Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אבא שלי מחפש רכב פנאי גבוהה, מתלבט בין הקיה סול לסוזוקי קרוסאובר,

קיבלנו הצעה של 119 מסוזוקי לדגם GLX ללא מסך מולטימדיה, למרות שהמוכרת אמרה שאולי יהיה אפשרי להוסיף אם נתקדם עוד...

את הקאיה סול EX נלך לראות מחר באולם תצוגה, מחירה כמו שראיתי באתר הוא 131,900.

אבא שלי יורד מטויוטה קורולה 2011 GLI

התקציב הוא 140,000 ולא שקל יותר. הדרישות הם: רכב גבוהה במעט, חיישני לחץ אוויר בצמיגים חשוב לו משום מה,

חסכוני כמה שאפשר (הקורולה יותר חסכונית משניהם לדעתי), טיפולים במחירים סבירים, אמינות(!), נוחות נסיעה, בקרית שיוט, USB, ושירגיש מהיר וזריז כמו הקורולה אם לא יותר.

מה דעתכם על הרכבים? אני נוטה לגמרי לכיוון הקאיה.

ידוע לכם צריכת הדלק האמיתית של רכבים אלו?

ועוד שאלה, מה לגבי המבצע על הקאיה ספורטאג' ב135,000 1.6 אוטומטית, איך הרכב?

ולמה לעזאזל דרגת זיהום האוויר שלו בדירוג 15?

פורסם

למה הספורטאג כזה מזהם? כי זה ג'יפון , לא שיא האירודינמיות, מנוע אטמוספרי 1.6 רגיל שמכוון פחות לחסכון ויותר לביצועים סבירים. מנוע שנמצא בשוק כבר זמן מה.

בצע חיפוש חפרו עליו בלי סוף כולל מבחנים.

פורסם

לא רואה סיבה אחת טובה לשלם על הסול 12 אלף שקל יותר מהסוזוקי.

אם המחיר זהה יש מה להתלבט.

בכל מקרה הספורטאג' עדיף, מה שכן מבחינת חסכון מאמין שהסוזוקי יהיה חסכוני יותר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בסוזוקי יש את כל מה שאתה מבקש. אולי התאוצה לא תהיה חזקה יותר מהקורולה, אבל היא בהחלט מספקת.

היתרון הגדול בסוזוקי הוא אחזקה זולה וצריכת דלק נמוכה מאוד (14 ק"מ לליטר ביומיום). על הקיה סול שמעתי דברים טובים, לא ניסיתי כי אני לא מחבב את העיצוב ותא המטנן הקטן.

מבחני דרכים ציינו לרעה את צריכת הדלק המוגזמת.

אני הייתי בוחר היום שוב בסוזוקי, אם התקציב מאפשר, הייתי בוחן גם את הספורטאג' 1600. גם הוא הרבה פחות חסכוני מהסוזוקי (מחיר רכישה, טיפולים, ביטוח וצריכת דלק) אבל הרבה יותר גדול ומרווח ממנו.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

תודה על התגובות

כרגע היינו בקאיה, אבא שלי ירד מהספורטאג' בטענה שהוא לא צריך גודל כזה, וגם כי אין בקרת שיוט.

היתרון של הקרוסאובר על הסול מבחינת האבזור הוא רק המפתח החכם

היתרון של הסול על הקרוס מבחינת האבזור הוא הגג פנורמי המדהים ומצלמת רוורס כסטנדרט

ובנוסף (!) איכות הפלסטיקה והעיצוב פנים הרכב הרבה יותר יפה, עשירה, ונוחה!

האם יש מישהו שיכול לאשר לי את מה שמוגו אמר? מפרסמים את הסול ב120,000 ?

אם נעזוב את שני הרכבים האלה בצד, איזה רכבים אתם ממליצים? לא יותר מ10 אלף.

פורסם

בסוזוקי שלי יש גג נפתח כפול ומדהים.

הדגם עם הגג הכפול מגיע היום עם מולטימדיה ומצלמת רוורס במחיר של 128000 ₪ אם אינני טועה.

לגבי מחיר הסול, לא שאלת בסוכנות אם יש מבצע? אולי הפרסום הוא על יד ראשונה 0 קילומטר מליסינג.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

מרק, גם בסול יש גג שמש כפול ומדהים (בגרסה הבכירה).

