Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע״פ החוק. בצומת בלי תמרורים, הזכות קדימה היא לרכב הבא מימין. ובפניה שמאלה לרכב הבא ממול.

השאלה שלי אם שני רכבים זה מול זה באים לפנות שמאלה למי תהיה זכות קדימה במצב כזה?

פורסם

בתיאוריה הם לא נפגשים בכלל , בדיוק כמו אם יש לשניהם רמזורים ולשניהם ירוק שמאלה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ממתי אנשים בכלל מאותתים בשביל שהשאלה הזאת תהיה רלוונטית?

אני מכיר את המצב הזה טוב. בצומת ליד הבית שלי אני צריך לפנות שמאלה תמיד נותן זכות קדימה לרכב לא מאותת שבא מולי גם אם יותר רחוק, ובדר"כ הם לוקחים שמאלה ובמקרה הטוב מאותתים תוך כדי פניה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

ישי

תסכים איתי שגם אם יש נתיב אחד לכל כיוון , לשני כלי הרכב המדוברים, רוחב הצומת הוא לפחות 2 נתיבים

אז למה הם צריכים להיפגש.?

שניהם עוברים משמאל לנקודה דמיונית שהיא מרכז הצומת

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

מבטיח לך שבצומת שליד הבית של, סטנדרטית לחלוטין. כל רכב שיפנה שמאלה יחד עם זה שבא מולו, יפגוש בו.

כל הדרכים דו סיטריות, אני מגיע מכיוון של ז"ק וכך גם הרכב שמולי, לבאים משמאלי תמרור תן ז"ק ומינמיני תמרור עצור.

אולי קטנועים יעברו ביחד ויחליקו כיף, אבל גם מכוניות סמארט יפגשו פגושים.

פורסם

נדמה לי שצריכים לשלוח אתכם ללמוד נהיגה פעם נוספת

לשם זה קיים תמרור 809 שמצייר בדיוק איך שני כלי רכב שפונים שמאלה לא ייפגשו

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין שם שום דבר כזה.

משונה בעיני שאתה לא מכיר אפילו צומת אחד שבו זה קורה.

פורסם
י אם שני רכבים זה מול זה באים לפנות שמאלה למי תהיה זכות קדימה במצב כזה?

כמו בכל מקרה שיש שוויון במעמד ז"ק, יוצרים קשר עין בין הנהגים ומגיעים להבנה מי נוסע קודם.

פורסם

לא צריך להיות מצוייר דווקא כדי לדעת איך להתנהל

קח קו דמיוני מהפינה השמאלית של הנתיב שלך לפינה השמאלית של הנתיב שאליו אתה ניכנס אותו חבר ממול יעשה אותו דבר ולא תיפגשו.

אני עוד צעיר בטח אראה כזו צומת כשאגדל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אים שום "חבר" בצד השני, יש נהג שהדבר האחרון שמעניין אותו זה לסנכרן איתי פנייה שמאלה. כמו שהזכרתי, רוב הפעמים הם בכלל לא מאותתים ונותנים רושם שהם ממשיכים ישר.

אההבדל בין היצמדות לפינות נתיב הוא כמה סנטימטרים מסכנים. זה צומת בתוך יישוב בירידה מגבעה, הנתיבים בגודל של רכב ממוצע. אין מצב שאפשר לפנות מהאמצע לתוך נתיב ימני בו"ז כמו מישהו אחר. עשו שם שני איי תנועה בנויים מהכיוון של התמרורים (תן ז"ק ועצור) שעליהם מוצבים תמרורי 214.

אני מכיר מצבים שבהם פנייה שמאלה בו"ז היא אפשרית. נסעתי כמה חודשים ברכב שהיה מותקן עליו מובילאיי, והוא דאג להתריע מהתנגשות חזיתית ברוב המקרים האלה, אז אני זוכר אותם טוב.

אם יש לך כוונה לבדוק את הנושא בעצמך עם שני רכבים שלך. תודיע לי. בנתיים אני אמשיך לתת זכות קדימה.

פורסם
לא צריך להיות מצוייר דווקא כדי לדעת איך להתנהל

קח קו דמיוני מהפינה השמאלית של הנתיב שלך לפינה השמאלית של הנתיב שאליו אתה ניכנס אותו חבר ממול יעשה אותו דבר ולא תיפגשו.

אני עוד צעיר בטח אראה כזו צומת כשאגדל

:roflmao:

יש צומת כזו בקרבת ביתי. בצומת זו, לשני רכבים שבאים אחד מול השני יש תמרור עצור. הצומת עצמה אינה רחבה מספיק בכדי שלנהג ישראלי יצטייר קו בראש. לפיכף, זה קורה תוך כדי הפנייה שמאלה. כלומר, שני הנהגים נכנסים לצומת, עומדים אחד מול השני עם פה פעור, ואז מבינים שאם ירחיבו את קו הפנייה יעברו בשלום, ומבלי להפריע אחד לשני.

מהמם לראות את ההארה על פניהם פעם אחר פעם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...