Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק שאין ירידה בכמות התאונות אלא יש גם עלייה במספר ההרוגים כבר 3 שנים ברציפות, 2012-2014.

יש יותר תאונות (12484 ב-2012 לעומת 13048 ב-2013), יש יותר תאונות קטלניות (234 לעומת 252) יש יותר תאונות קשות (1403 לעומת 1413), יש יותר תאונות קלות (10847 לעומת 11383) יש יותר הרוגים (263 לעומת 277), יש יותר פצועים קשה (1611 לעומת 1624), יש יותר פצועים קל (22030 לעומת 22393), יש יותר כלי רכב מעורבים (22365 לעומת 23091).

העובדה היא שרוב האנשים לא נוטים לנסוע במהירות מופרזת בתוך העיר ובמקומות שלא מאפשרים זאת, מבט על הרחוב יגלה לך את זה בלי צורך לעוות נתונים.

כמו שאמרתי, כל דבר שממנו ניתן לקשר ל"מהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך" מקשרים ישירות לשם, נכנס לזה "כשראיתי אותו היה מאוחר מדי ולא הספקתי לעצור" וגם "סובבתי את ההגה אבל הרכב לא פנה" או "הרגשתי שפתאום איבדתי שליטה" ועוד כל מיני דברים, ועדיין זה אחוז אחד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מישהו חשב אחרת ?

הריי יש דרך טובה יותר מאשר להגביל את מהירות הנסיעה למהירות "זחילה" גם בכבישים גדולים ופתוחים דוגמ' 431, להעמיד בכל צומת מצלמת דרך בשביל לעשות קופה קטנה על האזרחים.

לא חסרים מחקרים בארץ ובעולם שמראים שמהירות נסיעה גבוה בכבישים מהירים (*בלבד*), גרמה לירידה בתאונות, בואו נודה בארצנו לא חסרים המשוגעים שנכנסים לשכונות קטנות ומחליטים ללחוץ על דוושת הגז כאילו אין מחר, אלו הם האנשים הבעיתיים בכבישי ארצנו שכנראה מעדיפים לקחת "סיכונים" ומחפשים "אקשן" במקומות צרים שגם מהירות נסיעה של 30 מסוכנת בהם.

איך שהוא בסופו של דבר כמעט רוב הדברים במדינתנו הקטנה יהיו קשורים לאיך להגדיל את "קופת המדינה" ולנפח עוד ועוד כיסים של טיקוניים ואנשי ממשל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל מי ש"עף" מסיבוב (עדיף במסלול מאשר בכביש), כל מי שכמעט דרס או התנגש במכשול מלפניו או הופתע ממה שחיכה לו מעבר לסיבוב עיוור (או כל "שטח מת" בשדה הראיה שלו מלפנים) - יודע שמהירות שאינה הולמת את הנסיבות היא אחד הדברים המסוכנים ביותר.

זו לא המהירות, זה חוסר תכנון נכון של הנסיעה. אם אתה יודע שאתה נכנס לסיבוב שאין בו מספיק שדה ראיה קדימה אתה אמור להאט גם כשאתה לבד על הכביש ב2 בלילה.

כנ"ל נהגים שלא מכירים מספיק טוב את מגבלות הרכב - שיורידו מהירות בסיבובים ולא יעופו לאף מקום.

הסכנה היחידה היא שיקול דעת דפוק של הנהג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כל סוגי ההתנגשויות נמצאות תמיד בירידה. השאלה היא האם מהירות מופרזת בצמתים, בקרבת בתי ספר, בתנאי ראות מוגבלת ובנסיבות שבהן מצב הרכב ו/או מצב הדרך אינם מאפשרים עצירה זריזה - האם מהירות מופרזת במצבים אלו אינה גורמת להתנגשויות?

כל מי ש"עף" מסיבוב (עדיף במסלול מאשר בכביש), כל מי שכמעט דרס או התנגש במכשול מלפניו או הופתע ממה שחיכה לו מעבר לסיבוב עיוור (או כל "שטח מת" בשדה הראיה שלו מלפנים) - יודע שמהירות שאינה הולמת את הנסיבות היא אחד הדברים המסוכנים ביותר.

שוב?

אם על ידי בית ספר אין תמרור שקובע מהירות נמוכה מ- 50 קמ"ש אז זו אשמת הרשויות שאפשרו חוקית את המצב הזה. לפיכך בתאונה שתתרחש בנסיבות האלה יהיה קשה מאוד להאשים את הנהג הפוגע במשהו, כי הוא לכאורה לא עבר על שום חוק (למעט חוק ההיגיון).

אם נהג ינהג במהירות החוקית של הכביש בשעה שיש בו תנאי ערפל קשים, אז זו תאונה של מהירות מופרזת בנסיבות העניין.

שלא תטעה - אני בהחלט בעד הפחתת המהירות החוקית שליד בתי ספר וגנים, אבל מכאן ועד לטיעונים שלך עדיין ארוכה מאוד הדרך.

פורסם

ושוב, אתה ממשיך לכפות הסבר אחד, שמנתק את שני הפרמטרים הכי חשובים שיש - ערנות והבנה של הנהג איפה הוא נמצא, והתייחסות לחוקים בסיסיים, כמו תמרור "עצור" ורמזור אדום.

