Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לי זה נראה מוזר ולא הגיוני?

אצלי בפאסאט TDI אני מחליף כל שנה, ובמועד ההחלפה הפילטר מטונף מפיח ולכלוך, אני מניח שאפשר לנקות אותו עם לחץ אוויר ולהחזיר שוב אך כל 4 שנים נשמע מאוד מאוד מוזר.

אני יכול להניח שלאחר שנתיים של שימוש באותו פילטר המנוע לא יקבל את אותה כמות האוויר שהוא זקוק לה בכדי לעבוד בצורה אופטימלית מפני שהפילטר יהיה סתום.

פורסם

אני מניח שזה יותר תלוי ק"מ שעברת מאשר הזמן שהפילטר בפנים. 15K נראה לי קצת, בדר"כ הפילטר יוצא נקי יחסית. 30K נשמע יותר הגיוני. 60K נשמע יותר מדי, אבל אני סומך על מרק.

פורסם
אצלי בפאסאט TDI אני מחליף כל שנה, ובמועד ההחלפה הפילטר מטונף מפיח ולכלוך, אני מניח שאפשר לנקות אותו עם לחץ אוויר ולהחזיר שוב אך כל 4 שנים נשמע מאוד מאוד מוזר.

אצלי כל 10K הוא מטונף מפיח, ולאחר הטיפול יש תחושה שהמנוע נושם יותר טוב.

באמת לא ברור לי ה 60K...

פורסם

אני מחליף פילטר אוויר כל 60.000, שזה יוצא אצלי כל שנה וחודשיים בורך.

יש אחרי החלפה שיפור בסחיבה אבל הוא מוחלף יחד עם פילטר סולר וטיפול מלא כך שאני לא יודע מי מהם אחרי על השיפור.

פילטר אוויר יוצא כמובן מלוכלך אבל לא שחור לגמרי.

פעם בשביל הניסיון החלפתי אחרי 30.000 רק פילטר אוויר - לא היה הבדל מורגש בסחיבה או בצריכת דלק עם הפילטר החדש.

פורסם

גם אני מעולם לא הרגשתי שיפור בסחיבה אחרי החלפת פילטר אוויר. אולי זה בגלל שמעולם לא "הקפדתי" על הוראות היצרן ותמיד החלפתי לפני הזמן או שהשפעתו של פילטר אוויר ברכבי בנזין אטמוספריים פחותה ממנועי טורבו או דיזל.

אדידס, בספרות הטכנית של טויוטה וסוזוקי ממליצים על ניקוי הפילטר באמצעות לחץ אוויר, מבפנים החוצה. אני לא אוהב את הרעיון הזה, זה יכול ליצור קרעים פנימיים בפילטר ולהפחית מיכולת הסינון. במקום זה אני מוציא את הפילטר, נותן לו כמה מכות על שפת המדרכה ומחזיר חזרה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מחליף פילטר אוויר כל 60.000, שזה יוצא אצלי כל שנה וחודשיים בורך.

....

פעם בשביל הניסיון החלפתי אחרי 30.000 רק פילטר אוויר - לא היה הבדל מורגש בסחיבה או בצריכת דלק עם הפילטר החדש.

מדובר בדיזל או בנזין?

מיכוון שקראתי היכן שהוא שההשפעה של מערכת יניקת האויר בסולר מהותית יותר מבנזין (לא זוכר את ההסבר הטכני)

• תוכן חדש...