Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיפה הגרנדה פונטו, שהיא רכב מוצלח משמעותית מסיריון וגטס.

אני מניח שאחת בוגרת ליסינג או השכרה משנתון 2010, תעלה בערך 30K.

השוק של הרכבים האלה יחסית חלש, הרכב פחות מוכר ולכן גם סובל מירידת ערך שהופכת אותו למשתלם כמשומש וגם אפשר להתמקח קצת עם המוכרים.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק היה ראוי לציין שלא מדובר בגיר אוטומטי סטנדרטי אלא בגיר רובוטי, וכדאי לבצע נסיעת מבחן ולראות האם הוא מתאים בכלל ונוח לשימוש עבור הקונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני גם הייתי מעדיף את הסריון,אבל תבדוק גם את הגטס.

אם אנחנו מדברים על היונדאי כדאי לקחת אוטומטית רק עם מנוע ה 1.25,היא תהיה פחות מרווחת מהסריון אם זה משנה לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי כל הדיון הנ"ל שמתנהל פה נשמע שהרוב היה נוטה ללכת על הדייהטסו סיריון במקום היונדאי גטס שנת 2008/9

כמובן רק ע"פ הצרכים שציינתי שחשובים לי, זה נכון או שאני טועה?

דרך אגב חשבתי על זה קצת בשבת ועדיין מתלבט, ראיתי שאם אני אוסיף עוד לתקציב עוד 7000 שקל אני יכול לקנות יונדאי I10 מודל 2010 מנוע 1250

השאלה אם כדאי לעשות את הצעד הזה וזה קריטי, אם אני מסתכל על זה עכשיו מבחינת השקעה עתידית חוץ מאשר שאני אוסיף כרגע עוד כסף

מה אתם אומרים?

תודה רבה מראש,

פורסם

כתבתי בטעות את ההודעה פעמיים כי לא ראיתי שזה נשמר בנוסף תיקנתי נתונים שהיו פחות מדוייקים.

ההודעה האחרונה עכשיו שרשמתי היא הרלוונטית.

שאתה מתכוון לבדוק את הגטס למה אתה מתכוון מבחינת מחיר\ נוחות\?

כן, אני מתכוון על המנוע 1250 לא נורא אם זה יהיה פחות מרווח כמובן בצורה מינימלית, אין לי ילדים או משהו שאני אצטרך לשים כרגע דברים מאחורה.

אבל האם כדאי מבחינת השקעה עתידית כן בסוף לעשות את הצעד הזה?

פורסם

מבחינת נוחות התנהגות.

קשה לענות האם כדאי,כי אין לזה סוף,תשקיע עוד קצת יותר ותקבל רכב עוד יותר טוב וכך הלאה.

זה לא ששהיונדאי תהיה הרבה יותר טובה בכול תחום שזה שווה את ההשקעה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכב זו לא השקעה, ערכו יורד. תשים עוד 7000 שקל, תקנה רכב יותר טוב, יותר חדש. ייתכן ויהיו לו פחות תקלות, ייתכן ולא.

באופן כללי ככל שעולה התקציב כך הרכב שתקנה יהיה מוצלח יותר.

החוכמה האמיתית היא לנסות להשיג רכב כמה שיותר שמור, בתקציב נמוך. בכל הנוגע לסיריון וגטס, רובן בוגרות ליסינג והשכרה וצריכות להיות מתומחרות בהתאם. לא תמיד זה רשום ברישיון. מצריך בדיקה מדוקדקת. רכב בוגר השכרה עולה 30% פחות מרכב פרטי, וזה לפני שהתחלת להתמקח.

פורסם

drsubaru אני לא ממש בקיא בחברות השכרה וליסינג, תמיד חשבתי שעדיף לי לא להתעסק איתם ואם כבר לקנות אז עדיף רק מיד 2, אבל מההודעה שלך החכמתי ולפי מה שאתה אומר אולי אמצא שם באמת בהרבה יותר זול את הדגמים הנ"ל.

פורסם
drsubaru אני לא ממש בקיא בחברות השכרה וליסינג, תמיד חשבתי שעדיף לי לא להתעסק איתם ואם כבר לקנות אז עדיף רק מיד 2, אבל מההודעה שלך החכמתי ולפי מה שאתה אומר אולי אמצא שם באמת בהרבה יותר זול את הדגמים הנ"ל.

אני אחדד:

הרכבים שאתה מוצא כיום ביד 2, גטס או סיריון, רובם המוחלט היו בעברם ליסינג או השכרה.

לא על כל כולם מצויין ברישיון שהיו ליסינג או השכרה. אתה חייב לברר לעומק - יש רכבים שהיו בעברם רכבי שירות אבל זה לא מופיע ברישיון ואתה עלול לנהל מו"מ ולמעשה בסוף לרכוש רכב מעל מחיר המחירון שלו!!!

פורסם

drsubaru

עכשיו הבנתי אותך יותר טוב. תודה

שאלה:

האם זה נכון שיש בעיה של חלפים טיפולים לדייהטסו סיריון? קראתי את זה היום בפורום מישהי ציינה את זה שאמרו לה.

עד כמה שאני הבנתי המנוע והגיר זה אותו דבר כמו של טיוטה יאריס, אז לא אמור להיות לי בעיה נכון? או שיש משהו בדבריה

תודה מראש

פורסם

יש המון דייהטסו כאלה כך שאין בעיה של חלפים.

פורסם

היי,

אני רואה שלא פשוט למצוא את מה שרציתי והחלטתי לעלות שלב וכנראה להגיע לתקציב עד 50K לגבי רכב מיני גיר אוטומט רגיל לא רוצה רובוטי

הפעם ההתלבטות בין טיוטה יאריס שנת 7\2006 לפי יד 2 מבקשים בערך בין 40-44K

או סוזוקי סוויפט שנת 8\2007 לפי יד 2 מבקשים בערך בין 40-45K

אז שוב בבקשה צריך את עזרתכם המקצועית.

לגבי כל הצרכים שמצויינים הנ"ל אלה מה שחשובים לי:

הצורך שלי וחשוב שלי שהוא יהיה אמין, חסכוני, בטיחותי, חלקים זולים, פחות אראה מוסך, שיהיו טיפולים לא יקרים, חווית נסיעה ממוצעת, יהיה ניתן למצוא חנייה בקלות ויחזיק לי להרבה שנים כמובן.

הנסיעות שלי לרוב מרמת גן הרצליה, מהרצליה לפתח תקווה או להפך אפשר להגיד 50 60 ק"מ ביום.

מישהו שהוא מוסכניק אמר לי סוזוקי סוויפט זאת גורטאה יש לה 3 בוכנות שאין לי מושג מה זה אומר וטיוטה יאריס עדיף בהרבה, ברור לי שיש הבדל בין השנים ובטח גם הנפח מנוע משתנה מן הסתם מ1300 ל- 1500.

אבל מה הייתם עושים במקומי אם הייתם צריכים לבחור בין שני המכוניות הללו כמובן לפי השיקולים שהעליתי שחשובים לי?

תודה רבה מראש

• תוכן חדש...