Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה אולי שאלה קצת מוזרה אבל אני חייב לשאול ..

יש לי מונדאו 2002 , אני מרגיש שיש ברכב הכל מהכל,

כל אבזור שאני יכול לחשוב עליו, בין היתר: בקרת אקלים, בקרת שיוט, מנורה לכל חור ברכב, כיוון מראות חשמלי, כיוון כיסא חשמלי, כל מה שאפשר לחשוב עליו ושאני כבר לא זוכר. מזגן מקפיא ברמה שלא ראיתי מעולם.

מבחינת בטיחות הוא גם לא נחות משום רכב חדש: יש בטיחות פסיבית (רכב גדול וכבד), 6 כריות אוויר, ABS.

מבחינת ביצועים, ונוחות, טנק על הכביש, אחיזה ותקשור בצורה יוצאת דופן, נוח מאוד,

אין לו ביצועים מביישים בכלל, 9.9 שניות 0-100 שזה יפה מאוד, 150 כ"ס על 1200 קילו שזה יפה מאוד.

בלמים מהטובים ביותר שקיימים, לפי מה שקראתי באינטרנט, ולפי הרגשה זה בלמים של טנק.

מרווח מאוד ונעים מאוד לנסיעה לכולם. לא נופל בעיצוב מהרבה מכוניות חדשות, במיוחד שהוא נקי ;).

וכאן אני שואל, האם רכב ישן (13 שנה) , שפעם היה נחשב לקטגוריה מעל, בהכרח נחות מהרכבים החדשים, בקטגוריה מתחת??

להוציא את הגולף, בספק, אני אישית לא הצלחתי למצוא משפחתית שמתקרבת לאוטו ..

ורק לצורך הבהרה אני מדבר על רכבים חדשים בלבד (2012 ומעלה).

מה אתם חושבים? אני סתם מסנוור מהרכב שלי או שיש משהו במה שאני אומר?

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

אתה סתם מסונוור.

מבחינת בטיחות אתה בוודאי נחות מרכבים חדשים. יש לך ESP? כמה הרכב שלך קיבל במבחני ריסוק? סביר להניח שקיבל 4 כוכבים, אולי 5 כוכבים, היום סביר להניח שיקבל הרבה פחות. תנאי המבחן השתנו לגמרי.

מבחינת אבזור - וואו. מראות חשמליות. מזגן מקפיא. מי ישמע. בקרת שיוט יש היום בהמון רכבים וכך בקרת אקלים גם כן.

יש הרבה רכבים מקטגוריה גבוהה יותר שנחותים יותר מרכבים חדשים בקטגורייה נמוכה. קח כל משפחתית כמעט משנתון מקביל למונדיאו שלך. תשים אותן מול אחת מהסופר מיניז הטובות היום (לדעתי 208, פיאסטה וקליאו). יש להן מערכת מולטימדיה? שליטה מההגה? ציון של 5/5 כוכבים במבחני הריסוק? ABS וESP? בקרת שיוט ובקרת אקלים? לרובן אין את זה. אפילו לקליאו שלי (2012) יש את רוב האבזור שדיברת עליו במונדיאו למעט בקרת אקלים וכיוון כיסא חשמלי. וזה רכב שנחות בשתי קטגוריות מהמונדיאו שלך. (וסביר להניח שאם היינו עושים אותו ק"מ, היית מבלה כמעט פי 2 ממני בתחנות דלק)

קיה סיד החדשה או יונדאי i35 לא נופלת מהרכב שלך במאומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינת בטיחות הרכב שלך נחות בוודאות מרכבים מודרנים. גם שאר הצעצועים שציינת מגיעים היום בהמון רכבים.

כיוון כיסא חשמלי, לעומת זאת, זה משהו שעדיין נדיר למצוא אפילו ברכבים יקרים יותר מהמונדיאו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אשריך שיש לך רכב שעונה על כל הדרישות והצרכים שלך. ברור שמכוניות חדשות מתקדמות מכל בחינה שהיא, בטיחות, טכנולוגיה, צריכת דלק, ביצועי מנוע, אבזור וכו', אבל כנראה שמבחינת העלות מול התמורה, שלך משתלם מאוד. העניין הוא למצוא מכוניות בנות עשור ומעלה שבאמת מספקות את הצרכים העכשווים ועומדות בתקנים. בכל מקרה, שלך נשמעת כמו מציאה אז שמור עליה.

פורסם

יש חיסרון אחד גדול ברכבים יקרים ישנים לעומת רכבים חדשים יותר בקטגוריה נמוכה יותר, וזה עלויות אחזקה.

רכב ישן שהיה יקר, הוא, ובכן, ישן.

רכב יקר ישן, בגלל היותו יקר, גם החלקים שלו יקרים יותר, ובגלל שהוא ישן, הוא פחות אמין, בגלל בלאי גבוה שיש לחלקים. גם רכב יקר יותר נוטה להיות מורכב יותר מכנית וחשמלית מרכב פשוט יותר.

ברור שיש רכבים ישנים שמחזיקים עשרות שנים ללא בעיות, ויש רכבים חדשים שמתחילים להתפורר כבר בפס ייצור, אבל ככלל, רכב חדש יותר יהיה אמין יותר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אבל הפנדה איכותית יותר מהקליאו שלי, שמרגישה כמו חיקוי סיני זול למכונית סופר-מיני אירופאית איכותית.

תיקנתי לך.

לפותח השרשור, מה שאתה כותב היה נכון אם היית כותב אותו לפני כ-5-8 שנים.

