Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רק החיים היו כלכך פשוטים, אני מציע שתלך לטרייד-אין אחד ואז תגיד לנו אם אתה חושב שזו אופציה סבירה, הם יורידו לך מינימום 7,000 מהמחירון (כך נאמר לי שזהו כלל אצבע שלהם.)

כמו שאמרו לך תוריד 2000-3000 מהממוצע ביד2, תקבל טלפונים, תוריד עוד קצת ותסגור.

כמובן שאתה יכול להסכים להצעה של הטרייד ולסגור עניין, השאלה אם בכל מחיר?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק לפני חודש וחצי ניסיתי למכור סיוויק 2006 יד פרטית, מותג שנחשב "פופולארי" ו"שומר ערך"... קדחת, בקושי אנשים מתקשרים, וגם מי שמתקשר מציע מחיר של 4 שנתונים פחות. אחרי כמה שבועות נואשתי ועשיתי טרייד.

בקיצור - לא הייתי פוסל בכלל, רק הייתי ממליץ לעשות את הטרייד אצל סוחר מוכר ובעל מוניטין ולא אצל איזה מישהו שמחנה מכוניות במדרכה ברחוב ומוכר (בכוונה הקצנתי - אבל יש כאלה...)

אז מה המסקנה ? פשוט לא להתווכח ולמכור את הרכב. כי בסופו של דבר האוטו יהיה בטרייד אין.

פורסם
אני לא יודע מתי אלה שהגיבו פה קנו/מכרו רכב לאחרונה. המצב ממש על הפנים, ואם פות"ש רוצה לקצר תהליכים ולבצע עסקת טרייד אין, למה לא? אז אולי הוא ימכור במחיר נמוך יותר, אבל במקרה שלו - כמה אתם חושבים שקונה מיד 2 ישלם על רכב כזה פופולארי ועוד שהוא מהשכרה?

רק לפני חודש וחצי ניסיתי למכור סיוויק 2006 יד פרטית, מותג שנחשב "פופולארי" ו"שומר ערך"... קדחת, בקושי אנשים מתקשרים, וגם מי שמתקשר מציע מחיר של 4 שנתונים פחות. אחרי כמה שבועות נואשתי ועשיתי טרייד.

בקיצור - לא הייתי פוסל בכלל, רק הייתי ממליץ לעשות את הטרייד אצל סוחר מוכר ובעל מוניטין ולא אצל איזה מישהו שמחנה מכוניות במדרכה ברחוב ומוכר (בכוונה הקצנתי - אבל יש כאלה...)

אשמח ללמוד מהדוגמא שלך, האם תסכים לשתף נתוני אמת על הרכב ועל התהליך שעברת עד שבסוף הלכת לטרייד?

עד היום כל בנאדם שדיבר איתי על טרייד, בסוף השיחה השתכנע שלא רק שהנוחות לא שווה את הכסף, גם התמורה (הרכב "החדש") פחות טובה מהמקבילה בפרטי.

יוצאים מהכלל (שגיליתי עד היום):

- טרייד כחלק מרכישת רכב חדש\0 ק"מ.

- חלק מהרכבים של לובינסקי

- רכבים היברידים בסוף האחריות

באופן אישי אני מכרתי לפרטי במזומן (בשקיפות מלאה) רכב שבטרייד הציעו לי עליו הרבה פחות.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

מאיפה הביטחון שהמקבילה בפרטי שווה את התמורה יותר מאשר בטרייד? אני לא מבין במכוניות יותר כשאני בא לאדם פרטי מאשר כשאני בא לטרייד. אני מסתכל על אותם הדברים, בודק את אותם הפרמטרים. אותה בדיקה במוסך ואותו סיבוב ניסיון. אני לא יודע יותר על בעל הרכב ומי נהג בו בפועל מאשר כשאני מגיע לטרייד.

במקרה שלי הספציפי שבו אני מעוניין להחליף את הרכב הנוכחי ברכב משפחתי עממי אחר (מאזדה, פורד וכו') לא מדובר ברכבים מושקעים יתר על המידה או על נהגים נלהבים ששמרו על הרכב כמו על אחותם הקטנה. מדובר באנשים כמוני - בעלי משפחה שהרכב הוא לא בשביל להשוויץ לחבר'ה אלא משהו פונקציונלי. הם שמרו על האוטו במידה סבירה והלכו לטיפולים שוטפים כשלא בהכרח יודעים בדיוק מה הרכב עבר במוסך ואיזה חלקים הוחלפו.

