית? (ככה אתה תעשה את הנסיעה רק פעמיים בשבוע)

פורסם

לצערי אין אפשרות כזאת לעבוד מהבית, וגם לא לעבור דרומה.

אני חושב שאולי אחרי זמן מה, אחרי שהמעסיק רואה שאתה טוב ומעוניין בהמשך התקשרות, הוא ישקול ליסינג. כרגע האופציה לא קיימת.

כרגע המצב הוא כפי שהוא, וזה או לנסוע או לוותר על העבודה. אם אתה חיפאי, אתה יודע שאין אלטרנטיבה, עבודה בחיפה אין, וזו עבודה טובה, משלמים בסדר וטובה מקצועית.

האם הגיוני למשוך עם הפולו כמה חודשים (יש עליו בסה"כ 60,000 ק"מ והוא במצב כמו חדש), ורק אז להחליף ?

חשבתי להתחיל ככה, ואז מקסימום להחליף, לנסות אולי כן להישאר עם רכב קטן כדי להוזיל עלויות ופשוט לנסות להחליף כל שנתיים-שלוש, עד שהמצב ייפתר (ליסינג או אחרת, ולפי התוכנית שאין לסמוך עליה, ב - 2017 תהיה רכבת לרעננה).

• תוכן חדש...