:idea:
פורסם

אני בדעה: יש לך רכב שעל פניו אתה מאוד אוהב ומשרת אותך נאמנה, תישאר איתו. רכב חדש יותר לא יתן לך ערך מוסף רב, במיוחד אם הרכב שלך שמור. לפי הנתונים שהצגת אין לך מספיק סיבות להחליף את הרכב.

אתה טוען שהדרייב שלך נובע משיקולי בטיחות, נצמצם את זה למערכת ESP שחסרה לך, נכון שזה חשוב אבל זה לא סיבה מספיק טובה לשדרוג, תסלח לי אבל לדעתי מה שמניע אותך לכיוון של רכב חדש הוא בעיקר רושם והדגדוג הזה שיאללה הגיע הזמן לחדש (כמוני וכמו רבים כאן בפורום שסובלים מהסימפטום הזה :wink:).

. אפילו לקליאו שלי (2012) יש את רוב האבזור שדיברת עליו במונדיאו למעט בקרת אקלים וכיוון כיסא חשמלי. וזה רכב שנחות בשתי קטגוריות מהמונדיאו שלך. (וסביר להניח שאם היינו עושים אותו ק"מ, היית מבלה כמעט פי 2 ממני בתחנות דלק)

קליאו יותר חסכונית ממונדאו ? מה רצית להגיד בזה ?

קיה סיד החדשה או יונדאי i35 לא נופלת מהרכב שלך במאומה.

נכון, אבל גם לא עולות על הרכב שלו באופן קיצוני, האם שווה לו להוסיף סכום עצום כדי לשדרג אליהן ? אך רק אם יש לו כסף מיותר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מרגיש בדיוק כמוך, יש לי אלרו שנת 2000 , ברכב יש אורות אוטומטיים בקרת שיוט כסאות חשמליים וכו'.

יש לי בנוסף יונדאי I30 חדשה מליסינג.

אני לא אשקר אני הרבה יותר נהנה בנהיגה באלרו , המושבים (כורסאות) נוחים הרבה יותר מביונדאי, הרכב מרגיש יותר חזק, משייט ביותר נינוחות ובכללי מרגיש ליגה אחרת לגמרי מהרכב החדש.

בהתחשב בעבודה שביונדאי אין לי לא כסא חשמלי ,לא אורות אוטומטיים , לא בקרת שיוט וכו וכו...

כהשוואה הבעיה העיקרית היא אמינות של רכבים כאלו לעומת רכבים חדשים, בתור אחד שמטפל עצמאית ברכב זו חלק מההנאה ממנו :)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
תיקנתי לך.

לפותח השרשור, מה שאתה כותב היה נכון אם היית כותב אותו לפני כ-5-8 שנים.

תסלח לי, להוסיף מלל לגוף ציטוט בלי שינוי גודל\צבע גופן זאת התנהגות לא תרבותית בלשון המעטה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

פות"ש, דבר ראשון, אני מקווה שלא נמצא בקרוב (מאוד) איזו מודעת מכירה פה או ביד2 כי זה טרנד מאוס.

רכב מנהלים ישן שמור ומטופל יכול לספק חויית שהייה ונהיגה מצויינת. לי היו רק רכבים כאלה עד לאחרון. החסרונות הגדולים שלהם הם צריכת דלק וירידת ערך, מה שהופך אותם למאוד לא מתאימים למי שאוהב להחליף את הרכב בתדירות גבוהה או לכאלה שמוסיפים דברים לרכב במטרה להחזיר חלק מההשקעה במכירה.

מבחינה בטיחותית, לרכב ישן יש חיסרון שקשה להתמודד איתו - מה יקרה בעת פתיחת כריות אויר?

ברור שאפשר לבדוק במוסך, אבל זאת לא מערכת שאפשר לבחון באמת (בכל רכב), ואז השאלה היא, האם היית מעדיף להיות ברכב עם כריות אוויר בנות שנתיים או בנות שלוש-עשרה?

פורסם

הנושא שאתה מעלה (הבטיחות) זה נכון וזה גם שיקול.

אבל אחרי שאתה עובר קצת על כתבות בHNN ורואה יונדאי חדשה עם 7** כריות אוויר חדשות משתפדת על גדר ושום כרית אוויר לא עזרה לנהג.

אז נכון יש מקומות שזה יכול להועיל - ומצד שני למישהי שעובדת איתי נפתחו כריות האוויר ברכב בן 13, לא נראלי כל כך נורא.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
תסלח לי, להוסיף מלל לגוף ציטוט בלי שינוי גודל\צבע גופן זאת התנהגות לא תרבותית בלשון המעטה.
גם לזרוק חיצים על מישהו בלי שום סיבה. ובלי כל קשר, האדם התרבותי הוא ברברי לכל דבר, רק כלפי עצמו. תחת זאת, אני גאה להיות ברברי. :)
:idea:
פורסם

תאונות של השתפדות וגם מקרים של ריקול אחרי עשור ומעלה (קרה לאחרונה עם כריות של טקאטה) הם מקרי קצה.

הקולגה שלך (רק בריאות) זה מקרה אחד aאתה ואני מכירים.

הבעיה - אין לי נתונים סטטיסטים וגם קצת קשה לאסוף. בחיפוש זריז לא מצאתי מחקרים.

מה שכתבתי זאת שאלה, לא קביעה. יכול להיות שמחר יתפרסם מחקר שכריות בנות 20 שנה מגינות באותה מידה כאילו הרכב יצא מהמפעל אתמול.

• תוכן חדש...