נשמע לי מאוד דומה למה שקורה ברכבים שהיו בליסינג לצורך העניין, לא?

פורסם

לאן הגענו אנשים מתעצלים למכור רכב. לפרסם מודעה...

לאט לאט אנחנו הופכים כמו האמריקאים לעצלנים. רוצים רק לשלם על האלמנט.

שוכחים שאין ארוחות חינם והפראיירים לא מתים.

אני מוכן תביא לי 2000 שקל אני לוקח ממך ומוכר את המאזדה שלך ב 5 מעל כל הצעה של מגרש.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לאן הגענו אנשים מתעצלים למכור רכב. לפרסם מודעה...

לאט לאט אנחנו הופכים כמו האמריקאים לעצלנים. רוצים רק לשלם על האלמנט.

שוכחים שאין ארוחות חינם והפראיירים לא מתים.

אני מוכן תביא לי 2000 שקל אני לוקח ממך ומוכר את המאזדה שלך ב 5 מעל כל הצעה של מגרש.

תודה על התגובה המועילה, אתה בהחלט תורם הרבה לדיון הזה.

הוכחת מעל לכל ספק שקראת את כל השירשור מתחילתו ועד סופו ורק אז הגעת למסקנה שמדובר בעצלנות. הרי לא יכול להיות שאני באמת מנסה להבין, נכון? זה עלול בטעות לסתור את תיאוריית העצלנות שלך...

אתה באמת נשמע בנאדם נחמד אבל תודה, אני אוותר על ההצעה שלך בשלב זה.

פורסם
מאיפה הביטחון שהמקבילה בפרטי שווה את התמורה יותר מאשר בטרייד? אני לא מבין במכוניות יותר כשאני בא לאדם פרטי מאשר כשאני בא לטרייד. אני מסתכל על אותם הדברים, בודק את אותם הפרמטרים. אותה בדיקה במוסך ואותו סיבוב ניסיון. אני לא יודע יותר על בעל הרכב ומי נהג בו בפועל מאשר כשאני מגיע לטרייד.

במקרה שלי הספציפי שבו אני מעוניין להחליף את הרכב הנוכחי ברכב משפחתי עממי אחר (מאזדה, פורד וכו') לא מדובר ברכבים מושקעים יתר על המידה או על נהגים נלהבים ששמרו על הרכב כמו על אחותם הקטנה. מדובר באנשים כמוני - בעלי משפחה שהרכב הוא לא בשביל להשוויץ לחבר'ה אלא משהו פונקציונלי. הם שמרו על האוטו במידה סבירה והלכו לטיפולים שוטפים כשלא בהכרח יודעים בדיוק מה הרכב עבר במוסך ואיזה חלקים הוחלפו.

נשמע לי מאוד דומה למה שקורה ברכבים שהיו בליסינג לצורך העניין, לא?

לא הבנתי, ממצב של למכור לפרטי/ טרייד אין, עברת למצב של לקנות מפרטי/ טרייד אין?

לעניות דעתי השירשור הזה עובר למצב של טחינת מים.

- הפנו אותך לטרייד אין לקבל הצעת מחיר על הרכב שלך (שוב פעם, זה ישתנה בהתאם לרכב הבא שתבחר).

- הפנו אותך ליד2 רק לחפש (לא לפרסם) אקזמפלרים זהים לשלך מבחינת ק"מ והיסטוריית בעלות.

- אחרי שתחליט, תפרסם את המזדה ותראה מה רמת ההתעניינות.

תעדכן אותנו בממצאים.

פורסם

חברים יקרים, אם זה לא ברור: אני לא לחוץ לשום דבר.

אני שוקל את העניין ומנסה להבין את כל הפרמטרים בהנחה שיש הרבה דברים שאני לא מבין או לא מודע להם.