גם הדוחות, גם הסטטיסטיקה של תאונות מעידות על כך, אבל אתה מנסה בכח לבנות עולם שמתנהל לפי התיאוריות שלך.

נהג ממוצע לא עף החוצה מהנתיב, משום שמלכתחילה הוא לא מגיע למהירות שתאפשר את זה. מנגד, הוא כן מחזיק טלפון ביד או חושב ש"עצור" זו המלצה. שם צריך לחפש את ההסברים. שם לפעמים נמצא גם ההבדל בין הפגיעה בילד שקופץ לכביש, לעצירה בזמן. לא בזה השעון מראה "50" או "40".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הוא גם צריך לחפש את ההסברים כשהוא נוסע בכל רכב מסופר מיני ועד משאית קלה במהירות חמישים קילומטרים לשעה ברחוב צר עם הסתרות שדה ראיה (כמו מכוניות חונות), הוא צריך לחפש את ההסברים כשהוא נוסע במהירות הגבוהה מזו שמאפשרת לעצור בטווח הראיה של הפנסים בערפל או בדרך חשוכה או מעבר לעיקול עיוור.

אני לא מוריד לרגע מחשיבותם של מרכיבים אחרים בנהיגה (ואגב, בדוגמה שלך - ריכוז בנהיגה אכן קודם להתאמת המהירות לתנאים) אבל אנחנו אוהבים למתוח ביקורת על מדיניות אכיפת המהירות של המשטרה בכביש הפתוח, ובצדק. אבל בתוך כך אנו לפעמים שוכחים עד כמה חמורה מהירות לא סבירה ביתר תנאי הדרך.

המשמעות של נסיעה מהירה כזו (עם או בלי קשר למגבלת המהירות) חמורה בהרבה ממה שהסטטיסטיקה מראה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
אני לא מוריד לרגע מחשיבותם של מרכיבים אחרים בנהיגה (ואגב, בדוגמה שלך - ריכוז בנהיגה אכן קודם להתאמת המהירות לתנאים) אבל אנחנו אוהבים למתוח ביקורת על מדיניות אכיפת המהירות של המשטרה בכביש הפתוח, ובצדק. אבל בתוך כך אנו לפעמים שוכחים עד כמה חמורה מהירות לא סבירה ביתר תנאי הדרך.

לא מצליח להבין אותך.

על מהירות לא סבירה ביחס לתנאי הדרך אי אפשר לתת דו"ח כי המהירות לא עומדת בסתירה למהירות החוקית בכביש.

הטענה יכולה לעלות רק בקרות אירוע תאונתי שמוכיח שהמהירות היא בלתי סבירה בנסיבות העניין.

לכן, המשטרה לא יכולה למנוע נסיעה במהירות מופרזת בנסיבות העניין והיא מתרכזת במתן דו"חות על נסיעה במהירות גבוהה ממה שהחוק מרשה, אבל הסעיף הזה - אפילו אתה מסכים לכך - תרומתו לכמות תאונות הדרכים הכללית היא זניחה.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

כמובן, וזו הבעייתיות בהפללת המהירות כגורם להתנגשות. אם אתה אור ירוק, אתה רואה בכל התנגשות תוצאה של מהירות מעצם העובדה שמישהו נסע כדי שההתנגשות תקרה. זו באמת גישה שמתייחסת לעצם הנהיגה כרוע הכרחי ואינה מקובלת, עלי לפחות.

אני אגב לא פונה בתלונות למשטרה בנושא הזה. התפקיד שלהם אינו למנוע התנגשויות אלא לאכוף את החוק. הטענה שלי היא כלפינו כנהגים: שלא נטעה לרגע ונקל ראש בהשפעות של מהירות בדרכים עירוניות, בפיתולי הדרך, בצמתים ובמידה פחותה מכך גם בדרכים חד מסלוליות ובדרכים שאינן מהירות באופן כללי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסוס גם יבעט בך כשתנסה להכניס דיסק למערכת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברור שלמשטרה הכי נוח למצוא את המטבע מתחת לפנס אבל אי אפשר להתווכח עם עובדות כמו שלמהירות יש השפעה קריטית על מרחקי התגובה ועל אימפקט הפגיעה. זה כמו הבדל בתאונות צלילה. ככל שמעמיקים כך יורד הסיכוי להינצל במקרה של תקלה.

פורסם
הסוס גם יבעט בך כשתנסה להכניס דיסק למערכת.

לסוסים יש שקע USB ולא דיסק.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
ברור שלמשטרה הכי נוח למצוא את המטבע מתחת לפנס אבל אי אפשר להתווכח עם עובדות כמו שלמהירות יש השפעה קריטית על מרחקי התגובה ועל אימפקט הפגיעה. זה כמו הבדל בתאונות צלילה. ככל שמעמיקים כך יורד הסיכוי להינצל במקרה של תקלה.

הפוך בדיוק, למצוא את המטבע מתחת לפנס זה לסווג כל תאונה תחת "מהירות שאינה תואמת לתנאי הדרך" - שהרי לא צריך הוכחה יותר מזה, קרתה תאונה.

לסוסים יש שקע USB ולא דיסק.

ומכאן בדיוק הסיבה שהסוס יבעט בך אם תנסה להכניס לו דיסק :lol:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...