Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, לאחר קריאות וניסיון קריאה כושלת מהשפה האנגלית.

הצלחתי להבין איך דיפרנציאל עובד וממה שהבנתי דיפרנציאל הוא קבוע לכל רכב.

בערוץ דיסקברי יש תוכניות שלפעמים הם אומרים שהם שינו את הדיפרנציאל של הרכב.

איך זה הגיוני?

ויש איזה נוסחה לחישוב דיפרנציאל? (קוטר הגלגל, בסיס גלגלים ועוד)

תודה.

פורסם

דיפרנציאל מוגבל החלקה טוב לנסיעת שטח וכביש כאחד.

העיקרון פשוט- כאשר רכב פונה במהירות גבוהה או בעיקול חד יש העברת משקל לכיוון הצד החיצוני של הפניה, כלומר אם אתה פונה שמאלה יש ברכב העברת משקל לצד ימין לכן הרכב שוקע בצד ימין ואז נוצר מצב שיש הפחתת משקל בצד שמאל וכפועל יוצא הפחתת אחיזה בצד הזה.

אם במצב הזה תנסה להאיץ בחוזקה יווצר מצב שהגלגל המניע בצד הפנימי של הפניה יקבל את מלוא הכח (הגלגל השמאלי במקרה זה) והרכב לא יוכל להאיץ בצורה אופטימלית וקו הפניה שלו עלול להפגע.

כאן בעצם נכנס לפעולה דיפרנציאל מוגבל החלקה- בניגוד לדיפרנציאל "רגיל" (פתוח) שמעביר את מלוא הכח לגלגל שאוחז פחות, דיפרנציאל מוגבל החלקה תמיד מעביר אחוז מסויים מהכח אל הגלגל שאוחז.

אם נשתמש בדוגמה שנתתי בהתחלה עם הרכב שפונה שמאלה, באותו מצב שאתה תאיץ במהלך הפניה עדיין יעבור חלק מהכח אל הגלגל השמאלי (שאוחז פחות) אלא שעכשיו גם הגלגל הימני, זה שאוחז יותר, יקבל כח.

התוצאה- הרכב ימשיך להאיץ ובמקביל קו הפניה שלו יתהדק שכן הכח מועבר מהגלגל ה"חיצוני" שבעצם דוחף את הרכב אל תוך הפניה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
תקן אותי אם אני טועה.. בעצם הדיפרנציאל הזה טובה מאוד לנסיעת שטח ובין היתר נהיגות ראלי.

בעצם הרכב לא מאבד את עצמו בהחלקות נכון?

עידן נתן לך הסבר מעמיק, ונכון.

אבל נראה שלא הבנת מה המטרה של הדיפרנציאל.

תן מבט בתמונה, תחשוב שהעיקול הפנימי הוא הדרך שעבר הגלגל הימני, והעקול החיצוני הוא הדרך שעבר הגלגל השמאלי.

די ברור שהגלגל הפנימי סובב פחות פעמים מהחיצוני - אז איזה מהגלגלים מקבל הנעה? - את זה עידן הסביר.

Untitled.png

בגדול - הגלגל עליו מופעל פחות עומס, או הגלגל בעל פחות אחיזה - הוא הגלגל אשר מקבל את ההנעה.

בשטח - שם מצב של איבוד אחיזה הוא דיי נפוץ - נוצרת בעיה, שהרי הגלגל ללא האחיזה מקבל את ההנעה, אבל אין לו אחיזה ולכן הרכב לא זז - לכן מתקינים נעילות דיפרנציאל אשר מבטלות את פעולת הדיפרנציאל והופכות את החיבור בין הגלגלים לחיבור צירי - כמו בטרקטורון, ואז הפלא ופלא - נוע תנוע.

ד"א אם איי םעם תהיית למה אסור לטרקטורון לנוע על כבישים - כי אין לו דיפרצניאל.

SCANSPEAK

פורסם

בשטח - שם מצב של איבוד אחיזה הוא דיי נפוץ - נוצרת בעיה, שהרי הגלגל ללא האחיזה מקבל את ההנעה, אבל אין לו אחיזה ולכן הרכב לא זז - לכן מתקינים נעילות דיפרנציאל אשר מבטלות את פעולת הדיפרנציאל והופכות את החיבור בין הגלגלים לחיבור צירי - כמו בטרקטורון, ואז הפלא ופלא - נוע תנוע.