1. איך הגעתי

ממצב של למכור לפרטי/טרייד אין למצב של לקנות מפרטי/טרייד אין? זה מאוד פשוט, אחרי שאני מוכר את הרכב אני מעוניין גם לקנות אחד אחר במקומו. חשבתי שזה ברור, לא? אין לי עניין למכור את הרכב (בין אם לפרטי או לא) ואח"כ להתחיל שירשור חדש ולהבין אחרי שבועיים מה אני קונה ומאיפה. לא נראה לך הגיוני לסגור את כל קצוות הסיפור?

2. תפסיקו להיות חסרי סבלנות, בסופו של דבר זה לא אתם שמרוויחים או מפסידים כסף כאן אלא מי שפותח את השירשור ושואל את השאלות. במקרה הזה זה אני ובמקרה אחר זה מישהו אחר וחבל שאתם מפגינים כזה קוצר רוח.

3. השאלה האחרונה שלי לא הייתה בעניין התמורה הכספית אז תרדו מהעניין הזה. ניתנה כאן הצהרה ברורה שרכב מפרטי מספק תמורה טובה יותר למחיר מאשר רכב מטרייד אין. השאלה הפשוטה הייתה למה? לא בשביל להקניט או בשביל להתווכח אלא בשביל להבין מה ההבדל ובשביל ללמוד מה אני מחפש. שאלה לגיטימית בעיניי.

אם איבדתם את הסבלנות אתם לא מחוייבים להגיב. אני לא מחפש למרוח את השירשור ולא להעלות את מספר ההודעות שלי. עברתי את הגיל הזה.

תודה.

פורסם

שום קוצר רוח, באמת מנסים לעזור.

אני אתן לך את השילוב הכי מוצלח של ה2 כקונה רכב.

טרייד אין של יבואן - מדובר על רכבים פרטיים שנקנו על ידי היבואן כחלק מעסקת טרייד אין של לקוחות שקנו רכב חדש.

אז מה אתה מקבל פה?

- אחריות על גיר ומנוע (אני קיבלתי לשנה)

- רכב מבעלות פרטית

- רכב ללא תאונות, טרייד אין מכובד של יבואן מורשה לא יתעסק ברכבים עם תאונות רציניות.

- אפשרויות מימון

בדרך כלל (עם דגש חזק) רכב מפרטי קיבל יותר "אהבה", הוא ננהג בזהירות, טופל בזמן, שמרו עליו.

רכב ליסינג מתחוזק בתחזוקת שבר, לפעמים במוסכי מדרכה ותהיה בטוח שבחלקים תחליפיים, סינים הכי זולים שיש.

בנוסף רכב פרטי בד"כ יהיה ברמת איבזור גבוהה יותר.

פורסם

אוקיי, למרות שאני לא בטוח שזה מאוד מדוייק (טיפול במוסכים הוא עניין מאוד בעייתי גם אם אתה מאוד רוצה לשמור על האוטו ומוכן להשקיע) זה נשמע די הגיוני ואני מבין את ההבדל.

בהנחה שאני אכן אקנה מפרטי אני עדיין צריך למכור את הרכב הנוכחי ולמכור את הרכב באופן פרטי זה עניין שעלול לקחת הרבה מאוד זמן ולמרות שאני לא לחוץ כפי שאמרתי אני לא מעוניין לגרור את זה במשך חודשים. מה האלטרנטיבה הבאה הכי טובה אחרי מכירה לפרטי? רק לגשת לסוחרי רכב?

פורסם

סוחר רכב גם צריך להרוויח והוא לא יודע כמה זמן הרכב יישב אצלו, לכן הוא "ישחוט" אותך במחיר.

אם תתפשר על מחיר המחירון באופן משמעותי, עדיין תוכל לרדת יפה ולמכור מבלי לקבל מחיר ביזיון, תן לזה קצת הזדמנות לסוחר תמיד תוכל לגשת.

פורסם

אם אתה נטו מוכר מבלי לקנות רכב אחר אז סוחר רכב ינקנק אותך במחיר.

תיכנס לאתרים של חברות הליסינג הגדולות, תמצא רכבים שאתה מעוניין בהם (עדיף לרשום מס' רכב), תיגש פיזית לקבל הצעה.

