Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אז לאחר שנתיים עם האוטו והמון רצון וחלומות לשפר את היכולות שלו הגיע השעה!

גלגלים עקומים וטיפול שנתיים מתקרב החלטתי שאם כבר מחליפים אז להרבה יותר טוב.

כך: יש לי 2 גלגלים עקומים והבנתי מהמוסכניק שלי שכשיש גלגלים עקומים מאוד כדי לבדוק ממה זה נובע יצא לי לבצע כיוון פרונט לפני שנה, שם אמרו שיש מתלה עקום.

המון זמן אני רוצה להחליף בולמים קפיצים אז זו הזדמנות.

חשוב לציין שאני לא מעוניין בבולמים קפיצים שיתנו התנהגות זהה ליצרן אלא משהו אולי קצת יותר ספורטיבי שיתן יותר אחיזה.

מה שהכי מפריע לי זה מה שנקרא "Body Roll" שאני פונה לכיוון מסוים אז כל הרכב נוטה לצד שני , הבנתי שקפיצים איכותיים ישפרו את המצב או שצריך להחליף עוד משהו שיכול לעזור?

לגבי מערכת הבלימה , צריך להחליף שמן , רפידות וצלחות. לכן החלטתי שאם כבר אז אני רוצה לשפר את יכולת הבלימה השאלה היא כיצד? לקנות צלחות יותר גדולות? מחוררות? (מתכוון להתחדש בג'נט 15 / 16 עדיין לא החלטתי)

כמובן אשמח להמלצות על רכיבים איכותיים עד כמה שניתן במחיר שלא יקרע אותי.

אם זה מעניין מישהו, הטיפול מתוכנן לעוד חודשיים בערך אני רוצה לברר כעת מחירים וכיצד להשיג את כל החלקים.

תודה רבה לעוזרים !

פורסם
רכב (כולל שנתון)?

תקציב?

אילו צמיגים מותקנים כיום (דגם, מידה, שנת ייצור)?

למה הכוונה בגלגל עקום?

קאמבר ב2 גלגלים בצד שמאל והמתלה מקדימה שמאל עקום

כיום 175/70/13 אני רוצה להגדיל ל205/50/15 או 16 אינץ'

תקציב בערך 4000 / 4500 לבולמים קפיצים

1000 / 1200 בערך לברקסים

1500 / 2000 לג'נט ואני רוצה לשים TOYO T1 SPORT

רכב: מיצובישי לאנסר שנת 2000

פורסם

יש לך את האפשרות לאשר מידות גלגלים כאלו?

למיטב ידיעתי המידה הגדולה ביותר המאושרת הינה 185/60R14 וגם את זה צריך לבדוק מראש.

טפל באופן ראשוני (והכרחי) במצב המתלה וכיוון האופנים.

פורסם
יש לך את האפשרות לאשר מידות גלגלים כאלו?

למיטב ידיעתי המידה הגדולה ביותר המאושרת הינה 185/60R14 וגם את זה צריך לבדוק מראש.

טפל באופן ראשוני (והכרחי) במצב המתלה וכיוון האופנים.

הוא אמר לי שבוודאות צריך להחליף מתלה שמאל קדמי, סיכוי גבוהה שגם אחורי שמאל לא בטוח.

לכן רציתי כבר להחליף בולמים, קפיצים.

כל הטיפולים הנ"ל הכרחיים ולא רק אחד מהם לכן פתחתי את האשכול , בכדי שתוכלו להמליץ לי על רכיבים איכותיים.

אשמח אם תוכל לחלוק עימי את ידיעותיך בנושא, שמעתי שיש בולמים קפיצים של וייטק (ככה זה נקרא?) שהם איכותיים ומתאימים לרכב שלי ויתנו איכות נסיעה טובה וגם התנהגות משופרת.

לגבי מערכת הבלימה לא יצא לי לשמוע למצוא משהו בנושא לגבי הרכב הספציפי שלי (שהגיע לארץ רק בשנים 00/01)

תודה מראש !

פורסם

שמע, מהיסטוריית ההודעות שלך עולה כי אתה כבר לפחות כתשעה חודשים נוסע עם הרכב במצב כזה ועוד מציין שמדובר ברכב משפחתי, ובנוסף נשמע שהיסטוריית הרכב באופן כללי לא מזהירה.

בנוסף יש לך לפחות שני שרשורים שעוסקים ברכישת רכב אחר ולא ברור לי אם זה כרכב נוסף או במקום הקיים.

כך שאני מציע לרדת מהעץ של לשפר את הרכב, כי זה נשמע לי כמו אוברקיל לרכב שלא ממש נועד לכך מלכתחילה (שלא לדבר על ההשקעה שלא תחזור אליך).

מה כן לעשות:

- תקן את הדרוש תיקון במתלה/ים.

- אם עדין לא טופל ענין ההאצה עם מזגן, טפל גם בזה.

- אם הקפיצים ו/או הבולמים עייפים החלף אותם בחלקים תואמי מקור.

- החלף רפידות בלמים לאיכותיות יותר ונוזל בלמים באופן מלא.

- גש למכון רישוי לבדוק בידיוק אילו מידות תוכל לאשר (כאמור גם בשרשור הזה וגם באחר, לדעתי המקסימום הוא 185/60R14).

- בהתאם לסעיף האחרון, רכוש חישוקים טובים וצמיגים טובים ככל הניתן.

אופציה אחרת תהיה למכור את הרכב ולרכוש רכב שיענה על צרכיך בצורה טובה יותר ברמת הבסיס.

* כל הנאמר לעיל לא בא מתוך נסיון להיכנס לך לכיס.

** אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

פורסם (נערך)

בנוגע לשרשורים הקודים , זה רכב בנוסף ועניין האצה עם מזגן טופל .

היה איזה צינור שהיה בו חור ואז כל הלחץ היה בורח משהו כזה..

בקשר לכל השאר, זה עניין שלי אני רוצה להנות מהאוטו הזה כי אני אוהב אותו זה לא אוברקיל וזה לא נסיון להפוך את האוטו הזה לרכב מרוץ אלא סתם להרגיש טוב עם עצמי ולהנות ממנו עד כמה שניתן בדרך לעבודה וחזרה ולדעת שאני בטוח שכשאצטרך לבלום בחוזקה הבלמים יעצרו והצמיגים יתפסו את הכביש (מה שלא ממש קורה עכשיו)

בלי קשר הבנת לא נכון הרכב הזה עשה 100 אלף קילומטר וטופל בחברה בכל הטיפולים אבל אין מה לעשות הוא על הכביש כבר 15 שנה זה בסדר לגמרי שיהיו כאילה תקלות פה ושם.

מראש אני מתנצל אם יצאתי תוקפני זו לא הכוונה

** ההודעה נכתבה מהמכשיר הסלולרי שלי לכן לא פיסקתי את ההודעה כמו שצריך אשמח אם תהיה הבנה מהנהלת הפורום !

תודה רבה לחבר הפורןם שעוזר לי כאן :-)

עריכה אחרונה על ידי elisb
  • תוכן חדש...