ה-120K שמישהו ראה בפרסום זה כנראה על הסול הבסיסית, נדיר שמפרסמים מחיר של הדגם הבכיר ולא "החל מ-". כנראה הם נותנים תקופת הסתגלות אחרי שהמחיר עלה מ-119 ל-123K. המאובזרת עולה 129, אבל ממה שאני רואה על הכבישים, הם לא עפות כמו לחמנויות, ככה שיש סיכוי שתקבל הנחה בסוכנות במעמד החתימה.

הסוזוקי מכונית יותר פרקטית (גדולה, מרווחת, כנראה חסכונית בזכות גיר רציף, ובטח גם תשמור על הערך יותר טוב כי זו סוזוקי). אבל הסול מכונית כל כך הרבה יותר מגניבה וכל כך הרבה פחות מאוסה מהקרוסואבר.

לא יודע, אני הייתי מתקשה לשים 120 (או 130 לצורך העניין) אלף שקל בשביל אוטו שבכל רמזור יעצור ליידי עוד אחד כמוהו.

אגב, עוד אופציה מעניינת היא אופל מריבה. כנראה תהיה חזקה יותר מהשתיים האחרות (מנוע 1.4 טורבו לעומת 1.6), והיא בוודאות איכותית יותר. אולי קצת פחות "מעוצבת כמו ג'יפ" מהסוזוקי, אבל אני לא חושב שזה כזה ביג דיל. היא אפילו זולה יותר, במחיר של 116K.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הייתי גם ניגש לראות את הרנו קפצ'ר, בטח אם אתה אומר שהספורטאז' גדול לו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן, כנראה שראיתי את המבצע על הסול הפחות מאובזרת.

אני הייתי בודק גם סובארו xv שבעיניי מעוצב טוב מאוד וגם מציע הנעה כפולה ואחריות 5 שנים.

גם אופל מוקה/שברולט טראקס הן אופציות טובות, עם מנועים טובים יותר מאלה שבחנת.

סקודה יטי?

אבל, אם הייתי במקומך, הייתי רוכש כמעט ללא ספק את היונדאי ix35 שמוצעת ב-135 מליסינג 0 ק"מ.

אתה מקבל כאן ג'יפון אמיתי (לא מדובר על כזה גודל עצום אלא על גודל של משפחתית פלוס), ואתה מקבל גרסה שאינה ערומה, עם בקרת שיוט ומערכת מולטימדיה, ועם מנוע 2 ליטר.

לדעתי הכי הרבה תמורה לכסף.

פורסם

לדעתי הסוזוקי קרוסאובר באמת תיתן לך ליהנות מכל העולמות. אבל, עניין של עיצוב וטעם אישי זה דבר אחר, והוא חזק ככל הנראה יותר מכל שיקול הגיוני או מעשי. וההרגשה שלי היא שהתחברת יותר לעיצוב ולקטע של הסול...אז מה ההתלבטות? נכון, היא תהייה פחות חסכונית, ותא המטען שלה קטן יותר. אבל, לא נראה לי שאלה שיקולים שלאביך הם יפריעו במיוחד.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

בסכום שציינת, אני ממליץ דווקא על שלושת הרכבים הבאים:

1. ספורטאג' 1.6 - 135,000 ש"ח.

2. סקודה יטי - עכשיו במבצע 130,000 ש"ח

3. סובארו xv 1.6 - במבצעים שונים גם כן 130 ומשהו.

מניסיון, היטי מרגיש הכי איכותי, חומרים, בנייה, שילוב מנוע גיר זריז.

הספורטאג' מציג יתרון מבחינת תא המטען.

היתרון של הסובארו הוא בעיקר בהנעה הכפולה, כאשר ביתר הפרמטרים עדיף את שני האחרים.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

צריכת הדלק של הקרוסאובר היא כ13.5 ק"מ לליטר

צריכת הדלק של הסול היא כ-12 ק"מ לליטר

צריכת הדלק של הספורטאז' כ-10 ק"מ לליטר.

יש עכשיו מבצע של הסתדרות המורים ומועדון הוט במסגרתו נמכרת הקרוסאובר + מובילאיי ב-116990 ש"ח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה חברים על התגובות!

אבדוק את הסובארו XV יותר לעומק, אכנס לאתר שלהם עוד היום! לגבי רנו אני אבדוק למרות שגם אני וגם אבי לא מתחברים לצרפתיות האלה!

סדוקה יטי? אני מפחד מאוד מהגיר DSG הזה, היו מלא סיפורים עם הגיר הזה, מי אמר שלא יהיו עוד? ומפחד מאוד ממנועי הTSI האלה! כמה אמין המנוע הזה? כמה אמין הטורבו והסופר צ'רג'ר הזה?

• תוכן חדש...