Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לתוספת: חוץ מאלטרנטור וקלאץ' שהתעייפו ביחד, הרכב מראה סימנים נוספים של עייפות? סחיבה פחותה, עשן שחור בהאצות וכו'?

איציק - איזה בעיות משמעותיות פתרו בשדרוג המנוע? בלי קשר, בדקתי בסרוויס בוקס, אותו הקלאץ' מופיע גם בגרסת 115 כ"ס בחו"ל. כדאי לשדרג תוכנה בסדנאות ולהנות מהכוח? גיר רובוטי.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

BUKI, הרכב שלך עושה סיכה כל 15,000 או 20,000 ק"מ ?

אלעד - בנוגע לשידרוג, אני לא יודע אם הייתי עושה את זה (בהנחה והרכב נוסע טוב). תלוי בך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שאלה לתוספת: חוץ מאלטרנטור וקלאץ' שהתעייפו ביחד, הרכב מראה סימנים נוספים של עייפות? סחיבה פחותה, עשן שחור בהאצות וכו'?

איפה כתבתי קלאץ'?

קלאץ' אצלי עוד מקורי, אם כי הוא נהיה קצת קשה. החלפתי איזה 3-4 כבלים. מה שיפה זה שמחיר כבל קלאץ' יורד כל הזמן. הוא עלה לפני כמה שנים 320 ש"ח, אחר כך 250 והיום באיזור 180-200.

אין בעיות מיוחדות, סוחב אותו דבר, לא מעשן, צריכת דלק 1 ל 16-17, כמו שהייתה בהתחלה. כל התושבות והגומיות עוד מקוריות, כיוון פרונט לא בוצע אף פעם.

לאחרונה החלפתי שני פחים מגני חום של הממיר הקטליטי ושל הטורבו, הם היו שבורים והרעישו. אחרי החלפתם מנוע נשמע שקט מאוד, הבדל ענק לעומת מה שהיה קודם.

החלפתי לבד מנגנון חלון חשמל שקרס (600 ש"ח מקורי).

צופר הפסיק לעבוד, הסתדר לאחר ניקוי מגעים (פירקתי כרית אוויר לצורך הניקוי).

מצתי להט גמורים ולכן בבוקר הוא מניע עם קצת עשן, רועד ב 10-15 השניות הראשונות. אבל מעבר לכך אין בעיה ולכן לא מתכוון להחליף אותם בנתיים.

זהו בערך, כל השאר מופיע בשירשור סיכום תחזוקה שאני מעדכן כל שנה.

איציק, כל 20.000 ק"מ.

פורסם

סליחה, טעות. התכוונתי סטרטר

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
המצב עם ההתנעה הלך והחמיר, הפך לבילתי אפשרי בכלל להניע במצב חם, היה צריך להמתין כמעט שעה.

לכן היום החלפתי סטרטר לחדש של VALEO, גם המקורי היה VALEO.

הכל עובד מצויין, החדש מסובב מהר יותר מהקודם כשעוד היה תקין, מניע יותר מהר.

עלה (כולל עבודה) רק כ 40% יותר יקר מהמחיר שרשמו כאן למשופץ, לדעתי שווה מאוד.

תודה לכולם.

תשמ'ע, איכות השיפוץ של סטרטרים ואלטרנטורים והאחריות שניתנת לתקופה של 3 חודשים עד 6 חודשים לא שווה את ההתעסקות עם חלקים משופצים כאשר חלק חדש מחזיק בין 100K-200K.

גם אם הייתי צריך לשלם פי שתיים הייתי מתקין סטרטר חדש.

איזה כייף לי :)

פורסם

קלאץ' אצלי עוד מקורי, אם כי הוא נהיה קצת קשה. החלפתי איזה 3-4 כבלים.

קנה שמן לכבלים דוגמאת cablelife, עדיף יחד עם המשמנת.

שפריץ קטן פעם במכמה חודשים ולא תצתרך להחליף יותר כבלים בחיים.

יום טוב גם לך

פורסם

לא, זה לא יעזור.

לא מדובר בבעיה של שימון. הכבל הולך חלק ואין אם זה בעיה.

מדובר בבעיה מובנית במנגנון רצ'ט שמותח את הכבל, הוא חלק מהכבל עצמו.

המנגנון הזה עם הזמן (די מהר) נשחק ומתחיל להתקע. מחזיק בממוצע 50-60 אלף ק"מ.

פורסם

הראצ'ץ הזה הולך גם בדגמי ה 2.0HDI.

עניין השימון נשמע מעניין, כי בהחלט יכול להיות שאם הראצ'ט הזה יקבל שימון פעם בכמה חודשים, אולי זה באמת יציל את המנגנון (שעובד קשה... ולא מעט).

הבעיה היא שברוב המוסכים לא יודעים לכוון את הכבל, ולעיתים המנגנון לא משתחרר כמו שצריך ואז מתחיל להיתקע.

במצב תקין, בין הפדל לתושבת של הפדל, צריך להיות מרווח קטן מאוד של 1-2 ממ - וברוב המקרים, המכונאים שלא יודעים את המלאכה ב 100%, מתקינים את התושבת ומכוונים לפי ה"רגש". הכבל מחזיק הרבה פחות.

הנה הסבר שכתבתי כאן בפורום לפני איזה שנתיים:

b2bp2r4d.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...