חידוד קל- מה שכתבת נכון בהחלט אבל בעיקר לעניין עבירות בשטח, כשזה מגיע לקטגוריות כמו נהיגת ראלי וכדומה, כלומר שבילים כבושים וכדומה משתמשים בדיפרנציאל מוגבל החלקה מהסיבה שדיפרנציאל נעול פוגע מאוד בתמרון הרכב.

פורסם
...

העיקרון פשוט- כאשר רכב פונה במהירות גבוהה או בעיקול חד יש העברת משקל לכיוון הצד החיצוני של הפניה, ...

אם במצב הזה תנסה להאיץ בחוזקה יווצר מצב שהגלגל המניע בצד הפנימי של הפניה יקבל את מלוא הכח (הגלגל השמאלי במקרה זה) והרכב לא יוכל להאיץ בצורה אופטימלית וקו הפניה שלו עלול להפגע..

טיפה לחדד,

דיפרנציאל קיים ע"מ לאפשר רדיוס פנייה שונה בין שני גלגלים על אותו ציר בדיוק כמו בציור לעיל.

[נעילת דיפ' אחורי לא רק 'מגבילה' אלא על אספלט כמעט לא מאפשרת תנועה שאינה בקו ישר].

דיפ' מוגבל החלקה נועד אכן למטרה דומה לזו שתיארת, אבל גם מקורו הוא ברדיוס השונה.

The first one to get angry loses

פורסם

רכב עם דיפרנציאל אחורי נעול עדיין יפנה אם כי רדיוס הפנייה יגדל בצורה ניכרת וכך גם שחיקת הצמיגים.

דניאל 83,

הנהג הממוצע כמעט ולא יפיק תועלת מדיפרנציאל מוגבל החלקה שכן התועלת ממנו מגיעה בעיקר במצבי קיצון מבחינת אחיזה.

פורסם
רכב עם דיפרנציאל אחורי נעול עדיין יפנה אם כי רדיוס הפנייה יגדל בצורה ניכרת וכך גם שחיקת הצמיגים.

.

בגלל זה כתבתי "על אספלט כמעט לא מתאפשרת תנועה שאינה בקו ישר".

רדיוס הפנייה יגדל בערך לרדיוס של קטר, ועומס עצום יווצר לשווא במכלולים.

נעילה מלאה, אפילו על שטח רך \ דרדרת היא סופר מגבילה ומזיקה.

The first one to get angry loses

פורסם

איתמר,

נראה לי שאתה מתכוון ליחס העברה סופי (final drive) שקיים בדיפרנטציאל.

בכל דיפרטציאל יש גלגלי שיניים שהם בעצם קובעים את המהירות הסופית של הרכב, זה ניתן להחלפה ואז הרכב יאיץ יותר מהר ללא הוספת כוח.

ברכבים ללא טורבו זה מאוד יקר לעלות את הכח סוס וזה פתרון נהדר!

אני כרגע עושה את זה ברכב שלי, צריך לפרק את הדיפרטציאל להחליץ 2 גלגלי שיניים להחליף אטמים וזה בערך הכל.

בקישור תוכל לראות טבלה של הרכב שלי לפי 3 סוגים (בטבלה) של יחסי עברה ותוכל לראות באותה מהירות באיזה סלד נמצא המנוע

http://www.turnermotorsport.com/p-2052-e46-m3-differential-upgrade-custom-options.aspx

ככה זה נראה במציאות בווידאו

פורסם

מורן זאת התשובה המדויקת שחיפשתי.

תודה לכולם על ההסבר על דיפרנציאל ועד עכשיו הבנתי בעצם איך דיפרנציאל עובד.

אני אקרא קצת על יחס העברה כדי להבין יותר. אם לא אני מניח שפה יהיו תשובות כבר.

תודה רבה

פורסם

הנה סרט ישן אבל מסביר בצורה מצוינת איך עובד הדיפרנציאל. אני נהנה כל פעם מחדש לצפות בו:

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לגבי רכבי ראלי, אני מכיר שמשתמשים בהנעה אחורית ובמתקדמים יותר הנעה כפולה.

הדיפרנציאל ברכבים כאלו הם מוגבלי החלקה?

ואיך עובד דיפרנציאל בהנעה כפולה? שני הדפרנציאלים מחוברים ישירות לגיר או שזה איזשהו מסלול שרשרת?

פורסם

שוגי, זה מסביר רק את הפעולה של הדיפרנציאל.

מה בנוגע לדיפ מוגבל החלקה?:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...