פורסם

אני אספר לך את הסיפור האישי שלי:

יש לי רכב טוב שאני מרוצה ממנו ושוקל להתחדש לשם ההתחדשות בלבד. כלומר - אין לי לחץ למכור. אני כבר קרוב לשנה יושב על הגדר.

המכשול הכי גדול שלי זה באמת מכירת הרכב הישן. גם לי אין רצון להתעסק בזה. בנוסף, אני תלוי ברכב לעבודה ולא רוצה להישאר פרק זמן בלי רכב, אז אמרתי ננסה טרייד.

בדקתי בכמה וכמה מקומות. המסקנה שלי היא שלפעמים זה משתלם מאוד (בעיקר כאשר יבואן יוצא במבצע טרייד במחיר מחירון) ולפעמים ממש לא (כשיבואן מוכר רכב טוב גם בלי טובות שלך).

הנחת טרייד באה במקום הנחת מזומן. לפעמים היא עדיפה למי שלא חזק במיקוחים.

בגדול אספר לך שקרסו הציעו לי במסגרת מבצע מחירון משוקלל.

מאיר (הונדה) במסגרת מבצע - טרייד קרוב מאוד מאוד למחירון).

שאר החברות הציעו פחות מהמחירון בין הצעות שהיו רק מעט נמוכות ממחיר השוק ועד הצעות שהיו מעליבות והסוכן אמר לי בעצמו - תמכור את הרכב לבד.

אני אישית חושב שהבעיה נעוצה בזה שיש כאן ניסיון לבצע רווח כפול על אותה עסקה.

גם להרוויח ממכירת הרכב המשומש וגם להרוויח ממכירת הרכב החדש.

לכן, ברוב המקרים פרט למקרים נקודתיים מאוד - זה לא משתלם

פורסם

תודה, זה פחות או יותר הסיפור שלי. אני שוקל להתחדש לשם ההתחדשות בלבד ובלי לחץ למכור. כמוך גם אני לא מעוניין להתעסק עם מכירת הרכב אבל לא יכול להרשות לעצמי להיות בלי רכב ולכן טרייד אין הייתה האופציה הכי טובה עבורי - מגיעים עם רכב חדש ויוצאים עם ישן בלי להיתקע באמצע.

לא חדש לי שסוכן רכב או יבואן יציעו לי פחות על הרכב שלי. זה גם לא מפתיע כשחושבים על זה. כמובן שהם מנסים להרוויח פעמיים וברירת המחדל היא קודם כל שיטת המצליח.

יחד עם זאת ככל שאני מקבל יותר תגובות ועובר שוב על יד 2 אני מתחיל לשקול באופן רציני למכור את הרכב בעצמי, הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לגשר על הפער שבין מכירת הרכב הנוכחי לרכישת החדש (אלא אם כן אני ארכוש חדש קודם לכן, משהו שכלכלית הוא לא נבון עבורי).

ברור לי שלבצע מכירה ורכישה באופן פרטי זה יותר משתלם, אבל הפרמטר היחידי שאין לי תשובה עליו זה "כמה"? כמה זה לא משתלם? מה הפער הכספי? אם לדוגמה זה פער של 5000 ש"ח אז זה בהחלט משתלם לי, אם זה לדוגמה פער של 10,000 ומעלה אז זה מתחיל להיות פקטור יותר משמעותי.

דרך אגב, גם אני שמעתי בעבר "תמכור את הרכב לבד, ככה תוציא ממנו את המקסימום ותחזור אלינו עם מזומן". :?

פורסם

למה שלא תמכור באופן פרטי ותקנה מטרייד? ככה גם תקבל את המחיר המקסימלי על הרכב שלך, גם תוכל להיות "חזק יותר" במו"מ מול המגרש, גם יש סיכוי טוב שתקבל רכב יד ראשונה פרטית ממישהו שבדיוק כמוך וכמו נקמיצ'י התחדש לשם ההתחדשות וקנה אוטו חדש, גם תקבל אחריות לשנה (או שנתיים בלובינסקי באיזה מהלך שהם יצאו עכשיו), וגם לא תישאר בלי רכב ליותר מדי זמן. מכרת? גש באותו יום לסניף טרייד אין כזה או אחר (למשל למתחם בגלילות שם יש מספר טריידים אחד ליד השני), תבחר מכונית, סע הביתה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...